Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın sorusu üzerine, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Meclis'te grubu olmasa bile ülkeyi yönetebileceğini belirtti. İnce, toplumun önceliklerini yasalaştıracağını ve Meclis'in kendisine döneceğini ifade etti. Örnek olarak Yalova'nın eski belediye başkanı Yakup Koçal'ı gösterdi, Koçal da benzer bir durumda belediye meclisinde çoğunluğu olmadan yönetim yapmıştı.
12 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'ye seçimlerle ilgili bir teklif yaptığı ancak anlaşma sağlanamadığı iddia edildi. İnce, Kılıçdaroğlu'nun kendisine herhangi bir teklif getirmediğini Twitter üzerinden açıkladı. CHP'li eski bakan Fikri Sağlar ve Grup Başkanvekili Engin Altay, İnce ile görüşmeler yapıldığını ve önerilerin kabul edilmediğini belirtti. İnce ise son açıklamasında CHP ile ilgili konuştuğunu ve kendisine teklif gelmediğini ifade etti. Bu tartışmalar, 14 Mayıs'taki seçimler öncesinde muhalefetin oylarının bölünme endişesi çerçevesinde gerçekleşiyor.
6 Nisan 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimleri ilk turda bitirme hedefine ilişkin açıklamalarına cevap verdi. İnce, Kılıçdaroğlu'nu abisi ve genel başkanı olarak nitelendirerek, onun sözünü dinleyeceğini ve memnuniyetle görüşeceğini ifade etti. Kılıçdaroğlu ise Halk TV'de yaptığı açıklamada, Millet İttifakı olarak seçimleri ilk turda kazanmayı hedeflediklerini ve Türkiye'yi ikinci bir seçimle yormak istemediklerini belirtti.
23 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisiyle diğer siyasi parti liderlerinden sonra görüşmesine ve ittifak önerisi sunmamasına tepki gösterdi. İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ısrarcı olduğunu ve ikinci tura kalmayı hedeflediğini ifade etti. CHP kaynakları, İnce'nin Kılıçdaroğlu lehine çekilmesine dair bir beklentinin kalmadığını belirtti. İnce, Kılıçdaroğlu'nun ziyaretini eleştirerek, siyasi ilişkilerin kurumsal görüşmelerle yürütülmesi gerektiğini ve medya üzerinden yapılan baskıların müzakere yöntemi olamayacağını vurguladı.
31 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesi konusunda eski CHP lideri Hikmet Çetin ile yapılan görüşmelerde, seçimin ikinci tura kalması durumunu 'Benim meselem değil' diyerek önemsemediğini belirtmiş. Gazeteci Fatma Karaağaç, Twitter üzerinden Hikmet Çetin'in Muharrem İnce ile iki kez görüştüğünü ve seçimin ikinci tura kalmaması gerektiğini ifade ettiğinde İnce'nin bu yanıtı verdiğini aktarmış. Çetin'in gerekli tüm çabayı gösterdiğini dile getirdiği belirtilmiş.
7 Nisan 2023

Yüksek Seçim Kurulu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilme talebini kabul etmedi. YSK, çekilmenin ancak ikinci turda mümkün olduğunu ve İnce'ye ilk turda verilen oyların geçerli sayılacağını açıkladı. YSK Başkanı Ahmet Yener, kararın oy birliğiyle alındığını belirtti.
13 Mayıs 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine herhangi bir ittifak teklifinde bulunmadığını belirtti. İnce, Kılıçdaroğlu'nun parti ziyareti sırasında deprem bölgesi, sandık güvenliği ve troller gibi konuların konuşulduğunu, ancak ittifakla ilgili bir teklifin gündeme gelmediğini Twitter üzerinden paylaştı. Kılıçdaroğlu ise daha önce İnce'ye bir teklif yapıldığını ancak üzerinde uzlaşılamadığını ifade etti.
5 Nisan 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Memleket Partisi ile bir ittifak kuracaklarını ve bu ittifakın cumhurbaşkanı adayının Muharrem İnce olacağını duyurdu. Özdağ, daha önce de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istediklerini ifade etmiş ve Yavaş'ın altılı masa tarafından aday gösterilmemesi durumunda kendilerinin teklif götüreceklerini belirtmişti. Ayrıca, partisinin gençlerden aldığı oylarla yüzde 2 barajını geçeceğini ve insanların partiyi desteklediğini ancak bunu açıkça dile getirmekten çekindiklerini iddia etti.
28 Şubat 2023

Diken haber sitesi, Millet İttifakı'nın İzmir'de düzenlediği ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı mitingde, 2018 yılında CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olan ve şu anda Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce'ye oy vermiş seçmenlere, onun hakkındaki mevcut düşüncelerini sordu. Mitingin yoğun katılımla gerçekleştiği belirtilirken, Muharrem İnce'nin şimdiki durumu ve eski destekçilerinin ona bakış açısı merak konusu oldu.
30 Nisan 2023

