Türkiye'de cinsiyete dayalı mesleki ayrımcılık, toplumsal eşitsizliğin en güçlü etkenlerinden biri olarak görülüyor. '8 Mart 8 Kadın' serisinin ikinci sezonunda, bu konu ele alınıyor ve farklı alanlardan başarılarıyla cinsiyetçi kodları kırmış sekiz kadınla yapılan söyleşilere yer veriliyor. İkinci konuk Sema Kaya Polat, profesyonel dağcı ve Türkiye'deki altı kadın iple erişim teknisyeninden biri olarak, fiziksel zorluk ve direnç gerektiren işlerde kadınların da başarılı olabileceğini gösteriyor. Polat, mesleğine başlama sürecini, karşılaştığı zorlukları ve toplumun tepkilerini paylaşarak, kadınların fiziksel olarak zor gözüken mesleklerde de başarılı olabileceğini vurguluyor.
4 Mart 2024

House of Dragon dizisinin ikinci sezonu 17 Haziran’da Blu Tv’de yayınlanacak. Dizi, Game of Thrones evreninin 200 yıl öncesine giderek Targaryen hanedanlığındaki iç savaşı konu alacak. Yeni sezon, Rhaenyra ve Alicent karakterlerine odaklanacak ve daha fazla ejderha sahnesi içerecek. Blu Tv, dizinin Amerika yayınından hemen sonra Türkiye'de de izlenebileceğini duyurdu.
13 Haziran 2024

Netflix'in popüler distopik dizisi Black Mirror, altı yeni bölümle 2025'te geri dönüyor. Netflix Türkiye'nin Twitter hesabı üzerinden yapılan duyuruya göre, dizinin yedinci sezonu izleyicilerle buluşacak. Dizinin şimdiye kadar altı sezonu yayınlandı ve her bölümüyle izleyicileri farklı distopik senaryolarla karşı karşıya bıraktı.
15 Mart 2024

'The Last of Us' dizisinin ikinci sezonu, HBO tarafından 2025'te yayınlanacak. İkinci sezon, birinci sezonun sonundaki olayların sonuçlarını ve birkaç yıl sonrasını işleyecek. Pedro Pascal ve Bella Ramsey, dizideki rollerine geri dönüyor. İkinci sezonun hikayesi, oyunun ikinci bölümünü takip edecek ve Abby karakteri önemli bir rol oynayacak. Kaitlyn Dever, Abby karakterini canlandıracak ve yeni sezonda birçok yeni oyuncu yer alacak.
5 Mart 2024

HBO'nun popüler dizisi Game of Thrones'un öncesini anlatan House of the Dragon'un ikinci sezonu yarın tüm dünyayla birlikte Türkiye'de de yayına girecek. Dizi, ejderhaların hüküm sürdüğü ve siyasi entrikaların yoğun olduğu Westeros'un çalkantılı dünyasında Targaryen hanedanının yükseliş ve düşüşünü konu alıyor. George R.R. Martin'in Ateş ve Kan kitabından uyarlanan dizinin yaratıcısı Ryan Condal ve oyuncularıyla yapılan röportaj, Kelebek okurları için Barbaros Tapan tarafından kaleme alındı.
16 Haziran 2024

Netflix, ünlü dizi Peaky Blinders'ın sinema filmine uyarlanacağını duyurdu. Filmin başrolünde yine Cillian Murphy yer alacak ve yönetmenliğini Tom Harper üstlenecek. Film, Shelby ailesinin İkinci Dünya Savaşı'nda yaşadıklarına odaklanacak. Çekimlerin Eylül ayında başlaması planlanıyor.
5 Haziran 2024

Bu hafta sekiz yeni film vizyona giriyor. 'Furiosa: Bir Mad Max Destanı', güçlü bir savaşçıya dönüşen Furiosa'yı anlatıyor. 'Şeytan Tohumları', kökenleri hakkındaki gizemi çözmeye çalışan bir adamın hikayesini ele alıyor. Diğer filmler arasında 'Gizlenen', 'Ammon', 'Biaz: Kara İyenin Laneti', 'Yapay Sevgilim', 'Karganın Uykusu' ve 'Keçigiller' bulunuyor.
24 Mayıs 2024

Ödüllü yönetmen Tolga Karaçelik'in ilk İngilizce filmi 'A Shallow Tale of a Writer Who Decided to Write about a Serial Killer' New York Tribeca Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapıyor. Film, boşanmanın ortasında bocalayan bir yazar ile yazara gündüzleri evliliği, geceleriyse yeni kitabında kaleme aldığı cinayetler için danışmanlık yapan emekli bir seri katilin tuhaf arkadaşlığını konu alıyor. Başrollerde Steve Buscemi, John Magaro ve Britt Lower yer alıyor. Film, Sinan Eczacıbaşı, Alihan Yalçındağ ve Scott Aharoni'nin kurduğu yapım şirketi Curious Gremlin'in de uluslararası bağımsız film sektöründeki ilk imzası.
8 Haziran 2024

