Hatay'ın Belen ilçesinde Soğukoluk mevkisindeki ormanda çıkan yangın, yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine bölgedeki insanlar tahliye edildi. Yangına müdahale için 21 helikopter, dokuz uçak, 59 arazöz ve 375 personel sevk edildi. Müdahale çalışmalarına askeri helikopterler de destek veriyor. Yangın nedeniyle Antakya ilçesinde de duman gökyüzünü kapladı.
16 Temmuz 2023

İstanbul Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan altı katlı bir fabrikanın çatı katında çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yangın nedeniyle binanın bazı bölümleri çöktü. İtfaiye ekiplerine TOMA ve çeşitli ilçe belediyelerinin su tankerleriyle destek sağlandı. Polis, yangın bölgesinde güvenlik önlemleri alarak araç girişini engelliyor.
11 Haziran 2023

İzmir'in Çeşme ilçesinde makilik alanda bir yangın çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı itfaiye ekipleri ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait arazöz ve dozerler olay yerine sevk edildi. Yangını çıkardığı iddia edilen bir kişi gözaltına alındı. Yangın, sabah saatlerinde kontrol altına alındı.
22 Temmuz 2023

İstanbul Küçükçekmece ilçesindeki bir binanın bodrum katında bulunan halı imalathanesinde belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi ve yangına müdahale ediliyor. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, Akit TV'ye göre herhangi bir can kaybı yaşanmadı.
27 Nisan 2023

İstanbul'un Beykoz ilçesinde Anadolu Feneri ve Poyrazköy'de iki farklı bölgedeki ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İstanbul Valisi Davut Gül, yangının yaklaşık 13 hektarlık alanda etkili olduğunu ve kısmen kontrol altına alındığını belirtti. Ekiplerin bölgede soğutma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
26 Temmuz 2023

Ankara Keçiören'deki bir apartmanda çıkan yangına müdahale eden dört itfaiye eri dumandan etkilendi. Müdahale sırasında bir itfaiye eri hayatını kaybetti, biri ise entübe edildi. Diğer iki itfaiye erinin durumu ise ağır. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.
4 Ekim 2023

Aydın'ın Söke ilçesinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Cumhuriyet Mahallesi'nde bir apartmana yıldırım düşmesi sonucu boş bir dairede yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Yangın nedeniyle evde maddi hasar oluştu. Ayrıca, Kuşadası ilçesinde su birikintileri trafikte aksamalara yol açtı.
27 Nisan 2023

İzmir'in Menderes ilçesinde, orman yangınına müdahale için su almaya çalışırken kaza yapan helikopterdeki üç personelin cenazelerine ulaşıldı. Helikopter, Tahtalı Barajı'na düştü ve su yüzeyinin 12 metre altında tespit edildi. Dalgıçlar tarafından helikopter enkazından bir personelin cansız bedeni çıkarıldı ve su altında devam eden çalışmalarda iki personelin daha cenazesine ulaşıldı. Kazayı soruşturmak için görevlendirilen iki savcı da bölgeye geldi.
18 Eylül 2023

Gaziantep'te Organize Sanayi Bölgesi Başpınar Kavşağı yakınındaki bir otelde yangın çıktı. Otel bir süredir kullanılmıyordu ve yangın üst katlarda başladı. İtfaiye ekipleri, vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sevk edildi ve yangına müdahale etti. Yangının çıkış nedeni hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.
26 Ağustos 2023

Hatay Antakya'da Tahtaköprü Mahallesi'ndeki Serinyol mesire alanında çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangına müdahale için bölgeye iki söndürme uçağı, dört helikopter, 20 arazöz, 19 su tankeri, 18 pikap, dokuz ilk müdahale aracı, dört iş makinesi ve iki Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) sevk edildi. Valilik, yangına sebebiyet veren dört kişinin yakalandığını duyurdu.
6 Ağustos 2023

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde bir TIR'ın kaza yapması sonucu patlama oldu. Elmadağ Kaymakamı Alper Tanrısever, patlamanın TIR'ın lastikleri ve diğer aksamında meydana geldiğini, ancak herhangi bir hasar veya yaralanma olmadığını belirtti. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi ve yangın söndürüldü.
27 Temmuz 2023

