İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı'nın Ankara mitinginde yaptığı konuşmada, seçimlerin ilk turda sonuçlandırılması gerektiğini ve devlette dirlik, millette birlik sağlanacağını belirtti. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte kullandığı 'Atı alan Üsküdar'ı geçti' ifadesine atıfta bulunarak, 'Üsküdar da bizim at da bizim' dedi ve seçim zaferine olan inancını dile getirdi. Ayrıca, 15 Mayıs'ta Türkiye için yeni ve aydınlık bir dönemin başlayacağını ifade etti.
12 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, altılı masadan çıkacak herhangi bir adayla seçimleri kazanacaklarına inandığını belirtti. Kendisini 'değişimin neferi' olarak tanımlayan İmamoğlu, İstanbul'da yüksek oranda destek gördüğünü ve Türkiye genelinde de kabul gördüğünü ifade etti. Altılı masanın bir sonraki toplantısında aday konusunun ele alınacağı, ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adayın henüz açıklanmayacağını söylediği bilgisi verildi.
1 Mart 2023

Yüksek Seçim Kurulu, Murat Hakan Uzan, Cem Cengiz Uzan ve Hürrem Ayaz'ın cumhurbaşkanı adaylığı başvurularını, başvuruların bizzat yapılmaması gerekçesiyle reddetti. İrfan Uzun, Davut Turan, Muhammed Ali Fatih Erbakan, Ahmet Özal ve diğer bazı aday adaylarının başvurularında eksik evraklar tespit edildi. Eksik evraklarını tamamlamayan adayların başvuruları, belirlenen süre içinde tamamlanmazsa reddedilecek.
21 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, kendisine yönelik iftira kampanyalarının partisinin oy oranlarını düşürdüğünü ve bu nedenle cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini belirtti. İnce, hakkında çıkan ve montaj olduğunu iddia ettiği görüntülerle ilgili olarak, bu iftiraların seçmen üzerinde etkili olduğunu ve Memleket Partisi'nin zarar görmemesi için adaylıktan çekildiğini ifade etti. Ayrıca, bu iftiraların FETÖ ve PKK ile irtibatlı kaynaklar tarafından yapıldığını ve bazı siyasetçiler ile gazetecilerin bu durumdan zevk aldığını öne sürdü.
12 Mayıs 2023

Müzisyen Cem Adrian, 6 Şubat'ta Türkiye'de meydana gelen ve 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiği depremler sonrasında 'Hüküm' adında bir şarkı yazdı ve seslendirdi. Şarkı, Sezgin Alkan'ın piyanosu ve İsrailli sanatçı Mark Eliyahu'nun kemançesi eşliğinde tüm dijital platformlarda yayınlandı. Adrian, şarkıdan elde edilecek tüm gelirin depremzedeler için 'sonsuza dek' kullanılacağını taahhüt etti. Şarkının video klibinde deprem sonrası yıkılan kentlerin görüntüleri yer alıyor.
24 Mart 2023

İYİ Parti, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak önerdi. Bu öneri, sosyal medyada çeşitli tepkilere neden oldu. Kimi kullanıcılar destek verirken, kimi kullanıcılar eleştirel yorumlarda bulundu. Bazı yorumlar, önerinin parlamenter rejime geçiş amacına aykırı olduğunu ve sadece Erdoğan'a yarayacağını iddia etti. Diğer yorumlar ise, bu hamlenin geniş tabanlı bir muhalefet bloku oluşturabileceğini ve seçimde büyük bir umut doğurabileceğini belirtti.
6 Mart 2023

İsveç'te aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın Kuran yakma eylemi Türkiye'de büyük tepkilere neden oldu. İstanbul'daki İsveç Başkonsolosluğu önünde toplanan protestoculara, konsolosluk çalışanları tarafından asılan bir kağıtla yanıt verildi. Kağıtta 'Kitap yakan o aptalın görüşlerine katılmıyoruz!' ifadesi yer aldı. Protestolar sırasında İsveç bayrağının da yakıldığı bildirildi.
22 Ocak 2023

