MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisi dahil 13 kişi tutuklandı. Henüz yakalanmayan tetikçi Eray Özyağcı'nın, eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş tarafından MHP'ye tahsisli çakarlı bir araçla kaçırıldığı iddia ediliyor. Soruşturma savcısı Ayhan Ay'ın izne ayrılması ve sorumlu başsavcı vekilinin umreye gitmesi nedeniyle dosyaya bakacak savcı kalmadı, bu durum üzerine yeni savcılar görevlendirildi.
18 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında daha önce 15 kişi tutuklanırken, bu sabah üç kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel de bulunuyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Yüksel'in özel kalem müdürü olduğu iddialarını yalanladı ve Yüksel'in hiçbir zaman kendileri için çalışmadığını belirtti.
25 Ocak 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bir yargı mensubunun PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüştüğü iddiasını reddetti. Akşener, yargıdan bir kişinin ismini değiştirerek Öcalan ile görüşmeye gittiğini ve basına yansıyan bilgilerin doğru olabileceğini belirtmişti. Ancak Bozdağ, böyle bir görüşmenin olmadığını ve iddiaların yalan olduğunu ifade etti. Daha önce de benzer iddialar Yeni Yaşam gazetesi, Selahattin Demirtaş ve gazeteci Murat Ağırel tarafından dile getirilmişti.
3 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, deprem bölgesine gitmeyişini savunurken, Ahbap ve Babala TV ekibinin yardım kampanyalarını ve TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ı sert bir dille eleştirdi. Bahçeli, devletin her yerde olduğunu ve acıların siyasi çıkar için kullanılmasına karşı olduğunu belirtti. Ayrıca, yardım ve desteklerin AFAD aracılığıyla yapılmasının doğru olduğunu vurguladı ve deprem bölgesindeki durumları magazin gösterisine çevirenleri kınadı.
14 Şubat 2023

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yaşanan polemikte, Özdağ'ın babası Muzaffer Özdağ'ı da eleştirerek, 12 Mart 1971 askeri muhtırasından bir gün önce Alparslan Türkeş'i yalnız bırakıp istifa etmekle suçladı. Yalçın, ayrıca Devlet Bahçeli'nin 'ajan' olarak anıldığı iddialarını yalanladı ve Ümit Özdağ'ı 'meşrebi bulanık bir istihbaratçı artığı' olarak nitelendirdi. Özdağ'ın geçmişte MHP'den ayrılmasını ve FETÖ ile ilişkilerini sorgulayan sorular yöneltti.
11 Ocak 2023

11 Şubat'ta hayatını kaybeden eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ankara'da düzenlenen cenaze töreninin ardından Devlet Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze namazına ve defin törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gibi siyasi liderlerin yanı sıra çok sayıda siyasetçi, eski TBMM başkanları ve partililer katıldı.
14 Şubat 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP ile ortak liste oluşturulmasının mantıklı olmadığını belirtti ve MHP'nin kendi logoları ve adaylarıyla seçime katılacağını ifade etti. Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın diğer iki üyesi olan BBP ve YRP'nin de kendi adaylarıyla seçime gireceğini hatırlatarak, MHP'nin de aynı şekilde hareket edeceğini vurguladı. Bu açıklama, seçimlere kısa bir süre kala ve MHP'nin anketlerdeki oy oranının yüzde 7 barajının altında görülmesi bağlamında yapıldı.
28 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile parti genel merkezinde bir araya geldi. Görüşme basına kapalı gerçekleşti. Akşener, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Sinan Ateş'in kanını yerde bırakmayacaklarını belirtti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş ve cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 21 kişi tutuklanmıştı.
5 Nisan 2023

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar, cumhurbaşkanı adayı olacağı yönündeki iddiaları 'tevatürden ibaret' olarak nitelendirdi. T24 yazarı Murat Sabuncu'nun aktardığına göre, Bayraktar bir toplantıda gazeteci Özlem Gürses'in sorusu üzerine, cumhur ittifakının adayının uzun zamandır belli olduğunu ve kendisinin siyasete girmediğini belirtti. Ayrıca, MIT dergisinin Bayraktar TB2'yi 'çığır açan teknolojiler' arasında gösterdiği bilgisi de makalede yer aldı.
28 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında mayıs ayında seçim yapılması çağrısında bulundu ve adaylarının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğunu belirtti. TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil ise, mayıs ayının olağan seçim takvimi içinde olduğunu ve bu durumda Erdoğan'ın aday olamayacağını ifade etti. Kadıgil, Anayasa ve mevzuata uygun olarak Erdoğan'ın aday olmasını ve kaybetmesini istediklerini, bunun için Meclis'in erken seçim kararı alması gerektiğini söyledi.
17 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da silahlı saldırı sonucu öldürüldü. MHP'nin bu olaya sessiz kalması parti tabanında rahatsızlık yarattı ve çok sayıda üye istifa etti. Tepkiler TikTok'a da yansıdı ve ülkücü ideolojiyle özdeşleşen hilal bıyıklı ülkücüler, bıyıklarını keserek protesto etti. Videolar, 'Dava Sinan Ateş ile toprağa gömülmüştür' notuyla paylaşıldı.
9 Ocak 2023

