Ermenistan'da, iktidarı zorla ele geçirme ve başbakanla hükümet üyelerine suikast iddiasıyla sekiz kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında 'Haçlılar Askeri-Yurtsever Toplum Kuruluşu' üyeleri ve Erivan eski belediye başkanı Albert Bazeyan'ın da olduğu belirtildi. Bu kişilerin hükümetin yetkilerini anayasada öngörülmeyen bir şekilde devralarak iktidarı zorla ele geçirme hazırlığı yaptıkları tespit edildi.
25 Eylül 2023

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kürdistan Bölgesel Yönetimi sınırları içindeki Süleymaniye'ye yapılan İHA saldırısının ardından Türkiye'nin askeri operasyonlarının devam edeceğini belirtti. ABD'li yetkililer, saldırının hedefinin Demokratik Suriye Güçleri komutanı Mazlum Abdi olduğunu ve olayda zayiat olmadığını ifade etti. Irak merkezi hükümeti Türkiye'yi suçlayarak özür talep etti, ancak Türkiye Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili Ankara'nın saldırıyla ilgisinin olmadığını söyledi. Çavuşoğlu, Süleymaniye'de PKK ve PYD'nin kontrolü altında olduğunu ve hava sahasının kapatıldığını açıkladı.
10 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) IŞİD'in lideri Ebu Hüseyin El-Kureyşi'yi Suriye'de düzenlenen bir operasyonla öldürdüğünü iddia etti. IŞİD'in kurucusu Ebu Bekir el-Bağdadi'nin ölümünden sonra liderliğe getirilen Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi, ABD tarafından 2022'de öldürülmüştü. IŞİD, yeni liderinin de 2022'nin Kasım ayında öldürüldüğünü duyurmuştu.
30 Nisan 2023

Milli Savunma Bakanlığı, Kuzey Irak'ta altı askerin hayatını kaybettiğini ve yedi askerin yaralandığını açıkladı. Bu gelişme üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir güvenlik toplantısı yapma kararı aldı. Toplantı, 13 Ocak Cumartesi günü İstanbul'daki Dolmabahçe Çalışma Ofisinde gerçekleştirilecek ve toplantıya Dışişleri, İçişleri, Milli Savunma bakanları ile Genelkurmay Başkanı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı katılacak.
13 Ocak 2024

Erzurum'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mitingine taşlı saldırı düzenlendi ve en az 17 kişi yaralandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Haber Global'e yaptığı açıklamada, saldırının nedenini İmamoğlu'nun miting alanı olmayan bir yerde konuşma yapması ve HDP seçmeniyle flörtleşmesi olarak gösterdi. Yanık, İmamoğlu'nun kurallara uymadığını ve yerel otoritelerin gerekli güvenlik önlemlerini aldığını belirtti.
8 Mayıs 2023

13 Kasım'da İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen ve altı kişinin ölümüne, 81 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırının planlayıcısı olduğu iddia edilen Halil Menci, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen bir operasyonla etkisiz hale getirildi. İstanbul başsavcılığı tarafından hazırlanan 154 sayfalık iddianamede olayla ilgili altı kişi maktul, 123 kişi müşteki, 36 kişi şüpheli olarak yer alıyor.
24 Şubat 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB'de çalışan bazı kişilerin terör örgütü irtibatı olduğu iddialarına karşılık, Soylu'nun bu kişileri işten çıkarma yetkisini kullanmadığını ve görev suçu işlediğini belirtti. İmamoğlu, Soylu'nun benzer yetkileri farklı belediyelerde kullandığını ve bu durumu belgelerle kanıtladığını ifade etti. Ayrıca, geçmiş dönemlerde İBB'de işe alınan bazı kişilerin terör bağlantılı olduğunu ve bu durumun İmamoğlu döneminde değil, önceki dönemlerde de yaşandığını söyledi. İmamoğlu, Soylu ve diğer yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.
4 Ocak 2023

Adana'da 'Şirinler Çetesi' adıyla bilinen silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden sekizi tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çetenin tehdit, silahlı yağma, silahla yaralama, tefecilik ve maddi menfaat sağlamak için kentteki altı iş yerine baskı uyguladığı belirlendi. Operasyon kapsamında ruhsatsız silahlar ve uyuşturucu haplar ele geçirildi.
23 Eylül 2023

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yürütülen bir soruşturma kapsamında, İYİ Partili Belediye Başkanı Ünal Çetin ve dört kişi daha yolsuzluk gerekçesiyle gözaltına alındı. Operasyon, belediye imar müdürü, kamu çalışanı ve iki müteahhit ile birlikte tutuklu bir müteahhidi de kapsıyor. İYİ Parti, gözaltıların zamanlamasını eleştirerek, seçimlere yakın Millet İttifakı belediyelerine yönelik operasyonları siyasi bir adım olarak nitelendirdi ve soruşturmanın takipçisi olacaklarını belirtti.
31 Ocak 2023

