İstanbul Modern, 7-10 yaş aralığındaki çocuklar için yaz tatilinde sanat dolu bir program sunuyor. 9 Temmuz ile 23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan Yaz Sanat Okulu, sabah ve öğle atölyelerinden oluşuyor. Atölyeler, çocukların sanat tarihinden örnekleri keşfetmelerini ve kendi sanat çalışmalarını üretmelerini sağlıyor. Program, pazartesi hariç hafta içi her gün düzenleniyor ve sekiz atölyenin en az dördüne katılanlara katılım belgesi veriliyor.
2 Temmuz 2024

'Bir Hayalin İzinde' projesi, İstanbul Modern ve Bosch Ev Aletleri işbirliğiyle, sanat eğitiminde toplumsal cinsiyet eşitliği sağlamak amacıyla hayata geçirildi. Eylül ayında başlayan ve hazirana kadar sürecek olan bu özel gelişim programı, 40 genç kızı yaratıcı ve cesur rol modelleri olan akademisyenler, sanat tarihçileri ve sanatçılarla buluşturuyor. Proje, genç kızların kadın sanatçılardan ilham alarak kendi yaratıcılıklarını keşfetmelerini ve cesaretlendirilmelerini hedefliyor. Program, seminerler, dersler ve atölye çalışmaları içeriyor ve katılımcılara çağdaş sanat tarihi, yapıt inceleme ve sanatçılarla etkileşim fırsatları sunuyor.
7 Mart 2024

İstanbul'un Şişli ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sebebiyle 21 Nisan Pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar belirlendi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, 11.00-17.00 saatleri arasında kapatılacak yolları ve alternatif güzergahları açıkladı.
19 Nisan 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul, 28-30 Haziran tarihleri arasında Maltepe ve Adalar'da Su Sporları Festivali düzenliyor. Festivalde sutopu, yelken ve yüzme branşlarında yarışmalar yapılacak. ENKA, Galatasaray, İTÜ GVO, ODTÜ ve Uludağ Olimpik'in 12 yaş altı takımları sutopu maçlarında karşılaşacak. Yüzme yarışları Maltepe Su Sporları Merkezi ve Büyükada'da gerçekleştirilecek, yelken yarışları ise Heybeliada Su Sporları Kulübü'nde yapılacak.
27 Haziran 2024

İstanbul'da 2 Haziran'da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi Sınavı (LGS) ve Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (YDUS) girecek öğrenci ve öğretim görevlilerine toplu ulaşım ücretsiz olacak. İstanbulkart sahipleri, sınav belgelerini veya görevli belgelerini göstererek bu imkandan faydalanabilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sınav günü ek seferler düzenleyerek ve şantiyelerde sessizlik sağlayarak öğrencilerin sınav konsantrasyonunu korumak için önlemler alacak. Ücretsiz ulaşım, sınav başlangıcından iki saat önce başlayıp, sınav bitişinden iki saat sonrasına kadar devam edecek.
31 Mayıs 2024

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ekibi, 52’nci İstanbul Müzik Festivali'nde öne çıkan beş konseri Diken okurları için seçti. Festival, 21 Mayıs'ta başlayıp 12 Haziran'a kadar sürecek ve İstanbul'un çeşitli mekanlarında 25 konser sunacak. Önerilen konserler arasında Maria João Pires, Khatia Buniatişivili, Borusan Filarmoni Orkestrası, Budapeşte Festival Orkestrası ve Tekfen Filarmoni Orkestrası yer alıyor. Festivalin bu yılki teması 'Kökler' olarak belirlendi.
25 Mayıs 2024

Beyoğlu Belediyesi, Kasımpaşa-Pangaltı ve Tophane-Taksim güzergahlarında ücretsiz ring seferleri başlattı. Bu hizmet, belediyenin CHP tarafından yönetilmeye başlamasından sonra hayata geçirilen ilk önemli projelerden biri olarak dikkat çekiyor. Ücretsiz ring seferleri, hafta içi beş gün boyunca hizmet verecek. Belediye, bu yeni uygulamayla vatandaşlara kolay ve maliyetsiz ulaşım imkanı sunmayı amaçlıyor.
29 Nisan 2024

