Siirt'te jandarma tarafından yapılan bir kontrol uygulamasında, aracında iki atmaca yavrusu bulunan bir kişiye 63 bin 870 lira ceza verildi. Atmacalar, koruma altındaki türler arasında yer almakta ve avlanmaları yasak. Ele geçirilen atmacalar, Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesine gönderildi ve gerekli bakım ve rehabilitasyon sürecinin ardından doğal yaşam alanlarına geri bırakılacaklar.
12 Haziran 2024

Afgan işçi Vezir Mohammad Nourtani'nin Zonguldak'ta ruhsatsız bir madende çalışırken yaralanmasının ardından cesedinin ormanlık alanda yakılmış halde bulunması üzerine, üçü tutuklu altı sanık hakkında müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Duruşmada sanıklar, olayın detaylarını ve birbirlerine karşı suçlamalarını anlattı. Nourtani'nin eşi, sanıklardan birinin eşinden böbreğini satmasını istediğini iddia etti. Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve bazı sanıklar için yurt dışı çıkış yasağına karar verdi.
30 Mayıs 2024

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 yıllık işletme hakkını iş insanı Vahit Karaarslan'a verdi. 2021'de yapılan ihaleyi Koç Holding kazanmış ancak bu ihale cumhurbaşkanı kararıyla iptal edilmişti. 2022'de yapılan ihale ise yeterli teklif alınamadığı için iptal edilmişti. Karaarslan, 16 Temmuz'daki ihalede 505 milyon dolarla en yüksek teklifi vermişti.
15 Eylül 2024

Zonguldak, Kilimli'de Hakan Körnöş ve Enver Gideroğlu tarafından işletilen kaçak bir maden ocağında çalışan 50 yaşındaki Afgan işçi Nourtani, geçen yıl 9 Kasım'da bir kaza sonucu ağır yaralandı. Kazadan sonra, ocağın kaçak olduğunun ortaya çıkmaması için işverenler tarafından jandarma ve sağlık ekiplerine haber verilmedi. Yaralı işçi, bir battaniyeye sarılarak işverenin arabasıyla olay yerinden uzaklaştırıldı. Bu ihmaller zinciri, Nourtani'nin hayatını kaybetmesine yol açtı.
22 Mart 2024

Kars'ta bir çift, bebeklerinden topuk kanı alınmasını reddetti ve sağlık il müdürlüğü konuyu mahkemeye taşıdı. Mahkeme, alternatif tıpçı Aidin Salih'in eserlerine dayanarak itirazı reddetti. CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, bu kararın toplum sağlığını ilgilendirdiğini belirterek, kararı takip edeceklerini ve istinaf sürecini izleyeceklerini söyledi. Sağlık Bakanlığı da karara itiraz edeceklerini açıkladı.
23 Ağustos 2024

Çorum’un Sungurlu ilçesinde, Sungurlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde çalışan iki işçi, kanalizasyon çalışması sırasında metan gazından etkilenerek baygın halde foseptik çukurundan çıkarıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, işçileri Sungurlu Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Daha sonra Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen işçilerin durumunun iyi olduğu bildirildi.
23 Ağustos 2024

Gazeteci Fatih Altaylı, İstanbul'da bir muhallebiciden yaptığı alışverişte yaşadığı pahalılık deneyimini anlattı. 1 kilo kol böreği, 2 simit ve 3 ayran için 650 TL ödemesi gerektiğini öğrendiğinde şaşkınlığını dile getirdi. Pandemi öncesi ve sonrası fiyat artışlarına dikkat çekerek, 2019'da 35 TL olan bir ürünün şimdi 450 TL'ye satıldığını belirtti. Ayrıca, çalışanlarla yaptığı sohbette herkesin hayat pahalılığından yakındığını ve ekonomik zorluklarla mücadele ettiklerini aktardı.
14 Mart 2024

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, Kangırlı köyünde bir tarlanın kenarında su çıkarmak amacıyla başlatılan kanal kazısı sırasında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan işçilerden Refik Bilgiç kendi imkanlarıyla kurtulurken, Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan hayatını kaybetti. Yaralı olarak kurtarılan Ödemiş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
17 Nisan 2024

Son yıllarda inşaat sektöründe işçi bulma sıkıntısı yaşanıyor. Şantiye şefleri 50 bin TL maaş alırken, vinç operatörleri 200 bin TL maaş alıyor. Kadıköy’ün ünlü mimarı ve AYİDER Başkan Yardımcısı Ahmet Erkurtoğlu, meslek okullarının sayısının azalması ve teşviklerin yetersizliği nedeniyle bu durumun yaşandığını belirtti. Bazı belediyeler kaynak ustası sıkıntısını gidermek için kurslar açıyor.
14 Mayıs 2024

Türkiye'deki 30 bin eczane, 5 Ağustos'tan bu yana maliye ekipleri tarafından denetleniyor. İstanbul Eczacı Odası, bu denetimlerin adil olmadığını ve eczacıların haksız yere cezalandırıldığını belirtti. Eczacılar, vergi sisteminin adil ve hakkaniyetli olmasını talep ederek, kesilen cezaların iptal edilmesini ve denetimlerin daha adil bir şekilde yapılmasını istiyor. Ayrıca, denetimlerin uzun sürmesi nedeniyle sağlık hizmetlerinin aksadığını ve hastalar nezdinde negatif algı oluştuğunu vurguladılar.
13 Ağustos 2024

