CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı adayı Ekrem İmamoğlu, ailesiyle birlikte İstanbul Beylikdüzü'nde oyunu kullandı. İmamoğlu, beş yıllık emeğin helalleşme anı olarak nitelendirdiği bu günün duygusal önemine değindi ve vatandaşların oylarıyla bu sürecin en güzel şekilde yorumlanabileceğini belirtti. Ayrıca, oy kullanma ve sayım süreçlerinin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi için gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini vurguladı ve seçim sonuçlarının demokrasiye yakışır bir şekilde sonuçlanmasını diledi.
31 Mart 2024

Gazeteci Fatih Portakal, oy kullanırken zafer işareti yaparak fotoğraf çektirdi ve bu fotoğrafı paylaştı. Fotoğrafta, bir sandık kurulu üyesinin de aynı işareti yaptığı görüldü. AKP adına hareket eden avukat Arif Yeğen, Portakal ve sandık kurulu üyesi Y.D. hakkında suç duyurusunda bulundu. Yeğen, bu eylemlerin seçim kanununa ve Yüksek Seçim Kurulu genelgesine aykırı olduğunu iddia ederek, kamu davası açılmasını ve Y.D.'nin görevden alınmasını talep etti.
28 Mayıs 2023

2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ve saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, adalet arayışlarını sürdürüyor. Aile, Adalet Bakanlığı'na yürümek istedi ancak polisler tarafından engellendi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'la görüşmek isteyen aile, bakanlık binasına girişlerinin de engellendiği belirtildi.
2 Ağustos 2023

Seçim sürecinde kamuoyunun önüne çıkmayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, oy kullanırken görüntülendi. Bahçeli'nin yüzünde morluklar ve kolunda askı olduğu gözlemlendi. Oy kullanma işlemi sonrası basına kısa bir açıklama yapan Bahçeli, tüm siyasi partilere ve adaylara başarılar diledi. Bahçeli'nin sağlık durumuna ilişkin detaylar henüz açıklanmadı.
31 Mart 2024

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Erzincan'da gerçekleşen seçimlerde, sandık tutanaklarının yüzde 15'ine ıslak imza ile ulaşılamadığını ifade etti. Sarıgül, bu durumu bir özeleştiri olarak nitelendirerek, eksikliğin giderilmesi için çalışacaklarını söyledi. Ayrıca, seçimlerde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdiğini ve CHP listesinden Erzincan milletvekili adayı olduğunu belirtti.
22 Mayıs 2023

Görme engelliler, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) hazırladığı oy pusulası şablonlarının mahremiyetlerini korumada yetersiz olduğunu belirtti. 2009'dan beri bağımsız oy kullanma hakları için mücadele eden görme engelliler, YSK'nın şablonlarıyla ilgili belirsizlikler ve eksiklikler olduğunu ifade etti. Engelsiz Erişim Derneği, YSK ile görüşmeler yaparak şablonların Braille alfabesi ve büyük puntolu Latin harfleri içermesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, her görme engelli için ayrı şablon basılması ve bu şablonların seçmen kayıtlarıyla birlikte adreslere gönderilmesi gerektiğini savundu.
3 Mayıs 2023

Türkiye'de 64 milyon seçmenin katılımıyla gerçekleşen kritik seçimlerin ardından sandıklar kapandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim sonuçlarına ilişkin tahmin ve yorumların saat 18:00'e kadar yasak olduğunu, 18:00 ile 21:00 arasında ise YSK'nın verdiği haber ve tebliğlerin yayınlanabileceğini duyurdu. HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, sandıkların kapanmasının ardından sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada seçmenlere oylarını koruma çağrısında bulundu.
14 Mayıs 2023

