Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, çirkin ve kötü tezahürat ile saha olayları nedeniyle Trabzonspor ve Adana Demirspor'a 100'er bin lira, Galatasaray ve Ankaragücü'ne ise 56'şar bin lira para cezası uyguladı. Ayrıca, Beşiktaş, Fenerbahçe, Sivasspor, Trabzonspor ve Adana Demirspor taraftarlarından bazılarının passolig kartları bloke edildi.
3 Ocak 2023

Fenerbahçeli futbolcu Bright Osayi-Samuel, Trabzonspor ile oynanan maç sırasında sahaya inen saldırgan taraftarlara karşılık vermek zorunda kaldığını belirtti. Maç boyunca tribünlerden atılan cisimler nedeniyle birçok Fenerbahçeli oyuncu yaralandı. Maç sonunda sahaya inen taraftarlar, Fenerbahçeli futbolculara saldırdı ve güvenlik güçleri duruma müdahale etmekte yetersiz kaldı. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu olaylarla ilgili soruşturma başlattı.
25 Mart 2024

Fenerbahçe, Süper Lig'de Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup etti. Maçın ardından Trabzonspor taraftarları sahaya indi ve Fenerbahçeli futbolculara ve teknik ekibe saldırdı. Teknik Direktör İsmail Kartal, yaşananları eleştirerek, sporun dostluk ve arkadaşlık olduğunu vurguladı ve yaşanan şiddet olaylarını kınadı. Kartal ve teknik ekibin fiziksel zarar gördüğü, oğlunun da yaralandığı belirtildi.
17 Mart 2024

Trabzon'da gerçekleşen ve Fenerbahçe'nin 3-2 galibiyetiyle sonuçlanan olaylı derbinin ardından, disiplin sevklerinin gecikmesinin iki ana nedeni olduğu belirtiliyor. Birincisi, Fenerbahçe'nin çekilme gündemiyle yapacağı toplantının sonucunun beklenmesi. İkincisi ise, sahaya ilk atlayan maskeli saldırgana karşılık veren Fenerbahçeli Bright Osayi Samuel ile ilgili yeni görüntülerin incelenmesi. Bu görüntülerin incelenmesi, cezai işlemlerin lehte veya aleyhte değişmesine neden oluyor.
27 Mart 2024

TFF 2'nci Lig'deki Bursaspor-Amedspor maçında Amedspor futbolcuları ve teknik ekibine saldırı düzenlendi ve Bursaspor tribünlerinde 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' posterleri açıldı. Bursa başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, üçü stadyumda görevli özel güvenlik sorumlusu olmak üzere toplam dokuz kişi gözaltına alındı. Üç güvenlik yöneticisi görevden uzaklaştırıldı ve hakkında soruşturma başlatıldı.
6 Mart 2023

TFF Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 18. haftasında yaşanan disiplin ihlalleri nedeniyle Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Kasımpaşa, Fatih Karagümrük ve Alanyaspor'u PFDK'ya sevk etti. Galatasaray'ın yedi futbolcusunun sarı kart görmesi, Fenerbahçe'nin çirkin ve kötü tezahüratı, saha olayları ve talimatlara aykırı hareketleri; Trabzonspor ve Alanyaspor'un çirkin ve kötü tezahüratları ve saha olayları sevk nedenleri arasında yer aldı. Ayrıca, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Kahveci ve Ümraniyesporlu Anıl Demir de çeşitli disiplin ihlalleri sebebiyle disipline gönderildi.
10 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'in 27'nci haftasında gerçekleşen maçlardaki disiplin ihlalleri sebebiyle yedi kulübe para cezası uyguladı. Beşiktaş en yüksek cezayı alırken, Fenerbahçe, Galatasaray ve diğer dört kulüp de cezalandırıldı. Ayrıca, Antalyaspor Kulübü Başkanı, Galatasaray Başkanı, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Kasımpaşa CEO'suna da çeşitli cezalar verildi.
29 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig’in ikinci haftasında oynanan Göztepe-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı. TFF, misafir takım taraftarlarının tribüne girişlerinde yaşanan olaylar ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'a yapılan fiziki müdahaleyi kınadı. Federasyon, olayların futbolda istenmeyen hadiseler olduğunu ve futbolun marka değerine zarar verdiğini belirtti. Olayların detaylı bir şekilde değerlendirileceği ve gerekli kararların alınacağı ifade edildi.
18 Ağustos 2024

Son Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından çıkan olaylara ilişkin başlatılan soruşturmada, Galatasaraylı futbolcu Muhammed Kerem Aktürkoğlu’nun da aralarında bulunduğu üç kişi hakkında takipsizlik kararı verildi. Fenerbahçe teknik heyeti, yöneticileri ve futbolcuların galibiyeti kutlamak için sahaya girmesi üzerine çıkan olaylarda, Galatasaraylı görevlilerin müdahalesiyle ortalık karışmıştı. Savcılık, şikayet edilen kişilerin suç işlediğine dair somut bir delil bulunmadığını belirtti. Kamera kayıtlarında da iddiaları destekleyen bir kanıt bulunamadı.
22 Ağustos 2024

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası iktidara yönelik öfke, Fenerbahçe taraftarlarının Konyaspor maçında 'Hükümet istifa' sloganları atmasıyla tribünlere yansıdı. Bu olayın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, maçların seyircisiz oynanması veya tedbir alınarak oynanması gerektiğini belirtti. Fenerbahçe taraftarlarına, 'tehdit ve hakaret içeren tezahürat' gerekçesiyle 6222 sayılı kanunun 14'üncü maddesi kapsamında 'seyirden men' cezası verildiği, tebligatların evlerine gönderildiği bildirildi. Gazeteci Ahmet Ercanlar, şu ana kadar yaklaşık 30 kişiye tedbir kararının ulaştığını ve soruşturma sonucunda ceza süresinin belirleneceğini ifade etti.
1 Mart 2023

