Gaziantep'te polisler, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Küllü Mahallesi yakınlarında bir dinlenme tesisinde durdurdukları yakıt tankerinde Afgan uyruklu 52 sığınmacı buldu. Sığınmacılardan ikisinin öldüğü, yedisinin ise yarı baygın halde olduğu ve hayati tehlikeleri bulunduğu için hastaneye kaldırıldığı belirlendi. Diğer sığınmacılar Yeşilvadi Şehit Ersan Gürpınar Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Olayla ilgili aracın sürücüsü gözaltına alındı.
30 Mart 2024

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir şahsın Suriyeli bir çocuğu taciz etmesi üzerine halk sokağa dökülmüş ve bazı Suriyelilerin ev, araç ve işyerleri yakılmıştı. Olaylar sırasında polis ve itfaiye erleri yaralanmış, 474 kişi gözaltına alınmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlar yapan kişilere operasyon düzenledi ve 22 şüpheliye işlem yapıldı. Toplamda 10 kişi tutuklandı, diğer şüpheliler hakkında adli işlemler devam ediyor.
4 Temmuz 2024

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonda, çatışma bölgelerindeki IŞİD mensuplarıyla irtibatlı olduğu tespit edilen 17 yabancı uyruklu zanlıdan 14'ü gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, 'yabancı terörist savaşçı' kategorisinde değerlendirilerek işlemleri tamamlandıktan sonra sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi Başkanlığı'na teslim edilecekler. ABD'nin Türkiye'de olası misilleme saldırılarına karşı güvenlik uyarısını güncellemesi ve İçişleri Bakanlığı'nın güvenlik tedbirlerini artırdığını açıklaması bu operasyonla aynı döneme denk gelmiştir.
31 Ocak 2023

Orta Akdeniz'de, İtalya'nın Lampedusa Adası açıklarında iki göçmen botu battı. Fildişi Sahili'nden bir kadın ve bir çocuğun cansız bedenine ulaşıldı, 57 göçmen kurtarıldı. Ancak 30'dan fazla kişi hala kayıp ve arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Uluslararası Göç Örgütü'nün (IOM) verilerine göre, 2014'ten bu yana Libya ve Tunus'tan İtalya'ya geçmeye çalışırken 14 bini aşkın kişi öldü ya da denizde kayboldu.
6 Ağustos 2023

İstanbul merkezli 13 ilde gerçekleştirilen operasyonda, yurt dışında eğitim almış gibi sahte denklik belgesi kullanarak milli eğitim müdürlüklerinden onay alan ve üniversitelerin yabancı öğrencilere ayrılan kontenjanlarından yararlanan 30 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüpheliler arasında tıp, hukuk, eczacılık gibi bölümlere yerleşen ve hatta mezun olarak çalışmaya başlayanlar da bulunuyor. Operasyon, İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Ağrı, Gaziantep, Tekirdağ, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Isparta, Mardin ve Şırnak'ta eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
6 Mart 2024

Ordu merkezli beş ilde düzenlenen 'Kuyu-3' operasyonunda, iki ayrı organize suç örgütüne yönelik olarak 30 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı. Suç örgütlerinin, haksız para taleplerini kabul etmeyen iş insanlarına ve eğlence mekanlarını zorla ele geçirmek amacıyla işyeri sahiplerine silahlı saldırılar düzenledikleri belirtildi. İzmir'de yakalanan 18 şüpheliden 13'ü tutuklandı, beşi adli kontrolle serbest bırakıldı.
7 Haziran 2024

Antalya'nın Kaş ilçesinde sahil güvenlik ekipleri, cezaevinden izinli çıkıp teslim olmayan firari M.H.K'yı yüzerek Yunanistan'a bağlı Kızılhisar Adası'na geçmeye çalışırken yakaladı. Firari, Kaş Başsavcılığı'na sevk edildi. Olay, Türkiye-Yunanistan sınırında gerçekleştiği için iki ülke arasında güvenlik ve sınır kontrolü konularında dikkat çekici bir durum oluşturdu.
15 Ağustos 2024

Antalya'da gezi için Gündoğmuş'a giden 30 kişilik yabancı turist kafilesi, Eğrigöl yaylası bölgesindeki Geyikdağ'ına çıktı. Gidiş rotalarını kaybeden turistlerden beşi bölgedeki kuyuya düştü. Arkadaşlarının 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bilgi vermesi üzerine bölgeye AFAD, Jandarma ve Orman işçileri sevk edildi. Kuyuya düşen turistlerden biri hayatını kaybetti, diğer dört turistin sağlık durumları iyi.
29 Ekim 2023

Yunanistan'da devam eden yangınlar nedeniyle İpsala Sınır Kapısı geçişlere kapatıldı. Edirne Valiliği ve Ticaret Bakanlığı, çıkış yapmak isteyen yolcuların ve ticari taşımacıların mağduriyet yaşamamaları için diğer sınır kapılarını tercih etmeleri gerektiğini belirtti. İpsala Sınır Kapısı'nın kapatılması sonrası, Yunanistan’a geçmek isteyenler Pazarkule Sınır Kapısı’na yöneldi ve burada yoğunluk oluştu.
21 Ağustos 2023

