Sakarya'nın Karadeniz'e kıyısı olan Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde dalga ve rip akıntısı nedeniyle denize girilmesi yasaklandı. Elverişsiz şartlar nedeniyle kaymakamlıklar tarafından bu yasak bugün de devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi cankurtaran ekipleri, sahillerde bayrakları kırmızıya çevirerek vatandaşları uyarıyor.
19 Ağustos 2023

İzmir Körfezi'nde Bayraklı ilçesindeki Turan sahilinde çok sayıda ölü balık kıyıya vurdu. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, olayın nedenini belirlemek için su ve balıklardan numune aldı. Ege Üniversitesi'nden Doç. Dr. İlker Aydın, kesin bir neden belirtmenin otopsi yapılmadan mümkün olmadığını, ancak oksijen yetersizliği ve plankton artışının olası sebepler arasında olduğunu ifade etti.
20 Ağustos 2024

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (BASKİ) ait arıtma tesisinde meydana gelen gaz kaçağı sonucu iki personel yaşamını yitirdi. Ceyhun Balcı ve Mustafa Karakoç, pompa arızası tamir ederken gaz kaçağı meydana geldi. Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Balcı ve Karakoç, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
31 Temmuz 2023

Hatay'da meydana gelen depremler sonrası içme suyu erişim sorununa dikkat çeken yurttaşlar ve Hatay Büyükşehir Belediyesi, sosyal medyada '#HataydaSuYok' etiketiyle konuyu gündeme taşıdı. Hatay Valiliği, şebeke arızalarının giderildiğini ve içme suyu olarak damacana ve şişe suyunun kullanılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, sosyal medyada 'kara propaganda' yaptığı iddia edilen kişilere cezai işlem uygulanacağını duyurdu. Valiliğin bu açıklamasına sosyal medyada tepkiler yükseldi.
4 Mart 2023

Manisa'nın Akhisar ilçesinde, üstü çıplak halde zeytin tankına girdiği görüntüleri paylaşılan kişi tutuklandı. Şüpheli M.A., dün gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Görüntülerin çekildiği zeytin işletmesi mühürlenerek faaliyetten men edildi ve işletme sahibine idari ceza uygulandı.
30 Temmuz 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye ve Beşiktaş Kulübü'ne sportmenliğe aykırı hareket ve hakem hakkındaki açıklamalar nedeniyle 400 bin lira para cezası verdi. Ayrıca Galatasaray'a 329 bin lira, Başakşehir'e 112 bin lira, Ankaragücü'ne 172 bin lira, Gaziantep FK'ye 300 bin lira, Çaykur Rizespor'a 112 bin lira ve Hatayspor'a 139 bin lira para cezası verildi. Adana Demirspor, Trabzonspor, Başakşehir, Ankaragücü, Fenerbahçe, Galatasaray ve Çaykur Rizespor'da bazı taraftarların elektronik biletlerinin bloke edilmesine karar verildi.
7 Eylül 2023

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Körfezi'ndeki kirliliğin 1965 yılından beri devam ettiğini ve bu durumun yeni olmadığını belirtti. Tugay, körfezdeki kirliliğin evsel, endüstriyel ve tarımsal atıklardan kaynaklandığını ve balık ölümlerinin planktonların ani çoğalmasıyla ortaya çıktığını ifade etti. Çevre felaketi karşısında tüm kurumlarla işbirliği yapılması gerektiğini vurgulayan Tugay, İzmirlilerden körfezi kirletmemek adına dikkatli olmalarını istedi ve denetimlerin süreceğini belirtti.
26 Ağustos 2024

İzmir'in Konak ilçesinde şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışan iki kişi, su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 29 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Sorumlu dağıtımcı şirket Gdz Elektrik, son altı ayda hiç şikayet almadığını ve İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (İZSU) altyapı çalışması yaparken şebekeye zarar verdiğini savundu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bilirkişi ön raporunun tamamlandığını ve soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.
14 Temmuz 2024

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay hayatını kaybetti. Olayla ilgili tanıklar, yıllardır aynı sorunla karşılaştıklarını ve defalarca şikayette bulunduklarını belirtti. İzmir Başsavcılığı, sorumlulukları bulunduğu gerekçesiyle 36 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. Tanık ifadeleri, Gediz Elektrik ve İZSU'nun ihmallerine dikkat çekiyor.
18 Temmuz 2024

Gaziantep'te 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde 186 kişinin hayatını kaybettiği Mügeler Sitesi'nin kaçak olarak inşa edildiği ve ruhsatının usulsüz evrakla alındığı ortaya çıktı. İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması sonucunda, binaların 1994-1997 arasında ruhsatsız yapıldığı ve 2008'de usulsüz şekilde ruhsatlandırıldığı belirlendi. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin bilirkişi raporunda, binanın proje aşamasında gerekli zemin etüdü ve statik hesap raporlarının bulunmadığı, yetersiz donatı detaylandırması nedeniyle birçok kişinin sorumlu olduğu vurgulandı. 15 sanık hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
19 Nisan 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yayınları nedeniyle Halk TV, Fox TV ve TELE 1 gibi kanallara yaptırım kararı aldı. RTÜK üyesi İlhan Taşcı, bu cezaların parasal karşılığının 7 milyon 990 bin lira olduğunu açıkladı. Taşcı, bu durumun seçim sürecinde yaşanacaklar için bir işaret fişeği olduğunu belirtti.
1 Mart 2023