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve çeşitli olaylara sahne olan maçın ardından, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan açıklamada, her iki takımdan futbolcuların ve görevlilerin Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildiği belirtildi. Trabzonspor'dan saha olayları ve talimatlara aykırı hareketleri, Fenerbahçe'den ise kavgalar ve sportmenliğe aykırı hareketler nedeniyle çeşitli kişilerin tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edildiği açıklandı. Bu kararlar, Fenerbahçe'nin bir sonraki maçı olan Yukatel Adana Demirspor maçından önce açıklanmazsa, sevk edilen futbolcular o maçta oynayabilecek.
1 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in ilk haftasının ardından sekiz kulübe para cezası verdi. Galatasaray, Adana Demirspor, Çaykur Rizespor, Konyaspor, Kayserispor, Samsunspor, Kasımpaşa ve MKE Ankaragücü, çeşitli nedenlerle ceza aldı. Ayrıca Konyaspor futbolcusu Adil Demirbağ ve İstanbulspor'un oyuncusu Okan Erdoğan, rakip takım sporcularına karşı şiddetli hareketleri nedeniyle maç men ve para cezası aldı.
18 Ağustos 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında yaşanan disiplin ihlalleri nedeniyle Fenerbahçe ve Galatasaray dahil yedi kulübe para cezası verdi. Fenerbahçe'ye 486 bin lira, Galatasaray'a ise 433 bin 500 lira ceza kesildi. Ayrıca, Kasımpaşa'nın Hırvat oyuncusu Josip Brekalo'ya rakibine ciddi faulden dolayı iki maç men cezası verildi.
26 Eylül 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'ye Trabzonspor maçındaki saha olayları ve çirkin tezahüratlar nedeniyle 112 bin lira para cezası ve tribün kapatma cezası uyguladı. Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş'a sportmenliğe aykırı hareketten dolayı 39 bin lira para cezası verildi. Ayrıca Atakaş Hatayspor, MKE Ankaragücü, Mondihome Kayserispor, Gaziantep FK ve Bitexen Antalyaspor da çeşitli nedenlerle para cezalarına çarptırıldı. Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica'ya da sportmenliğe aykırı hareketten dolayı ceza verildi.
10 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'in 5. haftasında oynanan maçlardaki disiplin ihlalleri nedeniyle Fenerbahçe'ye 990 bin, Adana Demirspor'a 300 bin ve Gaziantep FK'ye 40 bin 500 lira para cezası verdi. Ayrıca, Trabzonspor'un oyuncusu Edin Visca, RAMS Başakşehir'in oyuncusu Dimitris Pelkas ve Sipay Bodrum FK'nin oyuncusu Fredy, ciddi fauller nedeniyle iki maç men cezası aldı. Bu cezalar, Süper Lig'deki disiplin ihlallerine karşı alınan önlemleri vurguluyor.
19 Eylül 2024

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve Fenerbahçe'nin 3-2 galip geldiği maçın ardından, Trabzonspor taraftarları sahaya girerek Fenerbahçeli futbolculara saldırdı. Bu sırada Fenerbahçe'nin Nijeryalı sağ beki Bright Osayi-Samuel, kendisine ve takım arkadaşlarına saldıran taraftarlara karşılık verdi. Osayi-Samuel'in bu eylemleri, hem Türkiye'de hem de dünyada sosyal medyada geniş yankı buldu. Olaylar sonrası Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamalarda, yaşananlar kınandı ve soruşturma başlatıldığı belirtildi.
18 Mart 2024

Trendyol Süper Lig'in 30'uncu haftasında Trabzonspor'u 3-2 mağlup eden Fenerbahçe, İstanbul'a döndü. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaklaşık iki bin taraftar tarafından karşılanan takım, geniş güvenlik önlemleri altında Trabzon'dan ayrılmıştı. Takım kaptanlarından Mert Hakan Yandaş, taraftarlara teşekkür ederek Fenerbahçe'nin büyüklüğünün şampiyonluklarla ölçülemeyeceğini belirtti. Futbolcular, teknik heyet ve yöneticiler, taraftarları selamladıktan sonra alandan ayrıldı.
18 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında gerçekleşen disiplin ihlalleri sebebiyle Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve diğer sekiz kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk etti. Galatasaray, çirkin ve kötü tezahürat; Beşiktaş ve Fenerbahçe ise çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması gibi gerekçelerle disipline gönderildi. Ayrıca, bazı kulüp görevlileri ve bir doktor da sportmenliğe aykırı hareketler nedeniyle disiplin sevkleriyle karşı karşıya kaldı.
18 Ocak 2023

Savcılık, Süper Lig'de geçen sezon oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde yaşanan olaylara ilişkin Fenerbahçeli futbolcular Jaden Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi için 6 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep etti. İddianameye göre, futbolcuların derbi sırasında karıştıkları olaylar nedeniyle bu cezanın istenildiği belirtildi. Konuyla ilgili gelişmelerin takip edileceği bildirildi.
16 Ağustos 2024

Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor, kendi sahasında Fenerbahçe'yi ağırlayacak. 17 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan maç öncesinde, Trabzon İl Güvenlik Kurulu tarafından yapılan açıklamada, risk gerekçesiyle Fenerbahçeli taraftarların maça alınmayacağı belirtildi. Bu karar, önceki yıllarda benzeri durumlar göz önünde bulundurularak alındı.
7 Mart 2024
İşaretlediklerim