İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'nin güneyindeki Refah kentine yönelik sık sık tehdit ettiği saldırı planını erteledi. 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik ağır saldırıları sonucu en az 33 bin kişi hayatını kaybetti. Filistinliler, yerlerinden edilmiş ve kıtlıkla karşı karşıya kalarak Refah'a sığındılar. Netanyahu, Refah'a saldırının 'zafer' için gerekli olduğunu belirtmişti, ancak İsrail devlet televizyonu KANN'a göre saldırı planından vazgeçildiği bildirildi.
14 Nisan 2024

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'nde yerinden edilenlerin sığındığı Rum Ortodoks Kilisesi'ni bombaladığını duyurdu. Yerinden edilen yüzlerce Filistinlinin sığındığı kilisede çok sayıda kişi öldü ve yaralandı. Saldırıda tarihi kilisede ciddi hasar meydana geldi ve kilisenin yakınında bulunan bir bina da yıkıldı.
19 Ekim 2023

İsrail ordusunun Gazze'de görev yapan 100 yedek subayı, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'ye yazdıkları mektupta zaferin halen uzakta olduğunu belirtti. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 310 gündür sürerken, ordunun üst düzey yetkilileri zaferin yakın olduğunu iddia ediyor. Ancak yedek subaylar, Filistinli direniş gruplarının hala güçlü olduğunu ve savaşmaya hazır çok sayıda mensupları bulunduğunu ifade etti. İsrail'in saldırılarında binlerce Filistinli hayatını kaybetti ve sivil altyapı büyük ölçüde tahrip edildi.
11 Ağustos 2024

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği her saldırıda bir İsrailli rehini öldüreceğini ve görüntüsünü yayınlayacağını duyurdu. Bu açıklama, İsrail'in Gazze'ye hava bombardımanı başlatmasının ardından geldi. İzzeddin Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e 'Aksa Tufanı' adlı kapsamlı bir saldırı başlatmıştı.
9 Ekim 2023

İsrail, Gazze Şeridi'nde 500 kişinin öldüğü hastane saldırısının sorumlusunun İslami Cihad olduğunu iddia etti. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), saldırıyla ilgili incelemeyi tamamladığını ve füzenin İslami Cihad tarafından atıldığının kesinleştiğini öne sürdü. İsrail, kanıt olarak uydu görüntüleri ve iki Hamas militanının konuştuğunu öne sürdüğü bir ses kaydı yayınladı. Gazzeli yetkililer ise saldırıdan İsrail'i sorumlu tutuyor.
18 Ekim 2023

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarının bulunduğu El-Mevasi bölgesine saldırı düzenledi. Saldırıda 25 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi yaralandı. Uluslararası Adalet Divanı'nın saldırıları durdurma kararına rağmen İsrail, Refah'ı bombalamaya devam ediyor. Görgü tanıkları, çadırlarda bombalama nedeniyle yangın çıktığını belirtti.
21 Haziran 2024

İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'ne yönelik gece boyunca düzenlediği hava saldırılarında 24 kişi yaşamını yitirdi. Saldırılar, Rafah, Beyt Lahye ve Han Yunus kentlerindeki ailelerin evlerine yönelikti. Gazze Şeridi'ndeki hastane kaynakları, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'ndeki bir evi hedef alması sonucu yedi kişinin yaralandığını bildirdi. AA muhabiri, hava saldırılarının özellikle bu gece çok yoğun olduğunu belirtti.
9 Ekim 2023

İsrail ordusu ve iç istihbarat örgütü Şabak tarafından Gazze'ye yapılan hava saldırısında 12 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. Ölenler arasında İslami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Kudüs Tugayları'nın lider kadrosundan üç kişi, eşleri ve çocukları da bulunuyor. İslami Cihad Hareketi Sözcüsü, İsrail'in eylemlerine karşı direniş güçlerinin tüm seçeneklere açık olduğunu belirtti.
9 Mayıs 2023

Saadet Partisi'nin yayın organı Milli Gazete, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarında ölen İsrailliler için 'geberen' ifadesini kullandı. Gazze Şeridi'ndeki Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın başlattığı 'Aksa Tufanı' adlı saldırıda, İsrail'e binlerce roket atıldı ve İsrail karşı saldırı olarak Gazze Şeridi'ni bombaladı. Resmi verilere göre ölen İsrailli sayısı 700'ü geçti, yaralı sayısı 2 bini aştı ve 750 kişi kayıp. Milli Gazete, ölen İsrailliler için 'geberen' ifadesini kullanarak tepki çekti.
9 Ekim 2023

