Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek finalinde Türkiye ile Hollanda arasında oynanacak maçın ilk 11'leri açıklandı. Türkiye'nin kadrosunda Mert Günok, Mert Müldür, Samet Akaydın, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, Salih Özcan, Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler, Kenan Yıldız ve Barış Alper Yılmaz yer alıyor. Hollanda'nın kadrosunda ise Verbruggen, Dumfries, Van Dijk, Ake, De Vrij, Reijnderds, Schouten, Xavi Simons, Bergwijn, Gakpo ve Depay bulunuyor.
6 Temmuz 2024

Polonya'da düzenlenen 3'üncü Avrupa Oyunları'nda Türk milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, 50 kilo finalinde Fransız rakibi Wassila Lkhadiri'yi 5-0 yenerek altın madalya kazandı. Aynı oyunlarda kick boks branşında yarışan milli sporcu Emine Arslan da 52 kiloda İtalyan Nicole Perona'yı 3-0 mağlup ederek altın madalyaya ulaştı. Önceki gün ise milli boksör Busenaz Sürmeneli, 66 kiloda altın madalya elde etmişti.
2 Temmuz 2023

Süper Kupa finalinde Galatasaray ile karşılaşan Fenerbahçe, maçın üçüncü dakikasında sahadan çekildi. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finali öncesinde fikstür sıkışıklığı nedeniyle maçın ertelenmesini talep etmiş, ancak Türkiye Futbol Federasyonu bu talebi reddetmişti. Fenerbahçe'nin ayrıca maça yabancı hakem atanması ve talepler kabul edilmezse U19 takımıyla maça çıkacağı yönündeki talepleri de reddedildi. Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesiyle Galatasaray hükmen galip ilan edildi ve kupayı kazandı.
7 Nisan 2024

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin Süper Kupa finalinde U19 takımıyla sahaya çıkmasını ve maçın dördüncü dakikada sona ermesini eleştirdi. Fenerbahçe, maçın ertelenmesi ve yabancı hakem atanması taleplerinin reddedilmesi üzerine bu kararı almıştı. Özbek, yaşananların taraflara ve futbolun prestijine zarar verdiğini, ayrıca maçın gelirinin depremzedelere yardım için ayrılacağını belirterek durumdan duyduğu üzüntüyü ifade etti.
8 Nisan 2024

Türkiye'nin genç tenisçisi Melisa Ercan, Avustralya'da düzenlenen W15 Caloundra Turnuvası'nda şampiyon oldu. 17 yaşındaki Ercan, finalde Avustralyalı rakibi Stefani Webb'i 6-2 ve 7-5'lik setlerle yenerek profesyonel kariyerinin teklerdeki üçüncü şampiyonluğuna ulaştı.
30 Temmuz 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde Ziraat Türkiye Kupası'nın 5'inci eleme turu kura çekimini düzenledi. Kura çekimine, 4'üncü turu geçen 28 takım ve geçen sezon Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanan 4 Süper Lig takımı olmak üzere toplam 32 ekip katıldı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Kupası'nın formatıyla ilgili değişiklikler üzerinde çalıştıklarını ve yeni formatı yakında kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti. Beşinci tur maçları 9, 10 ve 11 Ocak 2024 tarihlerinde oynanacak.
8 Aralık 2023

Türkiye, UEFA'nın ülke puanı sıralamasında 9. sıraya yükselerek ilk 10 içindeki yerini garantiledi. Sezon başında 12. sırada olan Türkiye, İskoçya ve Çekya'nın Avrupa kupalarında takımlarının elenmesi ve Fenerbahçe'nin Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükselmesi sayesinde bu başarıyı elde etti. Bu sonuçla birlikte, önümüzdeki sezon Süper Lig şampiyonu, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım hakkı kazanacak.
15 Mart 2024

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe, kendi sahasında Galatasaray'a 3-0 mağlup oldu. Galatasaray maçın ilk yarısında 1-0 öne geçti ve ikinci yarıda iki gol daha bularak farkı 3'e çıkardı. Fenerbahçe bu maçta kırmızı kart gören İrfan Can Kahveci ile 10 kişi kaldı ve kendi sahasında bu sezon ilk kez gol atamadı. A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz da maçı tribünden izledi.
8 Ocak 2023

A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu ilk maçında Sırbistan'ı 3-1 mağlup etti. Takım, gruptaki ikinci maçını Slovenya'yla oynayacak. Türkiye, grupta ev sahibi Japonya'nın yanı sıra ABD, Slovenya, Sırbistan, Tunus, Mısır ve Finlandiya'yla mücadele edecek. Grupta ilk 2 sırayı alan takımlar 2024 Paris bileti alacak.
30 Eylül 2023

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Euro 2024 elemeleri D Grubu üçüncü maçında Letonya ile karşılaştı ve maçı 3-2 kazandı. Maç boyunca her iki takımın karşılıklı golleriyle skor birkaç kez değişti. Türkiye, maçın son dakikalarında İrfan Can Kahveci'nin kafa golüyle galibiyeti elde etti. Bu sonuçla milli takım, gruptaki puanını artırmış oldu.
16 Haziran 2023

