Halil Umut Meler'e saldırı sonrası maçlara çıkmama kararı alan hakemler, devlet kademeleri, Türkiye Futbol Federasyonu ve adli mercilerin hızlı tepkisi ve radikal tedbirler alması sonucunda kararlarını değiştirerek görevlerine döneceklerini açıkladılar. Saldırıyı gerçekleştiren Faruk Koca ve iki kişi tutuklanmış, Koca ayrıca futboldan ömür boyu men edilmiş ve AKP üyeliğinden istifa etmiştir. Saldırı nedeniyle ertelenen lig maçlarının yeni tarihleri belirlenmiş ve 19 Aralık'ta liglerin başlayacağı duyurulmuştur.
16 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, son hafta maçlarındaki teknik değerlendirme ve VAR kayıtları incelemesi sonucunda, bazı hakem ve VAR hakemlerine ikinci bir değerlendirmeye kadar görev verilmemesine karar verdiğini açıkladı. Bu süre zarfında hakemlerin teknik ve mental hazırlıklarına devam edecekleri belirtildi. Ayrıca, hakemlerin dinlenme süresinin ardından yeniden değerlendirileceği ifade edildi.
22 Nisan 2023

Fenerbahçe Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırı sonrası Türk futbolunun çatışma noktasına geldiğini ifade etti. Koç, TFF'nin olaylardaki tutumunu eleştirdi ve futbolun toplumsal huzura zarar vermemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile yapılan toplantıda adil rekabet ve finansal sorunlar gibi konuların ele alındığını ve ilgili bakanları ziyaret edeceklerini belirtti. Koç, hakem sorunlarına ve Passolig'in kaldırılması gerektiğine de değindi.
13 Aralık 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çaykur Rizespor maçı sonrası hakem Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca ve yanındakilerin eylemini kınadı. Saldırı sonrası TFF, tüm lig maçlarını süresiz erteledi ve hakemlerin maçlara çıkmama kararı alabileceği belirtildi. Bahçeli, Türk futbolunun şiddet ve illegal olaylarla anılmasının endişe verici olduğunu ifade ederek, TFF ve hakemlere sağduyu çağrısında bulundu. Saldırıya karışan Koca ve iki kişi tutuklandı.
12 Aralık 2023

Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca ve iki kişi tutuklandı. Saldırı sonrası hastanede tedavi gören Meler, Ankaragücü yöneticilerinin ziyaretini kabul etmedi. Saldırı, spor camiasında geniş yankı buldu ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) maçları süresiz erteledi. Ayrıca hakemlerin maçlara çıkmama kararı aldığı ve AKP'nin Faruk Koca'yı disipline sevk ettiği bildirildi.
12 Aralık 2023

Çaykur Rizespor maçının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulunmasının ardından Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği, olayı 'kara bir leke' olarak nitelendirerek tüm hakemlere müsabakalara çıkmama çağrısında bulundu. Adalet ve İçişleri Bakanlıkları olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Dernek, bu tarz insanların Türk futbolundan uzaklaştırılmasını talep ediyor ve verilecek cezayı yakından takip edeceklerini belirtti.
12 Aralık 2023

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından sahaya girerek hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulundu. Saldırı sonucunda Koca ve iki kişi tutuklandı. Bu olay, Koca'nın 11 gün önce Beşiktaş maçı öncesinde centilmenlik vurgusu yapmasının ardından gerçekleşti. Türkiye Futbol Federasyonu, yaşanan olaylar nedeniyle maçları süresiz erteledi ve hakemler derneği maçlara çıkmama çağrısında bulundu.
12 Aralık 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulübün yüksek divan toplantısında konuştu ve Fenerbahçe camiasına 'ayaklanma' çağrısı yaptı. Koç, hakemlikten istifa eden Kemal Yılmaz'ın durumunu örnek göstererek Türk futbolunun yozlaştığını belirtti. Ayrıca, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'a ve eski FB'li yönetici Selim Soydan'a eleştirilerde bulundu.
5 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), deneyimli hakem Mete Kalkavan'ın kendi isteğiyle hakemlik kariyerini sonlandırdığını açıkladı. Aynı zamanda TFF, Kalkavan'ın Hakem Akademisi'nde Video Yardımcı Hakem (VAR) Eğitim Sorumlusu olarak göreve getirildiğini duyurdu.
3 Ocak 2024

