Manisa'nın Salihli ilçesindeki üç çiftçi, tarlalarındaki yaklaşık 600 ton kavun ve karpuzu bekledikleri fiyatı alamadıkları için bedava dağıttı. Ahmet Akbaş, Metin Akbaş ve Eyüp Çakar, sosyal medyada duyuru yaparak vatandaşları tarlalarına davet etti. Çiftçiler, ürünlerinin maliyetinin 1,5 milyon lira olduğunu ve tüccarların teklif ettiği düşük fiyatları kabul etmediklerini belirtti. Bu nedenle, ürünlerini bedava dağıtarak köylülerin ve vatandaşların faydalanmasını sağladılar.
12 Ağustos 2024

Memduh Bayraktaroğlu, AKP Meclis Grup Başkan Vekili Muhammed Emin Akbaşoğlu'nun seçimlerden sonra emeklilere seyyanen zam yapılacağına dair vaadini eleştirdi. Akbaşoğlu'nun, bir milyar varillik petrol çıkarılacağını ve fiyatların düşeceğini belirterek emeklilere zam yapılacağını söylediği bir konuşmasına atıfta bulunarak, bu vaadin gerçekleşmesinin belirsizliğine dikkat çekti. Bayraktaroğlu, bu durumu Nasrettin Hoca'nın açlıktan ölen eşeğine yazın yeşil çimen vaat eden fıkrasıyla karşılaştırarak, vaadin gerçekleşme ihtimalinin düşüklüğüne işaret etti.
14 Mart 2024

Gazeteci Fatih Altaylı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Depremzede çocuklar evlat edinilebilir mi' sorusuna verdiği yanıtı eleştiren bir tweet attıktan sonra Diyanet tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Altaylı, Diyanet'in evlat edinme konusundaki görüşünü 'sapıklık' olarak nitelendirdi ve Diyanet'i Atatürk'ün kurumunu kirletmekle suçladı. Diyanet'in suç duyurusunun ardından Altaylı, Kasımpaşa futbol takımının logosunu paylaşarak 'hiç umrumda değil' mesajı verdi.
21 Şubat 2023

Konya'da bir barınakta köpeğe işkence ederek öldürdükleri iddia edilen iki sanık, 'Bir ev hayvanı veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan yargılandıktan sonra tahliye edilmişti. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Meram İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün tahliye kararına yaptıkları itirazlar, sırasıyla 3'üncü ve 4'üncü Ağır Ceza Mahkemeleri tarafından reddedildi.
16 Ocak 2023

Veysel Ulusoy, yüksek enflasyon oranlarının yanıltıcı olduğunu ve algı yönetimi aracı olarak kullanıldığını belirtiyor. Tarım Kanunu'nun 21. maddesine göre, tarımsal desteklerin gayrisafi milli hasılanın yüzde 1'inden az olmaması gerektiğini vurguluyor. Ancak, bu oranın yıllar içinde düşerek 2023'te yüzde 0.2'ye gerilediğini ifade ediyor. Ulusoy, tarımsal desteklerin yetersizliğinin ve üretim maliyetlerinin artmasının, gıda fiyatlarının yükselmesine neden olduğunu savunuyor.
2 Haziran 2024

Habertürk TV muhabiri Fatmanur Boylu, bir çocuğun 'annem karne hediyesi olarak et aldı' demesi üzerine yapılan haber nedeniyle işten çıkarıldı. Haber, ekonomik kriz bağlamında geniş yankı bulmuş ve iktidar tarafından eleştirilmişti. Habertürk yönetimi, Boylu'nun çocuğa yönlendirici konuşma yaptığını iddia ederek işine son verdi. Boylu ise suçlamaları reddederek, röportajın doğal koşullarda yapıldığını ve kasabın hediye ettiği et üzerine gerçekleştiğini savundu. Habertürk Haber Koordinatörü Zülfikar Ali Aydın, olayın ham görüntülerini paylaşarak iddiaları destekledi.
24 Ocak 2023

