Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) İspanya, İtalya'yı 1-0 yenerek gruptan çıkmayı garantiledi. Maçın tek golü, 55. dakikada İtalya oyuncusu Calafiori'nin kendi kalesine attığı golle geldi. Bu sonuçla İspanya, son maçlar öncesi üst tura çıkmayı başardı.
21 Haziran 2024

Manchester City takımıyla geçen sezon Şampiyonlar Ligi, Premier Lig ve FA Kupası'nı kazanan İlkay Gündoğan, Almanya'da yılın futbolcusu seçildi. Bu ödül, 1960 yılından bu yana Kicker dergisi tarafından düzenleniyor ve spor gazetecilerinin oylarıyla belirleniyor. Gündoğan, bu ödülü 198 oyla kazandı. Önümüzdeki yıl Almanya'nın ev sahipliğinde yapılacak olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda, Alman Milli Takımı'nın en önemli kozlarından biri olması bekleniyor.
6 Ağustos 2023

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu ilk maçında Ermenistan'ı deplasmanda 2-1 yendi. Ermenistan, maçın 10. dakikasında Ozan Kabak'ın kendi kalesine attığı golle öne geçti. Türkiye, 35. dakikada Orkun Kökçü'nün golüyle beraberliği sağladı ve 64. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle öne geçerek maçı kazandı. Türkiye, gruptaki bir sonraki maçını salı günü Hırvatistan ile oynayacak.
25 Mart 2023

2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2032) ortak ev sahipliği için sunum yapacak Türk ve İtalyan heyetlerinin futbol elçileri Volkan Demirel ve Gianluigi Buffon oldu. İki milli kaleci, Türk ve İtalyan federasyonlarının UEFA yönetim kuruluna yapacağı sunumuyla katılacak. Volkan Demirel, bu akşam Cenevre'ye gidecek ve UEFA'nın Nyon'daki merkezinde düzenlenecek hazırlık çalışmasına da katılacak.
9 Ekim 2023

A Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörü Vincenzo Montella, Gürcistan ile oynanacak maç öncesi düzenlenen basın toplantısında, tek amaçlarının kazanmak olduğunu belirtti. Montella, Türk taraftarların desteğinin önemli bir sorumluluk olduğunu ve oyuncuların kararlılıkla mücadele etmeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca, genç oyuncu Arda Güler'in performansını övdü ve takımın gruptan çıkma hedefini dile getirdi. Türkiye ile Gürcistan, EURO 2024 kapsamında BVB Dortmund Stadı’nda karşılaşacak.
17 Haziran 2024

Türkiye, deplasmanda Hırvatistan'ı 1-0 mağlup ederek UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası'na (EURO 2024) katılma yolunda önemli bir adım attı. Bu galibiyetle Türkiye, grupta liderliğe yükseldi. Eğer Türkiye, 15 Ekim Pazar günü Konya'da oynanacak olan Letonya maçını kazanırsa, diğer maçların sonuçlarına bakmadan EURO 2024 biletini alacak. Ayrıca, Türkiye'nin Hırvatistan'ı deplasmanda mağlup etmesi birçok ilki de beraberinde getirdi.
13 Ekim 2023

EURO 2024 son 16 turu maçında Almanya, Danimarka'yı 2-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Maçta Almanya'nın üstün performansı dikkat çekti. Bu galibiyetle Almanya, turnuvada yoluna devam ediyor.
30 Haziran 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Fair Play 2023-2024 sezonu ödülleri açıklandı. En centilmen oyuncu Konyaspor'dan Guilherme Haubert Sitya, en centilmen takım Hatayspor, en centilmen teknik direktör ise Trabzonspor'dan Abdullah Avcı oldu. Ayrıca, yılın en başarılı Fair Play kariyeri Sivasspor'dan Emrah Başsan'a verildi. Trendyol 1. Lig'de en centilmen oyuncu Sakaryaspor'dan Bülent Cevahir, en centilmen takım Göztepe ve en centilmen teknik direktör Göztepe'den Stanimir Stoilov olarak belirlendi.
14 Haziran 2024

EURO 2024 F Grubu'ndaki son maçında Türkiye, Çekya'yı 2-1 mağlup ederek turnuvada son 16'ya yükseldi. Maçta Türkiye'nin golleri etkili bir performansla geldi ve takım, gruptan çıkmayı başardı. Bu sonuçla birlikte Türkiye, turnuvada bir üst tura yükselerek önemli bir başarı elde etti.
26 Haziran 2024

