Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Ata Emre Akman, pizza teslimatı sırasında 17 yaşındaki Erdoğan Özdemir tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Özdemir, kasten tasarlayarak ve canavarca hisle adam öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanıyor. Ancak, 18 yaşından küçük olması nedeniyle ceza talebi 18 ila 24 yıla indirildi. Savcı, Özdemir için 18 yıl hapis cezası istedi.
22 Mayıs 2024

Ankara Valiliği, orman yangınlarını önlemek amacıyla 30 Eylül 2024'e kadar ormanlık alanlara girişleri yasakladı. Milli parklar, mesire alanları ve tabiat parkları bu yasağın dışında tutuldu. Ormanlık alanlarda kamp yapmak ve ateş yakmak da yasaklandı. Yasağa uymayanlar hakkında idari ve adli işlem yapılacak.
12 Haziran 2024

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'de, Akbelen Ormanı'nda maden ocağı kurulmasına karşı direniş gösteren Nejla Işık, 31 Mart yerel seçimlerinde köyün muhtarı olarak seçildi. Işık, 164 geçerli oydan 93'ünü alarak muhtarlık görevine getirildi. Akbelen Ormanı, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine linyit sağlamak amacıyla Limak Holding ve İÇTAŞ ortaklığındaki YK Enerji tarafından kesilmek istenmiş, ancak köylülerin direnişi ile karşılaşmıştı. Geçtiğimiz yıl ormanlık alanda ağaç kesimi girişimleri ve buna karşı köylülerin eylemleri yaşanmıştı.
1 Nisan 2024

Moda ikonu, iş kadını, oyuncu ve sosyal medya fenomeni Iris Apfel, 102 yaşında Florida Palm Beach'teki evinde hayatını kaybetti. 1921'de doğan Apfel, parlak renkler ve zarif desenler kullanması, siyah çerçeveli gözlükleri, kırmızı ruju ve kısa beyaz saçlarıyla tanınıyordu. Kendisini 'Tesadüfi İkon' olarak adlandıran sanatçı, bir kitap yayınladı ve bir belgesele konu oldu. Türkiye'de de Şişecam'ın global tasarım markası Nude ve H&M ile işbirlikleri yapmıştı. Sosyal medyada da büyük bir takipçi kitlesine sahip olan Apfel, son günlerine kadar aktif bir yaşam sürdürdü.
2 Mart 2024
İşaretlediklerim