Fenerbahçe yönetimi, Adanademirspor maçında yaşanan tartışmalı hakem kararlarının ardından olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonucunda Futbol Federasyonu'na gitme kararı alındı ve yüksek divan kurulu üyeleri bir sonraki toplantıya çağrıldı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus maç sonunda hakem Ali Palabıyık'a tepki gösterdi ve kırmızı kart gördü. Fenerbahçeli yönetici Selahattin Baki, hakem Ali Palabıyık'ın Fenerbahçe'ye operasyon yapmak için maça görevlendirildiğini iddia etti.
3 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye'deki futbol liglerinin 19 Aralık'ta başlayacağını açıkladı. Ayrıca, Ankaragücü'nün Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildiğini ve ilgili kararın PFDK tarafından açıklanacağını belirtti. Büyükekşi, hafta sonu hakemler için bir kamp düzenleneceğini ve bu kampın hakemlerin psikolojilerini ve özgüvenlerini güçlendirmeyi amaçladığını ifade etti.
13 Aralık 2023

Fenerbahçe, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'un iddialarıyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) soruşturma açılmasını talep etti. Timur'un iddiaları, dönemin Merkez Hakem Kurulu başkanı Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a gönderdiği yönündeydi. Fenerbahçe, Timur'un cezalandırılması için TFF'den harekete geçmesini istedi ve aksi taktirde federasyonun da sorgulanması gerektiğini belirtti.
20 Ekim 2023

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta, spor yorumcularına tehdit ettiği ve Süper Lig'in yayıncı kuruluşuna müdahale ettiği iddialarını yalanladı. Spor muhabirleri Haluk Yürekli ve Gökhan Dinç, Orta'nın beIN Sports'a baskı yaptığını ve VAR odasından bir görüntüyü maç özetine koydurduğunu iddia etmişlerdi. Orta, bu iddiaların gerçek dışı olduğunu, görüntülerin MHK'nın kullanım yetkisinde olduğunu ve yasal haklarını kullanacaklarını belirtti.
18 Mart 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), eski FIFA kokartlı hakem Ali Palabıyık'a, hakem atamaları hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle maddi ve manevi tazminat davası açacağını duyurdu. Palabıyık, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin hakem atamalarına aşırı müdahil olduğunu iddia etmişti. TFF Başkanı ise Palabıyık'ın iddialarını yalanlayarak, hakem müessesesini rencide eden bu tür açıklamalardan dolayı dava açacaklarını ve hakemlerin de bu açıklamalardan rahatsız olduğunu belirtti.
17 Aralık 2023

Futbol hakemi Halil Umut Meler, Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca'nın da aralarında bulunduğu saldırganların en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini belirtti. Koca, bir maç sonrası sahaya girerek Meler'e fiziksel saldırıda bulunmuştu. Meler, bu olayın sadece sporla sınırlı kalmayıp, toplumun her alanında şiddetin caydırılması için emsal teşkil etmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, hakem arkadaşlarının güvenlikleri sağlandıktan sonra görevlerine dönmelerini arzuladığını dile getirdi.
16 Aralık 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Yüksek Hakem Kurulu'na yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Uğur Kızılca asil üye, Mevlüt Sadi Su ve Alaaddin Coşkun yedek üye olarak atandı. Bu atamalar, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun 54'üncü maddesi gereğince yapıldı. Yüksek Hakem Kurulu, grevin yasak olduğu iş yeri ve işletmelerdeki toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine toplu sözleşmenin imzalanmasına yetkili kuruldur.
16 Eylül 2023

Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulunmuş. Bu olaydan önce, Koca Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 'Fair Play/Adil Oyun' ödülüne layık görülmüş ve ödülü TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin elinden almış. Ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, ödülün sorumluluk getirdiğini ve fair play'in yaygınlaşması için çalışacağını belirtmiş.
11 Aralık 2023

Eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın da içinde olduğu dört sanık, hakem Halil Umut Meler'e saldırdıkları gerekçesiyle yargılanacak. Ankara Batı Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Ankara Batı 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, sanıkların 'kamu görevlisine kasten yaralama', 'tehdit' ve 'sporda şiddetin önlenmesine dair kanuna aykırılık' suçlarından cezalandırılmaları talep ediliyor. Faruk Koca'nın 13 yıla kadar hapis cezası ile yargılanması öngörülüyor.
15 Aralık 2023

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulundu. Saha komiseri raporuna göre Koca, koridorda 'Buradan çıkamayacaklar' ifadesini kullanmış. Olay sonrası ligler süresiz ertelenmiş, Koca tutuklanarak kulüp başkanlığından istifa etmiştir. Hakemler ve futbol camiası bu şiddet olayını kınamış, bazı kesimler ise Koca'nın arkasında durmuştur.
14 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Lale Orta'nın 7-13 Kasım tarihleri arasında Arnavutluk'ta düzenlenecek UEFA 17 Yaş Altı Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası A7 Grup müsabakalarında hakem gözlemcisi olarak görev alacağını duyurdu. Orta, 2023 yılının başlarında Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu başkanlığı görevini yürütmüştü. Ayrıca, spor muhabirleri Haluk Yürekli ve Gökhan Dinç, Orta'nın geçmişteki bazı davranışları hakkında iddialarda bulunmuş, Orta ise bu suçlamaları reddetmişti.
6 Kasım 2023
İşaretlediklerim