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, siyasi kariyerinde acele etmemesi yönünde tavsiyelerde bulundu. Sarıgül, kendi deneyimlerine atıfta bulunarak, İmamoğlu'nun yapmaması gereken hataları dile getirdi ve belediye başkanlarının ikinci dönemde yaptıklarıyla seçilmeleri gerektiğini vurguladı. Bu tavsiyeler, CHP içinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğine yönelik tartışmalar ve İmamoğlu'nun değişim mesajları çerçevesinde değerlendirildi.
31 Mayıs 2023

ABD'nin eski başkan yardımcısı Mike Pence, 2020 başkanlık seçim sürecini etkilemeye yönelik girişimleri inceleyen bir soruşturma kapsamında Washington D.C. Federal Mahkemesi'nde ifade verdi. Pence, beş saatten fazla mahkemede kaldı, ancak ifadesine dair detaylar paylaşılmadı. Bu olay, bir başkan yardımcısının görevdeki başkan hakkında soruşturma kapsamında ifade vermesi bakımından Amerikan tarihinde bir ilki temsil ediyor.
28 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun gençlere hitaben paylaştığı ve Alevi kimliğini vurguladığı videoya tepki gösterdi. Erdoğan, İstanbul'da bir açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de Sünnilik, Alevilik veya Şiilik gibi ayrı bir din olmadığını, sadece İslam dininin olduğunu ve herkesin Müslüman kimliği altında birleştiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun neden bu yaşta mezhebi kimliği ile kamuoyu önüne çıktığını sorguladı. Kılıçdaroğlu'nun videosu, Alevi toplumu başta olmak üzere birçok kişi ve siyasetçi tarafından desteklenmişti.
23 Nisan 2023

Rap sanatçısı Sercan İpekçioğlu, bilinen adıyla Ezhel, Instagram hesabından yaptığı paylaşımlarla HÜDA-PAR'ın dört vekilinin Meclis'e girmesine ve parti yetkililerinin açıklamalarına tepki gösterdi. HÜDA-PAR Genel Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısının sözlerini eleştiren İpekçioğlu, kendisine yönelik çifte standartları ve 'terörist' ithamlarını dile getirdi. İpekçioğlu, içinde biriken öfkeyi ifade ettikten sonra artık siyasi paylaşımlar yapmayacağını duyurdu ve kişisel odaklanacağını belirtti.
16 Mayıs 2023

Türkiye'de cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri sırasında, sanat dünyasından birçok ünlü isim oylarını kullanarak seçimlere katıldı. Şarkıcı Hadise, seçmenlere oy kullanma çağrısında bulunurken, sanatçı Şevval Sam özgürlük ve demokrasi temalı bir mesaj verdi. İrem Derici, Ata Demirer, Caner Özyurtlu, Zeynep Bastık, Çağla Şikel ve Ferhat Göçer gibi isimler de sandık başında olduklarını gösteren fotoğraflarını paylaştılar. Komedyen Mesut Süre ise oy kullanma deneyimini esprili bir dille anlattı.
14 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu turunun ilk durağı olan Kastamonu'yu ziyaret etti ve CHP'li Daday Belediyesi'nin kapalı pazar yeri açılışına katıldı. Bu ziyaret sırasında İmamoğlu için hazırlanan ve 'Tarih yazdık, yine yazarız' ifadelerini içeren seçim şarkısı ilk kez çalındı. Şarkının söz ve müziği sanatçı Ali Altay tarafından yapılmıştır. İmamoğlu'nun Anadolu turu kapsamında Sivas, Malatya, Erzurum, Erzincan, Ordu, Tokat ve diğer İstanbul'da yoğun nüfusu olan illere ziyaretler planlanmaktadır.
23 Ocak 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da seçim turu sırasında 'İlle de Roman olsun' şarkısını söyleyerek dikkat çekti. AKP'li kaynaklar, CHP'nin Roman milletvekili Özcan Purçu'yu tekrar aday göstermemesi ve Purçu'nun istifası sonrası Roman seçmenlerin bir kısmının AKP'ye yöneldiğini iddia etti. AKP'li kaynaklar, Soylu'nun şarkıyı bu nedenle söylediğini ve parti yönetiminin bu durumu olumlu karşıladığını belirtti. Türkiye'deki Roman nüfusunun en az 2 milyon 750 bin olduğu tahmin ediliyor ve bu demografik yapı siyasi partiler için önemli bir seçmen potansiyeli oluşturuyor.
22 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Başak Demirtaş'ı aday gösterebileceği iddiaları üzerine yorum yapmaktan kaçındı. İmamoğlu, bu konunun DEM Parti'nin karar vereceği bir konu olduğunu belirtti. Başak Demirtaş ise henüz kendisine bir teklif gelmediğini, ancak teklif gelirse düşünebileceğini ifade etti.
23 Ocak 2024

