2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) C grubu ilk maçında Danimarka ile Slovenya 1-1 berabere kaldı. Stuttgart Arena'da oynanan maçta Danimarka, 17. dakikada Christian Eriksen'in golüyle öne geçti. Slovenya ise 77. dakikada Erik Janza'nın golüyle eşitliği sağladı. C grubundaki ikinci maçlarda Danimarka, İngiltere ile karşılaşacak; Slovenya ise Sırbistan ile mücadele edecek.
16 Haziran 2024

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) D grubu ikinci maçında Fransa, Avusturya’yı 1-0 mağlup etti. Maçta Fransa'ya galibiyeti getiren gol, Maximillian Wöber’in 38’inci dakikada kendi kalesine attığı gol oldu. Fransa, bir sonraki maçında Hollanda ile karşılaşacak, Avusturya ise Polonya ile mücadele edecek.
17 Haziran 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Belçika'yı 3-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Filenin Sultanları, turnuvada şu ana kadar oynadığı tüm maçları kazandı. Çeyrek finalde Almanya'yı yenen Polonya ile karşılaşacaklar. Çeyrek final karşılaşmaları İtalya ve Belçika'da, yarı final ve final karşılaşmaları ise Belçika'nın başkenti Brüksel'de oynanacak.
27 Ağustos 2023

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu ilk maçında Ermenistan'ı deplasmanda 2-1 yendi. Ermenistan, maçın 10. dakikasında Ozan Kabak'ın kendi kalesine attığı golle öne geçti. Türkiye, 35. dakikada Orkun Kökçü'nün golüyle beraberliği sağladı ve 64. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle öne geçerek maçı kazandı. Türkiye, gruptaki bir sonraki maçını salı günü Hırvatistan ile oynayacak.
25 Mart 2023

Fransa, EURO 2024 çeyrek final maçında Portekiz’i penaltılarda mağlup ederek yarı finale yükseldi. Maçın normal süresi ve uzatma dakikaları berabere tamamlandıktan sonra, penaltı atışlarında üstünlük sağlayan Fransa, turnuvada yoluna devam ediyor. Bu sonuçla birlikte Fransa, EURO 2024'te yarı finale çıkan ikinci takım oldu.
6 Temmuz 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Adana Demirspor, Genk'i ağırladı. Normal süresi 1-0 tamamlanan maç, toplamda 2-2 eşitlik olduğu için uzatmalara gitti. Uzatmalarda da sonuç değişmeyince maç penaltılara kaldı. Penaltı atışları sonucu gruplara kalan taraf Genk oldu ve Adana Demirspor tura veda etti.
1 Eylül 2023

Eren Tutel, Türkiye'nin EURO 2024'te gruptan çıkmasının yeterli olacağını belirtti. Türkiye'nin savunma hattındaki eksikliklerin, özellikle stoper pozisyonunda, takımın performansını olumsuz etkilediğini vurguladı. Portekiz'in grup favorisi olduğunu, Çekya'nın ise sürpriz yapabilecek kapasitede bir takım olduğunu ifade etti. Gürcistan'ın ise turnuvaya katılmasının tarihi bir başarı olduğunu ve grupta zayıf halka olarak görüldüğünü belirtti.
13 Haziran 2024

EURO 2024'ün ilk üç gününde yedi müsabaka oynandı ve maç başına gol ortalaması 3'ün üzerinde seyrediyor. 14 takımın 12'si gol bulurken, Hırvatistan gol atamayan tek takım oldu. Beş takım üçlü savunma ile sahaya çıkarken, sadece İsviçre galibiyet elde etti. Dikkat çekici bir detay olarak, dört ülkenin çift santrforla sahaya çıkması vurgulandı.
17 Haziran 2024

EURO 2024'te Gürcistan, güçlü rakibi Portekiz'i 2-0 mağlup ederek turnuvada son 16 turuna yükseldi. Bu galibiyet, Gürcistan'ın turnuvadaki en büyük başarılarından biri olarak değerlendiriliyor. Maçta Gürcistan'ın savunma ve hücum performansı dikkat çekti. Portekiz ise beklenmedik bir yenilgi alarak turnuvaya erken veda etti.
27 Haziran 2024

Türkiye'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcileri Adana Demirspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe, 3'üncü eleme turunda rakiplerini eleyerek Avrupa'daki yollarına devam etti. Adana Demirspor, Osijek'i eleyerek Belçika ekibi Genk ile eşleşti. Beşiktaş, Netfçi'yi eleyerek Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile eşleşti. Fenerbahçe ise Maribor'u eleyerek Hollanda ekibi Twente ile eşleşti. Play-off turu maçları 24 ve 31 Ağustos tarihlerinde oynanacak.
18 Ağustos 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) B Grubu'nda Arnavutluk, Hırvatistan ile 2-2 berabere kaldı. Maçta Arnavutluk, 11. dakikada Qasim Laçi'nin golüyle öne geçti. Hırvatistan, 74. dakikada Andrej Kramaric'in golüyle beraberliği sağladı ve iki dakika sonra Klaus Gjasula'nın kendi kalesine attığı golle öne geçti. Maçın skorunu belirleyen gol ise 90+5. dakikada Gjasula'nın Hırvatistan ağlarına attığı gol oldu.
19 Haziran 2024

