İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı Karatepe mevkisinde çıkan yangın nedeniyle 87 ev ve 45 iş yeri boşaltıldı, 16 ev yandı. Yangın, Bayraklı ve Çiğli ilçelerine de sıçradı. Dumandan etkilenenler dışında ciddi yaralanma ve can kaybı yaşanmadı. Havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam ediyor.
16 Ağustos 2024

Bolu'nun Göynük ilçesinde 15 Ağustos'ta başlayan orman yangını 71 saattir devam ediyor. Yangını söndürme çalışmalarına Bolu ve çevre illerden 12 helikopter, 138 arazöz, 245 araç ve iş makinesi katılıyor. Toplamda 1357 personel yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahale ediyor.
18 Ağustos 2024

Yalova'nın Armutlu ilçesindeki Hayriye köyünde ormanlık alanda nedeni henüz bilinmeyen bir yangın çıktı. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Alevlerin karadan ulaşımın zor olduğu bir bölgede çıkması nedeniyle ekipler müdahalede zorlanıyor. Yalova Valisi Hülya Kaya, yangına bir helikopterle müdahale edildiğini ve ikinci bir helikopterin takviye istendiğini belirtti.
5 Ağustos 2024

Antalya'nın Kemer ilçesinde devam eden orman yangınına karadan müdahale edildiği yönünde haber yapan Anadolu Ajansı'nı (AA), Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki yalanladı. Tiryaki, arazi yapısı nedeniyle yangına karadan müdahale edilemediğini ve mücadelenin hava araçlarıyla sürdürüldüğünü belirtti. Bakan yardımcısının bu açıklaması da AA tarafından abonelerine geçildi.
27 Temmuz 2023

İzmir, Balıkesir, Aydın, Denizli, Çanakkale, Manisa ve Muğla’nın iki ilçesinde çıkan orman yangınları devam ediyor. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, yangının Kınık Mahallesi’ni tehdit ettiğini ancak rüzgarın yön değiştirmesiyle bu riskin ortadan kalktığını belirtti. Denizli, Muğla, Aydın, Çanakkale, Manisa ve İzmir’deki yangınlara havadan ve karadan müdahaleler sürüyor. Yangınların neden çıktığı henüz bilinmiyor.
14 Haziran 2024

Antalya'nın Alanya ilçesindeki Üzümlü Mahallesi Dim Barajı kıyısında bulunan Akköprü mevkisinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Gümüşkavak Mahallesi'ne de sıçradı. Orman bölge müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin, arazöz, iş makinesi, itfaiye, su tankerleri, kamyon ve dozerlerle sürdürdüğü çalışmalara hava araçlarının da desteğiyle yangın kısmen kontrol altına alındı. Yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle başlamış ve 190 hektarlık alanda etkili olmuştu.
18 Eylül 2023

Kağıthane'deki Hamidiye Mahallesi'nde, TEM Otoyolu kenarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Havadan helikopter desteğiyle müdahale edilen yangın, kontrol altına alınarak söndürüldü.
31 Temmuz 2023

İzmir'in Karşıyaka ve Urla ilçelerindeki orman yangınlarının kontrol altına alındığı, Menderes ilçesindeki yangınla mücadelenin ise sürdüğü bildirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangınlarla ilgili provokatif paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle 20 sosyal medya hesabı yöneticisinin gözaltına alındığını duyurdu. Yerlikaya, bu tür paylaşımların halk arasında nifak tohumları ekmeye çalıştığını ve adalete teslim edileceğini belirtti. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, İzmir başta olmak üzere ülke genelinde orman yangınlarına ilişkin provokatif paylaşımlar yapıldığını tespit etti.
18 Ağustos 2024

Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki Alahan Mahallesi'nde zeytinlik ve ormanlık alanda bir yangın çıktı. Durumu fark edenler yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye yangın söndürme helikopteri ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.
2 Ağustos 2023