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Klasik Yay Erkek Milli Takımı, Çin'i yenerek bronz madalya kazandı. Bu başarı, Türkiye'nin okçuluk dalında uluslararası arenada elde ettiği önemli bir başarı olarak kaydedildi. Ayrıntılar henüz açıklanmadı.
29 Temmuz 2024

Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos, Almanya'nın başkenti Berlin'deki Uber Arena'da Real Madrid'i 95-80 yenerek EuroLeague şampiyonu oldu. Bu zaferle Panathinaikos, 12 yıl aradan sonra yeniden şampiyonluk sevinci yaşadı. Yunanistan temsilcisi, daha önce Fenerbahçe'yi 73-57 mağlup etmişti. Fenerbahçe Beko ise EuroLeague'de dördüncü oldu.
26 Mayıs 2024

Dünyanın en genç büyük ustası (GM) unvanına sahip olan Yağız Kaan Erdoğmuş, Abu Dabi Satranç Festivali'nde gösterdiği performansla 2600 ELO puanını geçen en genç satranççı oldu. Erdoğmuş, 12 yaşında GM unvanını alarak bu başarıyı elde eden dördüncü en genç isim olmuştu. Türkiye Satranç Federasyonu, Erdoğmuş'un bu başarısını tebrik etti ve onunla gurur duyduklarını belirtti. Erdoğmuş'un canlı ELO puanı şu an 2601 olarak kaydedildi.
19 Ağustos 2024

Sırbistan’da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası’nda milli sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilo finalinde İranlı rakibi Amin Mirzazadeh’e kaybederek, gümüş madalya elde etti. Kariyerinde beş dünya, 12 Avrupa şampiyonluğu bulunan Kayaalp, maçın son anlarına kadar üstün bir oyun sergiledi. Ancak son saniyede Mirzazadeh, Kayaalp'i minderin dışına taşıyarak skoru 2-2 yaptı ve son sayıyı kazanan sporcu avantajıyla altın madalyaya ulaştı.
22 Eylül 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) E ve F gruplarında oynanan maçlar sonucunda Türkiye, Çekya'yı 2-1 yenerek son 16'ya yükseldi. E Grubu'nda Ukrayna-Belçika ve Slovakya-Romanya maçları berabere bitti, Romanya ve Slovakya turladı. Gürcistan, Portekiz'i 2-0 yenerek son 16 turuna yükseldi. Türkiye'nin rakibi D Grubu birincisi Avusturya oldu.
27 Haziran 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek tarihinde ilk kez şampiyon oldu. Final maçında 41 sayı bulan Melissa Vargas, 'Avrupa Şampiyonası'nın en değerli oyuncusu' seçildi. Kupa töreninde altın madalyalarını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'dan alan milli oyuncular, İstiklal Marşı'nın okunması ve kaptan Eda Erdem Dündar'ın kupayı kaldırmasının ardından büyük sevinç yaşadı.
4 Eylül 2023

Dünya Serbest Dalış Kupası'nda yarışan milli sporcu Şahika Ercümen, Bahamalar'daki Mavi Çukur'da düzenlenen organizasyonun son gününde 100 metreye 3 dakika 14 saniye içinde dalarak Türkiye rekorunu kırdı. Ercümen, Türkiye serbest dalış tarihinde kadınlar ve erkeklerde sabit ağırlıkla 100 metreye inen ilk sporcu oldu. Slovenyalı kadın sporcu Alenka Artnik ise 111 metreyi 3 dakika 41 saniyede dalarak dünya rekorunu kırdı.
3 Ağustos 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) dün dört maç oynandı ve C ile D gruplarının puan durumu belli oldu. Avusturya, Hollanda'yı 3-2 yenerek D Grubu'nu lider tamamladı. Fransa, Polonya ile 1-1 berabere kalarak liderliği Avusturya'ya kaptırdı. C Grubu'nda ise İngiltere ve Danimarka'nın maçları 0-0 berabere bitti ve İngiltere grubu lider tamamladı.
26 Haziran 2024

Su Sporları Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye kadınlar 4×200 metre serbest bayrak takımı, 8.01.58'lik dereceyle 19+ yaş Türkiye rekoru kırarak bronz madalya kazandı. Gizem Güvenç, Ecem Dönmez, Ela Naz Özdemir ve Zehra Duru Bilgin'den oluşan milli takım, Sırbistan'ın Belgrad kentinde düzenlenen şampiyonada Avrupa üçüncüsü oldu. Sporcular, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na kota almak için mücadele ediyor.
17 Haziran 2024

ABD merkezli New York Times gazetesi, Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan’ı 3-2 yenerek şampiyon olan Filenin Sultanları’nın başarısını yazdı. Haberde, takımın Türkiye'deki kadın gücünün en iyi örneği olarak görüldüğü belirtildi. Ayrıca, bazı oyuncuların aşırı muhafazakarların hedefinde olduğu, ancak takımın geniş toplum kesimleri tarafından ulusal gurur kaynağı olarak kabul edildiği vurgulandı. Haberde, Türkiye'deki siyasetin genellikle laik kimliği korumak isteyenler ile İslam'ın günlük hayattaki rolünü artırmak isteyenler arasında sıkıştığına dikkat çekildi.
4 Eylül 2023
İşaretlediklerim