Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kriter Dergisi'ne verdiği mülakatta Türkiye'nin çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemlerini tamamladığını ve şimdi 'şahlanış sürecine' girdiğini ifade etti. Yüksek enflasyon ve dış ticaret açığına rağmen Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomisine girmeye doğru ilerlediğini savundu. Muhalefetin projeleri değersizleştirme siyasetine ve yurt dışına insan kaynağı göçünü teşvik etmesine eleştiride bulundu. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası konumunu güçlendirdiğini ve dış politikada çok boyutlu bir yaklaşım benimsediklerini belirtti.
6 Nisan 2023

Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'nin bombalanması ve en az 500 kişinin ölümüne neden olması üzerine Türkiye'deki siyasilerden tepkiler geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hastanenin bombalanmasını 'İsrail'in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneği' olarak nitelendirdi ve 'bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye' çağırdı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da saldırıyı kınadı ve uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.
17 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, New York'taki 79'uncu Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'deki eylemlerini sert bir şekilde eleştirdi. Erdoğan, uluslararası barış ve güvenliğin beş ülkenin keyfine bırakılmaması gerektiğini vurguladı ve Filistin Devleti'nin tanınması çağrısında bulundu. Ayrıca, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Hitler gibi durdurulması gerektiğini belirtti. Erdoğan, Batı'nın savunduğu değerlerin öldüğünü ve uluslararası toplumun İsrail'in eylemlerine karşı harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.
24 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki sekiz ulusal televizyon kanalının ortaklaşa düzenlediği 'Türkiye Tek Yürek' adlı canlı bağış yayınına telefonla katıldı. Erdoğan, yurt içi ve yurt dışından AFAD hesaplarına yapılacak bağışların tamamının depremzedeler için harcanacağını ifade etti. Ayrıca, deprem sonrası yıkılan binaların yerine bir yıl içinde güvenli konutlar inşa edilmesi hedefini dile getirdi. Bu açıklama, bilim insanlarının deprem bölgelerinde hızlı inşaat politikasının yanlış olduğuna dair uyarılarına rağmen yapıldı.
15 Şubat 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir dernek ziyaretinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son 21 yılda Batı'nın Türkiye üzerindeki etkisini ortadan kaldırdığını ve Doğu ile Batı'yı birleştirdiğini savundu. Soylu, Erdoğan'ın Batı'nın Türkiye'deki vesayetini sona erdirdiğini ve Taksim'deki cami gibi projelerle Batı'nın Türkiye'ye yaptırmadığı şeyleri gerçekleştirdiğini belirtti. Ayrıca, 14 Mayıs akşamı Avrupa liderlerinin Erdoğan'ı arayacaklarını ve görüşme talebinde bulunacaklarını öne sürdü.
9 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'deki deprem felaketinin ardından yardım için gelen yabancı arama kurtarma ekiplerine teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte Yunanistan'a yönelik 'Bir gece ansızın geliriz' sözlerini anımsatarak, birçok ülkenin 'düşman' olarak nitelendirildiği halde yardıma geldiğini belirtti ve bu dayanışma için dünyanın farklı dillerinde teşekkürlerini iletti.
14 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın muhalefetin 'normalleşmesi ve yumuşaması' gerektiği yönündeki açıklamasını eleştirdi. Özel, bu açıklamanın normal olmadığını ve normalleşmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, asgari ücrete zam yapılmaması kararına karşı 30 Haziran'da Kocaeli'nde düzenlenecek Büyük Emek Mitingi'nde hükümete tepki göstereceklerini ifade etti.
26 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, deprem sonrası zarar gören Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde bir miting düzenledi. Bu miting için Kırıkhan Kaymakamlığı'nın kamu personeline katılım emri verdiği öne sürüldü. Erdoğan mitingde yaptığı konuşmada, deprem bölgesine yapılan yardımlar ve çalışmalar hakkında bilgi vererek, yaşanan sıkıntılardan dolayı halktan 'helallik' istedi.
13 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hamas'ın giriştiği 'katliam' nedeniyle İsrail halkına başsağlığı dilemiştir. Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüşerek sağduyu ve sükunet çağrısında bulunmuştur. İsrail'in Ankara Büyükelçiliği, Erdoğan'ın bayram esnasında gerçekleşen katliam nedeniyle İsrail halkına başsağlığı dileklerini ilettiğini ve bölgede istikrarın ve barış ortamının sağlanması konusundaki çağrısını yinelediğini bildirmiştir.
9 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İzmir'de düzenlenen mitinginde, henüz konuşması devam ederken kalabalığın dağılmaya başladığı görüldü. Bu sırada bir kişinin 'Meydanı boşaltmayalım, basına fırsat vermeyelim' dediği duyuldu. İktidar medyasının yüksek katılım olduğunu belirtmesine karşın, mitinge çoğunlukla çevre illerden katılım sağlandığı ve cami imamları ile kamu çalışanlarına baskı yapıldığı iddia edildi.
29 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Berlin'e yapacağı ziyaret öncesinde, yaklaşık bin 500 polis memurunun güvenlik için görevlendirileceği bildirildi. Diğer eyaletlerden de polis takviyesi alınacak. Ziyaretin birkaç saat sürmesi beklenirken, başbakanlık binası, Bellevue Sarayı ve Türkiye Büyükelçiliği çevresinde üst düzey güvenlik önlemleri uygulanacak. Erdoğan'ın Hamas hakkındaki açıklamaları ve İsrail'in diplomatlarını geri çekme kararı sonrası, Almanya'da yapılan bir ankette halkın yarısının ziyaretin iptal edilmesini istediği belirtiliyor.
16 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İskenderun'da deprem konutları ve yeni devlet hastaneleri için düzenlenen temel atma töreninde yaptığı konuşmada, afet bölgelerinde yaşayan vatandaşların bekleyecek zamanlarının olmadığını belirtti. Ana muhalefetin yönetimindeki belediyelerin afet bölgelerine yeterince ilgi gösterip göstermediğini sorguladı ve ülkeyi afetlere dayanıklı hale getirme konusundaki kararlılığını vurguladı. Ayrıca, 14 Mayıs seçimlerinde iktidara gelmeleri durumunda güvenli binaların hükümet programının taviz verilmez bir maddesi olacağını ifade etti.
24 Mart 2023

