ABD'li rapçi Snoop Dogg, 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları öncesinde yakılan olimpiyat meşalesini taşıyacak. Meşale, Paris'in Saint-Denis banliyösünden geçerek Eyfel Kulesi'ne ulaşacak. Snoop Dogg, olimpiyat boyunca Fransa'da kalacak ve NBC haber kanalının spor muhabirliğini yapacak. Rapçi, olimpiyatları izleyerek büyüdüğünü ve Paris'te inanılmaz sporcuların performanslarını görmek için heyecanlı olduğunu belirtti.
23 Temmuz 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda bugün yapılması planlanan erkekler triatlon etkinliği, Seine Nehri'ndeki yüksek kirlilik nedeniyle çarşambaya ertelendi. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, nehrin temiz olduğunu kanıtlamak için nehre girmişlerdi. Ancak şiddetli yağışlar nedeniyle nehirdeki kirlilik artmış durumda. Eğer çarşambaya kadar bakteri seviyesi değişmezse, triatlon yarışlarının cumaya ertelenmesi bekleniyor.
30 Temmuz 2024

Türkiye, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanan sporcularını cumhuriyet altınıyla ödüllendirecek. Altın madalya kazanan sporculara bin cumhuriyet altını, gümüş madalya kazananlara 600 cumhuriyet altını ve bronz madalya kazananlara 300 cumhuriyet altını verilecek. Cumhuriyet altınının güncel fiyatı 17 bin 475 lira olarak belirlenmiş durumda. Bu ödüller, Türkiye'nin olimpiyatlardaki sporcularını teşvik etme ve ödüllendirme politikasının bir parçası olarak öne çıkıyor.
3 Ağustos 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda milli boksör Esra Yıldız Kahraman, Tayvanlı rakibi Lin Yu Ting'e 5-0 mağlup olarak yarı finalde elendi ve bronz madalya kazandı. Mücadele, Fransa'nın başkenti Paris'teki Philippe-Chatrier Kortu'nda gerçekleşti. Bu sonuçla birlikte Kahraman, finale çıkma şansını kaybetti ancak bronz madalya ile Türkiye'yi gururlandırdı.
7 Ağustos 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda C grubunda İtalya, Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti ile mücadele edecek. Turnuva 28 Temmuz ile 11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Türkiye'nin maçları 29 Temmuz'da Hollanda, 1 Ağustos'ta Dominik Cumhuriyeti ve 4 Ağustos'ta İtalya ile oynanacak. Maçlar Türkiye saatiyle 10:00'da başlayacak.
26 Haziran 2024

Milli atlet Ersu Şaşma, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda erkekler sırıkla atlama elemelerinde başarılı olarak finale kaldı. Stade de France'ta gerçekleştirilen elemelerde 5.40, 5.60, 5.70 ve 5.75 metre yüksekliklerini ilk denemesinde geçen Şaşma, en iyi 12 atlet arasına girdi. Tokyo 2020'de de finale kalan ilk Türk atlet olan Şaşma, bu başarısını Paris'te tekrarladı.
3 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları açılış resepsiyonuna davet edilmedi. Erdoğan, torununun LGBT gösterileri olacağı uyarısı üzerine gitmediğini iddia etmişti. Ancak France 24'ün haberine göre, Erdoğan'ın yanı sıra Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman da davet edilmedi.
31 Temmuz 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda yüzme etkinliklerinin yapılacağı Seine Nehri'ni temizlemek için 1,5 milyar dolar harcandı. Ancak, günlük su kalitesi testlerinde hala yüksek seviyede E.Coli bakterisi tespit ediliyor. Bu durum, bazı antrenmanların ve yarışların iptal edilmesine neden oldu. Belçikalı sporcu Claire Michel, E.Coli bakterisi nedeniyle bir sonraki müsabakaya katılamayacak.
5 Ağustos 2024

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları öncesinde Seine Nehri'nin temiz olduğunu kanıtlamak için nehirde yüzdü. Nehrin temizlenmesi için 1,5 milyar dolarlık bir altyapı projesine yatırım yapıldı, ancak son su kalitesi testlerinde yüksek seviyede E.coli bakterisi bulundu. Parisliler, nehrin temizlenmesine harcanan paraların sosyal sorunlara öncelik verilmediği gerekçesiyle eleştirilerde bulundu. Olimpiyat oyunları sırasında yüzme etkinliklerinin iptal edilme riski bulunuyor.
17 Temmuz 2024

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda okçuluk karışık takım kategorisinde Türkiye'yi temsil eden Mete Gazoz ve Elif Berra Gökkır, Japonya'ya 5-4 mağlup olarak elendi. Les Invalides'te gerçekleşen mücadelede, milliler ilk seti 38-37 kaybetti, ikinci sette 39-38'lik skorla eşitliği sağladı. Üçüncü seti Japonya 39-37 kazanırken, dördüncü seti Türkiye 40-36 aldı. Final seti 19-19 beraberlikle sonuçlandı ve Japonya, 'merkeze yakın ok' kuralıyla çeyrek finale yükseldi.
2 Ağustos 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyatları Elemeleri'nde oynadığı yedi maçı da kazanarak olimpiyat biletini aldı ve 2023 Dünya Kupası'nın sahibi oldu. Olimpiyatlara gitmeye hak kazanan yedi ülke, elemelerin sona ermesiyle belirlendi. A grubunu ilk iki sırada tamamlayan Dominik Cumhuriyeti ve Sırbistan, B grubunu ilk iki sırada tamamlayan Türkiye ve Brezilya, C grubunu ilk iki sırada ABD ve Polonya olimpiyatlara katılmaya hak kazandı. Ev sahibi Fransa da olimpiyatlara doğrudan katılacak.
25 Eylül 2023

