16 yaşındaki Türk piyanist Can Saraç, İtalya'da düzenlenen ve 16 ila 30 yaş arası piyanistlerin katıldığı Piano Akademi Eppan'da 'Arturo Benedetti Michelangeli' ödülünü kazanarak birinci oldu. Türkiye'den yarışmaya katılan tek isim olan Saraç, finalde 5 bin avro para ödülünün de sahibi oldu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda başladığı eğitimine Münih Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi'nde devam eden Saraç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada öğretmenlerine, ailesine ve dinleyicilerine verdiği sözü tuttuğunu ve Cumhuriyetin 100'üncü yılını başarılarla kutlamaya devam ettiğini ifade etti.
6 Kasım 2023

19 Mayıs bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle bir program düzenledi. Programda milli sporculardan oluşan bir heyet, Erdoğan ile sohbet etti. Can Ataklı, bu programın önceden kaydedildiğini ve montajlandığını iddia etti. Ayrıca, Erdoğan ile bir sporcunun diyaloğunun, Atatürk ve güreşçi Mehmet Çoban arasında geçen bir konuşmaya benzer olduğunu belirtti.
21 Mayıs 2024

MHP'nin Kilis belediye başkan adayı olarak gösterdiği eski AKP'li Hasan Kara'nın oğlunun sünnet düğünü için Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı bir stadyumun kullanıldığı belirtildi. Düğün için stadyuma mıcır serilip, parke taş döşendi ve çevre düzenlemesi yapıldı. Devlet ve yerel yönetimlerin işbirliğiyle düzenlenen düğüne dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da katıldı. Düğün görüntülerinin basına sızmasını engellemek için gazetecilerin önü kesildi ve kasetler zorla alındı.
9 Şubat 2024

Eski milli okçu Metin Gazoz'un oğlu Mete Gazoz, babasından aldığı ilk spor eğitiminin üzerine koyarak, okçulukta büyük başarılar elde etti. 2016 Rio Olimpiyatları'nda genç yaşına rağmen dikkat çeken Mete, sonrasında Avrupa ikinciliği ve Dünya Kupası başarılarıyla dünya sıralamasında dördüncü sıraya kadar yükseldi. Olimpiyat Şampiyonu olmasıyla birlikte, Mete Gazoz gençler ve çocuklar için bir idol haline geldi ve okçuluğun Türkiye'deki yüzü olarak gençlere ilham vermeye devam ediyor.
31 Mart 2024

İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yat yarışları nedeniyle çift yönlü olarak askıya alındı. Yarışlar, Çırağan Sarayı-Beykoz/Fenerbahçe-Moda parkurunda gerçekleştirilecek ve akşam 6'ya kadar sürecek. Bu etkinlik, TAYK Trofesi 3’üncü Ayak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı – İDO Kupası İstanbul Boğazı Yat Yarışları adı altında düzenleniyor.
19 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul, 28-30 Haziran tarihleri arasında Maltepe ve Adalar'da Su Sporları Festivali düzenliyor. Festivalde sutopu, yelken ve yüzme branşlarında yarışmalar yapılacak. ENKA, Galatasaray, İTÜ GVO, ODTÜ ve Uludağ Olimpik'in 12 yaş altı takımları sutopu maçlarında karşılaşacak. Yüzme yarışları Maltepe Su Sporları Merkezi ve Büyükada'da gerçekleştirilecek, yelken yarışları ise Heybeliada Su Sporları Kulübü'nde yapılacak.
27 Haziran 2024

Milli atlet Serkan Yıldırım, Japonya'nın Kobe kentinde düzenlenen Dünya Para Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 100 metre T12 kategorisinde 10.53 saniyelik derecesiyle şampiyona rekoru kırarak altın madalya kazandı. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, Yıldırım'ın başarısını duyurdu. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından Yıldırım'ı tebrik etti.
18 Mayıs 2024

Türkiye Satranç Federasyonu, 16 yaşındaki Ediz Gürel'in Türkiye'nin en genç büyük ustası (GM) olduğunu duyurdu. Ediz Gürel, Prag Satranç Festivali'nde gösterdiği üstün performans ile son GM normunu tamamlayarak bu unvanı kazandı. Bu başarıyla birlikte, Gürel aynı zamanda Türkiye'nin en genç GM unvanı alan sporcusu oldu.
7 Mart 2024

