Bir şube müdürünün tutuklanması üzerine başlatılan dolandırıcılık soruşturmasında, İstanbul başsavcılığı, Denizbank yöneticileri hakkında takipsizlik kararı verdi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) raporuna dayanarak, üst düzey Denizbank yöneticilerinin 'zimmet' suçu işlediğine ilişkin kovuşturma yürütmeye değer bir bulguya rastlanmadı. Ancak, tutuklu bulunan şube müdürü Seçil Erzan'ın 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan yargılanması sürecektir. Erzan, onlarca müşterisini bir 'fon' üzerinden yüksek getiri vaadiyle on milyonlarca dolar dolandırmakla suçlanıyor.
20 Ekim 2023

Denizbank, bir şube müdürünün tutuklanması üzerine patlak veren dolandırıcılık skandalıyla ilgili olarak eski Galatasaraylı futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak ve eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin hakkında tefecilik, nitelikli dolandırıcılık ve vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla suç duyurusunda bulundu. Banka, şikayet ettiği kişilerin soruşturma kapsamında sunduğu belgelerin Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından incelenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, suç duyurusu dilekçesinde İnan, Çolak ve Çetin'in soruşturma kapsamında gerçeğe aykırı beyanda bulundukları iddia edildi.
2 Kasım 2023

İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve kamuoyunda 'yüksek karlı gizli fon' olarak bilinen dolandırıcılık davasında, sanıklar Seçil Erzan ve Nazlı Can'ın telefonlarına ilişkin yeni bilirkişi raporları dosyaya eklendi. Raporda, müşteki Arda Turan ile sanık Erzan arasındaki mesajlaşmalar ve sanık Can'ın mesajları yer alıyor. İddianamede, sanık Erzan'ın banka müdürü olarak çalıştığı sırada müştekileri yüksek kar vaadiyle kandırdığı ve sahte belgelerle dolandırıcılık yaptığı belirtiliyor.
23 Ocak 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Denizbank İstanbul Levent Büyükdere Şubesi eski müdürü Seçil Erzan'ın liderliğinde gerçekleştirilen ve tanınmış isimleri de mağdur eden yüksek karlı gizli fon dolandırıcılığı davası hakkında konuştu. Bakan, yargısal sürecin devam ettiğini ve ikinci duruşmanın 12 Ocak 2024'te yapılacağını belirtti. Erzan ve altı işbirlikçisinin tutuklu olarak yargılandığı davada 7 sanık ve 18 müşteki bulunuyor.
29 Kasım 2023

Denizbank, bir şube müdürünün tutuklanmasıyla başlayan dolandırıcılık davasında zarar gören 'iddia sahipleri'nin zararlarını neden karşılamayacağını açıkladı. Banka, ödeme yapılması durumunda zimmet suçu oluşacağını belirtti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun raporu ve savcılığın takipsizlik kararı sonrası, bankanın dolandırıcılık olayındaki sorumluluğu tartışılmaya devam ediyor. Denizbank, ödeme yapmamasının sebebini, herhangi bir mahkeme kararı olmaksızın ödeme yapılmasının banka yöneticileri için zimmet suçu teşkil edeceğini ifade ederek açıkladı.
28 Kasım 2023

DenizBank, bir şube müdürünün tutuklanması sonucu gündeme gelen dolandırıcılık davasıyla ilgili kamera kayıtlarının yanlış yorumlandığını belirtti. Banka, iddiaları yalanlayarak, kamera kayıtlarının delil olarak kullanıldığını ve olayın gerçek örgüsünü bozacak şekilde sunulduğunu ifade etti. Ayrıca, bankanın bir fon hesabı olsa bile paranın nakden çekilip dışarı çıkarılmayacağını, olayın ise bir hesap sahibinin nakit çekme işlemine ait olduğunu açıkladı. Banka, büyük tutarlı para teslimlerinin güvenlik nedeniyle kameralarla izlenen özel bir bölümde yapıldığını ve bu işlemlerle ilgili bankaya veya başka bir makama şikayet iletmediğini belirtti.
2 Aralık 2023