Yedinci Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, 29 Haziran ile 13 Temmuz arasında Efes Antik Tiyatro'da gerçekleştirilecek. Festivalde iki opera, iki bale, iki müzikal ve bir çocuk operası sahnelenecek. İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği 'Kuğu Gölü' balesiyle başlayacak olan festivalde, Berlin Devlet Balesi baş dansçıları Lana Salenko ve Marian Walter da yer alacak. Festival, Mikis Theodorakis’in müziklerine yer veren 'Zorba' balesiyle sona erecek.
25 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Adalar'da süren protestolara rağmen 27-30 Haziran tarihleri arasında caz festivali düzenleyecek. Protestolar, İETT'nin elektrikli minibüslerinin Adalar'ın tarihi ve doğal dokusuna zarar vereceği gerekçesiyle yapılıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplu taşıma sağlama zorunluluğunu vurgularken, festivalin Adalar ve İstanbul'un çeşitli noktalarında gerçekleşeceği belirtildi. Festival kapsamında 135 müzisyen 35 konser verecek.
25 Haziran 2024

Kurban Bayramı süresince İstanbul'daki Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, İstanbul Arkeoloji Müzeleri ve Yerebatan Sarnıcı gibi önemli tarihi ve kültürel mekanlar ziyaretçilere açık olacak. Topkapı Sarayı bayramın 1. günü 11.00-17.30, 2. ve 4. günü 9.00-17.30 saatlerinde ziyaret edilebilirken, 3. gün kapalı olacak. Dolmabahçe Sarayı ve diğer saraylar bayramın 3. ve 4. günü 9.00-17.30 saatlerinde açık olacak. İstanbul Modern de bayramın 2. gününden itibaren ziyaretçilere kapılarını açacak.
15 Haziran 2024

İstanbul'un ünlü simgelerinden biri olan Kız Kulesi, iki yılı aşkın bir süredir devam eden restorasyon çalışmalarının ardından Mayıs 2023'te ziyarete açılmış, ancak Üsküdar Salacak sahilindeki düzenleme çalışmaları nedeniyle kısa bir süre sonra tekrar kapatılmıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açıklamasına göre, kule bugünden itibaren ziyaretçilere yeniden açık olacak ve ulaşım Karaköy İskelesi'nden sağlanacak. Tekne seferleri her gün 9:30-17:00 saatleri arasında yarım saatte bir düzenlenecek.
1 Mart 2024

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 52. İstanbul Müzik Festivali, 21 Mayıs - 12 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalde, Budapeşte Festival Orkestrası, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Tekfen Filarmoni Orkestrası gibi prestijli orkestralar ve Maria João Pires, Khatia Buniatishvili gibi ünlü solistler sahne alacak. Bu yılın teması 'Kökler' olup, Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesinin 100. yılına odaklanacak. Festivalde ayrıca, Cem Mansur'a Onur Ödülü ve Steve Reich'a Yaşam Boyu Başarı Ödülü verilecek.
18 Mayıs 2024

Şişli Belediyesi, dört çeşit menünün 40 lira olduğu Gezici Kent Lokantası uygulamasını başlattı. Lokanta, 1000 kişilik yemek kapasitesine sahip olup, hafta içi her gün 12.00 ile 17.00 arasında ilçe genelinde belirlenen farklı noktalarda hizmet verecek. Lokantanın durakları belediyenin sosyal medya hesaplarından ve internet sitesinden takip edilebilir.
29 Mayıs 2024

ABD'nin Chicago kentinde üç günlük Türk Festivali düzenleniyor. Festivalde birçok etkinlik yer alacak ve pazar akşamına kadar sürecek. TRT Haber'in haberine göre, festivalde en çok öne çıkan etkinlik mehter marşı oldu ve Amerikalılar mehter takımının konserini dinlemek için dakikalarca bekledi. Festival, binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor ve büyük bir coşkuyla devam ediyor.
26 Mayıs 2024

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Efes Antik Kenti, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'gece müzeciliği' uygulaması kapsamında yenilenen LED aydınlatma sistemi ile ziyaretçilere gün batımından sonra da hizmet vermeye başladı. Bu uygulama, özellikle yaz aylarında gündüz sıcaklarından kaçınan turistlerin akşam saatlerinde tarihi ve kültürel ziyaretler yapabilmesini amaçlıyor. Celsus Kütüphanesi gibi önemli yapılar, geceleyin zengin süslemeleriyle dikkat çekiyor. Ziyaretler, mevcut giriş ücretleriyle gece yarısına kadar devam edebiliyor.
2 Mayıs 2024

ABD'nin Chicago kentinde düzenlenen Ertuğrul Türk Festivali, Türk kültürünü tanıtmak amacıyla gerçekleştirildi. Festivalde Türk kahvesi, lokum, döner gibi geleneksel yiyecekler, Anadolu halıları, ebru ve hat sanatları gibi el sanatları sergilendi. Etkinlikte ayrıca İslam üzerine konuşmalar yapıldı ve çeşitli gösteriler düzenlendi. Festival, Amerikalı Müslümanları bir araya getiren evlilik seansları gibi ilginç etkinliklere de ev sahipliği yaptı.
26 Mayıs 2024
İşaretlediklerim