Fenerbahçe, Galatasaray yönetiminden gelen açıklamalara yazılı bir yanıt verdi. Fenerbahçe, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u 'terörist' olarak nitelendirmesini ve federasyondaki bir toplantıda Koç'un Erden Timur'a tehditler savurduğu iddialarını eleştirdi. Fenerbahçe, derbi zaferinin ardından Galatasaray'ın serzenişlerinin artarak garipleştiğini ve bu durumun maç sonucunu hazmedememekten kaynaklandığını belirtti. Ayrıca, Galatasaray'ın kamuoyunu yanıltıcı ve yalan beyanlarına karşı her mecrada takipçi olacaklarını ifade etti.
21 Mayıs 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçında yaşanan olayların planlı olduğunu ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansını engellemeyi amaçladığını ifade etti. Koç, bu olayların bir güvenlik zafiyeti sonucu gerçekleştiğini ve polisin maç sırasında yeterli önlem almadığını belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe'nin 2 Nisan'da olağanüstü bir toplantı yaparak, ligden çekilme dahil olmak üzere çeşitli kararlar almayı değerlendireceğini açıkladı. Koç, bu süreçte sponsorlar ve futbolcularla da görüşmeler yapacaklarını söyledi.
29 Mart 2024

Uğur Dündar, piyasada gerçek gıda ürünlerinin yerine çeşitli aromaların satıldığını ve bu durumun tüketicileri yanılttığını belirtti. Dündar, internette satılan bu aromaların çeşitliliğine dikkat çekerek, ekmekten peynire kadar birçok ürünün sahte versiyonlarının bulunduğunu vurguladı. Ayrıca, gıda ürünlerinde kullanılan katkı maddelerinin ve kimyasalların sayısının oldukça fazla olduğunu ifade etti.
13 Temmuz 2024

AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Osman Kavala'ya destek açıklamaları nedeniyle İyi Parti Adana Milletvekili olan kardeşi Ayyüce Türkeş'in tepkisine yanıt verdi. Tuğrul Türkeş, Kavala'yı ziyaret edeceğini ve bunun gerçek milliyetçilik olduğunu belirtti. Ayyüce Türkeş ise bu açıklamalara sosyal medya üzerinden sert tepki gösterdi ve babaları Alparslan Türkeş'in mirasının yanlış temsil edildiğini savundu. Tuğrul Türkeş, konunun ailevi boyutlara çekilmesinin meseleyi özünden uzaklaştıracağını ifade etti.
21 Temmuz 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, ekonomik kriz ve hak ihlallerini eleştiren görseller tasarlayan Mahir Akkoyun'un çalışmalarına benzer bir afiş tasarlayarak Twitter hesabından paylaştı. Afişte, kuru soğan alacak parası olmayanlara 1 milyon 200 bin TL'ye 'sahibinden hiç üretilmemiş' Togg önerilmesi eleştiriliyor ve 'Oy kullanırken aklınızda bulunsun' notu ekleniyor. Demirtaş, paylaşımında Mahir Akkoyun'u etiketleyerek onun görüşünü de sormuş.
21 Nisan 2023

Ankara ve İstanbul'da, hayvanlara yönelik cinsel istismar ve işkence vakaları ile ilgili iki ayrı dava görüldü. Ankara'da köpeklere cinsel istismarda bulunan Yalçın Ünalleylioğlu tutuksuz yargılanarak serbest bırakıldı. İstanbul Küçükçekmece'de ise, bir kediye işkence eden İbrahim Keloğlan ve bir köpeğe tecavüz eden Ahmet Aybar'a hapis ve para cezaları verildi, ancak yasal üst sınırın altında verilen cezalar nedeniyle her iki suçlu da serbest kaldı. Mahkeme, İbrahim Keloğlan'a 'iyi hal' indirimi uyguladı.
15 Mart 2024

Aytun Aktan, hayvanların öldürülmesine yönelik sert eleştirilerde bulundu. Aktan, işini doğru yapmayanlar yüzünden hayvanların da insanlar gibi ölümler listesine eklendiğini belirtti. Hayvanların zehirli etlerle öldürülmesi, tecavüze uğraması ve şimdi de yasal hale getirilerek iğne yapılmak suretiyle öldürülmesi konusundaki öfkesini dile getirdi. Bu durumun toplumda utanç ve vicdan azabına yol açacağını vurguladı.
21 Temmuz 2024

