İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından İstanbul, Ankara, Mersin, Şanlıurfa ve Batman'da siber dolandırıcılık suçlarına yönelik Sibergöz-31 operasyonları gerçekleştirildi. Operasyonlarda 18 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak mağdurları dolandırdıklarını ve bu yöntemle 4 milyon 600 bin lira haksız kazanç elde ettiklerini açıkladı. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale de el konuldu.
17 Nisan 2024

İçişleri Bakanlığı tarafından Kurban Bayramı tatili boyunca gerçekleştirilen 'Kalkan-24' denetimlerinde 1456 düzensiz göçmen yakalandı. Denetimler, valilikler ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde, polis, jandarma ve sahil güvenlik tarafından Mobil Göç Noktası araçlarıyla yapıldı. Yakalanan göçmenler İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edilerek sınır dışı işlemleri başlatıldı.
25 Haziran 2024

Adana'da polis ekipleri, durumundan şüphelendiği bir otomobili durdurmak istedi ancak otomobildeki beş şüpheli kaçmaya başladı. 70 kilometre süren kovalamaca sonucunda şüpheliler yakalandı. Şüphelilerin kaçışı sırasında polis aracına sert bir cisim attığı ve aracın camının hasar gördüğü belirtildi. Yakalanan şüphelilerden birinin ehliyetsiz olduğu tespit edildi.
15 Ağustos 2023

Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Trabzon ve Aydın merkezli olarak 19 ilde düzenlenen 'Sibergöz-48' operasyonlarında 65 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin hesaplarında 11 milyar 400 milyon liralık işlem hacmi bulunduğu tespit edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyon kapsamında çok sayıda bilgisayar, telefon, sim kartı, taşınabilir bellek ve banka/kredi kartıyla soğuk kripto cüzdanına el konulduğunu açıkladı.
1 Temmuz 2024

Şırnak'ın Silopi ve İdil ilçelerinde nesli tükenme tehdidi altındaki üç kızıl şahin ve ishak kuşu ile iki ulu doğan koruma altına alındı. Şırnak Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Orhan Kalay, kuşların vatandaşlar ve jandarma ekipleri tarafından yaralı ve bitkin halde bulunduğunu ve tedavi altına alındıklarını belirtti. İki ulu doğan ve iki kızıl şahinin tedavisi bitmek üzere olduğunu, bir kızıl şahin ve ishak kuşunun tedavisinin ise devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, aracında iki ulu doğan kuşu bulunan kişiye 70 bin 390 lira para cezası uygulandı.
12 Eylül 2023

Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, Yunanistan'a sallarla ulaşmak isteyen 71 düzensiz göçmen kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Yunan tarafının Türk kara sularına ittiği beş can salındaki 11'i çocuk 71 düzensiz göçmeni tespit etti. Kurtarılan göçmenler, Datça İskelesi'ne getirilerek işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.
15 Temmuz 2024

Yunanistan, Peste des Petits Ruminants (PPR) olarak bilinen ve yüksek bulaşıcılığı olan 'keçi vebası' salgınının yayılmasını önlemek amacıyla ülke genelinde koyun ve keçi taşımacılığını yasakladı. Bu virüs, enfekte hayvanların yüzde 80-100'ünü öldürebiliyor ancak insanları etkilemiyor. Yunanistan Tarım Bakanlığı, hayvan yetiştiricileri, peynir üreticileri, mezbaha sahipleri ve yem tedarikçilerini kısıtlamalar hakkında bilgilendirdi. Salgının kaynağını belirlemek için soruşturma başlatıldı ve yurtdışından şüpheli ithalat ihtimali üzerinde duruluyor.
30 Temmuz 2024

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde bir düğünde horoza zorla alkollü içki içirildiği belirlendi. İl Jandarma Komutanlığı, olayı inceledi ve beş şüphelinin kimliklerini tespit etti. Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan dolayı bu kişilere toplamda 27 bin lira idari para cezası uygulandı. Şüphelilerin adli işlemleri devam ediyor.
13 Eylül 2023

İzmir’in Dikili ilçesi açıklarında motor arızası nedeniyle sürüklenen bir botta bulunan 12 düzensiz göçmen kurtarıldı. Aynı gün Urla’daki Mersinli Koyu’nda 11’i çocuk olmak üzere 62 düzensiz göçmen yakalandı. Yakalanan göçmenler işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı, göçmenlerin kurtarılması ve yakalanması için hızlı bir şekilde müdahale etti.
13 Temmuz 2024

Adana'da polis, deprem bölgesine yardım malzemesi götürdüklerini iddia eden iki kişinin bulunduğu kamyoneti durdurdu. Araçta yapılan aramada, su, çocuk bezi ve ayakkabı kolileri arasına gizlenmiş 107 kilo 100 gram marihuana bulundu. Araçtaki M.K. (44) ve F.B. (37) isimli şüpheliler gözaltına alındı ve daha sonra tutuklandı.
12 Şubat 2023