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, Gündoğdu Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti ve yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ederken, mahalle sakinlerinin iddiası üzerine A.Ö. isimli 35 yaşındaki şüpheli jandarma tarafından gözaltına alındı ve sorgulanmak üzere karakola götürüldü.
12 Temmuz 2023

Topkapı Sarayı içindeki tarihi ahşap restoranda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangına müdahale için polis, itfaiye, sağlık ve doğalgaz ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangın söndürme çalışmalarına bazı belediyelerin su tankerleri de destek verdi. Yangın sonucunda restoranda ağır maddi hasar oluştu ve çökme meydana geldi.
9 Temmuz 2023

İzmir Valiliği, Menderes ilçesinde orman yangınına müdahale için su almaya çalışırken Tahtalı Barajı'na düşen helikopterdeki arama çalışmalarının, mürettebattan son kişinin de cesedine ulaşıldığı bildirdi. Baraj gölündeki üç kişilik mürettebattan tamamının cesedine ulaşıldığı ve cenazenin otopsi için Menderes Devlet Hastanesine kaldırıldığı kaydedildi. Kaza, 16 Eylül'de ormanlık alanda çıkan ve geniş bir alana yayılan yangına müdahale sırasında meydana geldi.
19 Eylül 2023

İstanbul Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan altı katlı bir fabrikanın çatı katında çıkan yangına itfaiye ekipleri 38 saattir müdahale ediyor. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenememişken, itfaiye ekiplerine TOMA ve çeşitli ilçe belediyelerinden su tankerleriyle destek sağlanıyor. Binanın son iki katında çökmeler meydana gelirken, polis caddede geniş güvenlik önlemleri alıyor ve araç girişine izin vermiyor.
12 Haziran 2023

Çanakkale'de 22 Ağustos'ta başlayan ve kontrol altına alınan orman yangını sırasında tahliye edilen köylerdeki hayvanlar, ekipler tarafından kurtarıldı. Kurtarılan hayvanlar, sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Yaralı hayvanların tedavileri ise devam ediyor. Yangının en çok etkilediği yerlerden biri olan Yağcılar köyü sakinlerinden biri, kurtarılan köpeklerine kavuştuğu için mutluluk ifade etti.
24 Ağustos 2023

Şili'nin orta ve güney bölgelerinde devam eden şiddetli orman yangınları sonucunda ölü sayısı 13'e ulaştı. Tarım Bakanı Esteban Valenzuela, yangın söndürme çalışmaları sırasında bir helikopterin düştüğünü ve bu kazada 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ordu mensupları da yangın söndürme çabalarına destek veriyor. Ülkede yaşanan yoğun sıcak hava dalgası nedeniyle hava sıcaklıkları 40 derecelere kadar yükseldi. Cumhurbaşkanı Gabriel Boric, tatilini iptal ederek yangın bölgelerine gitme kararı aldı.
4 Şubat 2023

İstanbul Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan altı katlı bir fabrikanın çatı katında yangın çıktı. Yangının nedeni henüz belirlenememişken, fabrika çalışanlarının ihbarı üzerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Alevlerin tüm binayı sarması sonucu mahsur kalan sekiz işçi itfaiye tarafından kurtarıldı ve sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapıldı. İtfaiye ekipleri, binanın üçüncü katında bulunan tüplerin patlama ihtimaline karşı çevredeki vatandaşları uyarıyor.
10 Haziran 2023

Yunanistan'da yaşanan sıcak hava dalgası ve kuvvetli rüzgarlar nedeniyle son 24 saat içinde 46 orman yangını meydana geldi. Yunan İtfaiye Teşkilatı, ülkenin birçok bölgesi için yüksek orman yangını riski uyarısında bulundu. Açıklamaya göre, çıkan yangınların çoğu kontrol altına alınarak söndürüldü. Ayrıca, Türkiye'de de önceki gün 19 yangın çıktı ve bunların 16'sı söndürüldü.
17 Temmuz 2023

Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ve gıda, plastik, tekstil gibi farklı ürünlerin bulunduğu altı katlı bir fabrikada yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangına 4 gün boyunca aralıksız müdahale etti. Yangın, 31 itfaiye aracı ve 95 personelin çalışması sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Binanın tehlike arz eden kısımları iş makinesiyle yıkıldı ve soğutma çalışmaları devam ediyor.
13 Haziran 2023
İşaretlediklerim