İstanbul Kağıthane'de, internet üzerindeki bir arkadaşlık uygulamasında başlayan tartışma sonucu motosikletli iki kişi tarafından düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olmadığı belirtildi. Polis, saldırıyı düzenleyen ve kimliği belirlenen şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.
10 Ocak 2023

Ankara'nın Sincan ilçesinde, gürültü sebebiyle çıkan tartışmada 72 yaşındaki T.Ü isimli şahıs, komşusu olan aynı aileden B.T. (71), H.T. (41), S.T. (40), M.T. (13) ve C.T'yi (11) tüfekle vurarak öldürdü. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, dört kişinin olay yerinde, bir kişinin ise hastanede hayatını kaybettiğini belirledi. Şüpheli T.Ü, olayda kullandığı tüfekle birlikte yakalandı.
23 Kasım 2023

Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleşen silahlı saldırıda en az iki kişi hayatını kaybetti. Saldırganın neden ateş açtığı konusunda henüz bir bilgi verilmedi. Belçika medyası, kurbanların İsveçli olduğunu belirtiyor. Saldırının, yerel saatle 19:00 civarında, kent merkezindeki D'Ypres bulvarında gerçekleştiği ve saldırganın otomatik bir tüfek kullandığı ve kaçtığı bildirildi.
16 Ekim 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin öldüğü silahlı kavgaya karışan bir kişinin daha yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, olayın şüphelilerinden M.Ö.'den sonra S.Ö de yakalandı. Diğer iki şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.
31 Temmuz 2023

İstanbul Esenler'de, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından silahla vurulan bir kadın, hastaneye kaldırıldıktan sonra yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olay, Turgut Reis Mahallesi'nde meydana geldi. Sağlık ve emniyet ekipleri olay yerine sevk edildi. Polis, şüpheli eşi yakalama çalışmalarına devam ediyor.
30 Ocak 2023

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Lyon Garı'nda bir bıçaklı saldırı gerçekleşti. Saldırı sonucunda üç kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı, yaralılardan birinin durumu ağır. 32 yaşındaki saldırgan polis tarafından gözaltına alındı, ancak saldırının nedenine dair henüz bir açıklama yapılmadı.
3 Şubat 2024

Bir adam, Britanya'nın Lincolnshire kentindeki bir kafede yerde yoga yapanları öldü sanarak polise toplu katliam ihbarında bulundu. Kafenin yöneticileri ve yoga dersi öğrencileri, beklenmedik polis baskınıyla şaşkınlığa uğradı. Lincolnshire polisi, herkesin güvende ve iyi durumda olduğunu teyit etti ve ihbarın iyi niyetle yapıldığını belirtti.
8 Eylül 2023

ABD'li oyuncu Alec Baldwin, 'Rust' filminin setinde ateşlediği silahtan çıkan kurşunla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne sebep olmakla suçlanıyor. Daha önce düşürülen suçlamalar, silahın adli incelemesi sonrasında yeniden gündeme geldi. Yeni delillerin jüriye sunulmasıyla Baldwin, 18 aya kadar hapis cezası alabilir. Baldwin, silahın yanlışlıkla ateş aldığını ve tetiği çekmediğini iddia etmişti.
20 Ocak 2024

Rusya'nın St. Petersburg şehrinde, Devlet Başkanı Vladimir Putin yanlısı askeri blog yazarlarının toplandığı bir kafede patlama meydana geldi ve bu patlamada ünlü Rus askeri blog yazarı Vladlen Tatarski hayatını kaybetti. En az 30 kişinin yaralandığı saldırıyı üstlenen olmadı. Rus güvenlik birimleri, patlamayla ilgili olarak Darya Trepova isimli bir kadını gözaltına aldı. Rusya terörle mücadele polisi, saldırının arkasında Ukrayna özel kuvvetlerinin olduğunu iddia ederken, Ukrayna'dan yapılan açıklamada Rusya içerisindeki siyasi çatışmaların terör eylemlerine dönüştüğü öne sürüldü.
3 Nisan 2023

Filipinler'de radyo programcısı ve gazeteci Juan Jumalon, canlı yayın sırasında silahlı saldırıya uğrayarak öldürüldü. Saldırganın, Jumalon'un evine 'dinleyici' olarak girdiği ve iki el ateş ettikten sonra altın kolyesini alarak kaçtığı belirtildi. Saldırının nedeni bilinmiyor ve saldırganların kimliklerine ilişkin soruşturma devam ediyor. Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr., gazetecilere yönelik saldırılara müsamaha göstermeyeceklerini ifade etti.
5 Kasım 2023

Fransız medyasının aktardığına göre, sağlık sorunları nedeniyle Mayıs ayında konserlerini iptal eden Jane Birkin, Paris'teki evinde bakıcısı tarafından ölü bulundu. 17 yaşında oyunculuğa başlayan ve Michelangelo Antonioni'nin 'Cinayeti Gördüm' filmiyle tanınan Birkin, aynı zamanda Serge Gainsbourg ile seslendirdiği 'Je t'aime… moi non plus' şarkısıyla müzik dünyasında da ün kazandı. Hermes markasının ünlü el çantası modeline adını veren Birkin, modada da etkili bir isimdi.
16 Temmuz 2023