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığının muhalefetin oylarını böleceğini ve bu durumun Cumhur İttifakı'na yarayabileceğini ifade etti. Anketlerde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu önde gösterilirken, İnce'nin şansı düşük görünüyor. İnce, adaylık için gerekli 100 bin imzayı dördüncü günde toplayabildi ve adaylıktan çekilmeyeceğini vurguladı. Ayrıca Erbakan, cezaevinde bulunan Adnan Oktar'ı övdü.
29 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Teknofest etkinliğinde CNN Türk muhabiri Fulya Öztürk'e esprili bir dille 'Aday yapacaktım, kayboldu ortadan' dedi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Öztürk'ün İkinci Karabağ Savaşı'nda gösterdiği cesaretten övgüyle bahsetti. CNN Türk, bu diyalogu 'gülümseten diyalog' başlığı altında haberleştirdi.
29 Nisan 2023

İsveç-Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, İsveç'in başkenti Stockholm'de Türkiye'nin büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim'in bir kopyasını yaktı. Eylem sırasında Paludan, yoğun polis koruması altındaydı. Stockholm Emniyet Müdürlüğü, Paludan'a bu gösteri için izin verdiğini açıklamıştı. İsveçli gazeteci Chang Frick, Paludan'a bu eylemi yapması için teklifte bulunmuş ve masraflarını karşılayacağını belirtmişti. Bu olay, Türkiye'de siyasi çevreler tarafından sert tepkiyle karşılandı ve Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar, İsveç savunma bakanının Türkiye ziyaretini iptal etti.
21 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 28 Mayıs seçim sonuçlarının ardından bir video mesaj yayınladı. Mesajında, Türkiye'nin normalleşmeye ve sorunlara çözüm bulmaya ihtiyacı olduğunu belirtti ve hayal kırıklığı yaşayanlara umutsuzluğa kapılmamaları çağrısında bulundu. İmamoğlu, değişim vurgusu yaparak, aynı yöntemlerle farklı sonuçlar beklenemeyeceğini ve gönülleri fethetmek için mücadeleye devam edeceklerini ifade etti. Ayrıca, İstanbulluları 29 Mayıs'ta Maltepe Meydanı'nda düzenlenecek olan 570'inci fetih etkinliklerine davet etti.
29 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda cesur davranması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihini 14 Mayıs olarak belirleyeceğini açıklamasıyla, muhalefetin ortak adayını belirleme süreci hız kazandı. Muhalefetin olası adayları arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş bulunuyor. Özdağ, Yavaş'ın aday olmaması durumunda kendilerinin onu aday gösterebileceklerini ifade etmişti. Yavaş ise daha önce Kılıçdaroğlu'nun önüne geçmeyeceğini belirtmişti.
31 Ocak 2023
İşaretlediklerim