AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Adana'nın Karataş ilçesinde yaptığı konuşmada, muhalefetin bir araya gelme sebebini sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı olmak olarak gösterdi. Çelik, muhalefetin bir planı, programı olmadığını ve sadece 'Tayyip Erdoğan'a karşıyız' diyerek bir araya geldiklerini ifade etti. Ayrıca, muhalefetin bir ayda kalp işareti yapmayı bile öğrenemediğini söyleyerek, onların yönetimde olduğu dönemde Türkiye'nin iki yakasının bir araya gelmediğini belirtti.
2 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da Lütfü Savaş'a yönelik protestoların bir kısmının organik Hataylılar tarafından yapıldığını, ancak bu grupların organize edildiğini ifade etti. Özel, Ankara'da basın toplantısı düzenleyerek, Hatay'da yapılan anketler sonucunda Lütfü Savaş'ın aday gösterildiğini ve protestoların çoğunun iktidara yönelik olduğunu belirtti. Ayrıca, Gökhan Zan'ın büyük bir grubu organize ettiğini ve sonrasında TİP'in Hatay adayı olduğunu açıkladı. Özel, siyasi partilerin aday belirleme süreçlerine ve DEM Parti ile yapılan görüşmelere de değindi.
15 Şubat 2024

CHP'li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e yönelik suikast girişimi, şüpheli Y.C.A.'nın belediye önünde silahına mermi yerleştirirken yakalanmasıyla önlendi. Gözaltına alınan şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Suikast girişiminin nedenine ilişkin detaylar, emniyetin soruşturmasının sonucunu bekliyor. CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, olayı kınayarak, sorumluların hukuk önünde hesap vermesini talep etti.
21 Mart 2023

HDP'li eski Mardin Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, iktidarın Abdullah Öcalan ile görüştüğü iddialarına değinerek, iktidarın oy kazanmak için farklı bir tutum sergilediğini belirtti. İddialar, HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ve gazeteci Murat Ağırel tarafından da dile getirilmişti. AKP'nin Diyarbakır milletvekili adayı Galip Ensarioğlu da devletin Öcalan ile görüştüğünü ifade etmiş, ancak Adalet Bakanı Bozdağ bu iddiaları yalanlamıştı.
10 Mayıs 2023

Ankara'da 30 Aralık'ta silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında, aralarında iki özel harekat polisinin de bulunduğu dört kişi daha tutuklandı. Tutuklanan polislerin, cinayetin tetikçisini İstanbul'dan Ankara'ya taşıyan aracın sahibi Mustafa Uzunlar'ın ifadesi doğrultusunda suçlandıkları belirtildi. Bu tutuklamalarla birlikte soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 10'a yükseldi, ancak tetikçi henüz yakalanamadı.
5 Ocak 2023

AKP'nin Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş, Sinan Ateş cinayeti hakkında yaptığı açıklamada, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) bu cinayetle ve bireysel suçlularla özdeşleştirilemeyeceğini belirtti. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması MHP'ye uzansa da iddianamede bu kısımlar yer almamıştı. Türkeş, MHP'nin kurumsal kimliğinin bu tür suçlarla ilişkilendirilmemesi gerektiğini vurguladı.
23 Haziran 2024

Arslan Bulut, Türkiye'nin bilinçli olarak kötü yönetildiğini ve AKP iktidarının sorunların sebeplerini ortadan kaldırmak yerine sonuçların konuşulmasını engellemek için yasal önlemler aldığını iddia ediyor. Bulut, başıboş köpek sorununun çözülmesi için yasa hazırlandığını ancak sokak köpeği sayısının 10 milyona ulaşana kadar hiçbir şey yapılmadığını belirtiyor. Ayrıca, ülkenin başıboş bırakıldığını ve milyonlarca insanın sınırları rahatça geçtiğini ifade ediyor. Bulut, iktidarın kontrollü kaos yaratarak rejimi değiştirmek için zemin hazırladığını öne sürüyor.
25 Mayıs 2024

Halk TV muhabiri Ferit Demir, Malatya'da Ayşenur Aslan'ın sunduğu bir program sırasında canlı yayında bir saldırganın tehdidiyle karşılaştı. Saldırgan, Demir'in yanına gelerek onu tehdit etti ve elindeki çekiç kameralara yansıdı. Demir, polise şikayette bulundu ancak saldırganın çekiçle vurmadığı gerekçesiyle herhangi bir işlem yapılmadığını belirtti. Demir, daha önce de bir polis tarafından tekmelendiğini ifade etmişti.
23 Şubat 2023

Mezopotamya Ajansı muhabiri Fırat Can Arslan, üç gün önce evine yapılan baskın sonucu 'örgüt propagandası' iddiasıyla gözaltına alındı. Gözaltı sürecinde Arslan'ın telefon ve bilgisayarına el konuldu. Bugün adliyeye sevk edilen Arslan, savcılıkta ifade verdikten sonra Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
10 Haziran 2023