Erzincan'ın İliç ilçesinde, altın madeninin çevresel zararlarına ve siyanür kullanımına dikkat çeken çevre aktivisti Sedat Cezayirlioğlu, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçuyla gözaltına alındı. Cezayirlioğlu, özellikle Fırat Nehri'ne siyanür karışması durumunda Türkiye'nin tarımının tehlikeye gireceğini belirtmişti. İliç'te bulunan Çöpler Anagold Altın Madeni'nde meydana gelen toprak kayması sonucu dokuz işçi toprak altında kalmış, bu olay sonrası Cezayirlioğlu'nun jandarma tarafından engellendiği ve sonrasında gözaltına alındığı bildirildi.
14 Şubat 2024

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, Kangırlı köyünde bir tarlanın kenarında su kanalı açma çalışması yapılırken meydana gelen göçük sonucu üç işçi toprak altında kaldı. Olay yerine jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Kendi imkanlarıyla kurtulan bir işçi hastaneye kaldırılırken, arama kurtarma ekipleri diğer iki işçiye ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.
17 Nisan 2024

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, bir kişinin iletişim bilgilerinin ele geçirilmesi sonucu 25 farklı restorandan asılsız yemek siparişi verildi. Siparişlerin aynı adrese yönlendirilmesiyle 25 motokurye evin önünde toplandı. Müşteri olarak bildirilen A.O'nun bu adreste yaşamadığı ve siparişlerin asılsız olduğu anlaşıldı. Restoran sahipleri, bu tür şakaların kendilerine maddi zarar verdiğini belirterek, sorumluların bulunup cezalandırılmasını talep etti.
6 Haziran 2024

Ömür Gedik, tatil günlerinde işçilerin hakları hakkında önemli bir bilgi paylaştı. Yargıtay'ın 9'uncu Hukuk Dairesi kararına göre, ulusal bayram ve genel tatil günlerinde işçi 1 saat bile çalışsa tam gün ücrete hak kazanır. Gedik, bu bilgiyi Av. Yıltay Günay’ın sayfasında gördüğünü belirtti ve emekçilerin haklarını savunduğunu ifade etti.
18 Haziran 2024

Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi, eşinin akrabalarıyla görüşmeyi istemeyen ve onlara kötü davranan kadını boşanma davasında kusurlu buldu. Ankara’da yaşayan kadın, eşinin kendisine şiddet uyguladığını ve kumar bağımlısı olduğunu iddia ederek boşanma davası açtı. Mahkeme, kadını az kusurlu, kocayı ise ağır kusurlu buldu ve kadına tazminat ödenmesine karar verdi. Ancak, Yargıtay, istinaf mahkemesinin kararını onaylayarak kadının tazminat talebini reddetti.
11 Ağustos 2024

Manisa'nın Salihli ilçesinde üç çiftçi, tüccarlardan bekledikleri fiyatı alamayınca tarlalarındaki yaklaşık 600 ton kavun ve karpuzu bedavaya dağıttı. Ahmet Akbaş, Metin Akbaş ve Eyüp Çakar, sosyal medyada duyuru yaparak vatandaşları tarlalarına davet etti. Çiftçiler, ürünlerin maliyetinin 1,5 milyon lira olduğunu ve tüccarların teklif ettiği düşük fiyatları kabul edemediklerini belirtti. Bu nedenle, ürünlerini bedavaya dağıtarak köylülerin faydalanmasını sağladılar.
12 Ağustos 2024

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, 'Selam Butik' isimli işletmenin 'Şehit kokusu' gibi ürünler satması üzerine resen inceleme başlatıldığını duyurdu. İnceleme kapsamında, işletmenin reklamları 3 ay süreyle durduruldu ve 550.059 TL idari para cezası uygulanabileceği belirtildi. Ayrıca, İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimde, işletmeye 52.800 TL idari para cezası verildi. İnceleme, sosyal medya ve internet sitelerinde yer alan haberler üzerine başlatıldı.
27 Eylül 2024

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte bir işçi hayatını kaybetti, bir işçi yaralandı. Göçük, henüz belirlenemeyen bir nedenle Gelik beldesindeki maden ocağında gerçekleşti. Kurtarma çalışmaları sonucunda Savaş Onur yaralı olarak hastaneye kaldırılırken, Şenol Zurnalı tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Yaralı işçi Savaş Onur'un hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.
14 Mayıs 2024

Manisa'nın Salihli ilçesindeki üç çiftçi, tarlalarındaki yaklaşık 600 ton kavun ve karpuzu bekledikleri fiyatı alamadıkları için bedava dağıttı. Ahmet Akbaş, Metin Akbaş ve Eyüp Çakar, sosyal medyada duyuru yaparak vatandaşları tarlalarına davet etti. Çiftçiler, ürünlerinin maliyetinin 1,5 milyon lira olduğunu ve tüccarların teklif ettiği düşük fiyatları kabul etmediklerini belirtti. Bu nedenle, ürünlerini bedava dağıtarak köylülerin ve vatandaşların faydalanmasını sağladılar.
12 Ağustos 2024

FIFA, Galatasaray'a Shakhtar Donetsk'ten transfer ettiği Tete için ceza verdi. Tete, FIFA'nın Rusya ve Ukrayna'daki yabancı futbolculara tanıdığı tek taraflı sözleşme fesih hakkını kullanarak Shakhtar Donetsk ile olan sözleşmesini feshetmişti. Shakhtar, bu durumu FIFA'ya taşıdı ve FIFA, Galatasaray ve Tete'nin 'haksız sözleşme feshi' nedeniyle 2 milyon 389 bin avro ceza ödemesine karar verdi. Galatasaray, konuyu CAS'a taşıyabileceğini ve tazminatın ödenmesi halinde tutarın Tete'ye yansıtılabileceğini belirtti.
11 Temmuz 2024
İşaretlediklerim