CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masa toplantılarının ardından yaşanan gelişmeler ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masadan ayrılma kararı sonrası bir video mesaj yayınladı. Kılıçdaroğlu, mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, herkesi kapsayacak bir sofra kurma hedefinden bahsetti ve Erdoğan'ı yeneceklerine olan inancını dile getirdi. Ayrıca, ittifak içindeki diğer partilerin ittifaka zarar verici açıklamalarda bulunmadığını ve oy devşirmeye çalışmadığını belirtti.
3 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir iftar buluşmasında çekilen ve seccade üzerine ayakkabıyla basarken görülen Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun bu durum için üzgün olduğunu belirtmesine rağmen, Erdoğan'ın eleştirileri devam etti. Erdoğan ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu da İstanbul'a hizmet getiremediği gerekçesiyle eleştirdi ve 2024 seçimlerinde İstanbul'un ders vereceğini söyledi.
8 Nisan 2023

İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesinde, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş ile tartıştı. Özel, konuşma yapmasına izin verilmemesi üzerine Kurtulmuş’a tepki gösterdi ve tarafsızlık ilkesine aykırı davrandığını belirtti. Kurtulmuş ise Özel’e, kendisinden farklı bir şey söyleyip söylemeyeceğini sordu. Tartışma, cenaze töreninde gerginliğe yol açtı.
14 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisine yönelik 'Bana abla demeyin' eleştirisine 'Eski dosttan düşman olmaz' diyerek yanıt verdi. Akşener, daha önce Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarını eleştirerek, Özel'in kendisine ve partisine yönelik tutumundan şikayetçi olduğunu belirtmişti. Özel ise, bu eleştirilere rağmen dostluk mesajı vererek, aralarındaki ilişkinin düşmanlığa dönüşmeyeceğini ifade etti.
29 Mart 2024

Murat Sabuncu, Özgür Özel'in 1 Mayıs'ta Saraçhane'de düzenlenen gösterilerdeki liderlik performansını eleştirdi. Özel'in, gösteri sonrası alandan hemen ayrılması ve yeterince etkili bir liderlik sergileyememesi eleştirilirken, Ekrem İmamoğlu'nun da olaylarda beklenmedik bir tavır sergilediği belirtildi. Ayrıca, Özel'in Erdoğan ile yapacağı görüşmede Türkiye'de demokratik bir zeminin oluşturulması gerektiğini vurgulayacağı ve CHP'nin parlamenter sisteme dönüş konusundaki ısrarının Türkiye'nin geleceği için önemli olduğu ifade edildi.
2 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı özel görüşme öncesinde, partisinin eski genel başkanları Hikmet Çetin, Altan Öymen, Murat Karayalçın ve Kemal Kılıçdaroğlu ile telefon aracılığıyla görüştü. Bu görüşmeler, Özel'in yarın saat 16.00'da AKP Genel Merkezi'nde Erdoğan ile yapacağı buluşma öncesinde gerçekleşti. Özel, ayrıca partisinin MYK ve PM üyeleri, milletvekilleri, belediye başkanları ve il başkanlarıyla da görüşmeler yapmıştı.
1 Mayıs 2024

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partideki başarısızlık sonrası yükselen değişim talepleri ve genel başkanlık yarışı hakkında konuştu. Özel, kuvvetli özeleştirinin gerekliliğini, değişim taleplerinin parti mensupları ve vatandaşlar tarafından dile getirilme hakkını vurguladı. Ayrıca, genel başkanlık için birden fazla adayın yarışabileceğini veya bir uzlaşının mümkün olabileceğini belirtti. Kendisinin genel başkan adayı olma konusunda ısrarcı olmadığını, ancak değişim için her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğunu ifade etti.
13 Haziran 2023

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Özgür Özel'in Erdoğan ile Esad arasında arabuluculuk yapma önerisini eleştirdi. Bakırhan, Özel'in bu arabuluculukla Kürt karşıtı bir siyaseti örgütlemeye çalıştığını iddia etti. Ayrıca, Türkiye'nin Rojava ve Suriye politikalarını gözden geçirmesi gerektiğini vurguladı. Bakırhan, kayyım uygulamaları, emeklilerin durumu ve enflasyon gibi konularda da eleştirilerde bulundu.
9 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevilere yönelik bir video paylaşmasına tepki gösterdi. Erdoğan, Ankara'daki bir mitingde yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlu'nun videosunu eleştirdi ve CHP'nin marjinal grupların, LGBT savunucularının ve mezhepçilik fitnesi çıkarmaya çalışanların öncüsü haline geldiğini iddia etti. Ayrıca, Erdoğan, Alevilere ve diğer her türe saygı duyduklarını belirterek, Kılıçdaroğlu'nun Aleviliğini ilan etmesine gerek olmadığını ifade etti.
30 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, grup konuşmasında muhalefetin normalleşmesi ve yumuşaması gerektiğini belirtti. Erdoğan, siyasette yumuşama çabalarının aslında muhalefeti normalleştirme çabası olduğunu ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı'nın siyaseti gerilime sürüklemeye çalıştığını ve 22 yıldır CHP'den nezaket görmediklerini söyledi.
26 Haziran 2024