Sedat Ergin, Ankara Emniyeti çevresindeki son gelişmelerin İçişleri Bakanı Yerlikaya için zorlu bir sınav olduğunu belirtti. Yerlikaya'nın mülkiye müfettişlerinin raporunu şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmasının önemine vurgu yaptı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma açıp tutuklamalara gitmesi, İçişleri'nin raporunun önemini azaltmıyor. Ergin, devlet kadrolarında liyakatin önemine dikkat çekti.
22 Mayıs 2024

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Saldırıdan önce yakınlarına endişelerini dile getirdiği ve 'kalemimin kırmışlar' dediği belirtiliyor. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin olaya sessiz kalmasını eleştirerek cinayetin aydınlatılmasını talep ediyor. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Ateş'in ölümüne şaşıran olmadığını ve siyasi çevresindeki kişilerin olayın arkasında kimlerin olduğunu bildiğini iddia ediyor.
2 Ocak 2023

Erzurum'da Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun mitingine taşlı saldırı düzenlendi ve en az 17 kişi yaralandı. Erzurum Valisi Okay Memiş'in başlangıçta sadece su şişesi atıldığını savunmasına rağmen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve bazı AKP'li politikacılar İmamoğlu'nu suçladı. Emniyet güçleri saldırıya karıştığı tespit edilen 19 kişiden 15'ini gözaltına aldı, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
8 Mayıs 2023

Anayasa Mahkemesi, Gezi Parkı eylemleri sırasında Aydın Aydoğan'a kötü muamelede bulunan polislerden biri olan Kenan Şaban Süzgün'ün 1'inci sınıf emniyet müdürü yapıldığını tespit etti. Aydoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suç duyurusunda bulunduktan sonra polisler tarafından gözaltına alınmış ve kötü muameleye maruz kalmıştı. AYM, polislerin kötü muamele yasağını ihlal ettiğine hükmetmiş ve Aydoğan'a 45 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar vermişti. Dosya, AYM kararı gereği yeniden açıldı ve soruşturmayı 17 Aralık soruşturmasını kapatan savcı Ekrem Aydıner yürütüyor. İfade veren polisler olayı hatırlamadıklarını veya Aydoğan'a müdahale etmediklerini iddia ediyorlar.
8 Ocak 2023

Eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin 6 Şubat'ta yaşadığı büyük depremin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 saat boyunca kameralar karşısına geçmemesini eleştirdi ve nerede olduğunu sordu. Demirtaş, ilk anda seferberlik ilan edilmesi gerektiğini ve devasa inşaat firmalarının iş makinelerinin el konularak deprem bölgesine gönderilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, AFAD başkanının gönüllüleri organize etme konusunda yetersiz kaldığını ve para toplama yerine bu organizasyonun yapılması gerektiğini ifade etti.
7 Şubat 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin bu konudaki sessizliğine dikkat çekerek cinayetin aydınlatılmasını talep ediyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Sinan Ateş cinayetiyle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı ve konuşmasının büyük kısmını muhalefete eleştirilere ayırdı.
3 Ocak 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalara değinerek, örgütün kullandığı taktiklerin boşa çıkarılacağını belirtti. Yerlikaya, bu tür örgütlerin devletin güvenliğini tehdit ettiğini ve bu tehditlere karşı kararlı bir şekilde mücadele edileceğini vurguladı. Ayrıca, FETÖ'nün çeşitli alanlarda faaliyet gösterdiğini ve bu faaliyetlerin engellenmesi için gerekli adımların atılacağını ifade etti.
15 Mayıs 2024

HDP'li Ahmet Türk, 6 Şubat'ta meydana gelen ve 40 bin 642 kişinin hayatını kaybettiği depremler sonrasında Şanlıurfa'da incelemelerde bulundu. Türk, devletin ilk iki gün ortada olmamasını ve sonrasında sivil toplum kuruluşlarına müdahale etmesini eleştirerek, bu durumun ölümlerin artmasına neden olduğunu belirtti. Ayrıca, AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in 'not alma' açıklamalarına atıfta bulunarak, devletin halkı ve can kurtarmak isteyenleri tehdit eden bir tutum içinde olduğunu ifade etti.
18 Şubat 2023

Gazeteci İsmail Saymaz, eski İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener'in kendisine yönelik suçlamalarına yanıt verdi. Saymaz, Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir işadamının Yargıtay'daki davasını çözmek için görüştüğünü iddia etti. Akşener ise bu iddiaları yalanlayarak Saymaz'ın gazeteciliğini hedef aldı. Saymaz, Akşener'in kendi siyasi geçmişini sorgulaması gerektiğini belirtti.
12 Haziran 2024

AKP'nin Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş, Sinan Ateş cinayeti hakkında yaptığı açıklamada, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) bu suçla ve bireysel suçlularla özdeşleştirilemeyeceğini belirtti. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması MHP'ye uzansa da iddianamede bu kısımlar yer almamıştı. Türkeş, MHP'nin kurumsal kimliğinin bu tür suçlarla ilişkilendirilmemesi gerektiğini vurguladı.
23 Haziran 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Ayşe Ateş'e Sinan Ateş'in hesabını beraber sorma sözü verdi. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 21 kişi tutuklanmış, soruşturma dosyasında önemli delillerden biri olan bir tutanak kaybolmuştu.
23 Mart 2023
İşaretlediklerim