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir köpeğe şiddet uygulayan ve bu eylemleri kameralara yansıyan iki barınak çalışanı, 'Bir ev hayvanı veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan yargılanıyor. Sanıklar Murat Bacak ve Sefa Çakmak, altı yıla kadar hapis cezası talebiyle tutuklanmış, ancak son duruşmada tahliye edilmişlerdir. Davanın görülmesi 20 Ocak'a ertelenmiştir. Murat Bacak, köpeğin saldırısını engellemek için vurduğunu savunurken, Sefa Çakmak da Bacak'ın korkudan dolayı köpeğe vurduğunu ifade etmiştir.
2 Ocak 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında Aziz Yıldırım'ı Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istememekle suçladı. Koç, kulübün finansal durumunu iyileştirdiklerini ve geçmişteki hatalardan ders aldıklarını belirtti. Ayrıca, Aziz Yıldırım'ın özgüveninin yüksek olduğunu ve Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacak güçlerin kim olduğunu merak ediyorsa aynaya bakması gerektiğini söyledi. Koç, Fenerbahçe'nin bu sezon rekor puanla ligi tamamlayabileceğini ve gelecek sezon için iddialı bir takım kuracaklarını ifade etti.
23 Mayıs 2024

AKP'li eski milletvekili ve bakan Faruk Çelik, bir çevrimiçi toplantıda İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun eleştirilerini ve AKP'ye katılıp katılmayacağına dair soruları yanıtladı. Ağıralioğlu'nun eleştirilerini tamamladığını ve şimdi 'icraat zamanı' olduğunu ifade etti. Ağıralioğlu daha önce CHP ve HDP'yi sert sözlerle eleştirmiş ve kendisine AKP ve MHP'den teklifler geldiğini açıklamıştı. Çelik ayrıca, partililere gıda fiyatlarındaki artış ve ekonomik durum hakkında 'vefa' ile hareket etmeleri gerektiğini söyleyerek yanıt verdi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerde 'kendisine yakışır bir final yapacağını' belirtti.
27 Mart 2023

Uçankuş TV ve internet sitesinin sahibi Can Tanrıyar, iktidardan isimler hakkında iddialarda bulunan Muhammed Yakut'a bilgi, belge ve fotoğraf aktardığı iddiasıyla tutuklandı. İstanbul Başsavcılığı, Yakut'un videoları sonrası soruşturma başlattı ve Tanrıyar'ın Yakut ile birlikte hareket ettiği iddialarını soruşturuyor. Tanrıyar'ın evinde yapılan aramada Yakut'a yazılmış bilgi ve belgeler bulundu. Tanrıyar, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.
29 Nisan 2023

Prof. Dr. Muhammad Mohiuddin, domuzdan insana kalp nakli çalışmalarının gelecekte rutin hale geleceğini belirtti. Mohiuddin, bu tür nakillerin yüksek maliyetli olduğunu ve bağışıklık sistemi sorunları nedeniyle zorluklar yaşandığını ifade etti. Domuzlardan alınan organların genetik olarak insan vücuduna uyumlu hale getirildiğini ve bu alandaki çalışmaların devam ettiğini vurguladı. FDA onayı ile iki hastada denenen domuz kalbi nakillerinde hastalar kısa süre sonra hayatını kaybetti, ancak bilim dünyası umutla çalışmalarını sürdürüyor.
29 Mayıs 2024

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, un fiyatlarındaki yüzde 30'luk artış nedeniyle ekmeğe zam yapılmasının kaçınılmaz olduğunu açıkladı. Balcı, tarım bakanlığı ile iletişim kuramadıklarını ve bu durumun çözüm için gerekli adımların atılmasını engellediğini belirtti. Un fiyatlarının daha da artmasından endişe duyduklarını ifade eden Balcı, yetkililerden acil tedbirler alınmasını talep etti. Ayrıca, geçmiş yıllara kıyasla asgari ücretle alınabilecek ekmek miktarının arttığını ancak fırıncıların daha fazla fedakarlık yapacak durumda olmadığını vurguladı.
9 Ekim 2024

Mustafa Aşkın, borsaya yapılan yüklemenin dopingli bir atlete benzediğini ve bu durumun sürdürülebilir olup olmadığı konusunda şüpheler olduğunu belirtti. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası borsanın açık tutulması ve hükümetin aldığı önlemlerle borsada yaşanan yükselişe değindi. Aşkın, orta vadeli olarak borsadan olumlu beklentilere sahip olduğunu, ancak kısa vadeli seviyeleri yüksek ve spekülatif bulduğunu ifade etti.
22 Şubat 2023
İşaretlediklerim