CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in önerisi ve yaşanan kriz sonrasında, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş cumhurbaşkanı yardımcılığına aday gösterilecek. Altlı masa toplantısında bu karar beş saat süren bir toplantının ardından Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu tarafından duyuruldu. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bütün renklerini bir araya getirme ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş konusunda ittifak partileriyle mutabık kaldıklarını belirtti.
6 Mart 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, iktidara gelmeleri halinde altı ay içinde geniş kapsamlı afların gündemlerinde olduğunu belirtti. Bu aflar arasında ehliyet, sicil ve borç, eğitim ve denklik, Bağkur tescil afları gibi konuların yer aldığını ve vatandaşların Cumhuriyetin İkinci Yüzyılına ticari ve mesleki olarak temiz bir başlangıç yapacaklarını ifade etti. Geçmişte Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği EYT ve KYK borçları gibi vaatlerin iktidar tarafından uygulamaya konulduğu hatırlatıldı.
13 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin kuruluşunun 100. yıldönümü etkinliğinde bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, konuşmasında CHP'nin etik ilkelere bağlı kaldığını, demokratikleşme hedefini taşıdığını ve tartışmaların partiyi güçlendirdiğini belirtti. Ayrıca, Kılıçdaroğlu, istedikleri Türkiye'nin özelliklerini 13 maddede sıraladı. Bu maddeler arasında özerk üniversiteler, özgür düşünce, liyakat, adalet, ahlaki siyaset, kadın-erkek eşitliği, doğa hakları, özgür basın, şeffaf devlet yönetimi, barış, küresel gelişmeleri izleyen ve planlama yapan bir Türkiye, Milli Kurtuluş Savaşı'nı yöneten Gazi Meclis'in ruhuna dönüş ve eğitimde fırsat eşitliği yer alıyor.
9 Eylül 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel merkezinde yapılan toplantıda, milletvekilleri ve parti meclisi, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verilmesine karar verdi. Bazı vekiller, açıklamada Kılıçdaroğlu'nun aday olduğuna dair bir ifade eklenmesini istedi, ancak Kılıçdaroğlu bu teklifi kabul etmedi. Toplantı sonrasında Kılıçdaroğlu'na tam yetki verildiği kamuoyuna duyuruldu.
26 Şubat 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak görerek altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Bu gelişme üzerine CHP'den bir üst düzey isim, İYİ Parti'nin 'Saray'ın tuzağına düştüğünü' ifade etti. CHP içinde morallerin yüksek olduğu ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleştiği belirtiliyor. DEVA Partisi kaynakları da Akşener'in açıklamalarına eleştirel yaklaştı. CHP'li 11 belediye başkanının Kılıçdaroğlu lehine bir bildiri yayınlaması bekleniyor.
3 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Küçükçekmece'de düzenlenen 'Geleceği Kur' adlı gençlik festivalinde konuşma yaparken 'Aday olma' diye bağıran lise öğrencisi Ömer Faruk Berber ile görüştü. Sosyal medyada paylaşılan protesto görüntüleri tepki çekti. Gazeteci Özlem Gürses'in bildirdiğine göre, Berber, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde fikrini tekrar dile getirdi ve Kılıçdaroğlu herkesin düşüncelerine saygı gösterilmesi gerektiğini ve protestonun engellenmesini desteklemediğini ifade etti. CHP fotoğraf servisi bu görüşmeye dair fotoğrafları paylaştı.
5 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP grup toplantısında 14 Mayıs'ı seçim tarihi olarak işaret etmesinin ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu tarihe ilişkin bir sorun görmediklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, TÜRKONFED ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Millet İttifakı'nın da seçimlerin yapılmasını istediğini ve 'Yeter, söz milletin' dediklerini ifade etti.
21 Ocak 2023

CHP'de genel başkanlık yarışında adı geçen grup başkanı Özgür Özel, eylülde genel başkanlık için yola çıkacak. Özel'in adaylık açıklaması için bir metin üzerinde çalıştığı ve bu metnin bir 'tutum belgesi' işlevi göreceği belirtiliyor. Özel'in adaylık açıklaması sonrası grup başkanlığı görevinden istifa edip etmeyeceği net değil. CHP Genel Merkezi, kurultayda partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday gösterecek.
18 Ağustos 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlere bir gün kala yaptığı açıklamada, sandık güvenliğinin önemine dikkat çekti. Twitter üzerinden paylaştığı videoda, iktidarın tehditlerinin ve baskılarının amacının insanları sandıklardan uzak tutmak olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, gönüllü sandık görevlilerine teşekkür ederek, resmi görevlilere 'hükümetler geçicidir, devlet bakidir' hatırlatmasında bulundu ve hukuktan yana olmaları gerektiğini söyledi.
13 Mayıs 2023

