Trendyol Süper Lig 2024-2025 sezonu fikstür çekimi Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki merkezinde gerçekleştirildi. Derbi haftaları belirlenirken, Trabzonspor-Beşiktaş 5. haftada, Fenerbahçe-Galatasaray 6. haftada karşılaşacak. İlk haftanın maç programı da açıklandı; Kayserispor ilk haftayı bay geçecek. TFF Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın, Avrupa'da oynayacak takımların belirli haftalarda eşleşmeyeceğini belirtti.
11 Temmuz 2024

UEFA Disiplin Kurulu, EURO 2024’ün son 16 turunda oynanan Avusturya maçında yaptığı bozkurt hareketi nedeniyle milli futbolcu Merih Demiral’a iki maç ceza verdi. Bu ceza, Demiral'ın turnuvanın kalan maçlarında forma giyemeyeceği anlamına geliyor. UEFA'nın bu kararı, sporcuların saha içi ve dışındaki davranışlarına dikkat çekiyor.
5 Temmuz 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a 45 gün hak mahrumiyeti ve 210 bin lira para cezası verdi. Bu karar, Koç'un bir TV yayınında Fenerbahçe'nin sistematik bir şekilde engellendiğini ve hakem hatalarının bu durumu açıklamak için yetersiz olduğunu belirtmesi üzerine alındı. Hak mahrumiyeti, stada girme yasağını da içeriyor.
10 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, çeşitli ihlaller nedeniyle Süper Lig'den dokuz kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk etti. Galatasaray, çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve diğer ihlaller; Fenerbahçe ve Giresunspor, talimatlara aykırı hareketler; Beşiktaş, Trabzonspor, Kasımpaşa, Konyaspor, çirkin ve kötü tezahürat; Ankaragücü ve Kayserispor ise hem çirkin ve kötü tezahürat hem de saha olayları nedeniyle disipline sevk edildi. Ayrıca, HangiKredi Ümraniyepor Teknik Direktörü Mustafa Er ve Konyaspor idarecileri İbrahim Şahin ile Ali Camgöz de disiplin kuruluna gönderildi.
5 Haziran 2023

Beşiktaş, Türkiye'nin 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası için Beşiktaş Park Stadyumu'nu aday göstermemesini Twitter üzerinden eleştirdi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) etiketlendiği mesajda 'dünyanın en güzel stadı' olarak nitelendirilen Beşiktaş Park'ın fotoğrafları paylaşıldı. TFF'nin UEFA'ya sunduğu aday statlar listesinde Beşiktaş Park'ın yer almaması tepki çekti.
10 Ekim 2023

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final müsabakaları sonucunda MKE Ankaragücü, Trabzonspor, Beşiktaş ve VavaCars Fatih Karagümrük yarı finale yükseldi. Yarı finalde Beşiktaş, MKE Ankaragücü ile; Trabzonspor ise Fatih Karagümrük ile karşılaşacak. Çeyrek finalde elenen takımlar arasında Fenerbahçe, RAMS Başakşehir, TÜMOSAN Konyaspor ve Galatasaray bulunuyor. Yarı final maçları çift maç eleme usulüne göre oynanacak.
1 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2024-2025, 2025-2026 ve 2026-2027 futbol sezonları için Süper Lig ve TFF 1. Lig yayın hakları ihalesi düzenledi. Saran Medya, beIN Sports'un 3 milyar 900 milyon liralık teklifini aşarak 140 milyon avro teklif etti ve ihalede öne geçti. Ancak, TFF'nin Saran Medya'nın teklifine rağmen beIN Sports ile pazarlıkta olduğu ve Saran Medya'ya geri dönüş yapmadığı iddia edildi. Kulüpler Birliği, şartnameye uygun şekilde en yüksek teklifi veren ve teminat mektubu sunan Saran Medya'nın teklifine geri dönülmemesine tepki gösterdi.
14 Şubat 2024

