Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarını yerine getirmeyen bir ülke gibi algılandığını ifade etti. Ayrıca, Yargıtay'ın Gezi davası kararını yorumlayan Tunç, Gezi'nin bir suç olduğunu ve seçilmiş hükümete yönelik bir kalkışma hareketi olduğunu belirtti. Tunç, AİHM'in Kavala ve Yalçınkaya kararlarına ilişkin olarak ise Türkiye'nin AİHM kararlarını uygulamayan bir ülke gibi gösterilmek istendiğini, ancak bunun gerçeği yansıtmadığını savundu.
6 Ekim 2023

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve muhalefetin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırıyı değerlendirdi. Kurtulmuş, saldırının AK Parti'ye zarar verdiğini belirtti ve olayın İstanbul'daki büyük mitingi gölgede bıraktığını söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise saldırıyı İmamoğlu'nun provokasyonu olarak nitelendirmiş ve 'Dadaşlarla kimse baş edemez' diyerek olayı farklı bir açıdan ele almıştı.
9 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un yerel hizmetlerde 'fetret devri'ne girdiğini belirtti. İBB Başkanı İmamoğlu, Erdoğan'ın bu ifadesine Büyükada'da Taş Mektep'in restorasyon açılışında yanıt vererek, İstanbul'da terk edilmiş eserleri restore ettiklerini ve bu durumun Erdoğan'ı bunalıma soktuğunu ifade etti. İmamoğlu, Erdoğan'ın 'fetret devri' ifadesini kullandığı cami açılışındaki konuşmasını eleştirdi ve İstanbul'a hak ettiği değeri verdiklerini söyledi.
18 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde yaşanan taşlı saldırıyı İmamoğlu ve ittifakın kendi provokasyonu olarak değerlendirdi. Saldırıda en az 17 kişi yaralanmıştı. İmamoğlu ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu itidal çağrısı yaparken, iktidar cenahı olaydan İmamoğlu'nu sorumlu tutuyor. Erdoğan, İmamoğlu'nun olay çıkarıp şehirleri karalamaya çalıştığını ve hezimete uğrayacaklarını öne sürdü.
8 Mayıs 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AKP Karabük il başkanlığında yaptığı açıklamada, hukukun üstünlüğü noktasındaki standartların yüksekliğinden hiç kimsenin vazgeçmeyeceğini belirtti. Tunç, milletin artık özgürlüğe alıştığını ve temel hak ve özgürlüklerin önüne engel koymak isteyenlerin karşısında milleti bulacağını ifade etti. Ayrıca, hedeflerinin anayasayı daha demokratik hale getirmek olduğunu söyledi.
30 Eylül 2023

CHP içindeki tartışmalar ve kurultay süreci devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanlarının birinci önceliğinin hizmet olduğu yönündeki sözlerine, meselelerin sadece İstanbul ile sınırlı olmadığını belirterek yanıt verdi. İmamoğlu, parti içi münazaraların ardından kamuoyuyla ne istediklerini paylaşacaklarını ifade etti ve değişimin geniş bir çerçeveye sahip olduğunu vurguladı.
13 Haziran 2023

Gezi Parkı davasından dolayı tutuklu bulunan avukat ve TİP Milletvekili Can Atalay, milletvekili seçilmesine rağmen serbest bırakılmadı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Atalay'ın durumunun Yargıtay ile TBMM Başkanlığı arasında yapılacak yazışmaların sonucuna göre netleşeceğini ifade etti. Tunç, Gezi davasının anayasal düzenle ilgili olduğunu ve dokunulmazlık kapsamı dışında kalan dosyalardan olduğunu belirtti.
7 Haziran 2023

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasıyla ilgili olarak muhalefetin demokrasi adına tepki göstermesi gerektiğini belirtti. Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Sıddık Akış'ın gözaltına alınmasının ardından İçişleri Bakanlığı, Hakkari Valisi Ali Çelik'i kayyım olarak atamıştı. Ahmet Türk, demokrasinin olmadığı bir süreçte halk iradesine saygı duyulması gerektiğini vurguladı ve muhalefetin suskun kalmaması gerektiğini ifade etti.
3 Haziran 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili olarak kendi gündeminde olmadığını, ancak Millet İttifakı liderleri tarafından görev verilirse itiraz etmeyeceğini ifade etti. Cumhuriyet gazetesinde çıkan ve İYİ Partili yetkililerin Yavaş'ın adaylığını desteklediğini öne süren kulis haberini yalanladı. Yavaş, herhangi bir adaylık konusunda CHP ve İYİ Parti liderlerinin iradesine saygı duyacağını ve şu anki önceliğinin belediye sorunları ve deprem bölgesindeki çalışmalar olduğunu belirtti.
1 Mart 2023