Diyarbakır'da 25 Nisan'da başlatılan ve 21 ilde gerçekleştirilen şafak operasyonunda gazeteci, avukat ve siyasetçilerin de aralarında bulunduğu 144 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 3 bine yakın polis görev aldı. Mezopotamya Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre, 216 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor ve şu ana kadar 48 kişi tutuklanırken, 91 kişi serbest bırakıldı. Geriye kalan kişilerle ilgili işlemler sürüyor.
29 Nisan 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin sosyal medya üzerinden yaptığı çağrı sonrası, 'provokatif paylaşımda bulunma ve dezenformasyon faaliyeti yürütme' suçlamalarıyla 13 kişi gözaltına alındı. Avrasya Araştırma kurucusu Kemal Özkiraz da gözaltına alınanlar arasında. Ankara başsavcılığı, İnce'nin iddialarının araştırılması amacıyla 'şantaj', 'tehdit', 'belgede sahtecilik', 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma' ve 'özel hayatın gizliliğini ihlal' suçlarından soruşturma başlattığını ve 17 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu. Gözaltına alınanlardan dördü adliyeye sevk edildi, diğer şüphelilerin işlemleri devam ediyor.
13 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, bir dizi valilik ataması yapıldı. Bu atamalar arasında Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız'ın Emniyet Genel Müdürlüğüne getirilmesi de yer aldı. Ayrıca Hatay Valiliğine Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Gaziantep Valiliğine Rize Valisi Kemal Çeber, Adıyaman Valiliğine Ağrı Valisi Osman Varol atandı.
26 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki güvenlik toplantısında, Türkiye'nin güney sınırlarında terör örgütlerinin varlığına kesinlikle izin verilmeyeceği belirtildi. Toplantı, Milli Savunma Bakanlığı'nın Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde dokuz askerin şehit olduğunu duyurmasının ardından gerçekleşti. Toplantıya dışişleri, içişleri ve milli savunma bakanları ile diğer üst düzey yetkililer katıldı. Ayrıca Erdoğan, toplantıdan önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmeler gerçekleştirdi.
13 Ocak 2024

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, İBB'ye başlatılan terör soruşturması hakkında önemli açıklamaların yapılacağını duyurdu. Açıklamaların yarın sabah 10'da yapılacağı ve sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacağı belirtildi. İçişleri Bakanlığı'nın raporu savcılığa teslim ettiği ve rapordan bazı bölümlerin iktidara yakın gazetelere gönderilerek haberleştirilmesinin istendiği ifade edildi. İmamoğlu'na daha önce kamu görevlisine hakaretten ceza verilmiş ve siyasi yasak süreci başlamıştı.
3 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık, Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) üyelerine yardım kartı dağıtması nedeniyle 'terör örgütüne yardım etmek' suçlamasıyla yargılanıyor. Savcılık, Saltık'ın beş yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Saltık, savunmasında İBB'nin sosyal politikaları ve yoksullara yardım etme çabaları nedeniyle yargılandığını belirtti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB çalışanlarını yasadışı örgütlerle ilişkilendiren açıklamalarından sonra İstanbul başsavcılığı tarafından DİAYDER üyeleri hakkında bir iddianame daha hazırlandı.
15 Eylül 2023

İstanbul Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, IŞİD'in Horasan kolunu güçlendirmek için Türkiye'yi üs olarak kullandığı ve Türkiye'deki çeşitli kentlerde militan barındırdığı belirtiliyor. Türkiye'ye gelen militanlar, sahte Afgan kimlikleri ile İran sınırından Afganistan'a geçiriliyor. İddianamede, IŞİD militanlarının İsveç ve Hollanda konsolosluklarına saldırı planladıkları, ancak silah temininde yaşanan gecikme nedeniyle saldırının iptal edildiği ifade ediliyor. Ayrıca, IŞİD'in Suriye ve Irak'taki etkinliğini yitirdikten sonra Afganistan'da güçlendirildiği ve Türkiye'de yeniden yapılanma çalışmalarına devam ettiği aktarılıyor.
28 Ocak 2024

Belçika'da marihuana örgütü lideri olarak bilinen İngiltere uyruklu Mohammed Zakir Miah ve Vietnam'da ağır yaralama suçundan aranan Çin uyruklu Chen Xuefeng, İstanbul'da gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu gelişmeyi Twitter hesabından duyurdu. Yakalanan şahısların İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde olduğu belirtildi.
15 Aralık 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir kadını döverek bayıltıp kaçıran erkek ve yanında bulunan kişi gözaltına alındı. Olayı gören vatandaşları da tehdit eden şüpheli, kadını araca bindirip olay yerinden uzaklaştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine çalışma başlattı ve 11 suç kaydı bulunan Ş.D. ile yanında bulunan E.I.'ı gözaltına aldı. İstanbul Valisi Davut Gül, Twitter'da yaptığı açıklamada, şüphelinin hak ettiği cezayı alacağını belirtti.
23 Temmuz 2023

Ekim 2022'de İstanbul'un 10 ilçesinde başlayan yabancılara oturum izni verilmeme uygulaması, Mart ayında tüm ilçelere yayıldı. İstanbul'da kaçak sığınmacı barındıran veya yasa dışı ev kiralayan kişilere para ve hapis cezaları uygulanmaya başlandı. 2023'ün başından itibaren yapılan operasyonlarda 51 kişi gözaltına alındı ve her birine 26 bin 750 lira para cezası kesildi. Ayrıca, bu suçu üç kez işleyenlere otel ve evler için ciddi yaptırımlar uygulanacak. Gözaltına alınanlardan dört kişi tutuklandı, altı kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
15 Temmuz 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, INTERPOL tarafından çeşitli suçlardan dolayı kırmızı bültenle aranan 10 kişi Türkiye'de yakalandı. Yakalananlar arasında İsviçre, İran, Güney Kore, Suriye, Çin ve Özbekistan'da farklı suçlardan aranan kişiler bulunuyor. Bu suçlar arasında dolandırıcılık, kara para aklama, kumar, göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti gibi suçlar yer alıyor.
11 Ocak 2024
İşaretlediklerim