Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin eski genel başkanı Gani Kaplan, katıldığı bir anma töreni ve Twitter paylaşımları nedeniyle 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla yargılanacak. İddianameyi hazırlayan savcı Murat Yıldırım, Kaplan'ın hangi örgüt adına propaganda yaptığını belirtmedi. Kaplan, İbrahim Kaypakkaya anma törenine katıldığı ve sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle 7,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak. Savcı Yıldırım, daha önce de Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve belgeselci Sibel Tekin'i tutuklatmıştı.
21 Ocak 2023

Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında MHP'li avukat Serdar Öktem tutuklandı. Öktem, cinayetle bağlantılı kişilerin avukatlığını yapmakta ve aynı zamanda Galatasaray taraftar grubu UltrAslan'ın lideri olarak bilinen Sebahattin Şirin'in de avukatı olduğu belirlendi. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, UltrAslan'ın tarikat ve çetelerle ilişkilerine dikkat çekti ve Şirin'in çeşitli tarikatlarla bağlantılı olduğunu ve FETÖ ile İsmailağa Cemaati ile ilişkileri olduğunu iddia etti.
31 Ocak 2023

Dilan Polat’ın avukatı, polisin kullandığı araçların müvekkiline ait olmadığını açıkladı. Polat, örgüt kurma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama ve yasadışı bahis suçlarından yargılanıyor ve 27 yıla kadar hapsi isteniyor. İlk duruşma 4 Eylül'de yapılacak. Dilan Polat’ın tahliyesiyle birlikte dört tutuklu sanık kaldı.
22 Ağustos 2024

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Gezi Davası'nda tutuklu yargılanan Can Atalay, Tayfun Kahraman, Osman Kavala, Hakan Altınay, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater ve Mine Özerden ile gazeteci Merdan Yanardağ'ı cezaevlerinde ziyaret etti. Pala, Adalet Bakanı'na tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulundu ve hukuksuz yargılamaların son bulmasını istedi. Tutukluların ve ziyaret edilen gazetecinin adalet mücadelesine devam edeceklerini ve Türkiye'nin geleceğinden umutlu olduklarını ifade ettiler. Pala, cezaevi koşulları ve sağlık hizmetlerinin yetersizliği konularında da bilgi aldı.
8 Temmuz 2023

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), İzmir'deki 'omuz atma' cinayeti davasında sanıklardan Sercan B.'nin tahliyesiyle ilgili üç hakim ve bir savcıyı açığa aldı. Urla ilçesindeki bir markette, 16 Ekim 2023'te Semih Kenan Köse ile Sercan B. arasında çıkan tartışma sonucunda Köse bıçaklanarak hayatını kaybetmişti. İlk duruşmada tahliye edilen Sercan B., İzmir başsavcılığının itirazı üzerine yeniden tutuklandı. HSK'nın kararı, davada verilen tahliye kararının ardından geldi.
19 Eylül 2024

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 17 kişi gözaltına alındı ve üç kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu öne sürülen Eray Özyağcı ve planlamada rol aldığı iddia edilen Doğukan Çep halen yakalanamadı. Özyağcı'nın Suriye'ye kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor ve bu nedenle bölgedeki güvenlik güçleri uyarıldı.
4 Ocak 2023

Denizbank Levent Büyükdere şubesi müdürü Seçil Erzan, yüksek karlı gizli fon vaadiyle ünlü futbolcular ve iş insanları dahil birçok kişiyi dolandırmakla suçlanıyor. İstanbul 41’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Denizbank yöneticisi Sermin Tekin tanık olarak dinlendi ve Erzan'ın tehdit edildiğini ve zor zamanlar geçirdiğini söyledi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 29 Mayıs'a erteledi.
24 Mayıs 2024