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu tarafından Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nden sorumlu başkan yardımcısı olarak atanan Nilgün Akman'ın, geçmişte 'ağaç ve fidanlara zarar vermekten' dolayı ertelenmiş hapis cezası aldığı belirlendi. 2018 yılında oturduğu sitedeki komşularının şikayeti üzerine hakkında soruşturma açılan Akman'a beş ay hapis cezası verilmiş, ancak sabıka kaydı olmadığı için ceza ertelenmiş.
18 Ocak 2023

6 Şubat depremlerinde Gaziantep’te 51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı’na ilişkin davada mühendis Yılmaz Şahin Yurtyapan’a 16 yıl sekiz ay hapis cezası verildi. Nizip Ağır Ceza Mahkemesi, kolon kesmekle suçlanan Eyüp ve Faik Öğüt ile Nejdet Alpay hakkında delil yetersizliği nedeniyle beraat kararı verdi. Mahkeme, firari sanıklar müteahhit Hasan Hüseyin Sever ve Abdullah Devrim Sever’in dosyasını davadan ayırdı. Ayrıca, kesilen kolonla ilgili sorumluların bulunması için başsavcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.
19 Temmuz 2024

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde bir depoda yaklaşık 10 ton etiketsiz ve izlenebilirliği olmayan tavuk ele geçirildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 'ALO 174 Gıda' hattına gelen ihbar üzerine depoyu denetledi ve tavuklara el koyarak imha edilmek üzere işlem başlattı. Depo mühürlenirken, işyeri sahibi hakkında yasal işlem başlatıldı.
12 Haziran 2024

Adana'nın Yüreğir ilçesinde, Yüreğir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kaçak hayvan kesimi yapıldığı ihbarı üzerine bir adreste arama yapıldı. Aramada 12 eşeğin kesildiği belirlendi ve hazır bekletilen iki eşek ile altı at, hayvan barınağına götürüldü. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, iki zanlıyı gözaltına aldı. Ele geçirilen etler imha edildi.
3 Eylül 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’un Üsküdar ilçesindeki Vaniköy’de ormanlık arazi içindeki izinsiz inşaat faaliyetleriyle ilgili inceleme başlattı. İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Maliki Ejder Batur, gerekli cezai işlemlerin yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne uyarı yazısı gönderildiğini belirtti. İnşaat faaliyetlerinin Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde gerçekleştiği tespit edildi.
22 Ağustos 2024

İstanbul'da, Fatih Camisi'nin bahçesinden kedileri kaçıran ve iş yerinde ölü kediler bulunan Mehmet Fatih Öztürk, 'birden fazla ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan dört yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 17'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanık Öztürk duruşmaya katılmadı. Cumhuriyet savcısı, sanığın iş yerinde dokuz ölü kedi bulunduğunu ve kamera kayıtlarında kedileri çantasına koyduğunun tespit edildiğini belirtti. Mahkeme, İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezinin davaya katılma talebini reddetti.
13 Mayıs 2024

İzmir'de şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışan iki kişi, su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Elektrik dağıtım şirketi Gdz Elektrik, olayın sorumlusu olarak İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nü (İZSU) suçladı ve altyapı çalışmaları sırasında şebekeye zarar verildiğini iddia etti. Şirket, son altı ayda kendilerine herhangi bir şikayet gelmediğini belirtti. Ege Telgraf Gazetesi'nin beş yıl önce bu soruna dikkat çektiği ve çözüm için uyarıda bulunduğu ortaya çıktı.
14 Temmuz 2024

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde jandarma ekipleri, bir araçta 300 kilogram canlı kurbağa ele geçirdi. Bu olay, biyoçeşitliliğin tahribinin önlenmesi amacıyla yapılan yol kontrol uygulaması sırasında gerçekleşti. Dört kişiye toplamda 1 milyon 548 bin lira ceza kesildi ve kurbağalar Ağrı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından doğal yaşam alanlarına geri bırakıldı.
9 Eylül 2024

Erzincan'ın İliç ilçesinde, 13 Şubat'ta bir altın madeninde büyük bir toprak kayması meydana geldi ve dokuz işçi toprağın altında kaldı. Olaya ilişkin soruşturma kapsamında, madeni işleten şirketin Türkiye Ülke Müdürü C.D. gözaltına alındı. Maden daha önce siyanür sızdırma şikayetiyle gündeme gelmiş ve Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından firmaya 16,4 milyon lira ceza kesilmişti. Maden, gerekli iyileştirmeler yapıldıktan sonra faaliyetlerine yeniden başlamıştı.
18 Şubat 2024
İşaretlediklerim