Filistin Kızılayı, İsrail tanklarının Gazze'nin kuzeyinde bulunan El-Ehli Baptist Hastanesi'ni kuşattığını duyurdu. Kuşatma nedeniyle Kızılay ekipleri hastaneden ayrılamıyor ve yaralılara ulaşamıyor. İsrail ordusu daha önce de Şifa Hastanesi'ne girmişti. Gazze'deki hastanelerin çoğunun hizmet dışı kaldığı ve önceki bir saldırıda 471 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
16 Kasım 2023

Hamas, Gazze Şeridi'ni yöneten Filistinli İslamcı bir militan grup, İsrail'e saldırı başlattı. İsrail ve Hamas arasında sürekli bir gerilim bulunuyor ve bu sabahki saldırı, Hamas'ın ve Filistinlilerin bugüne kadar İsrail'e karşı gerçekleştirdiği en şiddetli saldırı olarak nitelendiriliyor. İsrail'in de şiddetli bir yanıt vermesi bekleniyor. İsrail ve Mısır, 2007'den bu yana Gazze Şeridi'ni ablukada tutuyor.
7 Ekim 2023

İsrail ordusu, Gazze'de 'güvenli' olduğunu iddia ettiği bölgelerde bir günde düzenlediği saldırılarda 54 Filistinli hayatını kaybetti. Deyr el-Belah'taki bir okula düzenlenen saldırıda 15'i çocuk, sekizi kadın 31 kişi öldü ve onlarca kişi yaralandı. Han Yunus'ta ise 23 Filistinli hayatını kaybetti ve 89 kişi yaralandı. İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Kongresi'nde Refah'ta sivil öldürülmediğini savundu.
27 Temmuz 2024

Filistin Merkezi İstatistik Kurumu, dünya genelinde Filistinli mülteci sayısının 6 milyonu geçtiğini açıkladı. 7 Ekim'de başlayan İsrail-Filistin savaşında 37 bin 500'den fazla Filistinli hayatını kaybetti. Filistinlilerin işsizlik oranı yüzde 75'e çıkarken, Gazze Şeridi'nde en az 200 bin kişi işini kaybetti. Batı Şeria'da işsizlik oranı son çeyrekte yüzde 32'ye yükseldi.
20 Haziran 2024

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombaladığını ve bu saldırı sonucunda 500 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Detaylar henüz belirsiz.
17 Ekim 2023

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölen Filistinli sayısının 2 bin 750'ye yükseldiği, yaralı sayısının ise 9 bin 700 olduğu bildirildi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından bu bilgileri paylaştı.
16 Ekim 2023

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Cibaliya mülteci kampını bombaladığını ve ilk belirlemelere göre 100 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, saldırıyı doğruladı ve Hamas'ın üst düzey komutanı İbrahim Biari'nin öldürüldüğünü belirtti. Gazze'li yetkililer, önceki haftalarda İsrail'in El-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği saldırıda 471 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.
31 Ekim 2023

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği, Hamas'ın İsrail'e düzenlediği saldırılarda üç Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini bildirdi. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları tarafından başlatılan 'Aksa Tufanı' adlı saldırıda, Gazze'den İsrail'e binlerce roket atıldı ve silahlı gruplar yerleşim yerlerine girdi. Çatışmalarda ölen İsraillilerin sayısı 1300'ü, ölen Filistinlilerin sayısı ise 2700'ü aştı.
17 Ekim 2023

İsrail ordusu, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı saldırılardan bu yana 126 İsrailliyi rehin tuttuğunu iddia etti. İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari, Gazze Şeridi'nde tutulan rehinelerin ailelerine haber verildiğini belirtti. Ayrıca, Gazze'ye yapılan saldırılarda 279 İsrail askerinin öldüğünü söyledi. İsrail basınında çıkan haberlere göre, Gazze'de esir alınan İsraillilerin sayısının 200 olduğu tahmin ediliyor.
14 Ekim 2023

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 2 bin 670'e, yaralıların sayısı ise 9 bin 600'e yükseldi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından bu bilgileri paylaştı.
15 Ekim 2023

Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın Gazze Şeridi'nden İsrail'e başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından, İsrail ağır bir karşı saldırı başlatmıştı. Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre, bu saldırılarda ölenlerin sayısı 4 bin 137'ye, yaralananların sayısı ise en az 13 bin oldu.
20 Ekim 2023
İşaretlediklerim