UEFA, silahlı saldırı sonucu yarıda kalan Belçika-İsveç maçının sonucunu 1-1 olarak tescil etti ve iki takıma da birer puan verdi. Ayrıca, İsrail'deki güvenlik durumunun değerlendirilmesinin ardından, bir sonraki duyuruya kadar İsrail'de UEFA maçlarının oynanmamasına karar verildi. İsrail Futbol Federasyonu ve Maccabi Haifa ile Maccabi Tel-Aviv'e, iç saha maçlarını oynayabilecekleri alternatif statlar önermeleri talep edildi.
19 Ekim 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) B grubu mücadelesinde İspanya, Hırvatistan’ı 3-0 mağlup etti. Maça baskılı başlayan İspanya, ilk yarıda Alvaro Morata, Fabian Ruiz ve Dani Carvajal'in attığı gollerle galibiyete ulaştı. İspanya, gruptaki ikinci maçında son şampiyon İtalya ile karşılaşacak, Hırvatistan ise Arnavutluk ile mücadele edecek.
15 Haziran 2024

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda Hırvatistan'a konuk oldu ve mücadeleyi 1-0 kazandı. Karşılaşmadaki golü 30'uncu dakikada Barış Alper Yılmaz kaydetti. A Milli Takım, Hırvatistan’a karşı aldığı galibiyet sonrasında 13 puanla D grubunda liderliğe yükseldi.
13 Ekim 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) 50 maç geride kaldı ve toplamda 114 gol atıldı. En fazla gol 16 ile 30'uncu dakikalar arasında atıldı. İspanya, 13 golle en skorer takım olurken, Almanya 11 golle onu takip etti. Gol krallığında Harry Kane ve Dani Olmo üçer golle zirvede yer alıyor. Asist krallığında ise Lamine Yamal üç asistle önde. Gürcistan kalecisi Giorgi Mamardaşvili, 29 kurtarışla en fazla kurtarış yapan kaleci oldu.
11 Temmuz 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F grubu ikinci maçında Portekiz, Çekya’yı 2-1 mağlup etti. Leipzig’deki karşılaşmada Çekya, 62’nci dakikada Lukas Provod’un golüyle öne geçti. Robin Hravac’ın kendi kalesine attığı golle denge sağlandı ve 90+2’nci dakikada Francisco Conceiçao’nun golüyle Portekiz galip geldi. Portekiz, 22 Haziran’da Türkiye ile karşılaşacak.
18 Haziran 2024

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) çeyrek final maçları sona erdi ve yarı finale yükselen takımlar belirlendi. İspanya, Fransa, İngiltere ve Hollanda yarı final biletini alan takımlar oldu. Yarı final maçları 9 Temmuz Salı günü İspanya ile Fransa arasında Münih Arena'da ve 10 Temmuz Çarşamba günü Hollanda ile İngiltere arasında BVB Dortmund Stadyumu'nda oynanacak.
7 Temmuz 2024

2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) A Grubu ikinci maçında İsviçre, Macaristan'ı 3-1 yendi. İsviçre'nin gollerini Kwadwo Duah, Michel Aebischer ve Breel Embolo kaydetti. Macaristan'ın tek golü Barnabas Varga'dan geldi. İsviçre, gruptaki ikinci maçında İskoçya ile karşılaşacak.
15 Haziran 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nda 4. hafta maçları sonucunda Beşiktaş, gruptan çıkma şansını matematiksel olarak yitirdi. Beşiktaş, sahasında Norveç'in Bodo/Glimt takımına 2-1 yenildi ve grubun diğer maçında Club Brugge, Lugano'yu 2-0 mağlup etti. Bu sonuçlarla Club Brugge 10 puanla gruptan çıkmayı garantilerken, Bodo/Glimt 7 puana ulaştı ve Beşiktaş 1 puanda kalarak üst tura çıkma şansını kaybetti. Beşiktaş, kalan iki maçını kazansa bile Bodo/Glimt ile olan ikili averajda geride olduğu için üst tura çıkamayacak.
10 Kasım 2023

UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Belçika ile İsveç arasındaki maç, Brüksel'de iki İsveç taraftarının silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle askıya alındı. UEFA, kararın iki takımın onayı ve güvenlik güçleriyle yapılan görüşme sonucu alındığını belirtti. Saldırganın henüz yakalanamaması nedeniyle, taraftarlara tribünlerde kalmaları yönünde çağrı yapıldı.
17 Ekim 2023
İşaretlediklerim