Trabzon'da, Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u 17 Mart'ta 3-2 yendiği maç sonrası çıkan olaylar nedeniyle tutuklanan dört kişiden son ikisi de tahliye edildi. Maç sonrası Trabzonspor taraftarlarının sahaya inmesi ve bazı futbolculara saldırması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Hasan Ç., Engin T., Kadir O. ve Oğuzhan B. arasından Hasan Ç. ve Kadir O. daha önce tahliye edilmişti. AA'nın haberine göre, Engin T. ve Oğuzhan B. de bugün tahliye edilerek soruşturma kapsamında tutuklu kimsenin kalmadığı bildirildi.
5 Nisan 2024

AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Gezi davasından tutuklu olan Osman Kavala, Tayfun Kahraman, Can Atalay, Mine Özerden ve Çiğdem Mater'i ziyaret etmek için başvuruda bulundu. Başvurusu bir hafta boyunca yanıtlanmayan Türkeş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u eleştirdi ve hak arayışlarına engel olmamaya çağırdı. Sonunda izin çıkması üzerine Türkeş, tutuklularla görüştü ve Bakan Tunç'a teşekkür etti.
1 Ağustos 2024

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarını terör örgütleriyle ilişkilendirerek başlattığı özel teftişin dayanağı olan DİAYDER davasında, tek tutuklu sanık olan dernek başkanı Ekrem Baran tahliye edildi. Duruşmada, tanık dinlenmesi planlanmış ancak tanık ölmüş olduğu için dinlenemedi. Baran'ın avukatı, İBB çalışanı Yavuz Saltık'ın yargılandığı dava ile DİAYDER davasının birleştirilmesi gerektiğini savundu, ancak mahkeme bu talebi reddetti. Savcı, Baran'ın tahliyesini talep etti ve mahkeme, delillerin toplanmış olması ve Baran'ın sağlık sorunları göz önünde bulundurularak tahliye kararı verdi.
13 Ocak 2023

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in 'basın danışmanı' olduğu belirtilen Emre Olur, 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma' ve 'silahla kasten yaralama' suçlarından yargılandığı dava kapsamında tahliye edildi. Anadolu 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi, Olur'un dosyasının Sedat Peker ana davası ile birleştirilmesine ve gizli tanığın beyanlarının hükme esas alınamayacağına karar verdi. Olur, mahkemede hiçbir zaman Peker'den talimat almadığını ve suçlamaların asılsız olduğunu ifade etti.
25 Ocak 2023

Kobani eylemleri sırasında öldürülen Yasin Börü'nün katilleri olarak suçlanan sanıklar, mahkeme tarafından beraat etti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkilileri, bu davada ağır cezalar verilmesi gerektiğini sıkça vurgulamıştı. Mahkeme, Selahattin Demirtaş'a 42 yıl, Figen Yüksekdağ'a ise 30 yıl üç ay hapis cezası verdi. Ancak, Yasin Börü'nün ölümüyle ilgili suçlamalarda 36 sanık hakkında 'suçun sabit olmaması' nedeniyle beraat kararı çıktı.
16 Mayıs 2024

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı'nın yakalanması önemli görülüyor. Doğukan Çep, cinayetin talimatını kimin verdiğini bilmediğini, ancak Eray Özyağcı'nın bilebileceğini ifade etti. Soruşturma kapsamında, Tolgahan Demirbaş'ın da cinayet günü şüpheli hareketlerde bulunduğu ve Özyağcı'yı kaçırmakla suçlandığı ancak yeterli delil olmadığı için serbest bırakıldığı belirtildi.
9 Ocak 2023

Eski Denizbank şube müdürü Seçil Erzan, 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlarından yargılanmaktadır. İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanıklardan Atilla Yörük ve Nazlı Can tahliye edilirken, Erzan ve Ali Yörük'ün tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Müştekiler arasında ünlü isimler ve banka müşterileri yer almakta, dolandırıcılık iddialarıyla ilgili çeşitli ifadeler mahkemede dile getirilmiştir. Mahkeme, Denizbank'ın davaya katılma talebini reddetti ve duruşmayı 12 Ocak 2024'e erteledi.
21 Kasım 2023