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eski İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Saray'da verdiği fotoğrafı görünce şaşırmadığını belirtti. Kılıçdaroğlu, yaşadıkları topraklarda ihanetin de görülebileceğini ifade etti. Ayrıca, 2023 cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde montaj videoları ciddiye almaları gerektiğini belirtti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Erdoğan'la normalleşme görüşmeleri hakkındaki açıklamalarına da değinen Kılıçdaroğlu, demokrasiyi savunanların otoriter yapının mimarıyla tokalaşmak yerine demokrasi için mücadele etmeleri gerektiğini vurguladı.
11 Ağustos 2024

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Tunç Soyer'i göstermeme kararının ardından, Soyer ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel Ankara'da bir araya geldi. Soyer, Özel'in 'gelecekte farklı alanlarda birlikte çalışma' teklifini reddettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Görüşmede İzmir ve yerel seçimlerle ilgili endişelerini, görüş ve önerilerini Özel'e ilettiğini belirtti.
10 Şubat 2024

Yerel seçimleri kaybeden ve ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalan Erdoğan, yumuşama siyasetiyle durumu lehine çevirmeye çalışıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in muhalefet yapmaktan vazgeçip AKP'ye destek vermesi, Erdoğan'ın bu stratejiden kazançlı çıkmasına neden oldu. Rahmi Turan, bu durumu ele alarak Erdoğan'ın hâlâ güçlü olduğunu göstermeye çalıştığını belirtiyor.
15 Haziran 2024

Eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem sonrası yaptığı 'helallik' isteğine Twitter hesabı üzerinden yanıt verdi. Erdoğan'ın depremdeki organizasyon ve koordinasyon eksiklikleri nedeniyle eleştirilere maruz kalmasının ardından Adıyaman ziyaretinde 'helallik' istemesi, sosyal medyada 'Helal etmiyoruz' paylaşımlarıyla karşılandı. Demirtaş, Erdoğan'ı 100 bin insanın ölümünden sorumlu tutarak, utanmadan hala aday olmayı düşündüğünü belirtti ve ironik bir dille 'Helal olsun' ifadesini kullandı.
27 Şubat 2023

Görsel iletişimci Mahir Akkoyun, sosyal medyada ekonomik kriz ve hak ihlalleri hakkında eleştirel görseller paylaştıktan sonra İzmir'de gözaltına alındı ve adliyeye götürüldü. 'Erdoğan sayesinde' etiketli çıkartmalar tasarladığı için 'Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret' ve 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla mahkemeye sevk edilen Akkoyun, adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akkoyun'u serbest bırakılmasının ardından arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Akkoyun'a ayrıca HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den de destek mesajları gelmişti.
8 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya dönüşü yaptığı açıklamalarda normalleşme sürecinin sona erdiğini belirtti. Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel'e yüklenerek siyasette yumuşama çabalarının sonuçsuz kaldığını ifade etti. Mehmet Ocaktan, AK Parti'nin MHP'nin etkisi altında kalarak normalleşme iradesini gösteremediğini ve bu durumun parti içinde rahatsızlık yarattığını vurguladı.
17 Haziran 2024

Deniz Zeyrek, Özgür Özel'in CHP Genel Başkan adaylığı sürecinde Ekrem İmamoğlu'nun desteği olmadan kazanamayacağını vurguluyor. Zeyrek, İmamoğlu'nun 2028 Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Özel ile uyumlu çalışması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun ekibinin artık bir güç odağı olmadığını ve bu durumun Erdoğan'ın işine yaradığını ifade ediyor.
28 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenen bir resepsiyonda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya geldi. Bu görüşme, iki lider arasında gerçekleşen önemli bir siyasi diyalog olarak kaydedildi. Görüşmenin içeriği hakkında detaylı bilgi verilmedi.
23 Nisan 2024

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partinin yeniden yenilgi yaşamaması için her göreve talip olduğunu ifade etti. Adaylık tartışmalarıyla ilgili soruları yanıtlayan Özel, sorumluluk almak ve fedakarlık yapmak gerektiğini belirtti. Ayrıca, altılı masadaki diğer partilere CHP listesinden kontenjan ayrılmasıyla ilgili olarak, kendi listelerinden girilseydi yüzde 25'in üzerinde oy alınabileceğini ve ciddi bir oy kaybına uğrandığını söyledi.
3 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni'ne canlı bağlantıyla katıldı. Burada yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun depremzedelere 'bedava ev' sözünü eleştirdi. Erdoğan, Hatay'da 32 bin 600 konut, 7 bin 800 köy evi ve depo olmak üzere toplam 40 bin 400 bağımsız bölümün inşasının devam ettiğini belirtti.
2 Eylül 2023
İşaretlediklerim