Eski Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, Denizbank İstanbul Levent Büyükdere Şubesi eski müdürü Seçil Erzan'ın yürüttüğü dolandırıcılık olayında 3-3,5 milyon dolar kaybetti. Erzan, yüksek kar vaadiyle birçok kişiyi dolandırdı ve şu anda altı işbirlikçisiyle birlikte tutuklu yargılanıyor. Terim'in avukatı Tufan Karatş, müvekkilinin Erzan'a fon adı altında para vermediğini, tüm yatırımların banka hesapları üzerinden yapıldığını ve hesapta olması gereken paranın kayıp olduğunu belirtti. Terim'in ismi ve ilişkileri, dolandırıcılık olayında ön plana çıkarılmış ve mağdurlara 'Fatih Terim fonu' adı altında pazarlanmış.
1 Aralık 2023

İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve kamuoyunda 'yüksek karlı gizli fon' olarak bilinen dolandırıcılık davasının üçüncü duruşmasında, tanıklar dinlendi ve futbolcu müştekilerin bir sonraki celsede hazır edilmeleri için avukatlarına son kez süre verildi. Tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük'ün tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Ayrıca, sanık Erzan'ın bankadaki hesap hareketleri ve diğer sanıklara ait telefonlarla ilgili bilirkişi raporu istendi. Müştekilerin davaya katılma talepleri kabul edildi ve MASAK raporunun tamamının mahkemeye gönderilmesi istendi.
15 Ocak 2024

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, görevinden istifa ettiğini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Erkan, son dönemde kendisine yönelik itibar suikasti kampanyası düzenlendiğini ve ailesi ile küçük çocuğunun daha fazla etkilenmemesi için Cumhurbaşkanı'ndan görevinden affını talep ettiğini belirtti. Erkan'ın istifası, babası Erol Erkan'ın Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt'u işten çıkardığı iddiaları ve banka içinde yetkisiz talimatlar verdiği suçlamaları sonrasında gerçekleşti.
2 Şubat 2024

Denizbank Levent Büyükdere şubesinin eski müdürü Seçil Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla yargılandığı davada suçlamaları reddetti. Erzan, müştekilerin kendisinden fazla para aldığını ve finansal okuryazarlıklarının olduğunu belirterek, dolandırıcılık yapmadığını savundu. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın da katıldığı davada, Erzan, tefecilere ipotek verdiğini ve müştekilere geri ödeme yaptığını iddia etti. Dava İstanbul 41’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.
15 Kasım 2024

Denizbank Levent Büyükdere şubesi müdürü Seçil Erzan, yüksek karlı gizli fon vaadiyle ünlü futbolcular ve iş insanları dahil birçok kişiyi dolandırmakla suçlanıyor. İstanbul 41’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Denizbank yöneticisi Sermin Tekin tanık olarak dinlendi ve Erzan'ın tehdit edildiğini ve zor zamanlar geçirdiğini söyledi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 29 Mayıs'a erteledi.
24 Mayıs 2024

Denizbank'ın eski şube müdürü Seçil Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla tutuklu yargılandığı davada, mağdurları tefecilikle suçlayan 27 sayfalık bir mektup yazdı. Erzan, Galatasaray camiasından tanınmış isimler dahil birçok kişiyi dolandırmakla suçlanıyor. Mektubunda, bazı müştekilerin paralarını çoğaltmak için kendisine geldiğini ve zorla para aldıklarını iddia etti. Erzan, mağdur olduğunu söyleyen herkesin tefecilik iradesiyle hareket ettiğini öne sürdü.
14 Kasım 2024

Denizbank’ın Levent Büyükdere şubesinin eski müdürü Seçil Erzan, 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlamalarıyla yargılanıyor. Erzan, Galatasaray camiasından tanınmış isimler dahil birçok kişiyi yüksek getiri vaadiyle dolandırmakla suçlanıyor. Mahkemede, Fatih Terim’in kendisine elden verdiği 700 bin doları faiziyle iade ettiğini belirtti. Duruşmada, Terim’in avukatı ve diğer müştekilerin avukatları da yer aldı.
20 Eylül 2024

