Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ayhan Bora Kaplan davasında, 18 tutuklu sanığın tutukluluklarının devamına karar verildi. Duruşmada sanık avukatları müvekkillerinin tahliyesini talep etti ancak mahkeme bu talepleri reddetti. Ayhan Bora Kaplan ve çetesi, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten yaralama ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma gibi suçlardan yargılanıyor. Dava, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın göreve gelmesinden sonra başlatılan operasyonlar kapsamında önemli bir yer tutuyor.
16 Eylül 2024

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüyle bağlantılı gizli tanık soruşturması kapsamında altısı emniyet mensubu 11 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. Gizli tanık Serdar Sertçelik'in iddiaları üzerine Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alınmış ve daha sonra tutuklanmıştı. İddianame Ankara 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi ve şüpheliler çeşitli suçlardan yargılanacak. Savcılık, bazı şüpheliler hakkındaki soruşturmaları ayırdı.
29 Haziran 2024

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında, Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi iki sanığın tahliyesine karar verdi. Arif Buğra Meşe ve Furkan Anıl Bahar, yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı. Dava, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın hedef aldığı suç örgütlerinden biri olan Ayhan Bora Kaplan ve çetesine yönelik yürütülüyor. Mahkeme, diğer tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 9 Eylül’e erteledi.
24 Mayıs 2024

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'a yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan yedi şüpheli, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Gizli tanık Serdar Sertçelik, polis müdürlerinin kendisinden hükümetten bazı kişilerin adını vermesini istediğini iddia etmişti. Bu iddiaların ardından Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alınmış ve sekiz kişi gözaltına alınmıştı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından yedi şüpheli, yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs, göreve ilişkin sırrın açıklanması ve suçluyu kayırma suçlarından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.
19 Mayıs 2024

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında, Serdar Sertçelik’in yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılmasıyla ilgili üç sivil ve bir komiser gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında daha önce üç üst düzey emniyet görevlisi açığa alınmış ve evlerinde arama yapılmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın hedef aldığı suç örgütlerinden biri olan Kaplan ve ekibi, 7 Eylül'de yurtdışına kaçmak üzereyken gözaltına alınmıştı. Soruşturma genişletilerek 61 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi ve ceza mahkemesine gönderildi.
16 Mayıs 2024

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında gözaltına alınan yedi şüpheli tutuklandı. Gizli tanık Serdar Sertçelik, polis müdürlerinin kendisinden hükümetten bazı kişilerin adını vermesini istediğini iddia etmişti. Bu iddiaların ardından Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alınmış ve sekiz kişi gözaltına alınmıştı. Şüpheliler, yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs, göreve ilişkin sırrın açıklanması ve suçluyu kayırma suçlarından tutuklandı.
19 Mayıs 2024

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli komiser G.K, tutuklandı. Soruşturma sürecinde, gizli tanık Serdar Sertçelik'in iddiaları üzerine Ankara Emniyeti'nde görevli üç üst düzey yetkili açığa alınmış ve sekiz kişi gözaltına alınmıştı. Bu gelişmelerin ardından, Ankara Organize Şube Müdürü Kerem Öner adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, yedi şüpheli tutuklanmıştı.
24 Mayıs 2024

Abdulkadir Selvi, Ayhan Bora Kaplan davasında yaşanan gelişmeleri ele alıyor. Serdar Sertçelik'in iddialarının polis şefleri tarafından yapılan telefon kayıtlarıyla desteklenmediği belirtiliyor. İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin raporunda, Sertçelik'in baskı ve tehditle gizli tanık yapıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı ifade ediliyor. Ayhan Bora Kaplan'ın tahliye edilmesi durumunda operasyonun amacına ulaşacağı vurgulanıyor.
24 Mayıs 2024

Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında savcı, Kaplan ve Fethi Koyuncu için müebbet hapis cezası talep etti. Kaplan ve Koyuncu'nun suç örgütü kurma, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma gibi suçlardan toplam 150 yıl altışar aya kadar hapis cezası isteniyor. Dava, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın göreve gelmesinden sonra hedef aldığı suç örgütlerinden biri olan Kaplan ve çetesine yönelik genişletilen soruşturmanın bir parçası. Mahkeme, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek davayı 11 Kasım'a erteledi.
11 Ekim 2024