Yağız Kaan Erdoğmuş, 12 yaşında Grenke Açık Satranç Turnuvası'nda elde ettiği başarıyla büyük usta (GM) ünvanını kazanarak satranç tarihinde bu başarıya ulaşan dördüncü en genç isim oldu. Türkiye Satranç Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Erdoğmuş aynı zamanda Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE) sıralamasında aktif satranç sporcuları arasında dünyanın en genç GM'si unvanına sahip oldu. Bu başarıyla birlikte, Türkiye'deki büyük usta sayısı 16'ya yükseldi.
2 Nisan 2024

Sharjah Ustalar Uluslararası Satranç Şampiyonası, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Sharjah kentinde başladı. Türkiye'yi masters kategorisinde Mustafa Yılmaz, Ediz Gürel, Vahap Şanal, Yağız Kaan Erdoğmuş, Emre Can ve Mert Yılmazyerli temsil edecek. Challengers kategorisinde ise Gülenay Aydın yarışacak. Turnuva, 59 ülkeden 155 ünvanlı 294 sporcunun katılımıyla 23 Mayıs'ta sona erecek.
15 Mayıs 2024

Milli yüzücü Hüseyin Emre Sakçı, Sırbistan'da düzenlenen Su Sporları Avrupa Şampiyonası'nda 50 metre kurbağalamada altın madalya kazandı. Sakçı, 26.92'lik derecesiyle birinci sırada yer aldı. Aynı yarışta Nusrat Allahverdi, 27.35'lik derecesiyle 17-18 yaş altı Türkiye rekorunu kırarak altıncı oldu. Erkekler 200 metre kelebekte ise Polat Uzer Turnalı, 1.56.55'lik derecesiyle Avrupa altıncısı oldu.
23 Haziran 2024

Grandmaster (GM) Ediz Gürel, Sharjah Ustalar Uluslararası Satranç Şampiyonası'ndaki performansıyla Türkiye'den canlı rating sisteminde 2600 Elo barajına ulaşan en genç sporcu oldu. Dünya 20 yaş altı sıralamasında en kuvvetli 20 sporcu listesinde yer alan Gürel, bu başarıyı Sharjah Masters turnuvasında gösterdiği performansla elde etti. Türkiye Satranç Federasyonu, Gürel'in güncel Elo puanının 2597 olduğunu belirtti.
23 Mayıs 2024

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Su Sporları Avrupa Şampiyonası'nda 16 yaşındaki milli yüzücü Kuzey Tunçelli, 1500 metre serbest stil finalinde altın madalya kazandı. Tunçelli, finali 14.55.64'lük derecesiyle birinci sırada tamamladı. Türkiye Yüzme Federasyonu, bu başarıyı sosyal medya üzerinden duyurdu.
23 Haziran 2024

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, milli sporcu Selçuk Can grekoromen stil 72 kilo kategorisinde altın madalya kazandı. Finalde Azerbaycanlı Ulvi Ganizade'yi 2-0 mağlup eden 28 yaşındaki Can, şampiyon oldu. Aynı kiloda gümüş madalyayı Ganizade, bronz madalyaları ise Narek Oganian ve Parviz Nasibov kazandı. Ayrıca, 67 kiloda Murat Fırat, Ermeni rakibi Slavik Galstyan'ı yenerek bronz madalya elde etti.
14 Şubat 2024

Milli okçu Mete Gazoz, Almanya'nın Essen şehrinde düzenlenen Açık Hava Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda klasik yay erkekler kategorisinde Slovenyalı Habjan Malavasic'i 6-0 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu. Bu zafer, Gazoz'un kariyerindeki ilk Avrupa şampiyonluğu olarak kaydedildi. Gazoz, daha önce 6 Ağustos 2023'te düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda da dünya şampiyonu olmuştu.
12 Mayıs 2024

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli güreşçi Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilo kategorisinde gümüş madalya kazandı. Finalde Rus Sergei Semenov'a tuşla yenilen Kayaalp, böylece kariyerindeki 12. Avrupa şampiyonluğunu elde etti ve Rus güreşçi Aleksandr Karelin'le aynı sayıda Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Aynı kiloda bronz madalyaları Azerbaycanlı Beka Kandelaki ve İtalyan Danila Sotnikov kazandı.
13 Şubat 2024
İşaretlediklerim