Memleket Partisi Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İzmit'te düzenlediği mitingde muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu. İnce, Kılıçdaroğlu'nu 'FETÖ'nün yeni ortağı' olarak tanımlayarak, muhalefetin ittifak stratejisini eleştirdi ve sadece kendisinin FETÖ'nün siyasi ayağına gidebileceğini iddia etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da geçmişte muhalefeti benzer suçlamalarla itham ettiğini belirtti.
2 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, düşük anket sonuçları ve ikinci tura kalma ihtimalinin azalması üzerine cumhurbaşkanlığı yarışından çekildiğini açıkladı. İnce'nin bu kararı sonrasında, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İnce'yi diyalog için 'sofra'ya davet etti. Akşener, İnce'nin kırgınlığını dile getirirken, seçim sonuçlarının seçmene bağlı olduğunu ve Kılıçdaroğlu'nun davetine olumlu baktığını ifade etti.
11 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, TV100'deki bir programda gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığını eleştirdi. Baş, İnce'nin adaylığını 'küçük hesap' olarak değerlendirerek, ülkede yaşanan sorunlar karşısında böyle bir tutumun yanlış olduğunu ifade etti. Ayrıca, siyasetin memlekete karşı sorumluluk gerektirdiğini ve kendisinin memleketin çıkarlarından başka bir çıkar gözetmediğini belirtti.
2 Nisan 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP'nin 9 Nisan'da açıklayacağı aday listeleri sonrasında kendi partisinin oy oranının artacağını düşünüyor. İnce, CHP'den ayrılacak isimlerin Memleket Partisi'ne katılmasını bekliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti meclisini toplayarak milletvekili adaylarını belirleyeceği ve bu sürecin CHP tabanında rahatsızlık yaratarak Memleket Partisi'ne yarayacağı ifade ediliyor. İnce'nin bu konuda partililere bilgi verdiği, ancak CHP içinde görüştüğü isimler hakkında bilgi vermediği belirtiliyor.
8 Nisan 2023

14 Mayıs'taki seçimler öncesinde, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı muhalefetin oylarını böleceği gerekçesiyle eleştiriliyor. İnce, ikinci tura kalmayı hedefliyor ve resmi adaylık için gerekli 100 bin imzayı dördüncü günde toplamayı başardı. CHP ile yapılan gayri resmi görüşmelerde İnce'nin çekilmesi gündeme gelmedi ve CHP kaynakları, İnce'nin 2018 seçimlerine dair eleştirilerini sıraladığını belirtti. CHP içinde İnce'nin Kılıçdaroğlu lehine çekilmesi beklenmiyor ve İnce'nin ikna edilemez olduğu düşünülüyor.
28 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin 13'üncü cumhurbaşkanı olacağını belirtti. Millet İttifakı'nın mutabakat metnine göre, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu 'uygun zamanda' cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacaklar. Akşener, ittifakın daha güçlü ve kardeşliğin daha sağlam olduğunu vurgulayarak, Kılıçdaroğlu'nun yanında İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcıları olarak duracağını söyledi.
15 Mart 2023

Komedyen Şahan Gökbakar, Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi Twitter üzerinden eleştirdi. İnce'nin adaylık süreci ve muhalefet oylarını böleceği iddiaları üzerine Gökbakar, İnce'yi eski partisinden yaralı olmakla ve intikam peşinde koşmakla suçladı. İnce ise seçimi ikinci tura bırakma amacını vurguladı ve Yüksek Seçim Kurulu'na adaylık için imza verdi.
22 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP'nin kendisine ittifak teklifi yapmadığını, yapılmış gibi gösterildiğini belirtti. İnce, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile adayların kesinleşmesine 24 saat kala görüştüğünü, ancak ittifak önerisi almadığını ifade etti. CHP heyetinin son gün İnce'yle görüştüğü ve bir teklif sunduğu, ancak İnce'nin bunu reddettiği bilgisi Diken tarafından edinildi. İnce, kişisel çıkar peşinde olmadığını, memleket meselesine odaklandığını ve gerçek bir ittifak istenilseydi bunun adayların kesinleşmesinden çok önce yapılması gerektiğini vurguladı.
6 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayını açıklayacağı toplantı öncesinde, vatandaşlar Saadet Partisi genel merkezi önünde bir araya geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması ittifak içinde krize yol açmış, ancak Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formülle bu kriz aşılmıştı. Toplantı öncesinde CHP ve İYİ Partililer partilerinin genel başkanları lehine sloganlar atarken, 'Birleşe birleşe kazanacağız' ve 'Hak, hukuk, adalet' sloganları yükseldi.
6 Mart 2023

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, seçimlerin ertelenmesi ihtimaline karşı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine anayasal uyarılarda bulundu. Kahramanmaraş depremleri sonrası seçimlerin ertelenmesi tartışmaları sürerken, İnce YSK'nın böyle bir karar alamayacağını ve anayasayı ihlal etmekten yargılanabileceklerini ifade etti. Anayasanın 78. maddesine göre, seçimlerin sadece savaş durumunda ve TBMM kararıyla ertelenebileceğini belirtti. AKP'nin önde gelen isimlerinden Bülent Arınç ise seçimlerin ertelenmesini önermişti.
15 Şubat 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, seçimlerde partisinin beklediği sonucu alamamasının ardından sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. İnce, seçim sürecinde muhalefetin oylarını böldüğü eleştirilerine rağmen adaylığını sürdürmüş ve partisinin oyunun artacağını iddia etmişti. Ancak kesinleşmeyen sonuçlara göre partisi yüzde 0,92 oy alarak barajın altında kaldı. İnce, seçim sonrası sessizliğini Twitter üzerinden yaptığı ve umut vurgusu içeren bir açıklama ile bozdu.
15 Mayıs 2023
İşaretlediklerim