Brezilya'nın güneyindeki Blumenau kentinde Cantinho Bom Pastor isimli bir kreşe silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda dört çocuk hayatını kaybetti ve biri ağır olmak üzere üç çocuk yaralandı. Saldırgan, olayın ardından silahıyla birlikte polise teslim oldu. Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, saldırıyı Twitter üzerinden 'canavarlık' ve 'kabul edilemez bir nefret' olarak nitelendirdi.
5 Nisan 2023

Kanadalı aktör Keanu Reeves'in Los Angeles'ta bulunan evine kar maskeli silahlı hırsızlar girdi. 2014 yılında da hırsızların hedefi olan Reeves, bu olaydan önce evine izinsiz giren bir kişiye karşı yasaklama emri çıkartmıştı. Çarşamba günü gerçekleşen hırsızlıkta, polis ekipleri ihbar üzerine harekete geçti ancak hırsızları bulamadı. Hırsızlar, Reeves'in evinden bir silah çalarak kaçtı ve olay sırasında Reeves evde bulunmuyordu.
11 Aralık 2023

Hollanda'nın Lahey şehrinde bulunan parlamento binası, bomba ihbarı üzerine boşaltıldı. Polis ekipleri, şüpheli paketi inceledikten yaklaşık bir saat sonra binanın güvenli olduğunu ve insanların içeri girebileceğini açıkladı. Hollandalı siyasetçi Geert Wilders, ihbarın kendisine gönderilen sahte bir bomba paketi nedeniyle yapıldığını belirtti. Paketin içinde oyuncak ayı ve teller bulunduğu, ancak patlayıcı olmadığı anlaşıldı.
13 Nisan 2023

Yüksek binalara tırmanmasıyla tanınan 30 yaşındaki Fransız fenomen Remi Lucidi, Hong Kong'daki Tregunter Tower kompleksinin 68. katından düşerek öldü. Lucidi, binaya yerel saatle 18:00 sularında geldi ve güvenlik görevlisine 40. kattaki bir arkadaşını ziyaret edeceğini söyledi. Ancak, güvenlik görevlisi Lucidi'nin söz konusu kişiyle tanışmadığını öğrendi ve onu tutuklamaya çalıştı. Lucidi, güvenlik görevlisinden kaçarak binanın tepesine çıktı ve daha sonra düştü.
31 Temmuz 2023

Paris Saint-Germain takımında oynayan İtalyan milli futbolcu Gianluigi Donnarumma ve sevgilisi Alessia Elefante'nin Paris'teki evleri hırsızlar tarafından soyuldu. Hırsızlar, Donnarumma'yı bağlayarak hareketsiz hale getirdi ve Elefante'yi evdeki değerli eşyaları vermeye zorladı. Yaklaşık 500 bin avro değerindeki eşya çalındı. Olay sonrası çift, yakındaki bir otele sığındı ve yardım istedi.
23 Temmuz 2023

İspanyol ressam Pablo Picasso'nun 'Femme a la Montre' adlı eseri, Sotheby's müzayede evinde 139 milyon dolara satılarak açık artırmada satılan en pahalı ikinci sanat eseri oldu. Bu tablo, Picasso'nun sevgilisi ve birçok eserine konu olan Fransız model Marie-Therese Walter'ı betimliyor. Walter, Picasso ile Paris'te 17 yaşındayken tanışmış ve Picasso'nun evli olduğu bir dönemde gizli bir ilişki yaşamışlardı. Picasso, 20'nci yüzyılın en önemli sanatçılarından biri olarak kabul ediliyor ve Kübizm akımına ilham vermiştir.
9 Kasım 2023

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Etibank Caddesi'nde üç şüpheli tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, dört kişi yaralandı. 20'li yaşlarda olduğu belirtilen şüpheliler, saldırının ardından olay yerinden kaçtı. Polis ve sağlık ekipleri hemen bölgeye sevk edildi. Yaralılardan biri, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis, kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
13 Nisan 2024

Almanya'nın Mannheim kentinde aşırı sağcı Alman Özgürlük Partisi'nin eski lideri Michael Stürzenberger'e yönelik bıçaklı saldırıda yaralanan polis memuru hayatını kaybetti. Saldırıda beş kişi yaralanmış, saldırgan polis tarafından ateş edilerek etkisiz hale getirilmişti. Saldırının Afgan göçmen tarafından gerçekleştirildiği ve saldırının nedeninin henüz bilinmediği açıklandı. Diğer yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.
3 Haziran 2024

Avusturya'nın başkenti Viyana'da dün meydana gelen iki ayrı olayda toplam beş kadın hayatını kaybetti. İlk olayda, bir genelevde üç kadın ölümcül bıçak darbeleriyle öldürüldü ve 27 yaşındaki bir şüpheli gözaltına alındı. İkinci olayda ise, bir dairede 13 yaşındaki bir kız çocuğu ve annesinin cansız bedenleri bulundu, kızın babası cinayetin baş şüphelisi olarak aranıyor. Polis, her iki olayın nedenini henüz tespit edemedi.
24 Şubat 2024
İşaretlediklerim