Avrupa'da 17 ülkeden 30'dan fazla medya kuruluşu, Google'ın reklam teknolojisindeki hakim konumunu kötüye kullandığı iddiasıyla Hollanda'nın Amsterdam Bölge Mahkemesinde dava açtı. Bu dava, Google'ın rekabete aykırı uygulamaları nedeniyle yaklaşık 2,1 milyar avro tazminat talep ediyor. Fransız rekabet kurumu ve Avrupa Komisyonu daha önce Google'ın bu alandaki hakim konumunu kötüye kullandığını belirlemişti. Davacılar, Google'ın bu eylemleri nedeniyle medya şirketlerinin reklamlardan daha yüksek gelir elde edememesinden ve yüksek ücretler ödemek zorunda kalmalarından şikayetçi.
29 Şubat 2024

Google Mesajlar, kullanıcıların mesaj taslakları hazırlamasına, fikirler üretebilmesine ve eğlenceli sohbetler yapabilmesine olanak tanıyan yeni bir yapay zeka destekli sohbet özelliği, Gemini'yi tanıttı. Gemini, Google'ın ChatGPT'ye alternatif olarak geliştirdiği ve daha önce farklı cihazlarda kullanılan Gemini 1.0 Pro tarafından desteklenen bir yapay zeka robotudur. Bu özellik, kullanıcıların metin oluşturmasının yanı sıra belirli isteklere göre fotoğraflar da oluşturmasına imkan tanıyor. Özellik, bu hafta küçük bir kullanıcı grubu için açık beta olarak sunulacak.
28 Şubat 2024

ABD merkezli video paylaşım platformu YouTube, Hindistan'da yaklaşık 1 milyar seçmenin katılacağı genel seçimler öncesinde, kendi kurallarını ihlal ederek dezenformasyon içeren seçim reklamlarını onayladı. Global Witness ve Access Now gibi sivil toplum kuruluşları tarafından YouTube'un dezenformasyonu önleme yeteneğini test etmek amacıyla gönderilen 48 reklam, YouTube tarafından incelendikten sonra onaylandı. Reklamlar, Hindistan'da yaygın olarak konuşulan üç farklı dilde hazırlandı ve YouTube, 24 saatlik inceleme süresi içinde tüm reklamları onayladı. Bu durum, YouTube'un ABD'de seçim döneminde benzer içerikleri engellemesine rağmen, Hindistan'da farklı bir tutum sergilediğini gösteriyor.
4 Nisan 2024

TikTok'ta uyku hakkında bilgiler veren Dr. Dustin Portela ve Uyku Araştırmaları Dergisi'nde yayınlanan bir makale, sabahları alarmı ertelemenin uyku kalitesini kötüleştirmediğini veya kişiyi daha yorgun hale getirmediğini belirtiyor. Araştırmalar, alarmı ertelemenin aslında kişinin daha dinç uyanmasına yardımcı olabileceğini ve sabahları 30 dakika ertelemenin uyku kalitesini bozmadığını gösteriyor. Uzmanlar, alarmı bir yarım saat erkene kurmanın, ertelemenin keyfini çıkarırken gecikmeyi önleyebileceğini öneriyor.
26 Şubat 2024

Google'ın isminin kökeni, Quora forumunda bir kullanıcının sorduğu bir soru ile yeniden gündeme geldi. Şirketin adı, 'Googol' kelimesinin bir oyunu olarak ortaya çıktı. 'Googol', 10'un 100'üncü kuvveti olan devasa bir sayıyı ifade eder. Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin, bu ismi seçerken yanlış yazılmış bir versiyonunu kullanmaya karar verdiler.
13 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz bölgesinde Kastamonu-Samsun arası ile Doğu Karadeniz'in kuzeyinde yarın öğle saatlerinden itibaren batı ve güneybatı yönlerinden esmesi beklenen 6 ila 8 kuvvetindeki fırtına için uyarıda bulundu. Fırtınanın salı günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi öngörülüyor.
4 Şubat 2024
İşaretlediklerim