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, seçimlerde tüm sandıklara hakim olunamadığını ve bu durumun seçim sonuçlarını etkileyebilecek sandık sayısı olduğunu ifade etti. Cumhur İttifakı'nın milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki başarısına değinildi. Ayrıca, CHP'li Mustafa Sarıgül'ün Erzincan'daki sandıkların %15'inde ıslak imzalı tutanaklara ulaşılamadığına dair önceki açıklamasına atıfta bulunuldu. Günaydın, CHP'nin bilişim sisteminde eksiklik olmadığını, ancak sandıklara hakimiyet ve tutanak toplama konusunda eksiklikler olduğunu belirtti.
31 Mayıs 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 6 Şubat'taki depremler sonrası gündeme gelen seçimlerin zamanlaması ve depremzedelerin oy kullanma süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Seçimlerin 14 Mayıs'a çekilmesi planlanırken, muhalefet ve bazı siyasi figürler farklı tarihler önerdi. Bozdağ, mevcut seçim kanunlarının depremzedelerin oy kullanma sürecini zaten düzenlediğini ve ek bir düzenlemeye gerek olmadığını ifade etti. Sandıkların deprem bölgesinde nerede kurulacağına ise Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) karar vereceğini söyledi.
24 Şubat 2023

Kanal D Haber Ankara Temsilcisi Zafer Şahin, sosyal medya üzerinden yaptığı 'zorunlu açıklama' ile AKP milletvekili aday adaylarından kendisine destek olma talepleri geldiğini ve bu durumdan yorulduğunu ifade etti. Şahin, aralarında sevdiği dostlarının da bulunduğu birçok kişiden gelen bu talepler karşısında üzgün olduğunu, ancak böyle bir gücünün olmadığını ve kimsenin milletvekili olup olmamasına karar verme yetkisinin kendisinde olmadığını belirtti.
5 Nisan 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, 14 Mayıs seçimlerinde kullanılan 4 milyon 200 bin oyun bulunduğu yaklaşık 20 bin sandığın şaibeli olduğunu öne sürdü. Ergün, yüzde 95 ve üzeri oy kullanımının istatistiksel olarak anormal olduğunu, yüzde 100 ve üzeri oy kullanılan sandıklarda ise MHP'nin oylarının normalin çok üzerinde olduğunu belirtti. Ayrıca, Anadolu Ajansı'nın seçim sonuçlarını manipüle ettiğine dair iddialarda bulundu.
17 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, metro ve metrobüslere yönelik artan sabotajları ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık'ın 'örgüte yardım' suçlamasıyla yargılanmasını eleştirdi. İmamoğlu, bu olayların yaklaşan seçimlerin bir ön habercisi olduğunu belirtti. Saltık, DİAYDER üyelerine yardım kartı dağıtması nedeniyle yargılandığı davada 'kastının yokluğu' gerekçesiyle beraat etti.
22 Eylül 2023

AKP'li eski Ağrı belediye başkanı ve milletvekili adayı Savcı Sayan, İzmir'de seçim çalışmaları sırasında Aydın'a giderken kalp krizi geçirdi. Sayan, acilen hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu durum, Sayan'ın Twitter hesabından yapılan bir açıklama ile kamuoyuna duyuruldu. Sayan, İzmir 1'inci bölge 6'ncı sıradan milletvekili adayı olmuş ancak seçilememişti.
20 Mayıs 2023

SMA hastası çocukları olan aileler, mevcut tüm tedavilere Türkiye'de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamında erişim talep ediyor. Türkiye SMA Vakfı, Eskişehir'de düzenlediği kampta aileleri ve uzmanları bir araya getirerek farkındalık artırma ve destek sağlama amacı güttü. Vakıf yetkilileri, erken tanı ve tedavinin önemine dikkat çekerek, ailelerin çocuklarını Sağlık Bakanlığı'nın ücretsiz tarama programlarından mahrum etmemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, gen tedavisi gibi pahalı tedavilere erişim için kampanyalar düzenleyen ailelerin, bu tedavilerin her hasta için uygun olmayabileceği konusunda bilgilendirildi.
9 Eylül 2024

