Beşiktaş Futbol A Takımı'nın teknik sorumlusu Burak Yılmaz, 10 Ekim'den bu yana sürdürdüğü görevinden istifa ettiğini açıkladı. Beşiktaş Kulübü, Yılmaz'a hizmetleri için teşekkür ederek, kariyerinde başarılar diledi. Burak Yılmaz, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in istifasının ardından geçici olarak bu göreve getirilmişti. Görev süresi boyunca alınan kötü sonuçlar nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı.
10 Kasım 2023

Uğur Meleke, Türkiye Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonası'ndaki performansını değerlendirerek, takımın kadro istikrarı konusunda geç kaldığını vurguladı. Meleke, diğer takımların büyük ölçüde aynı 11 ile sahaya çıktığını, ancak Türkiye'nin ikinci maçta dört değişiklik yaptığını belirtti. Bu değişikliklerin birinin sakatlık, birinin yorgunluk ve ikisinin ise teknik direktör tercihi olduğunu ifade etti. Meleke, büyük turnuvalarda istikrarın önemine dikkat çekti.
23 Haziran 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarında 'Hükümet istifa' sloganlarının atılmasını eleştirdi ve bu durumu depremzede vatandaşlara saygısızlık olarak değerlendirdi. Bahçeli, Türk futbolunun siyasileştirilmesi ve kutuplaşmaya sürüklenmesine karşı çıktı ve bu eylemleri 'zillet komplosu' olarak tanımladı. Ayrıca, Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiğini ve bundan böyle Karagümrüklü olduğunu açıkladı.
28 Şubat 2023

Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, dün akşamki Vavacars Fatih Karagümrük maçında Fenerbahçe lehine net bir penaltının verilmediğini ve aleyhlerine süregelen algı çalışmalarına işaret ettiğini belirtti. Kızılhan, Karagümrük'ün kabul etmesi durumunda maçı tekrar oynamaya hazır olduklarını ifade etti. Ayrıca, VAR kayıtlarının açıklanmasını beklediklerini ve Fenerbahçe'nin maçın tekrar oynanmasına hazır olduğunu kamuoyuna duyurdu.
27 Kasım 2023

Milli futbolcu Rıdvan Yılmaz, Macaristan ile oynanan hazırlık maçında yaşadığı sakatlık nedeniyle 2024 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında 26 Mart Salı günü Avusturya ile oynanacak özel maç için belirlenen A Milli Futbol Takımı aday kadrosundan çıkarıldı. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, 22 yaşındaki sol kanat oyuncusunun sol üst uyluk adalesinden sakatlandığı belirtildi. Bu sakatlık, Türkiye'nin Macaristan'a 1-0 kaybettiği hazırlık maçında meydana geldi.
23 Mart 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol maçları sırasında tribünlerden yükselen 'Hükümet istifa' sloganlarına tepki olarak Beşiktaş üyeliğinden istifa etti. Bu durum, sosyal medyada geniş yankı buldu ve birçok kullanıcı tarafından eleştirildi. Kullanıcılar, Bahçeli'nin istifasını ve futbol maçlarının seyircisiz oynanması yönündeki talebini ti'ye aldılar. Ayrıca, deprem felaketinin ardından hükümete yönelik eleştirilerin arttığı ve bu bağlamda istifa çağrılarının futbol tribünlerine de yansıdığı belirtildi.
26 Şubat 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında Sivasspor, Fiorentina'ya 4-1 yenilerek elendi. Maçın son dakikalarında sahaya giren bir Sivasspor taraftarı, Fiorentina futbolcusu Bianco'nun yüzüne yumruk attı ve futbolcunun burnunu kırdı. Olay İtalya basınında geniş yer buldu ve Fiorentina yönetimi tarafından UEFA ve Avrupa Kulüpler Birliği'ne şikayet edildi. Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve Fiorentina Teknik Direktörü Vincenzo Italiano olayla ilgili üzüntülerini dile getirdiler ve Çalımbay, İtalyanlardan özür diledi.
17 Mart 2023