İzmir'in Selçuk ilçesinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle Aydın'ın Kuşadası ilçesine ilerleyen yangın, 350 hektar ormanlık alanı yok etti. Bayraklı Dede Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, can güvenlikleri nedeniyle evlerini boşaltmak zorunda kaldı. Ekiplerin karadan ve havadan müdahalesiyle yangın sabah saatlerinde kontrol altına alınabildi ve söndürme çalışmaları devam ediyor.
30 Haziran 2024

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'deki orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı. Yangın, Salı günü saat 12.30 sıralarında başlamış ve rüzgarın etkisiyle 15 kilometrelik hatta yayılmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 97 kişinin dumandan etkilendiğini ve 37 kişinin tedavisinin devam ettiğini belirtti. Ayrıca, yangın nedeniyle bazı köylerin tedbir amacıyla boşaltıldığı bildirildi.
24 Ağustos 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesinde dün başlayan orman yangınları kontrol altına alındı. Yangında 100 hektar ormanlık alan zarar gördü. Ekiplerin müdahalesiyle yangın bu sabah kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangının nedeni olarak yanlış orman politikaları gösteriliyor.
10 Temmuz 2024

Antalya'nın Alanya ilçesinde yerleşim yerlerine yakın bir ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangının nedeni henüz belirlenemedi ve rüzgarın etkisiyle alevler yayıldı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi.
17 Eylül 2023

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangının nedeni henüz bilinmiyor. İhbar üzerine bölgeye orman ve itfaiye ekipleri sevk edildi ve ekiplerin yangına karadan müdahalesi sürüyor. Yangının Kazdağları Milli Parkı’na girişlerin yasaklanmasına ve Çankırı ile Muğla'daki diğer yangınlarla ilgili endişelere yol açtığı belirtiliyor.
21 Ağustos 2024

Diyarbakır'ın Çınar ve Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki ekili alanlarda çıkan anız yangınında beş kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına müdahale için çevre illerden AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Diyarbakır ve Mardin Valilikleri de yangının kontrol altına alındığını duyurdu.
21 Haziran 2024

İstanbul'un Sultangazi ilçesindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.
28 Temmuz 2023

İstanbul'un Beykoz ilçesinde Anadolu Feneri ve Poyrazköy'de iki farklı bölgedeki ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İstanbul Valisi Davut Gül, yangının yaklaşık 13 hektarlık alanda etkili olduğunu ve kısmen kontrol altına alındığını belirtti. Ekiplerin bölgede soğutma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
26 Temmuz 2023

İzmir Valisi Süleyman Elban, Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı'nda çıkan yangınla ilgili açıklamalarda bulundu. Yangının Bayraklı ve Çiğli ilçelerine sıçradığını belirten Elban, şu ana kadar can kaybı olmadığını ancak bazı evlerin yandığını söyledi. Rüzgarın etkisiyle yangının kontrol altına alınmasının zorlaştığını ve bazı köylerin tahliye edildiğini ifade etti. Yangına müdahale eden ekiplerin yoğun çabalarının sürdüğünü belirtti.
16 Ağustos 2024

Yunanistan'da yaşanan sıcak hava dalgası ve kuvvetli rüzgarlar nedeniyle son 24 saat içinde 46 orman yangını meydana geldi. Yunan İtfaiye Teşkilatı, ülkenin birçok bölgesi için yüksek orman yangını riski uyarısında bulundu. Açıklamaya göre, çıkan yangınların çoğu kontrol altına alınarak söndürüldü. Ayrıca, Türkiye'de de önceki gün 19 yangın çıktı ve bunların 16'sı söndürüldü.
17 Temmuz 2023

İzmir'in Menderes ilçesinde, orman yangınına müdahale için su almaya çalışırken kaza yapan helikopterdeki üç personelin cenazelerine ulaşıldı. Helikopter, Tahtalı Barajı'na düştü ve su yüzeyinin 12 metre altında tespit edildi. Dalgıçlar tarafından helikopter enkazından bir personelin cansız bedeni çıkarıldı ve su altında devam eden çalışmalarda iki personelin daha cenazesine ulaşıldı. Kazayı soruşturmak için görevlendirilen iki savcı da bölgeye geldi.
18 Eylül 2023
İşaretlediklerim