Yaklaşan seçimler öncesinde muhalefetin cumhurbaşkanı adayları arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi öne çıkmaya başladı. FOX TV'de katıldığı bir programda cumhurbaşkanı adaylığı hakkında sorulan bir soruya, ismi üzerinde mutabakat sağlanması halinde aday olmaya itiraz etmeyeceğini ve bu görevi yapmanın onurlu bir şey olacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin sorunlarını çözmek için altı lider olarak birlikte hareket ettiklerini ve olayın bir parti meselesi değil, Türkiye meselesi olduğunu vurguladı.
3 Şubat 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan değişim tartışmaları sürüyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun devam etme niyetinde olduğu, ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkanlık ihtimalinin göz ardı edilmediği belirtiliyor. Parti içinde 'abi' formülü olarak adlandırılan, hem Kılıçdaroğlu hem de İmamoğlu'nun rıza göstereceği bir ismin genel başkanlığa işaret edilmesi gibi çeşitli formüller konuşuluyor. Özgür Özel ve Engin Altay'ın bu formül için öne çıkan isimler olduğu ifade ediliyor.
13 Haziran 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter profilinde bir güncelleme yaparak '13. Cumhurbaşkanı Adayı' ifadesini ekledi. Bu değişiklik, Kılıçdaroğlu'nun 'millet ittifakı' tarafından cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesinin ardından gerçekleşti. Kılıçdaroğlu, aynı gün parti grubuna son kez hitap etti.
7 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edildikten sonra, seçim kampanyası stratejilerini ve hazırlıklarını parti genel merkezinin 13. katında yürütüyor. Kılıçdaroğlu'nun yaklaşık üç yıldır üzerinde çalıştığı ve iki yıldır aktif olarak uyguladığı 'değişim kampanyası' ile toplumdaki CHP algısını değiştirmeyi hedefliyor. Kampanya sürecinde, Kılıçdaroğlu'nun CHP'ye oy vermeyen gruplarla birebir görüşmeler yapması ve 'helalleşme' hamlesi önemli rol oynuyor. Kılıçdaroğlu'nun kampanya sürecindeki ilerleyişi, genel merkezin 13. katındaki bir harita üzerinden takip ediliyor ve kentlerin ziyaret sıralaması bu harita üzerinden planlanıyor. Kılıçdaroğlu'nun kampanya sürecinde 'Gerideymişiz gibi çalışacağız' yaklaşımını benimsediği ve kampanyanın Ramazan'dan sonra daha da hızlanacağı belirtiliyor.
27 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP'nin 22. kuruluş yıldönümü programında konuştu. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun sözünün eri olmadığını ve vatandaşın aklıyla alay ettiğini iddia etti. Ayrıca, AK Parti'nin Türkiye'nin tüm zenginliklerini ve renklerini temsil ettiğini belirtti ve farklı tercihlerde bulunan vatandaşları AK Parti'ye katılmaya çağırdı.
24 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP MYK üyesi Şamil Tayyar'ın bir tweetinden esinlenerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için 'Bay bay Kemal' lakabını kullanmıştır. Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki grup toplantısında yaptığı, seçim sonrası iktidara geleceğini ima eden konuşmasının ardından Tayyar bu ifadeyi Twitter üzerinden paylaşmış, Erdoğan da bu ifadeyi kendi partisinin grup toplantısında kullanmıştır.
1 Şubat 2023

Saadet Partisi genel merkezinde yapılan toplantı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak duyuruldu. Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığını üstleneceği belirtildi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, seçimi birinci turda kazanmak için çalışacaklarını ifade ederek Kılıçdaroğlu'nu görüşmeye davet etti. TİP Genel Başkanı Erkan Baş da Kılıçdaroğlu'nu tebrik ederek başarılar diledi.
6 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van'da düzenlediği mitingde binlerce kişi tarafından karşılandı. Kılıçdaroğlu, mitingde barış ve kardeşlik mesajları verdi ve kayyum uygulamalarını sonlandırma sözü verdi. HDP'nin de dahil olduğu Emek ve Özgürlük İttifakı'nın Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanlığı seçiminde destekleme kararı aldığı belirtildi. 2019 yerel seçimlerinde Van'da HDP yüzde 53 oy alırken CHP yüzde 1,90 oy almıştı.
2 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masadan ayrıldığını duyurdu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını kabul etmeyerek, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarına çağrıda bulundu. Akşener, dört ay önce de Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylıklarına destek vereceklerini ifade etmişti. CHP lideri Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, bir partinin başka bir partinin iç işlerine karışmaması gerektiğini belirtti.
3 Mart 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, BirGün gazetesine yazdığı makalede, iktidarın uygulamalarından olumsuz etkilenen ve kendini yalnız hisseden vatandaşların yanında olacaklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, çocukların ve gençlerin yanı sıra kadınlar, çalışanlar, çiftçiler, sanayiciler, şehit yakınları ve gaziler gibi toplumun farklı kesimlerine yönelik destek vaatlerinde bulundu. Ayrıca, uyuşturucu baronları ve yeraltı suç örgütleriyle mücadele edeceklerini ve özgürlüklerin önündeki engelleri kaldıracaklarını belirtti.
23 Nisan 2023

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı belirlenememesi ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in toplantıdan ayrılma kararı almasının ardından, CHP'li politikacılar sosyal medya üzerinden umutlu mesajlar yayınladı. Akşener'in kararı iktidar kanadını memnun ederken, muhalefet içinde tepkilere neden oldu. CHP'li politikacılar, seçimlerin kazanılacağına ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı olacağına dair inançlarını ifade ettiler.
3 Mart 2023
İşaretlediklerim