Fırat Aydınus, EURO 2024'te Türkiye'nin Avusturya ile oynayacağı son 16 turu maçına atanan hakem Artur Soares Dias hakkında endişelerini dile getirdi. Dias'ın yönettiği maçlarda Türk kulüplerinin ve milli takımlarının sürekli kaybetmesi nedeniyle 'uğursuz hakem' olarak nitelendirildiğini belirtti. Ayrıca, Dias'ın kart göstermeyi seven bir hakem olduğunu ve bu durumun eleme turlarında sorun yaratabileceğini ifade etti. Aydınus, Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu hakemin yönetim tarzını incelemiş olmasını umduğunu söyledi.
30 Haziran 2024

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 hazırlıkları kapsamında Macaristan'a konuk oldu ve Puskas Stadyumu'nda oynanan maçta 1-0 mağlup oldu. Maçın tek golü, Macar oyuncu Szoboszlai tarafından 48. dakikada penaltıdan kaydedildi. Bu sonuçla birlikte Macaristan'ın yenilmezlik serisi 12 maça yükseldi.
23 Mart 2024

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in kendisine yönelik 'istifa' çağrısına yanıt verdi. Özbek, Koç'un mağduriyet yaratma ve diğer takımlarla kavgalı olma durumunu eleştirerek, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı görevinden istifasını talep etmişti. Koç ise Özbek'i, projeler, bölücülük, patolojik ve mağduriyet söylemleri, kulübüne haciz getirme ve FETÖ ile ilgili gerçekler gibi konularda tartışmaya davet ederek, 'yüreğiniz yetiyorsa' şeklinde meydan okudu.
5 Şubat 2024

Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Bu istifa, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun dört gün önce istifa etmesinin ardından geldi ve kulübün olağanüstü kongreye gitme sürecinde gerçekleşti. Avcı'nın istifası, yeni seçilecek yönetimin önünü açmak amacıyla yapıldı ve kulüp tarafından resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.
7 Mart 2023

Merkez Hakem Kurulu (MHK), bir YouTube kanalında ortaya atılan, bazı VAR hakemlerinin bir kulüp tarafından ambargolu olduğuna dair iddiaları yalanladı. Gazeteci Şansal Büyüka'nın, MHK Başkan Vekili Tolga Özkalfa'ya dayandırdığı iddialar üzerine MHK, bu tür ifadelerin gerçekle ilgisi olmadığını ve disiplin sevklerinin talimatlara aykırı durumlar için yapıldığını belirtti. Ayrıca, MHK, kamuoyunu yanıltıcı dedikodulara itibar edilmemesi gerektiğini ve iftira içeren söylemlere karşı hukuki haklarını saklı tuttuklarını açıkladı.
5 Mart 2024

Ercan Taner, futbol maçlarının artık oyun zevkinden çok kurallar ve sistem tartışmalarıyla gündemde olduğunu belirtiyor. Galatasaray'ın Sparta Prag'a yenilerek Avrupa'dan elenmesi ve Antalyaspor karşısında zorlanması, takımın performansında dikkat çekici düşüşlere işaret ediyor. Muslera'nın hataları ve Kerem Aktürkoğlu'nun penaltı kaçırması gibi bireysel hataların takımı olumsuz etkilediğini vurguluyor. Ayrıca, Galatasaray'ın bir hafta içindeki performans düşüklüğünün nedenlerinin teknik direktör Okan Buruk tarafından bilineceğini ifade ediyor.
27 Şubat 2024