Siyaset yorumcusu Levent Gültekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Roma'ya yaptığı ve birçok gazeteciyi de davet ettiği ziyareti sert bir şekilde eleştirdi. Gültekin, İmamoğlu'nun bu gezinin masraflarını belediye bütçesinden karşılamasını ve gazetecilerle kurduğu ilişkileri 'ahbap çavuş ilişkisi' olarak nitelendirdi. Ayrıca, İmamoğlu'nun bu tür harcamalarla kamu kaynaklarını israf ettiğini ve Erdoğan'ın benzeri bir yönetim tarzını benimsediğini iddia etti. Medya ombudsmanı Faruk Bildirici de benzer eleştirilerde bulunarak, gazetecilerin bu tür davetlerle bağımsızlıklarını yitirebileceğini belirtti.
20 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) eleştiren sözlerine tepki gösterdi. Tanrıkulu'nun TSK'nın geçmişteki hak ihlallerini hatırlatan sözlerine karşı Erdoğan, Tanrıkulu'nun cezasız kalmaması gerektiğini ifade etti. Tanrıkulu'nun sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açılmış ve partisinden de tepki gelmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konunun TBMM'ye gelmesi halinde takdirin Meclis'te olduğunu belirtmişti.
11 Eylül 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, futbol maçlarında hükümet karşıtı sloganlar atan taraftarlara müdahale edilmemesi gerektiğini ifade etti. Yavaş, protesto hakkının anayasal bir hak olduğunu ve politikacıların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına göre bu tür protestolara katlanmak zorunda olduğunu belirtti. Ayrıca, olası cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda altılı masanın kararına saygı duyacağını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ortak iradesine karşı hareket etmeyeceğini söyledi.
27 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da bir açılış töreninde yaptığı konuşmada, devlet hazinesinden haksız yere alındığını iddia ettiği 418 milyar doları Türk halkının cebine koyacağını belirtti. Kendisine karşı engellemeler olduğunu ve bunlara rağmen mücadele etmeye devam edeceğini ifade etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na teşekkürlerini ileterek, onun İstanbul için yaptığı hizmetleri övdü.
26 Mart 2023

AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Gezi davasından tutuklu isimleri ziyaret etmek için yaptığı başvuruya henüz yanıt alamadığı için Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u eleştirdi. Türkeş, babası Alparslan Türkeş'in de yedi yılını hapiste geçirdiğini hatırlatarak, Osman Kavala ve diğer tutukluları ziyaret etmek istediğini belirtti. Adalet Bakanı Tunç'un, Gezi davasıyla ilgili açıklamalarını eleştiren Türkeş, hak arayışlarına engel olunmaması gerektiğini vurguladı.
26 Temmuz 2024

Gazeteci Ayşenur Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na oy vereceğini belirtti. Kendisini İmamoğlu destekçisi olarak tanımlamasa da, mevcut siyasi durumda Erdoğan iktidarının sona erdirilmesinin önemine vurgu yaptı. Arslan, İstanbul'un yeniden Erdoğan'ın kontrolüne geçmesinin, şeriatçı odaklara finansal kaynak sağlanması anlamına geleceğini ifade ederek, bu nedenle İmamoğlu'nu destekleyeceğini açıkladı.
16 Mart 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adalar'da 'Azmanbüs' olarak adlandırılan elektrikli minibüslerin kullanıma başlanmasıyla ilgili halkın tepkilerini değerlendirdi. İmamoğlu, toplu taşımayı sağlamak zorunda olduklarını ve mevcut araçların tarihi şehirlerde de kullanıldığını belirtti. Halkın tepkilerini duyduğunu ifade eden İmamoğlu, alternatif araç tasarımları üzerinde çalıştıklarını ancak şu an için başka bir seçenek olmadığını söyledi. Gösteriler sırasında bazı eylemciler gözaltına alındı ve İETT yetkilisi Ali Tuğrul Küçükalioğlu'nun sert müdahalesi dikkat çekti.
24 Haziran 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini belirterek, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu cumhurbaşkanlığına aday olmaya çağırdı. Ancak Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın canlı yayında belirttiğine göre, Yavaş aday olmayacağını ifade etmiş. Yavaş, CHP'li bir belediye başkanı olduğunu ve altılı masa dışında bir tarafın aday göstermesi durumunda aday olmayacağını uzun süredir dile getiriyormuş. Ekrem İmamoğlu ise daha önce Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediğini ve altılı masanın kararını kabul edeceğini ifade etmiş.
3 Mart 2023

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı düzenlendi. İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İYİ Parti lideri Meral Akşener'e yönelik 'Beni kendinle uğraştırma' şeklindeki sözlerini hatırlatarak saldırıyı bu tehditlerin bir sonucu olarak değerlendirdi. Kavuncu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, nefret dilinin ve tehditlerin sonuçlarını vurgulayarak, bu zihniyetin Türkiye'nin en büyük beka sorunu olduğunu ifade etti.
31 Mart 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Meclis'te yaptığı ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlanması olayına değinen konuşmasını Twitter üzerinden paylaştı. Kılıçdaroğlu, Akşener'in 'tarihi' olarak nitelendirdiği konuşmasına selam gönderirken, İmamoğlu ise 'Milletin sesini hiç kimse susturamaz' ifadesini kullandı. Akşener, grup toplantısında yaptığı konuşmada Emniyet ve iktidarın açıklamalarını 'kurgu' olarak nitelendirdi ve partililerden direnme sözü aldı.
5 Nisan 2023

Barış Terkoğlu, Türkiye'de yargı mensuplarının ve devlet kurumlarının siyasi tarafsızlığını yitirdiğini ve adaletin militanlaştığını iddia ediyor. Gökçeada Belediye Başkanı örneği üzerinden, seçim kurulu başkanının İYİ Parti'ye karşı tarafsızlığını ihlal ettiğini ve sonrasında ödül gibi yeni bir göreve tayin edildiğini belirtiyor. Ayrıca, Yargıtay Başkanlığı seçimlerinin uzun süre sonuçlanmaması ve Yargıtay üyelerinin ideolojik bağlarla oy kullanmasının tehlike sinyalleri verdiğini vurguluyor.
28 Mart 2024
İşaretlediklerim