Türkiye İşçi Partisi (TİP) MYK üyesi ve Antalya milletvekili adayı Yunus Başaran, muhalefetin yüksek oy aldığı sandıklarda yapılan sürekli itirazlar nedeniyle veri akışının yavaşladığını ve doğru verinin sisteme girilemediğini ifade etti. Bazı sandıkların yedi defa sayıldığını belirten Başaran, bu durumun seçim sonuçlarını geciktirdiğini ve muhalefetin bu engellemelere rağmen kazanacağını iddia etti. Ayrıca, iktidarın kaybettik psikolojisine girilmemesi gerektiğini ve herkesin sandığını koruması gerektiğini vurguladı.
14 Mayıs 2023

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın, sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından sanatçı ve siyasetçilerin çağrıları sonucu cezaevindeki annesi Gülten Sayın ile ziyaret hakkı kapsamında buluştu. Gülten Sayın, 'FETÖ'ye üye olmak suçundan altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırılmış ve cezası Yargıtay tarafından onaylanınca Aralık ayında cezaevine girmişti. Baba Süleyman Sayın, oğlunun annesiyle son günlerini geçirebilmesi için cezanın ertelenmesini talep ediyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu desteklerini ifade etmişler ve change.org'da bir imza kampanyası başlatılmıştı.
28 Şubat 2023

Sözcü gazetesinin fotomuhabiri Zekeriya Albayrak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Ankara Anıttepe Ortaokulu'nda oy kullandığı sırada ilginç bir anı fotoğrafladı. Bahçeli'nin arkasında duran bir genç, MHP liderinin oy kullanma işlemi esnasında millet ittifakıyla özdeşleşen kalp işaretini yaptı. Bu durum, Albayrak tarafından fotoğraflanarak kaydedildi.
14 Mayıs 2023

Bilişim uzmanı Füsun Sarp Nebil, seçim günü CHP'nin bilişim sisteminin sorunsuz çalıştığını, ancak CHP teşkilatı ve altılı masa ortaklarından yeterince veri gelmediğini aktardı. Nebil, Türk Telekom'un CHP hatlarına bant daraltma uyguladığının raporlandığını da belirtti. Nebil, seçimde yaşanan aksaklıkların bilişim sistemlerinden değil, CHP'nin sandıklardaki görevlilerindeki eksiklikler ve 6'lı masanın diğer ortaklarının yapmadıklarından kaynaklandığını ifade etti. Ayrıca, CHP'nin genel başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel'in istifasının ardından, Adıgüzel'in kurduğu sistemin sorunlu olmadığını, sorunun sandık kurullarının veri aktarımının zayıf olmasından kaynaklandığını belirtti.
13 Eylül 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'deki seçimlerin yıllardır hileyle kazanıldığını iddia etti ve bu durumu nasıl tespit edebileceğimizi ve önleyebileceğimizi anlattı. Demirtaş, sandık kurullarının AKP-MHP taraftarlarından oluştuğunu, sayım tutanaklarının manipüle edildiğini ve Anadolu Ajansı'nın Erdoğan lehine algı yaratmak için veri akışını yönettiğini öne sürdü. Ayrıca, seçim hilelerini önlemek için üç önlem önerdi: sandık görevlilerinin dikkatli seçilmesi, her sandıkta en az iki gözlemcinin bulunması ve sayım sürecinin şeffaf bir şekilde kaydedilmesi.
16 Mayıs 2023

Ekrem İmamoğlu ve ekibi, Sultanbeyli'de özellikle ilk kez oy kullanacak yaklaşık 30 bin gence mektup göndererek onlarla birebir iletişim kuruyor. Bu strateji, ilçede CHP'nin oy oranının son seçimlerde yüzde 16'ya yaklaşmasına ve gelecek seçimlerde daha da artabileceğine dair beklentilere yol açıyor. Ayrıca, Büyük Birlik Partisi ve Yeniden Refah Partisi'nin ilçede yükselişi, AKP oylarının erimeye başladığını gösteriyor. Sultanbeyli'nin Türkiye'nin bir mozaiği olarak önemi ve gençlerin meslek tercihlerindeki değişim de dikkat çekiyor.
29 Mart 2024
İşaretlediklerim