Türkiye'de büyük beğeni toplayan ve Haluk Bilginer'e Uluslararası Emmy Ödülü kazandıran Şahsiyet dizisi, Fransa'da Mémoire Vive adıyla yeniden çekilecek. Dizinin Fransız uyarlamasını M6 kanalı için Calt Studio yapacak ve çekimler 2024'ün ilk yarısında tamamlanacak. Fransız versiyonunda başrolde Esther Lefevre karakteriyle Clémentine Célarié yer alacak. Daha önce Meksika'da da Before I Forget adıyla uyarlanan dizinin uluslararası alanda ilgi görmesi devam ediyor.
8 Nisan 2024

İskoçyalı komedyen Richard Gadd, kariyerinin başlarında cinsel saldırıya uğrar ve bu deneyimi sahneye taşır. Daha sonra bir kadının takıntılı tacizine maruz kalır ve bu süreci 'Baby Reindeer' adlı gösteri ile işler. Netflix dizisi, bu iki olayın birleşiminden oluşur ve Gadd'in bu travmalarla nasıl başa çıktığını dramatize eder. Dizi, gerçek hayatta yaşanan taciz ve cinsel saldırı olaylarının derin psikolojik etkilerini ve adalet sisteminin bu tür durumlara yaklaşımını ele alır.
28 Nisan 2024

‘Dune: Part Two’ filmi, gösterime girdiği dördüncü hafta sonunda da gişede liderliğini sürdürdü ve 38 bin 426 seyirci tarafından izlendi. Böylelikle film, Box Office Türkiye’de dört hafta boyunca zirvede kalmayı başardı ve toplamda 484 bin 210 kişi tarafından izlendi. Listenin ikinci sırasında ‘Kral Şakir: Devler Uyandı’, üçüncü sırada ise ‘Tay 2: Ebabil Takımı’ yer aldı.
26 Mart 2024

Joaquin Phoenix ve Lady Gaga'nın başrollerini paylaştığı, 2019 yapımı Joker filminin devamı olan 'Joker: İkili Delilik' filminin ilk fragmanı yayınlandı. Film, dünya çapında büyük bir başarı yakalayan ilk filmin ardından merakla beklenen bir devam niteliğinde. Joaquin Phoenix, Arthur Fleck rolüyle geri dönerken, Lady Gaga ise Harley Quinn karakterini canlandıracak. Film, 4 Ekim 2024'te sinemalarda izleyiciyle buluşacak.
10 Nisan 2024

Naughty Dog stüdyosunun eş direktörü Neil Druckmann, Last of Us serisinin üçüncü oyunu için bir konseptin kafasında olduğunu belirtti. Bu bilgi, Last of Us: Part II oyununun yapım sürecini anlatan bir videoda paylaşıldı. Druckmann, henüz bir hikaye örgüsü olmadığını ancak serinin devam edebileceğine dair bir konseptin bulunduğunu ifade etti. Serinin ilk iki oyunu büyük beğeni toplamış ve bir dizi adaptasyonu da yapılmıştı.
5 Şubat 2024

Netflix, Gabriel García Márquez'in ünlü romanı 'Yüzyıllık Yalnızlık'ı dizi formatına uyarladı ve ilk tanıtım fragmanını yayınladı. Dizi, Márquez'in oğulları Rodrigo Garcia ve Gonzalo García Barcha tarafından yapımcılığı üstlenilerek, 1967'de yazılmış ve 50 milyondan fazla satan romanın hikayesini ekranlara taşıyacak. Dizi, Macondo adında bir kasaba kurarak yedi nesil boyunca süren Buendía ailesinin hikayesini anlatacak ve on altı bölüm sürecek. Oyuncu kadrosunda Claudio Cataño, Jerónimo Barón ve diğerleri yer alıyor.
18 Nisan 2024

Peter Jackson'ın yeni Yüzüklerin Efendisi serisinden ilk film 2026'da izleyiciyle buluşacak. Gollum karakterine odaklanacak olan bu ilk filmin başrolünü ve yönetmenliğini Andy Serkis üstlenecek. New Line Cinema ve Warner Bros. Pictures tarafından yapılan filmin adı 'Yüzüklerin Efendisi: Gollum'un Avı' olacak. Peter Jackson ve senaryo ortakları Fran Walsh ve Philippa Boyens'in projede aktif olarak yer alması bekleniyor.
21 Mayıs 2024

Renée Zellweger, Hugh Grant ve Colin Firth, Bridget Jones serisinin yeni bir filmi için tekrar bir araya geliyor. İlk filmi 2001'de vizyona giren ve büyük bir başarı elde eden serinin bu yeni filmi, 51 yaşındaki bekar anne Bridget Jones'un günümüz flört ortamında yaşadıklarına odaklanacak. Dördüncü filmin çekimlerinin muhtemelen mayısta başlaması bekleniyor ve film, Helen Fielding'in romanlarına dayanarak romantik olay örgüsünü sürdürecek.
27 Şubat 2024

Fenerbahçe'nin zorlandığı bir maçta Cengiz Ünder, rakip ceza sahasında buluştuğu topla sol ayak içiyle kalecinin ulaşamayacağı bir yere gol atarak takımına önemli bir katkı sağladı. Maçın bu anına kadar Fenerbahçe'nin orta saha üretimi ve rakip ceza sahasında etkili olma istatistikleri olumsuz yöndeydi. Mert ve Ferdi ilk yarıda Antalyaspor savunmasına karşı etkili olamazken, Fred'in eksikliği hissediliyordu.
4 Şubat 2024
İşaretlediklerim