Uğur Meleke, Türkiye, Gürcistan, Arnavutluk ve Macaristan milli takımlarının son maçlarda sergiledikleri cesur futbolu övdü. Almanya milli takımındaki Türk asıllı kaptan İlkay Gündoğan ve diğer genç oyuncuların performansına da dikkat çekti. Meleke, bu takımların futbolu sevdiklerini ve sahada cesurca mücadele ettiklerini vurguladı. Özellikle Almanya'nın genç oyuncularının milli formayı bir moda gösterisinden daha fazlası olarak gördüklerini belirtti.
20 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) Hollanda ile Fransa arasında oynanan maç 0-0 berabere sonuçlandı. Maç boyunca her iki takım da gol atma fırsatlarını değerlendiremedi. Bu sonuçla her iki takım da grupta birer puan aldı. Aynı gün oynanan diğer maçlarda Avusturya üç golle üç puan alırken, Ukrayna geriden gelerek üç puanı kaptı.
21 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye, Portekiz'e 3-0 mağlup oldu. Goller Bernardo Silva, Samet Akaydın (kendi kalesine) ve Bruno Fernandes'ten geldi. Bu sonuçla Portekiz gruptan çıkmayı garantilerken, Türkiye'nin tur atlaması Çekya karşısında alacağı sonuca bağlı olacak. F Grubu'nda Portekiz altı puanla lider, Türkiye ise üç puanla ikinci sırada yer alıyor.
22 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) dün dört maç oynandı ve C ile D gruplarının puan durumu belli oldu. Avusturya, Hollanda'yı 3-2 yenerek D Grubu'nu lider tamamladı. Fransa, Polonya ile 1-1 berabere kalarak liderliği Avusturya'ya kaptırdı. C Grubu'nda ise İngiltere ve Danimarka'nın maçları 0-0 berabere bitti ve İngiltere grubu lider tamamladı.
26 Haziran 2024

UEFA, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ev sahibi Almanya'nın ekonomisine 7,4 milyar avroluk ekonomik katkı sağladığını açıkladı. Almanya turnuvadan çeyrek finalde elenmiş olmasına rağmen, turnuvanın ekonomik getirisi büyük oldu. Nielsen Sports raporuna göre, bu kazancın büyük bir kısmı bilet sahiplerinin, organizatörlerin ve akredite kişilerin harcamalarından kaynaklandı. Ayrıca, ev sahibi şehirler ve ülke için toplam reklam değeri 571 milyon avro olarak hesaplandı.
26 Ağustos 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milli takım oyuncusu Merih Demiral'ın Avusturya karşısında attığı gol sonrası yaptığı bozkurt işareti nedeniyle UEFA tarafından soruşturma başlatılmasını kınadı. Bahçeli, UEFA'nın bu adımını 'zincirleme provokasyonların bir ara istasyonu' olarak nitelendirdi ve Türk milletinin mesajının engellenmeye çalışıldığını belirtti. Bahçeli, sağduyulu ve soğukkanlı davranmanın milli bir zaruret olduğunu vurguladı.
3 Temmuz 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmayı garantileyen Türkiye A Milli Futbol Takımı, Galler ile oynayacağı eleme maçı öncesinde Almanya ile Berlin'de bir dostluk maçı yaptı. Maçta Türk seyircilerin yoğun desteği vardı. Türkiye, maçın erken dakikalarında geriye düşmesine rağmen, Ferdi Kadıoğlu, Kenan Yıldız ve Yusuf Sarı'nın golleriyle maçı 3-2 kazanmayı başardı.
19 Kasım 2023

France Football dergisi tarafından 1956’dan beri dağıtılan Ballon d'Or ödülü için 2023 adayları açıklandı. Listede, Barcelona'da forma giyen Türk asıllı oyuncu İlkay Gündoğan ve Bayern Münih'te forma giyen Fenerbahçe'nin eski Güney Koreli stoperi Kim Min-jae de bulunuyor. 5 kez bu ödülü kazanan Cristiano Ronaldo, 2003'ten bu yana ilk kez adaylar arasında yer almadı. Fenerbahçe'nin Hırvat kalecisi Dominik Livakovic ise Yashin Trophy'nin 10 kişilik kısa listesinde yer buldu.
6 Eylül 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) A grubu ikinci maçında Almanya, Macaristan'ı 2-0 yendi. Almanya'nın gollerini Jamal Musiala ve İlkay Gündoğan kaydetti. Macaristan, turnuvadaki ilk maçında İsviçre'ye de yenilmişti ve henüz puan alamadı. Almanya, A grubundaki üçüncü maçında İsviçre ile karşılaşacak, Macaristan ise İskoçya ile mücadele edecek.
19 Haziran 2024

Türkiye'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcileri Adana Demirspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe, 3'üncü eleme turunda rakiplerini eleyerek Avrupa'daki yollarına devam etti. Adana Demirspor, Osijek'i eleyerek Belçika ekibi Genk ile eşleşti. Beşiktaş, Netfçi'yi eleyerek Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile eşleşti. Fenerbahçe ise Maribor'u eleyerek Hollanda ekibi Twente ile eşleşti. Play-off turu maçları 24 ve 31 Ağustos tarihlerinde oynanacak.
18 Ağustos 2023

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final eşleşmeleri, bugün yapılan kura çekimiyle belirlendi. Eşleşmeler arasında Arsenal-Bayern Münih, Atletico Madrid-Borissa Dortmund, Real Madrid-Manchester City ve PSG-Barcelona gibi dikkat çekici maçlar yer alıyor. Bu eşleşmeler, futbol dünyasında büyük ilgiyle takip edilen karşılaşmalara sahne olacak.
15 Mart 2024
İşaretlediklerim