Denizbank, bir şube müdürünün tutuklanmasıyla başlayan dolandırıcılık soruşturması kapsamında, aralarında avukat Rezan Epözdemir ve Fatih Terim'in aile dostu Nur Erkasap'ın da bulunduğu beş kişi hakkında 'dolandırıcılık', 'resmi evrakta sahtecilik' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından suç duyurusunda bulundu. Şube müdürü Seçil Erzan ve diğer şüpheliler, yüksek getiri vaadiyle onlarca müşteriyi milyonlarca dolar dolandırmakla suçlanıyor. Soruşturma İstanbul Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülüyor ve şüpheliler yarın dördüncü kez hakim karşısına çıkacak.
7 Mart 2024

Dolandırıcılık davasında tutuklu yargılanan Seçil Erzan'ın Denizbank yöneticileri tarafından alıkonduğuna ilişkin soruşturma, İstanbul Başsavcılığı tarafından takipsizlikle sonuçlandı. Soruşturma kapsamında, Erzan'ın rahat ve özgür olduğu, istediği zaman istediği kişiyle iletişim kurabildiği tespit edildi. Erzan'ın hürriyetinden yoksun kılındığına dair kesin ve inandırıcı delil bulunamadı.
6 Temmuz 2024

Denizbank’ın Levent Büyükdere şubesinin eski müdürü Seçil Erzan ve Nur Erkasap hakkında yeni bir iddianame hazırlandı. Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla 10 yıla kadar, Erkasap ise 30 yıla kadar hapis cezası ile yargılanıyor. İddianamede, Erzan’ın Galatasaray camiasından tanınmış isimler dahil birçok kişiyi yüksek getiri vaadiyle dolandırdığı belirtiliyor. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Erzan’ın 93 yıldan 305 yıla kadar hapsi isteniyor.
26 Temmuz 2024

Galatasaray ve Türkiye Milli Takımı’nın eski teknik direktörü Fatih Terim, Denizbank’ın eski şube müdürü Seçil Erzan ve yedi kişinin yargılandığı dolandırıcılık davasında müşteki sıfatıyla ifade verdi. Seçil Erzan, yüksek karlı gizli fon vaadiyle onlarca müşterisini dolandırmakla suçlanıyor. Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Terim, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade verdi.
20 Ağustos 2024

Seçil Erzan’ın avukatı, Fatih Terim’in Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde müşteki olarak verdiği ifadenin usule aykırı alındığını iddia etti. Erzan, Denizbank’ın Levent Büyükdere şubesinde nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Terim, ifadesinde Erzan ve Rüya Sağır’ın etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmasına rızasının olmadığını belirtti. Avukat, Terim’in ifadesinin tarafların katılımına açık belirlenmiş bir tarihte yeniden alınmasını talep etti.
22 Ağustos 2024

Futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Seçil Erzan hakkında, beş müştekinin şikayetleri temelinde iki yeni iddianame daha hazırlandı. İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ana dava dosyasıyla birleştirilen bu iddianamelerde, Erzan'ın müştekileri yüksek kar getireceği vaadiyle kendi yönettiği gizli fona para yatırmaya ikna ettiği belirtiliyor. Toplamda 2 milyon 250 bin lira ve 150 bin dolar alındığı, ancak sadece 1 milyon 550 bin liranın müştekilere geri ödendiği ifade ediliyor. Erzan'ın toplam hapis cezası talebi bu yeni iddianamelerle 275 yıla yükseldi.
3 Mayıs 2024

Seçil Erzan'ın yargılandığı dolandırıcılık davasında, Süleyman Aslan ve Mojtaba Haghani'yi yüksek karlı gizli bir fona para yatırmaya ikna ettiği iddiasıyla iki dava daha ana dosyayla birleştirildi. Erzan, Haghani'den 200 bin dolar, Aslan'dan ise iki milyon dolar alıp geri vermediği suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Mahkeme, davalar arasında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu gerekçesiyle birleştirme kararı aldı. İddianamede, Erzan'ın nitelikli dolandırıcılık suçundan altı yıldan 20 yıla kadar hapsi istenirken, Aslan ve Haghani'nin tefecilik suçundan cezalandırılması talep ediliyor.
4 Ekim 2024
İşaretlediklerim