İlber Ortaylı, geçtiğimiz hafta Türkiye'de yaşanan ve genel olarak büyük bir dehşete yol açmayan bir olayın, seçim atmosferi nedeniyle daha sakin bir şekilde ele alındığını belirtti. Olayın, futbol holiganlığından daha fazlasını içerdiğini ve provokasyonun soyunma odalarından havaalanına kadar uzandığını ifade etti. Ortaylı, Trabzon'da yaşananların milli ananelere uymadığını ve yurtiçi maçların Trabzon'da oynanmasına bir süre ara verilmesi gerektiğini savundu. Ayrıca, Trabzonspor yöneticileri ve şehir ileri gelenlerinin Fenerbahçe takımına karşı saygın bir özür dilemediğini eleştirdi.
24 Mart 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası hükümete yönelik öfke, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganlarıyla tribünlere yansıdı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu sloganlar üzerine Beşiktaş üyeliğinden istifa etti ve bazı MHP'li üyeler de aynı kararı aldı. Futbol kulüpleri slogan atılmasını kınarken, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu bu sloganları 'provokasyon' olarak nitelendirdi ve spor sahalarının siyaset alanı olmadığını belirtti.
27 Şubat 2023

Uğur Meleke, EURO 2024'ü takip eden gazetecilerin karşılaştığı zorlukları ele alıyor. Münih'teki organizasyonun girişindeki zayıf güvenlik önlemlerinden ve tren biletlerinin pahalılığından bahsediyor. Ayrıca, İskoç ve Arnavut taraftarların şehirlerdeki etkilerini anlatıyor. Meleke, futbolun peşinde koşmanın bir 'kaçıklık işi' olduğunu vurguluyor.
16 Haziran 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kamuoyunda tartışma konusu olan bazı iddialara yanıt verdi. İzmir bölgesi hakemlerine ayrıcalık tanındığı, Hakan Ceylan'ın özel hayatı, Tolga Özkalfa'nın uluslararası hakemlik avantajı, FIFA'ya sahte sağlık raporu verildiği, TFF Başkanı'nın hakemlerle görüşmesi, yardımcı hakem Kemal Yılmaz'ın istifası, Serdar Tatlı'nın mektubu, İsmail Kartal'ın disiplin kuruluna sevki, Lale Orta'nın VAR görüntülerini paylaşması, Darıca Gençlerbirliği'nin müsabaka sonuçlarını etkileme teşebbüsü, Bucaspor 1928 Kulübü'nün iddiaları, Tuzlaspor ve kara para aklama/bahis oynatma iddiaları, Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonu Kanunu'nun FIFA ve UEFA ile görüşülmesi gibi konulara açıklık getirildi.
9 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, VAR'dan sorumlu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkan Vekili ve Profesyonel Müsabaka İcra Kurulu Üyesi Tolga Özkalfa'nın istifa ettiğini duyurdu. Federasyon, Özkalfa'ya hizmetleri için teşekkür ederek, yerine Dr. Cem Satman'ın getirildiğini açıkladı. Cem Satman, daha önce Süper Lig ve FIFA Yardımcı Hakemliği yapmış ve UEFA Fitness Direktörü Werner Helsen'in fitness ekibinde görev almış bir isim.
28 Şubat 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti hakkında soru soran gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu'na sert bir şekilde 'İşine bak' diyerek tepki gösterdi. MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda, gazetecinin davranışını 'ajan provokatör' edasıyla hareket etmek ve gazetecilik meslek ilkeleriyle bağdaşmamakla suçladı. Özdemir, Yazıcıoğlu'nun yabancı bir basın kuruluşu olan VOA ile ilişkisini ve Can Dündar gibi Türkiye karşıtı bir isimle bağını eleştirdi.
24 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu, Fenerbahçe-Karagümrük maçında yaşanan bir penaltı pozisyonuyla ilgili olarak VAR kayıtlarının gerçek dışı olduğunu belirtti. Bir televizyon programında VAR hakemi Hüseyin Göçek'in hakem Arda Kardeşler'i VAR'a çağırdığı ve Kardeşler'in bunu reddettiği iddia edilmişti. İbanoğlu, bu iddiaların asılsız olduğunu ve medyaya servis edilen diyalogların hayal ürünü olduğunu ifade etti. Ayrıca, bazı hakemlerin ilk yarı sonuna kadar dinlendirileceğini duyurdu.
27 Kasım 2023
İşaretlediklerim