Dilan ve Engin Polat çifti, daha önce 'kara para aklama' ve diğer suçlamalarla gündeme gelmişti. Şimdi ise Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanması olayına ilişkin 'silahlı saldırıya azmettirme' suçlamasıyla tutuklandılar. Küçükçekmece Adalet Sarayı'nda ifade verdikten sonra sulh ceza hakimliğine sevk edilen çift, hakimlik kararıyla tutuklanma talebiyle gözaltına alındı. Daha önce mal varlıklarına el konulmuş ve 24 kişiyle birlikte gözaltına alınmışlardı.
14 Kasım 2023

Candan kardeşler ve 19 diğer sanığın organize suç örgütüne üye olmak ve dolandırıcılık suçlarından yargılandığı davada, eski polis memuru Onur Apaydın suç örgütünde yer almaktan pişman olduğunu belirtti. Apaydın, Ümit Saral'ın organize suç örgütünden bahsederek, bu yapı içinde yer almasının nedeninin ailesini korumak olduğunu savundu. Mahkeme, tutuklu sanıkların durumunu 18 Eylül'de değerlendirecek. İddianamede, Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek'in suç örgütü içinde önemli roller oynadığı belirtiliyor.
13 Eylül 2024

Denizbank'ın bir şube müdürü olan Seçil Erzan, onlarca kişiyi dolandırmakla suçlanarak tutuklandı. Aralarında eski futbolcular Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun da bulunduğu mağdurlar, İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi. Arda Turan son altı ayda 7,5 milyon dolar, Emre Belözoğlu ise bir buçuk ayda 4,2 milyon dolar dolandırıldıklarını belirtti. Teknik direktör Fatih Terim'in de bu hafta içinde suç duyurusunda bulunması bekleniyor. Soruşturma, organize suçlarla mücadele şubesince yürütülüyor ve Denizbank olayla ilgili bir açıklama yaparak, iddiaların bankanın sisteminde kayıt dışı gerçekleştiğini ve yargı kararına göre hareket edileceğini belirtti.
25 Nisan 2023

7-8 Ekim 2014 Kobani olaylarına ilişkin 108 kişinin yargılandığı davada savcılık mütalaasının açıklanacağı duruşma Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşti. HDP'nin eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da katıldığı duruşmada, yargılanan HDP'liler ve avukatları mahkeme heyetinin aceleci davranışını eleştirdi. Mahkeme başkanı ise bu eleştirilere 'Hayat kısa' yanıtını verdi. Demirtaş ve Yüksekdağ, mahkeme heyetini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi ve duruşmanın siyasi amaçlarla yürütüldüğünü iddia etti. Duruşma, sanıkların dinlenmesinin ardından ertelendi.
12 Nisan 2023

Ankara'da bir eğlence mekanında müzisyen Onur Şener'i öldüren saldırganlardan İlker Karakaş ve Ali Gündüz, 'kasten öldürme' suçundan 25'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer üç sanık Gözde Gündüz, Jale Erberk ve Semih Soyalp beraat etti. Mahkeme, Karakaş ve Gündüz'ün tutukluluk halinin devamına karar verirken, Soyalp hakkında tahliye kararı verdi. Mahkeme başkanı Mehmet Ali Karaseyfioğlu, daha önce Şule Çet davasında da hüküm veren hakimdir.
5 Temmuz 2023

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olan Sibel Tekin ve Diren Yurtsever'i ziyaret ederek, Tekin'in tutuklanmasını 'akıl tutulması' olarak nitelendirdi ve serbest bırakılmalarını talep etti. Tekin ve Yurtsever, cezaevindeki mesajlarını paylaşarak, iddianamelerinin hazırlanmaması ve gizlilik kararlarına dikkat çektiler. Tekin, çekimlerinin yanlış anlaşıldığını ve masum olduğunu, Yurtsever ise gazetecilik faaliyetlerinin suç olarak gösterildiğini ifade etti.
23 Ocak 2023
İşaretlediklerim