90'lı yıllarda büyük başarılar elde eden rock grubu Kargo, iç anlaşmazlıklar ve farklı müzikal yönler nedeniyle dağılmıştı. Yıllar sonra, Gergedan Müzik'ten Hadi Elazzi'nin girişimiyle 'Yarına Kalan Şarkılar' albümüyle bir saygı duruşunda bulunuluyor. Grup, asli üyeleriyle yeniden sahneye çıkmaya hazırlanıyor ve şimdilik 10 konser planlanıyor. Grup üyeleri, geçmişte yaşananları bir kenara bırakıp, geleceğe odaklanmak istediklerini belirtiyor. Yeniden bir araya gelmenin heyecanını yaşayan Kargo, müzikal anlamda kendilerini yeniden keşfetme ve eski başarılarına yeni başarılar eklemeyi hedefliyor.
4 Şubat 2024

Londra West End'deki Noel Coward tiyatrosunda sahneden düşen ünlü aktör Ian McKellen hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından tiyatro salonu tahliye edildi ve akşamki gösteri iptal edildi. McKellen düştükten sonra acı içinde bağırdı ve tiyatro ekibi hemen yardıma koştu. Yazar Paul Nero, sosyal medya üzerinden McKellen ve tiyatro ekibi için iyi dileklerde bulundu.
18 Haziran 2024

'Dream Scenario', Profesör Paul Matthews rolünde Nicolas Cage'in muhteşem performansıyla dikkat çeken, orijinal bir hikayeye sahip bir film olarak tanıtıldı. Film, parasosyal ilişkiler ve viral şöhretin karanlık yönlerini absürt kara komedi ve fantezi unsurlarıyla işliyor. Borgli'nin senaryosu, rüya ve şiddet içeren sahnelerle desteklenen, gerçeküstü ve bilinçaltı mesajlarla dolu bir anlatı sunuyor. Film, sıra dışı ve düşündürücü bir deneyim arayan izleyiciler için öneriliyor.
9 Mart 2024

Oscar ödüllü 'The King’s Speech' filminin senaristi David Seidler, 86 yaşında hayatını kaybetti. 1937 doğumlu Seidler, 2. Dünya Savaşı sırasında ABD'ye taşınmış ve Cornell Üniversitesi'nde eğitim almıştır. Kariyeri boyunca çeşitli projelerde çalışan Seidler, 'The King’s Speech' ile en büyük başarısını elde etmiş ve bu filmle 2011 yılında Oscar dahil birçok ödül kazanmıştır. Seidler, ölümüne kadar belgesel, mini dizi ve uzun metrajlı filmler dahil birçok projeyi geliştirmeye devam etmiştir.
19 Mart 2024

Nobel ödüllü yazar Gabriel Garcia Marquez, demans hastalığıyla mücadele ettiği dönemde yazdığı ve ölmeden önce yok edilmesini vasiyet ettiği bir roman bıraktı. Ancak yazarın oğulları, Marquez'in bu son isteğine uymayarak romanı yayımlattı. 'Ağustosta Görüşürüz' adlı eser, bir kadının her yıl ağustosta yaşadığı aşk hikayelerini konu alıyor. Marquez'in oğlu Gonzalo, babasının eserleri hakkında sağlıklı karar verebilecek durumda olmadığını ve bu eserin yazarın çalışmalarına değerli bir katkı sunduğunu belirtti. Kitap, İspanyolca olarak yayımlandı ve dünya genelinde satışa sunulacak.
7 Mart 2024
İşaretlediklerim