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda mücadele edecek 12+1 kişilik kadrosu açıklandı. Kadroda pasörler Cansu Özbay ve Elif Şahin, smaçörler Ebrar Karakurt, Hande Baladın, Meliha Diken, Tuğba İvegin ve Derya Cebecioğlu, orta oyuncular Eda Erdem Dündar (kaptan), Zehra Güneş ve Aslı Kalaç, pasör çaprazı Melissa Vargas ve libero Gizem Örge yer alıyor. +1 oyuncu olarak Beyza Arıcı kadroya dahil edildi. Türkiye, C grubunda İtalya, Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti ile mücadele edecek.
8 Temmuz 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyatları’nda C Grubu'nda İtalya, Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti ile mücadele edecek. Turnuva 28 Temmuz ile 11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Diğer gruplarda ise Fransa, ABD, Çin ve Sırbistan A Grubu'nda; Brezilya, Polonya, Japonya ve Kenya B Grubu'nda yer alıyor. Türkiye'nin performansı merakla bekleniyor.
19 Haziran 2024

Fransa'yı 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda temsil edecek olan Sounkamba Sylla, başörtüsü taktığı için açılış törenine katılmasına izin verilmemişti. Fransız hükümeti ve Spor Bakanı Amelie Oudea-Castera, sporcunun dini sembol olarak nitelenemeyecek bir şey giymesi konusunda uzlaşmaya vardı. Sylla, açılış törenine şapka takarak katılmayı kabul etti. Bu durum, sporcular ve sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirildi.
25 Temmuz 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda triatlon sporcularının Seine Nehri'ndeki ikinci antrenmanı, nehrin kirliliği nedeniyle iptal edildi. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, nehrin temiz olduğunu kanıtlamak için canlı yayında nehre atlamıştı, ancak şiddetli yağışlar nehrin kirliliğini artırdı. Parisliler, nehrin temizlenmesine harcanan 1,5 milyar dolara rağmen sosyal sorunların göz ardı edilmesinden şikayetçi. Triatlon sporcularının 30-31 Temmuz'da nehirde yarışması planlanıyor.
29 Temmuz 2024

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda judoda kadınlar 48 kilo J1 kategorisinde Ecem Taşın Çavdar, bronz madalya kazandı. Champ-de-Mars Arena’da düzenlenen müsabakalarda milli sporcu, üçüncülük maçında Yunanistan’dan Emmanouela Masaurou’yu mağlup etti. Ecem, Rio 2016'da da bronz madalya kazanmıştı ve Paris 2024'te bu başarısını tekrarladı.
5 Eylül 2024

Paris Olimpiyatları'nın açılışında Fransa, sporun ötesinde çeşitli sosyal ve çevresel konulara cesur mesajlar verdi. Irklar, cinsiyetler ve enerji kaynakları gibi konularda tabuları zorlayan bu mesajlar, yeni bir hayat anlayışının kapılarını araladı. Özellikle fosil yakıtlar yerine elektrik ve su enerjisinin tercih edilmesi, Fransa'nın çevresel duyarlılığını ve yeni çağın entelektüel önderliğini üstlenme isteğini gösterdi. Bu açılış, Fransa'nın karşılaşacağı tepkilere rağmen, büyük bir meydan okuma ve cesaret gösterisi olarak değerlendirildi.
29 Temmuz 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda yarışan milli okçu Berra Elif Gökkır, ilk turda Malezyalı rakibi Nurul Azreena Mohamad Fazıl'ı 6-0 mağlup ederek ikinci tura yükseldi. Müsabakalar Fransa'nın başkenti Paris'teki Invalides alanında düzenlendi. Gökkır, ikinci turda İranlı Mobina Fallah ile karşılaşacak. Bu başarı, Türkiye'nin olimpiyatlardaki performansına olumlu bir katkı sağladı.
1 Ağustos 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda İsrail ile Paraguay arasında oynanan futbol maçında, Gazze'ye yönelik saldırıları protesto eden taraftarlar hakkında 'Yahudi karşıtı' oldukları gerekçesiyle soruşturma açıldı. Fransa Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları Organizasyon Komitesi, ellerinde Filistin bayrakları taşıyan ve 'Soykırım Olimpiyatları' yazılı pankart açan taraftarlar hakkında şikayette bulundu. Paris savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattığını doğruladı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail'e Rusya'ya uygulanan yaptırımların uygulanamayacağını belirtti.
29 Temmuz 2024

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda triatlon sporcularının Sen Nehri'nde yapmayı planladıkları antrenman, nehirdeki kirlilik nedeniyle iptal edildi. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, nehrin temiz olduğunu kanıtlamak için daha önce nehirde yüzmüştü. Ancak yapılan su kalitesi testleri, nehirde yüzmenin sağlık açısından riskli olduğunu ortaya koydu. Parisliler, nehrin temizlenmesine harcanan 1,5 milyar dolara rağmen sosyal sorunların öncelenmediğinden şikayetçi.
28 Temmuz 2024
İşaretlediklerim