Amerikan Ulusal Doğa Tarihi Müzesi küratörü Prof. Lorenzo Prendini, İstanbul Havalimanı'nda endemik türlerde yaklaşık 1500 akrep ve tarantula ile yakalandı. Prendini, Türkiye'de izinli araştırma yapmak üzere bulunuyordu ve bu canlıları yasadışı şekilde ülkesine götürmeye çalıştığını itiraf etti. Olay, Türkiye'nin biyolojik çeşitliliğinin korunması açısından önemli bir suç teşkil etmektedir.
13 Mayıs 2024

7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası Türkiye'ye yardım için gelen Yunanistan Özel Afet Müdahale Birimi, Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir baba ve altı yaşındaki kızını enkaz altından kurtardı. Baba ve kızın kurtarılma anı Yunan ekiplerin sevinç gözyaşları ile kaydedildi. Aynı zamanda Polonya İtfaiyesi de Adıyaman'ın Besni ilçesinde bir erkeği enkazdan çıkardı. Polonya, Türkiye'ye 76 uzman itfaiyeci ve sekiz arama kurtarma köpeği gönderdi ve madencilerin de gönderileceği açıklandı.
7 Şubat 2023

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, İstanbul Havalimanı'nda bir kargo içerisinde halılara emdirilmiş 17 kilogram metamfetamin ele geçirdi. Değeri 18 milyon TL olan uyuşturucu madde yurt dışına gönderilecekti. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.
25 Eylül 2023

İzmir'in Aliağa ilçesinde gümrük çalışanları ve müşavirlerine yönelik rüşvet soruşturmasında 77 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Şüphelilerin adreslerinde ve Aliağa Gümrük Müdürlüğü binasında yapılan aramalarda bazı dijital materyallere el konuldu. Bir şüphelinin yurtdışında olduğu tespit edildi.
9 Temmuz 2024

TBMM'ye 26-29 Temmuz tarihleri arasında ziyaretçi yasağı getirildi. Bu kararın, sokak hayvanlarına yönelik tepki çeken 'uyutma' düzenlemesi nedeniyle alındığı belirtiliyor. AKP, bu düzenlemeyi Genel Kurul'dan geçirmekte ısrarcı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da milletvekillerine bu konuda taviz verilmemesi gerektiğini söyledi. Düzenleme, kamuoyunda ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından yoğun eleştirilere maruz kalıyor.
25 Temmuz 2024

Muğla'nın Fethiye ve Datça ilçeleri açıklarında toplam 53 düzensiz göçmen yakalandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Fethiye açıklarında lastik botta 19, Datça açıklarında ise yelkenli teknede 34 düzensiz göçmen tespit etti. Göçmen kaçakçılığı iddiasıyla altı şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.
11 Eylül 2024

İstanbul'da Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih'te üç depoda saklanan 120 milyon lira değerindeki 108 bin 70 cüzdana el koydu. Operasyonda ünlü markalara ait kaçak cüzdanlar ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan bir şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
14 Ağustos 2024

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde görülen şap hastalığı nedeniyle iki belde, yedi mahalle ve 46 köyde geçici olarak hayvan giriş ve çıkışı kısıtlandı. Süleymanbeyler köyünde şap hastalığına rastlanılması üzerine tarım ve orman ilçe müdürlüğü tarafından 3 kilometre çapta koruma bölgesi oluşturuldu ve karantina uygulaması başlatıldı. Hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla belirtilen bölgelere küçük ve büyükbaş hayvanlar ile hayvansal ürünlerin naklinin yasaklandığı belirtildi.
23 Ekim 2023

İstanbul Sancaktepe'de bir akaryakıt istasyonunda çalışan A.R'ye saldırıp döven üç şüpheliden ikisi tutuklandı. A.R, araç tanıtım kartıyla plakası uyuşmayan bir otomobile yakıt veremeyince, daha sonra gelen üç şüpheli tarafından darp edildi. Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen saldırı sonrası şüpheliler M.A.T, R.T. ve Y.İ.A. polis tarafından gözaltına alındı ve 'kasten yaralama', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından işlem yapıldı. M.A.T ve Y.İ.A. tutuklanırken, R.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
5 Aralık 2023

Edirne merkezli olarak İstanbul ve Batman'da düzenlenen 'Mahzen-44' operasyonunda, liderliğini Metin Singer'in yaptığı bir suç örgütü çökertildi ve 15 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarda ruhsatsız tabancalar, sahte pasaportlar ve çok sayıda delici ve kesici alete el konulduğunu açıkladı. Şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten öldürmeye teşebbüs, yağma, kundaklama, kasten yaralama, araç kurşunlama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve tehdit gibi suçlara karıştığı tespit edildi.
14 Mayıs 2024
İşaretlediklerim