Avrupa Birliği ve Britanya'nın kara listesinde yer alan Rus oligark Roman Abramoviç'in, İstanbul Çengelköy'de Boğaz manzaralı bir villayı satın aldığı öne sürüldü. Bu villanın daha önce 'Adnan Hoca' olarak bilinen ve 891 yıl hapis cezasına çarptırılan suç örgütü elebaşı Adnan Oktar'ın kiraladığı ve 190 milyon TL'ye satışa çıkarılan villa olduğu iddia ediliyor. Abramoviç'in daha önce de İstanbul'da gayrimenkul alımı için arayış içinde olduğu ve şehirde bir yalıyı kiraladığı biliniyor.
1 Mart 2023

Türkiye'de dolar, avro ve altın fiyatları, Merkez Bankası'nın 'arka kapı' satışlarını durdurması ve eski ekonomi yöneticisi Mehmet Şimşek'in göreve getirilmesiyle serbest bırakılan kurların etkisiyle rekor seviyelere ulaştı. Dolar/TL 23,35, avro/TL 25,22 ve gram altın 1463 lira seviyelerine çıkarak artışını sürdürdü. Bu durum, vatandaşların kurları sürekli takip etmesine ve Google'da döviz kurları ile ilgili aramaların milyonlarca kez yapılmasına neden oldu.
8 Haziran 2023

Bu hafta dolar yüzde 0,49, gram altın yüzde 2,63 ve avro yüzde 1,16 değer kazandı. 24 ayar külçe altının gram fiyatı 2 bin 688 liraya, Cumhuriyet altınının fiyatı ise 17 bin 735 liraya yükseldi. Doların satış fiyatı 33,7010 lira, avronun satış fiyatı ise 37,0610 lira oldu. İngiliz sterlininin satış fiyatı yüzde 1,63 artarak 43,4530 liraya yükselirken, İsviçre frangı yatay seyirle 38,8170 liradan alıcı buldu.
17 Ağustos 2024

Bu hafta dolar yüzde 0,80, avro yüzde 0,30 ve gram altın yüzde 0,13 değer kazandı. 24 ayar külçe altının gram fiyatı 2.238 liraya, Cumhuriyet altınının fiyatı 15 bin 43 liraya yükseldi. İngiliz sterlini yüzde 0,18 değer kaybederken, İsviçre frangı yüzde 1,11 değer kazandı. Doların fiyatı 32,2190 lira, avronun satış fiyatı ise 35,1450 lira oldu.
16 Mart 2024

Bulgaristan'da sanat eseri kaçakçılarına yönelik bir polis operasyonunda, Amerikalı ressam Jackson Pollock'a ait olduğu tahmin edilen ve yaklaşık 50 milyon avro değerinde bir tablo ele geçirildi. The Guardian gazetesinin haberine göre, eserin orijinal olduğu uzmanlar tarafından doğrulandı ancak yetkililer eserle ilgili daha fazla detay vermedi. Operasyon kapsamında çok sayıda kişi tutuklandı.
23 Mart 2023

İstanbul'da düzenlenen kaçakçılık operasyonunda, Bağcılar ve Bahçelievler ilçelerindeki iki depoda yaklaşık 406 bin hırdavat malzemesi ele geçirildi. Polis, yasadışı yollarla ülkeye sokulan matkap seti, elektrikli testere ve lokma seti gibi ürünlerin piyasa değerinin yaklaşık 100 milyon lira olduğunu belirtti. Operasyonda iki şüpheli yakalanarak emniyete götürüldü.
22 Ağustos 2024

Antalya'nın Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal'ın makam odasındaki eşyalar, yaklaşık 100 milyon liralık borç nedeniyle haczedildi. Belediyenin 70 milyon lira karşılığında hizmet aldığı firma, faiziyle 100 milyon liraya yaklaşan alacağını tahsil edemediğini belirterek icra dairesine başvurdu. İcra dairesi, alacaklı firmanın talebini onaylayarak belediye binasındaki eşyaların haczedilmesine karar verdi. Haciz işlemi sırasında belediye başkanı borcu ödeyemeyecek durumda olduklarını belirtti.
20 Ağustos 2024