Kahramanmaraş merkezli büyük deprem sonrasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, enkaz altından çıkarılan ve refakatçisi olmayan 1902 çocuğun kayıt altına alındığını bildirdi. Bu çocuklardan 1476'sı ailelerine teslim edilirken, 104'ü devlet korumasına alındı ve 322'sinin tedavi süreci devam ediyor. Kimliği belirlenemeyen 82 çocuk için ise çalışmalar sürüyor.
27 Şubat 2023

İzmir'de düzenlenen 'Mahzen-48' operasyonunda, 'Kertenkele' kod adlı Batuhan Tok'un yönettiği suç örgütü çökertildi ve dokuz şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'kasten yaralama', '6136 Sayılı Kanuna muhalefet' ve 'silahla tehdit' suçlarını işlediğini belirtti. Operasyonlarda beş ruhsatsız tabanca, altı ruhsatsız tüfek ve çeşitli miktarda uyuşturucuya el konuldu.
23 Mayıs 2024

Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan’dan Türkiye’ye girmeye çalışan beş kişinin yakalandığını duyurdu. Edirne'de görev yapan Hudut Kartalları, bu kişileri yakaladı. Yapılan inceleme sonucunda yakalanan şahıslardan dört tanesinin FETÖ terör örgütü mensubu olduğu belirlendi.
3 Ekim 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hafta sonu Türkiye'de meydana gelen fırtına ve aşırı yağışlar sonucunda Zonguldak açıklarında bir Türk bayraklı kuru yük gemisinin battığını ve bu olayda dokuz kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Batan gemideki 13 Türk mürettebattan birinin cansız bedenine ulaşıldı ve kayıp 11 mürettebat için arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Zonguldak, Batman ve Diyarbakır'da sel nedeniyle ölümler gerçekleşmiştir.
20 Kasım 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir şahsın Suriyeli bir çocuğu taciz ettiği iddiasıyla başlayan olaylar sonrası 63 sosyal medya hesabı hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaklaşık 79 bin hesaptan 343 bin paylaşım yapıldığını ve bu hesapların %37'sinin bot, %68'inin ise provokatif amaçlı olduğunu belirtti. Şüpheli tutuklanmış, olaylara karışan 67 kişi gözaltına alınmıştı.
1 Temmuz 2024

Türk turistler, tatillerde Yunan adalarını tercih etmeye başladı ve bu durum gümrüklerde uzun kuyruklara neden oluyor. 2021 ve 2022 yıllarında Bulgarlar alışverişlerini Edirne'den yaparken, artan fiyatlar nedeniyle bu yıl gelenlerin sayısı azaldı. Hizmet sektöründeki maliyet ve fiyat artışları, Türk Lirası'nın değer kaybı ve döviz kurlarındaki artış, bu değişimin ana nedenleri arasında yer alıyor.
17 Temmuz 2024

Samsun'un Atakum ilçesinde aileleriyle denize giren ikizler İncilay ve Ahmet Altındal (12) ile akrabaları Elif Nur (10) ve Oğuzhan Topçu (12), boğulma tehlikesi geçirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sahil güvenlik ve polis ekipleri, üç çocuğu sudan çıkardı. İncilay Altındal sahilde yapılan kalp masajıyla hayata döndürüldü ancak daha sonra hastanede hayatını kaybetti. Elif Nur Topçu da kurtarılamadı. Ahmet Altındal için arama çalışmaları devam ediyor.
15 Temmuz 2023

Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Trabzon ve Aydın merkezli olarak 19 ilde düzenlenen 'Sibergöz-48' operasyonlarında 65 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin hesaplarında 11 milyar 400 milyon liralık işlem hacmi bulunduğu tespit edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyon kapsamında çok sayıda bilgisayar, telefon, sim kartı, taşınabilir bellek ve banka/kredi kartıyla soğuk kripto cüzdanına el konulduğunu açıkladı.
1 Temmuz 2024

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım'da fırtına ve kuvvetli yağış nedeniyle batan kuru yük gemisinin kaybolan mürettebatından bir kişinin daha cansız bedeni bulundu. Şu ana kadar toplam üç mürettebatın cesedine ulaşılmış durumda. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) tarafından geri kalan dokuz kişiyi bulmak için arama kurtarma çalışmaları sürdürülmekte.
24 Kasım 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın açıklamasına göre, yaklaşık 42 bin Suriyeli sığınmacı gönüllü olarak Suriye'ye geri dönmüştür. Suriyeli yetkililer ve Milli Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili, Suriyelilerin dört farklı sınır kapısından geçiş yaptıklarını ve bu sayının her gün arttığını belirtmişlerdir.
28 Şubat 2023

Gazze'de bulunan Türk vatandaşlarının tahliyesi, Refah Sınır Kapısı üzerinden Mısır'a geçiş yapılmasıyla yeniden başladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli'nin açıklamasına göre, daha önce 30 vatandaş ve aile yakını Türkiye'ye getirilmiş, ancak sınır kapısının kapanmasıyla süreç durmuştu. Şimdi ise 44 kişi daha Mısır'a geçti ve sayının artması bekleniyor. Bu kişiler Türk diplomatlar tarafından karşılandıktan sonra Kahire üzerinden uçakla Türkiye'ye getirilecek.
18 Kasım 2023
İşaretlediklerim