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimli dönemde, CNN Türk moderatörü Hande Fırat Türk vatandaşlarına Yunan adalarına gitmeme çağrısında bulunmuştu. Ancak ilişkilerin düzelmesiyle birlikte, Fırat Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile bir selfie çekti ve bunu Instagram hesabından paylaştı. Bu durum, Yunanistan merkezli bir haber sitesi tarafından da dikkate alınarak haberleştirildi. Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis Litvanya'daki NATO zirvesinde bir araya gelerek el sıkıştılar.
13 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik Vakfı Teşkilat Buluşması'nda konuştu ve ABD'nin İsrail'e destek için bölgeye uçak gemisi göndermesini eleştirdi. Erdoğan, Gazze'deki insani durumu vurgulayarak Batı'nın tutumunu sorguladı ve ABD'nin Akdeniz'deki varlığını sorguladı. Ayrıca, Mısır'ın Refah Kapısı'nın bombalanmasını ve Türkiye'ye ait bir SİHA'nın Suriye'de düşürülmesini de gündeme getirdi.
12 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail'in eylemlerinin bir an önce durdurulması gerektiğini belirtti ve kalıcı barış için sorumluluk almaya hazır olduklarını ifade etti. Erdoğan, İsrail'in 'insanlık suçu' işlediğini ve Gazze'deki savaş suçlarının faillerinin hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, Filistin-İsrail Uluslararası Barış Konferansı'nın kalıcı barışa giden yolun açılması için en uygun platform olacağını belirtti.
31 Ekim 2023

Murat Muratoğlu, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın Antalya'da düzenlenen Diplomasi Forumu'nda yaptığı, 'Türkiye olmasaydı Avrupa ülkeleri tamamıyla istikrarını kaybetmiş olurdu. Erdoğan, Avrupa kıtasını kurtardı' şeklindeki açıklamalarını ele alarak, Türkiye'nin sığınmacı politikasının ülkeyi olumsuz yönde etkilediğini savunuyor. Muratoğlu, Türkiye'nin artan sığınmacı sayısının ekonomik ve sosyal sorunlara yol açtığını, bu durumun ülkenin geleceği için ciddi riskler barındırdığını belirtiyor. Ayrıca, sığınmacıları kabul eden Türkiye'nin Avrupa için bir kurtarıcı rolü üstlendiğini ancak bunun Türkiye'ye maliyetinin ağır olduğunu ifade ediyor.
20 Mart 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti'ye Türkiye partisi olmaları ve teröre karşı cephe almaları yönünde bir çağrıda bulundu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, bu çağrının anayasa veya seçimle ilgili olmadığını, terör ve bölücülüğün Türkiye'nin enerjisini tükettiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Bahçeli'nin mesajını olumlu karşıladığını ve Kobani olayları konusunda samimi bir muhasebe yapılmasının yumuşama iklimine katkı sağlayacağını ifade etti.
11 Ekim 2024

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ancak Türk askerlerinin Suriye'den çekilmesi durumunda görüşebileceğini belirtti. Erdoğan, Esad ile ilişkileri düzeltmek için diyalog çağrısında bulunmuştu. Esad, Türkiye'nin Suriye'deki askeri varlığını ve 'teröre' desteğini sonlandırması gerektiğini vurguladı. Şam yönetimi, Türkiye'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu'nu terörist olarak nitelendiriyor.
15 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özgür Özel, yumuşama mesajları vererek kararlı ve ısrarlı olduklarını belirtiyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı'na yapılan CHP ziyaretlerinde artık kabalık yerine simit ve börek ikramı yapılıyor. Toplumda kutuplaşmadan beslenenler bu yeni durumdan rahatsızken, diyalog ve müzakereyi destekleyenler olumlu karşılıyor. Ahmet Hakan, toplumsal kutuplaşmanın azalmasının bazı kesimlerde rahatsızlık yarattığını ifade ediyor.
5 Mayıs 2024

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler sonrasında çadır taleplerinin iki haftadır karşılanmadığını belirtti. Bilim insanlarının uyarılarının dikkate alınmadığını ve hasarlı binalara yanlış raporlar verildiğini ifade etti. Erdoğan'ın sarayları ve uçaklarına atıfta bulunarak, hükümetin yurttaşlara yeterli desteği sağlamadığını ve otoriter bir anlayışla hareket ettiğini söyledi. TELE1 gibi televizyon kanallarına yapılan baskıları da eleştirdi.
21 Şubat 2023
İşaretlediklerim