Türkiye'de iki Michelin yıldızı alarak bu başarıya ulaşan tek şef olan Fatih Tutak, 14 Şubat'ta açılacak olan The Peninsula İstanbul otelinin 'Gallada' adlı restoranında direktör şef olarak görev yapacak. Peninsula Grubu, Tutak'ın Michelin yıldızı almasından önce onunla anlaşmıştı. Tutak, restoranda Türk-Asya mutfağından lezzetler sunacak ve bu alanda liderlik edecek.
19 Ocak 2023

Galatasaray, Sözcü TV sunucusu Fatih Portakal ve TGRT haber sunucusu Cem Küçük'ü, hakem toplantısının montajlanmış görüntülerini yayınlamak ve algı operasyonu yapmakla suçlayarak RTÜK ve ilgili kurumlar nezdinde gerekli işlemleri başlattığını duyurdu. Kulüp, her iki medya mensubunun da gerçekler ortaya çıkmasına rağmen montajlanmış görüntülere yer vererek basın etiği ve dürüst habercilik ilkesini ihlal ettiğini iddia etti. Bu durum, Galatasaray ile Antalyaspor arasında oynanan ve tartışmalı bir penaltı kararıyla sonuçlanan maçın ardından yaşananların bir devamı olarak görülüyor.
28 Mart 2024

Gazeteci Fatih Altaylı, Türkiye Gençlik Vakfı ve 308 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen bir etkinlik sonrası yaşanan bir saldırıya ilişkin sosyal medyada yaptığı paylaşım nedeniyle 'suçu ve suçluyu övmek' suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Altaylı'nın, saldırıyı gerçekleştiren kişiye yönelik 'Eline sağlık' mesajını paylaşması ve sonrasında bu paylaşımı silmesi üzerine İstanbul Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede iki yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede, bu tür eylemlerin kamu düzeni açısından açık ve yakın bir tehlike oluşturduğu belirtildi.
7 Şubat 2024

İçişleri Bakanlığı, eski Keçiören Belediye Başkanı ve AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma, CHP'li Mesut Özarslan'ın tespitleri üzerine başlatıldı ve Altınok'un adaylık sürecinde belediye kaynaklarını kişisel kampanyası için kullandığı iddialarını içeriyor. Müfettişler, Altınok'un seçim araçlarına belediye bütçesinden akaryakıt sağladığını ve medya tanıtım harcamaları yaptığını tespit etti. Ayrıca, Altınok'un belediye bütçesinden TV ve radyo kanalı kurdurduğu ve bu kurumlara yüklü miktarda harcama yaptığı iddia ediliyor.
18 Haziran 2024

Gazeteci Fatih Altaylı, AKP'nin İstanbul belediye başkanı adayı Murat Kurum'un, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in yanaklarını okşaması karşısında Galatasaray camiasının ve taraftarlarının sessiz kalmasını eleştirdi. Altaylı, taraftarları 'yavşaklaşmakla' suçladı ve bu durumu 'utanç verici' olarak nitelendirdi. Özbek, Kurum'un bu hareketini 'gayriihtiyari' olarak tanımladı ve herhangi bir eleştiri getirmedi. Altaylı, bu durumu Galatasaray camiasının onurunu sorgulayacak bir nokta olarak değerlendirdi.
4 Mart 2024

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Galatasaray’ın Konyaspor galibiyeti sonrası sosyal medya hesaplarından Fenerbahçeli taraftarlara küfreden astrolog Meral Güven hakkında soruşturma başlattı. Savcılık, Meral Güven'in canlı video kaydında sarf ettiği sözlerin TCK’nın 216. maddesi kapsamında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçunu oluşturduğunu belirtti. Soruşturma, sosyal medyada çok kez paylaşılan bu sözler üzerine re’sen başlatıldı.
27 Mayıs 2024

Gazeteci Murat Ağırel, AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Turgut Altınok'un mal varlığı üzerindeki şüpheleri gidermek amacıyla, Altınok'un abisiyle ortak olduğu şirketin arazisini bir inşaat projesine verdiğini açıkladı. Ağırel, arazinin 12 bin 129 metrekare olduğunu ve projenin toplam inşaat alanının 50 bin metrekareye ulaştığını belirtti. Ayrıca, Altınok'un projenin yanına bir akaryakıt istasyonu kurulması için girişimlerde bulunduğunu ve bu iznin AKP'nin belediyeyi kazanmasının ardından sağlandığını ifade etti.
26 Mart 2024

Feyza Altun, şeriat hakkında küfürlü ve argüman sunmayan bir paylaşım yaptı. Bu paylaşıma gelen tepkiler de benzer düzeyde küfürlü ve düzeysizdi. Ahmet Hakan, Altun'un şeriat hakkında doğru bir anlam vermediğini, sadece adına yapılan ilkel uygulamalara odaklandığını ve kavramsal düzeyde konudan habersiz olduğunu belirtti. Hakan'a göre, Altun'un bu tavrı kınanmalı ancak gözaltı gibi bir tedbirle karşılık verilmemelidir.
20 Şubat 2024

Murat Ağırel'in Havala kitabı, Hırvatistan'da 'Ersa Adriatic' isimli inşaat şirketinin yönetim kurulu başkanı Nenad Petrak'ın Türkiye'deki bağlantılarını ortaya koyuyor. Şirketin dört Türk kurucusu ve Petrak'ın Türkiye'de de iş ortakları olduğu belirtiliyor. Bu Türk iş insanları, Hırvatistan ve Türkiye'de çeşitli şirketlerde ortaklık yapmaktadırlar. Ayrıca, Zekeriya Ersin Öktem'in daha önce bir dolandırıcılık iddiasıyla gündeme geldiği ve Aytaç Ocaklı'nın çeşitli suçlamalarla Türkiye gündemine taşındığı bilgileri paylaşılıyor.
16 Nisan 2024

Rahmi Turan, Türkiye ekonomisinde yaşanan sıkıntıların bilim dışı uygulamalar ve Merkez Bankası Başkanlarının görevden alınmaları sonucu ortaya çıktığını belirtiyor. Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetimine getirilmesi ve rasyonel politikalara dönüş vurgusu yapmasına rağmen, beklenen iyileşmelerin gerçekleşmediğini ifade ediyor. Turan, devletin savurganlığının devam ettiğini, yerel seçimler için büyük harcamalar yapıldığını ve ekonomideki sorunların çözülmediğini eleştiriyor.
4 Şubat 2024
İşaretlediklerim