Koray Aydın, İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı. Aydın, fikirlerine artık ihtiyaç duyulmadığını düşündüğünü belirtti. Bu istifa, partinin iç dinamiklerinde önemli bir değişiklik olarak değerlendiriliyor.
27 Haziran 2024

İYİ Parti’den istifa eden bağımsız Adana Milletvekili Bilal Bilici, CHP’ye katıldı. Bilici, 15 Mayıs'ta İYİ Parti'den istifa etmişti. CHP'ye katılımı sırasında Bilici'ye parti rozeti Özgür Özel tarafından takıldı. Bu katılım, Meclis'teki sandalye dağılımını değiştirdi.
20 Ağustos 2024

Yerel seçimlerde beklenen performansı gösteremeyen İYİ Parti'de, seçim sonuçlarının ardından istifa haberleri gelmeye devam ediyor. İlk olarak İBB adayı Buğra Kavuncu, Teşkilat Başkanlığı görevinden ayrıldı. Ardından İstanbul Milletvekili Burak Akburak, Yerel Yönetimler Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Akburak, istifasını duyururken partinin Türkiye için umut olduğunu ve liderlerinin yanında olacağını belirtti.
3 Nisan 2024

İYİ Parti İstanbul milletvekili Nimet Özdemir, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Özdemir, istifasının gerekçesi olarak partisinden 'gönül bağının koptuğunu' belirtti. İstifasıyla birlikte İYİ Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı 32'ye düştü. Özdemir, Meclis'teki çalışmalarına bağımsız milletvekili olarak devam edeceğini açıkladı.
24 Temmuz 2024

İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz, İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı. İzsiz, partinin kuruluş amaç ve ilkelerinden uzaklaştığını belirterek bu kararı aldığını ifade etti. Bu istifa ile birlikte İYİ Parti'nin meclisteki sandalye sayısı 35'e düştü ve istifa eden vekil sayısı dokuza yükseldi.
14 Haziran 2024

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, partideki görevinden istifa ettiğini duyurdu. Kavuncu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilmiş, ancak seçimlerde yalnızca yüzde 0,63 oy alabilmişti. Bu sonuç üzerine, olağanüstü kongrenin daha sağlıklı ve demokratik bir ortamda yapılabilmesi ve İstanbul'da alınan sonuçla ilişkili olarak istifa ettiğini açıkladı. Kavuncu, istifasının ardından İYİ Parti İstanbul Milletvekili olarak görevine devam edeceğini belirtti.
3 Nisan 2024

Mayıs 2023 seçimlerinde Yeniden Refah Partisi'nden milletvekili olarak seçilen Suat Pamukçu, partisinden 20 Şubat'ta istifa ettiğini duyurdu. İstifa gerekçesi olarak, partisinin kuruluş inancı ve felsefesinden uzaklaşmasını ve mahalli seçimlerle ilgili aday tespitlerinde temel görüşlerden sapma olduğunu belirtti. Pamukçu, istifasının ardından AKP'ye katıldı ve parti rozetini Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan tarafından takıldı.
24 Mart 2024

Haiti'de çetelerin şiddet eylemleri ve protestoların artması üzerine Başbakan Ariel Henry görevinden istifa etti. Guyana Devlet Başkanı ve CARICOM Dönem Başkanı Irfaan Ali, geçici bir başkanlık konseyi ve başbakanın atanması konusunda mutabakata varıldığını açıkladı. Çete lideri 'Barbecue' lakaplı Jimmy Cherizier, Henry'nin istifa etmemesi durumunda ülkenin kaosa sürükleneceği tehdidinde bulunmuştu. Çetelerin saldırıları sonucu hapishanelerden kaçan binlerce mahkum ve şiddet olayları, Henry'nin istifasına yol açtı.
12 Mart 2024
İşaretlediklerim