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Adana Demirspor, Avrupa Konferans Ligi elemelerinde Türkiye'yi temsil ediyor. Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında mücadele ediyor. Beşiktaş'ın muhtemel rakibi Aris-Dinamo Kiev maçının galibi, Fenerbahçe'nin Twente-Riga, Adana Demirspor'un Olympiakos-Genk eşleşmesinin kazananı olacak. Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi'ne kalmak için mücadele ederken, elenmesi durumunda Avrupa Ligi'nde Karabağ- HJK Helsinki maçının galibiyle karşılaşacak.
7 Ağustos 2023

Premier Lig ekiplerinden Everton, finansal sürdürülebilirlik kurallarını ihlal ettiği için 10 puanının silinmesine karar verildi. Bu ceza, 2021-22 sezonundaki kural ihlalleri nedeniyle uygulandı. Everton, izin verilen 105 milyon sterlinlik zarar limitini aşarak 125,4 milyon sterlin zarar etti. Bu durum, Everton'ın lig sıralamasında 14'üncü sıradan 19'uncu sıraya düşmesine ve küme düşme hattına gerilemesine neden oldu. Kulüp, cezaya itiraz edeceğini açıkladı.
17 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in 26'ncı haftasında oynanacak Ankaragücü-Galatasaray maçı öncesinde Eryaman Stadyumu'nun zeminindeki bozukluklar nedeniyle sekiz kulübü zeminlerini 'ivedilikle' iyileştirmeleri konusunda uyardı. Uyarılan kulüpler arasında Sakaryaspor, Adanaspor, Gaziantep FK, Adana Demirspor, Antalyaspor, Alanyaspor, Hatayspor ve Yeni Mersin İdman Yurdu bulunuyor. TFF, daha önce de Rizespor, Ankaragücü ve Kayserispor'a benzer uyarılarda bulunmuş ve iyileştirme yapılmaması halinde stadyumların müsabakalara kapatılabileceğini belirtmişti.
16 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, 2023-2024 Süper Lig sezonu için futbolcu uygunluğu kurallarını duyurdu. Yeni kurallara göre, Süper Lig kulüpleri A takım listesinde en fazla 14 yabancı futbolcu bulundurabilecek ve bu futbolculardan en az birinin 1 Ocak 1999 veya sonrasında doğmuş olması gerekecek. Kulüpler, belirtilen 14 yabancı futbolcuya ek olarak Türk vatandaşlığı veya mavi kart sahibi bir futbolcu ile Türkî Cumhuriyetlerden bir futbolcu daha transfer edebilecek. Ayrıca, 1 Ocak 2003 ve sonrasında doğmuş yerli genç futbolcular A takım listesine yazılmadan oynatılabilecek ve A takım listesi en fazla 30 futbolcudan oluşacak.
22 Haziran 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Kasımpaşa’nın teknik direktörü Sami Uğurlu’ya yedi maç men ve 230 bin 250 lira para cezası verdi. Uğurlu, Kasımpaşa-Konyaspor maçındaki hakaret, tehdit, sportmenliğe aykırı hareket ve tedbire uymama gerekçeleriyle cezalandırıldı. Ayrıca, İkas Eyüpspor antrenörü Arda Turan’a bir maç men ve 58 bin 500 lira para cezası verildi. Beşiktaş, Gaziantep FK ve Galatasaray’a da 168 bin lira para cezası kesildi.
15 Ağustos 2024

Süper Lig ve 1'inci Lig yayın hakları ihalesinde beIN Sports ve Saran Medya arasındaki rekabet sonucunda, ihale yine beIN Sports'a verildi. TFF, ihale iptalinin gerekçesini teklif bedellerinin yetersiz bulunmasına bağlamış, ancak Saran Holding en yüksek teklifi kendilerinin verdiğini iddia ederek ihale sürecinin iptaline itiraz etmişti. Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu, beIN Sports'un TFF ve Kulüpler Birliği'nin hedeflediği 150 milyon avro barajını son teklifiyle aştığını ve yayıncı olarak kalmaya devam edeceğini duyurdu.
1 Mart 2024