Kahramanmaraş merkezli çifte deprem sonrasında, evlerini taşımak veya eşyalarını kurtarmak isteyen yurttaşlar, nakliye şirketlerinin fahiş fiyatlar talep ettiğini belirtiyor. Adıyamanlı Naci Engin İlgan, eşyalarını kurtarmak için 8 bin lira ödediğini ve nakliye şirketinin eşyalara zarar verdiğini, bu nedenle suç duyurusunda bulunacağını ifade ediyor. Diyarbakır'da da benzer durumlar yaşanıyor; sağlam apartmanlardan taşınma için yüksek fiyatlar isteniyor ve nakliyeciler, daha yüksek teklif alan müşterileri yarı yolda bırakabiliyor.
18 Şubat 2023

ABD'nin Maine eyaletinde bir evin tavan arasında bulunan Rembrandt Harmenszoon van Rijn'in 'Bir Kızın Portresi' adlı tablosu 1,41 milyon dolara satıldı. Sanat eksperi Kaja Veilleux tarafından keşfedilen tablo, 1970'te Philadelphia Sanat Müzesi'ne ödünç verilmişti. Rembrandt uzmanı Gary Schwartz, portrenin Hollandalı ustaya ait olma ihtimalinin son derece yüksek olduğunu belirtti. Eserin sahibinin kimliği açıklanmazken, tablonun tavan arasına nasıl girdiği bilinmiyor.
10 Eylül 2024

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'de bulunan ve Bizans ile Roma dönemine ait arkeolojik SİT alanı, YK Enerji tarafından mahkeme süreci devam ederken dozerlerle yıkıldı. İkizköylüler ve avukatları, yasaların uygulanmadığını ve 4 bin yıllık tarihi bir bölgenin yok edildiğini belirtiyor. Arkeolojik kazılarda bulunan eserlerin bir kısmının taşındığı iddia edilirken, bölge halkı ve avukatları, yıkımın ve taşınmanın yasalara aykırı olduğunu ve yargı sürecinin ihlal edildiğini ifade ediyor. İkizköy Çevre Komitesi sözcüsü ve diğer köylüler, yaşananlara tepki göstererek, doğaya, tarihe ve kültüre saygısızlık yapıldığını ve vatan hainliği olarak nitelendiriyor.
3 Ocak 2023

Amiens Belediye Başkanı Brigitte Foure, Birinci Dünya Savaşı sırasında Picardie Müzesi'nden çalınan ve daha sonra ABD'de açık artırmada Madonna tarafından satın alınan 'Diane et Endymion' isimli tarihi tabloyu ödünç almak istediğini açıkladı. Foure, 2028'de Avrupa Kültür Başkenti olmaya aday olan Amiens'te sergilemek üzere tabloyu ödünç olarak talep etti ve Madonna'nın tabloyu yasal olarak edindiğini, mülkiyet hakkına itirazları olmadığını belirtti. Tablo, 1989 yılında New York'taki Sotheby's müzayedesinde Madonna tarafından 1,3 milyon dolara satın alınmıştı.
17 Ocak 2023

Çankırı'da bir dolandırıcı, telefonla ulaştığı kişiyi FETÖ ile ilişkilendirme korkusu yaratarak banka hesabına 440 bin lira yatırmaya ikna etti. Ayrıca mağdurun evine giderek ziynet eşyası da alan zanlı, toplamda yaklaşık 1 milyon lira dolandırdı. Mağdurun şikayeti üzerine yapılan araştırmalar sonucu Ankara'da ikamet eden zanlı yakalandı ve tutuklandı. Olayla ilgili diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
20 Ocak 2023

Prenses Diana'nın beyaz koyunların arasında tek bir siyah koyunun yer aldığı ünlü kazağı, New York'taki Sotheby's Müzayede Evi tarafından 1,14 milyon dolara satıldı. Kazak, 1981'de Diana'nın Galler Prensi Charles'la evliliğinden haftalar önce giydiği ve Kraliyet ailesi içindeki yerinin sembolü olarak tanımlanan bir parçadır. Kazanan kişinin kimliği açıklanmadı.
15 Eylül 2023