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin soruşturmada Ankara'da bir komiser daha gözaltına alındı. Gizli tanık Serdar Sertçelik'in iddiaları üzerine Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alınmış ve sekiz kişi gözaltına alınmıştı. Ankara Organize Şube Müdürü Kerem Öner adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, yedi şüpheli tutuklanmıştı. Bakan Yerlikaya, emniyet mensuplarıyla ilgili müfettiş raporunun tamamlandığını ve bir komiserin daha gözaltına alındığını duyurdu.
22 Mayıs 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında adı geçen üst düzey emniyet mensuplarıyla ilgili müfettiş raporunun savcılığa teslim edildiğini açıkladı. Soruşturma kapsamında, gizli tanık Serdar Sertçelik'in iddiaları üzerine Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alınmış ve sekiz kişi gözaltına alınmıştı. Ankara Organize Şube Müdürü Kerem Öner adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, yedi şüpheli tutuklanmıştı. Yerlikaya, raporun kriminal ve jandarma işbirliği ile hazırlandığını ve sürecin yargıya intikal ettiğini belirtti.
21 Mayıs 2024

Ankara'da Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 26 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sonucunda, üç şüpheli serbest bırakılırken, 12'sine adli kontrol, üçüne ev hapsi cezası uygulandı ve sekiz şüpheli tutuklandı. Bu operasyonla birlikte, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında toplamda 39 şüpheli tutuklanmış oldu.
9 Mart 2024

Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Ayhan Bora Kaplan ve suç örgütüne ilişkin davada, sanıkların reddi hakim talebi reddedildi. Sanıklar, mahkeme başkanının tarafsız olmadığını iddia ederek talepte bulunmuştu. Savcı, taleplerin yargılamayı uzatma amaçlı olduğunu belirtti. Dava, Ayhan Bora Kaplan ve 61 sanığın suç örgütü kurma, kasten yaralama ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma gibi suçlamalarla yargılandığı bir süreçtir.
18 Kasım 2024

Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütüne yönelik devam eden soruşturma kapsamında, örgüt yöneticisi olduğu iddia edilen Kanber Keskin tutuklandı. Keskin'in örgüt üyelerine suç eylemleri konusunda talimat verdiği ve işlenen suçları gizlemeye çalıştığı belirtildi. 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurma, kasten öldürme ve suç delillerini gizleme' suçlarından tutuklanan Keskin cezaevine gönderildi. Bu tutuklama ile birlikte soruşturma kapsamında tutuklanan kişi sayısı 31'e ulaştı.
7 Aralık 2023

Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütü yöneticilerinden kırmızı bültenle aranan Serdar Sertçelik, Macaristan'da sahte Gürcistan pasaportuyla yakalandı. Sertçelik, daha önce gizli tanık yapıldıktan sonra serbest bırakılmış ve yurt dışına kaçmıştı. Ankara Emniyeti'ndeki bazı üst düzey görevliler, Sertçelik'in iddiaları üzerine açığa alınmış ve gözaltına alınmıştı. İçişleri Bakanlığı, Sertçelik'in iadesi sürecinin başlatıldığını açıkladı.
30 Mayıs 2024

Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman, suç örgütü lideri olmakla suçlanan Ayhan Boran Kaplan'ın tutuklanmasını eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik bir operasyon olarak değerlendirdi. Kocaman, Kaplan'ın kendisine villa ve araba aldığını iddia ettiği kişi olduğunu belirtti. Kocaman, Kaplan'la bir yemekte buluştuğunu ve Kaplan'ın kendisine Emniyet'in haksız yere peşinde olduğunu söylediğini aktardı. Kocaman, bu durumu hukuk devleti çerçevesinde değerlendirdiğini ifade etti.
13 Eylül 2023

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanığı hükümet aleyhine ifade vermeye zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan polis müdürlerinden biri adli kontrolle serbest bırakıldı. Gizli tanık Serdar Sertçelik, polis müdürlerinin kendisinden hükümetten bazı kişilerin adını vermesini istediklerini iddia etmişti. Bu iddiaların ardından Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alındı ve evlerinde arama yapıldı. Ankara Organize Şube Müdürü Kerem Öner, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
16 Mayıs 2024

Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçundan 36 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara, İstanbul, İzmir, Manisa ve Mersin'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 21 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine sevk edilecek.
5 Mart 2024

Ankara'da, Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütüne ilişkin devam eden dava kapsamında, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli üç üst düzey emniyet görevlisi hakkında soruşturma açıldı. İçişleri Bakanlığı, bu görevlilerin organize suçlarla mücadelede ihmalleri olduğunu belirterek görevden uzaklaştırıldıklarını duyurdu. Soruşturma sürecinde, yurt dışına kaçan gizli bir tanığın kaçırılmasında ihmali olan diğer kamu görevlileri hakkında da işlemler sürüyor.
11 Mayıs 2024

Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı, organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın avukatıyla görüşüp İzmir'de yemek yedikleri iddiaları üzerine görevden uzaklaştırıldı. İçişleri Bakanlığı, iddiaların açıklığa kavuşturulması amacıyla bu kararı aldığını duyurdu. Soruşturmanın selameti için bu adım atıldığı ve Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiği belirtildi.
9 Mayıs 2024
İşaretlediklerim