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi Play-Off'unda İsviçre Ligi sonuncusu Young Boys'a elenerek maddi ve manevi büyük bir kayıp yaşadı. Teknik direktör Okan Buruk ve Dursun Özbek yönetimi, hatalı transfer politikası, kötü sezon başı performansı ve oyuncularla yaşanan krizler nedeniyle eleştiriliyor. Özellikle Zaha, Ziyech, Kerem Aktürkoğlu ve Abdülkerim ile yaşanan sorunlar çözülemedi. Buruk'un oyun planı ve kadro tercihleri de tartışma konusu oldu.
29 Ağustos 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finali nedeniyle Süper Kupa Finali'nin ertelenmesi ve yabancı hakem atanması taleplerini reddetti. Fenerbahçe, talepleri karşılanmazsa Süper Kupa'ya U19 takımıyla çıkacağını belirtti. TFF'nin bu kararı, Fenerbahçe yönetiminin federasyona gönderdiği yeni bir yazı sonrasında alındı.
3 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçlarını yönetecek hakemleri duyurdu. 7 Mayıs'ta Beşiktaş ile Ankaragücü arasındaki maçı Zorbay Küçük, 8 Mayıs'ta ise Fatih Karagümrük ile Trabzonspor arasındaki maçı Cihan Aydın yönetecek. Her iki maç da saat 20.30'da başlayacak. İlk maçlarda Beşiktaş ve Ankaragücü 0-0 berabere kalmış, Trabzonspor ise sahasında Fatih Karagümrük'ü 3-2 yenmişti.
6 Mayıs 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, UEFA'nın Merih Demiral'a Avusturya maçında yaptığı 'bozkurt' işareti nedeniyle verdiği iki maçlık cezayı eleştirdi. Bahçeli, UEFA'yı ırkçılık ve faşizmle suçlayarak, A Milli Futbol Takımı'nın Hollanda ile oynayacağı çeyrek final maçına çıkmamasını istedi. Bahçeli, bu kararın Türk milletine ve tarihine saygısızlık olduğunu belirtti ve UEFA'nın kararını geri almadığı takdirde Türkiye'nin maça çıkmaması gerektiğini savundu.
5 Temmuz 2024

Gezi eylemlerine katıldığı gerekçesiyle Beşiktaş'ın taraftar grubu çArşı'nın önde gelen isimleri Cem Yakışkan ve Numan Bülent Ergenç dahil 35 kişinin 'darbeye teşebbüs' suçlamasıyla yargılandığı davanın beşinci duruşması görüldü ve 1 Şubat 2024'e ertelendi. 2015'te tüm sanıklar hakkında beraat kararı verilmiş, ancak karar 2021'de Yargıtay tarafından bozulmuştu. Dava dosyası daha sonra Gezi davasıyla birleştirilmiş, ancak 21 Şubat 2022'deki duruşmada dosyaların tekrar ayrılmasına karar verilmişti.
7 Eylül 2023

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvasında mücadele edecek Türk kulüplerinin, 3'üncü eleme turundaki muhtemel rakipleri belli oldu. Eşleşmelere göre, Fenerbahçe'nin muhtemel rakibi Differdange-Maribor eşleşmesinin galibi, Beşiktaş'ın muhtemel rakibi Zeljeznicar-Neftçi eşleşmesinin kazananı, Adana Demirspor'un muhtemel rakibi Osijek-Zalaegerszegi TE eşleşmesinin galibi ve Galatasaray'ın muhtemel rakibi Ludogorets-Olimpija Ljubljana eşleşmesinin galibi olacak.
24 Temmuz 2023

UEFA, İspanya'nın Osasuna Kulübü'nün 2013-2014 sezonunda son iki maçta şike yaptığı gerekçesiyle gelecek sezon Avrupa Konfederasyon Ligi'ne katılma hakkının elinden alınabileceğini duyurdu. Osasuna Kulübü, UEFA'nın nihai bir karar vermeden önce Temyiz Komitesi'ne başvurup, yeni savunma sunma hakkına sahip. Osasuna, UEFA'nın sunduğu kriterleri doğru bulmayarak, haklarını savunmak için yasal mücadelesini sürdüreceğini ve Temyiz Komitesi'ne başvuracağını duyurdu.
24 Haziran 2023
İşaretlediklerim