Milli Saraylar Kalemkar Atölyesi'nde, İngiliz yapımı 300 yıllık iki büyük saat restore ediliyor. Bu saatler, mekanik aksamlarıyla birleştirildikten sonra Topkapı Sarayı'nda sergilenecek. Osmanlı Pazarı Saatleri olarak bilinen ve Osmanlı kültürünün estetik beğenisini yansıtan bu saatler, ahşap kasaları ve süslemeleriyle dikkat çekiyor. Restorasyon işlemi sırasında orijinal desenlere müdahale edilmediği belirtiliyor.
16 Mayıs 2024

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yapılan kazılarda bulunan 3 bin 500 yıl öncesine ait takılar ve süs eşyaları, Erzurum Müzesi'nde sergilenmeye başlandı. Bu eserler, Erzurum Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuvarı'nda uzman ekiplerce temizlendikten sonra özel bir konseptle müzede yer aldı. Sergilenen aksesuarlar arasında küpe, kolye, bileklik, halhal, bilezik, fibula, tork, yüzük gibi çeşitli takılar bulunuyor. Bu tarihi eserler, Geç Tunç Çağ'dan Osmanlı Dönemi'ne kadar geniş bir zaman dilimini yansıtıyor.
21 Ağustos 2024

Dolar bu hafta yüzde 1,03, gram altın yüzde 0,92 ve avro yüzde 1,15 değer kazandı. 24 ayar külçe altının gram fiyatı 2 bin 619 liraya, Cumhuriyet altınının fiyatı ise 17 bin 310 liraya yükseldi. Doların satış fiyatı 33,5360 lira, avronun satış fiyatı ise 36,6370 lira oldu. İngiliz sterlini ve İsviçre frangı da haftayı artışla kapattı.
10 Ağustos 2024

Mısır'ın Minye şehrindeki Behnesa bölgesinde, Mısır Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı'nın açıklamasına göre, 2 bin yılı aşkın süreye yayılan farklı tarihi dönemlere ait 22 mezar bulundu. Mezarların üçü Roma, üçü Pers ve 16'sı Bizans ve Kıpti dönemlerine aittir. Barselona Üniversitesi'nden bir ekip ile bölgede yıllardır süren arkeolojik kazılar sonucunda bu keşif gerçekleştirilmiştir.
25 Şubat 2023

ABD'de bulunan ve Anadolu kökenli olduğu belirlenen 41 tarihi eser, uzun süren hukuki süreçlerin ardından Türkiye'ye iade edildi. Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu'nda düzenlenen törenle Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerine teslim edilen eserler arasında Roma Dönemi heykelleri, pişmiş toprak kaplar, figürinler ve Geç Kalkolitik Döneme ait idol başları yer alıyor. Eserler, MÖ 7. yüzyıldan MS 7. yüzyıla kadar olan dönemi kapsıyor.
6 Aralık 2023

Antalya'da, bir kişinin yaklaşık 50 milyon lira değerindeki gayrimenkullerini dublör kullanarak devretmeye çalışan 11 şüpheli tespit edildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu şüpheliler gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden ikisi tutuklanırken, dokuz şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
12 Nisan 2023

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesindeki otobüs terminalinde, ihbar üzerine bir kişinin eşyalarını arayan Beşikdüzü Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cam fanusta bir piton ve kafeste iki kumru buldu. Nesli Tehlikede Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme kapsamında piton, Doğa Koruma ve Milli Parklar Vakfıkebir Şefliği tarafından Ortahisar Belediyesi Trabzon Akvaryum’a teslim edildi. Hayvanların sahibi, sirkte gösteri amaçlı kullandığını belirtse de herhangi bir belgesi olmadığı için 16 bin 644 lira ceza ile cezalandırıldı.
15 Mart 2024
İşaretlediklerim