Ankara'da 30 Aralık 2022'de öldürülen Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturma devam ederken, şüpheli Tolgahan Demirbaş'ın MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındığına dair polis tutanağının kaybolduğu ve yerine sokakta yakalandığı iddiasını içeren yeni bir tutanak düzenlendiği belirtildi. Bu durum, soruşturma sırasında MHP'li isimlerin de adının geçmesiyle dikkat çekiyor ve seçim öncesinde iddianamenin tamamlanması bekleniyor.
14 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantısından 'kıskaca alındık, dayatma var' diyerek ayrıldı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek İmamoğlu ve Yavaş'ı aday olmaya çağırdı. Bu durum, Akşener'in eski partisi MHP'de bazı milletvekilleri ve üyeler tarafından sevinçle karşılandı ve sosyal medyada Akşener'e yönelik eleştirel paylaşımlar yapıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçmişteki sözleri hatırlatılarak Akşener'in güvenilmezliği ve ihaneti ima eden ifadeler kullanıldı.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk'te katıldığı bir programda, iktidarın yargıdan bir kişiyi PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı Cezaevi'ne gönderdiğini öne sürdü. Akşener, bu kişinin kimliğini açıklamayı devlet adabına aykırı bulduğunu ifade etti. İddialar, HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ve gazeteci Murat Ağırel tarafından da dile getirilmişti. İktidarın, 2019 yerel seçimleri öncesinde de benzer bir görüşme gerçekleştirdiği ve Öcalan'ın mektubunun medyada paylaşıldığı hatırlatıldı.
1 Mayıs 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili sekiz kişi gözaltına alındı ve bunlar arasında iki özel harekat polisinin de olduğu iddia ediliyor. Cinayet şüphelilerinden birinin MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındığı ve daha sonra serbest bırakıldığı öne sürülüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuyla ilgili soruları yanıtsız bırakarak, soruşturmanın kamuoyu bilgilendirilerek ilerleyeceğini belirtti.
4 Ocak 2023

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in dayısı Halil İbrahim Bozkurt, yeğeninin ölümüyle ilgili olarak katillerin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde olduğunu öne sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinginde adalet talebiyle pankart açan aile, olay çözülmezse seçimlerde oy kullanmayacaklarını ifade etti. Bozkurt, Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı'ndan beklentilerinin kalmadığını, atanan savcının siyasi renginin belli olduğunu ve bu durumu kabul etmediklerini belirtti. Sinan Ateş'in güçlenmemesi için öldürüldüğünü düşündüklerini ve katillerin bilindiğini iddia etti. Ateş'in ölümüyle ilgili olarak şu ana kadar 13 kişi tutuklandı, ancak tetikçi olduğu belirtilen kişi henüz yakalanmadı.
22 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı kınayarak Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) süreci yönetememekle suçladı. Ayrıca, yerel seçimlerle ilgili olarak AK Parti ile ittifakın devam edeceğini ve cumhur ittifakının 31 Mart 2024 seçimleri için hazır olduğunu ifade etti. Bahçeli, ittifakın Türkiye Yüzyılı'na odaklandığını ve siyasi hesaplar yerine hedeflerin önemli olduğunu vurguladı.
16 Aralık 2023

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Saldırıdan önce yakınlarına endişelerini dile getirdiği ve 'kalemimin kırmışlar' dediği belirtiliyor. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin olaya sessiz kalmasını eleştirerek cinayetin aydınlatılmasını talep ediyor. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Ateş'in ölümüne şaşıran olmadığını ve siyasi çevresindeki kişilerin olayın arkasında kimlerin olduğunu bildiğini iddia ediyor.
2 Ocak 2023

İYİ Parti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yerel seçimlerde ortaklık teklifine, partinin genel başkanı Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta yapacağı konuşmayla yanıt vereceğini belirtti. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener'in konuşmasının 'Türk siyasetinde önemli bir başlangıç olacağını' ifade etti. Akşener'in 'siyasette yeni bir zemin açma iradesi'ni ortaya koyduğu ve 'millete kulak verileceği' belirtildi.
11 Ağustos 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ın iddialarını yalanladı. Okuyan, Kılıçdaroğlu'na bir yıl önce Meral Akşener hakkında bir dosya verdiğini ve bu bilgiler yüzünden Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olamayacağını iddia etmişti. Kılıçdaroğlu, böyle bir dosyanın kendisine sunulmadığını ve aralarında bir sorun olmadığını, Millet İttifakı liderleri arasındaki ilişkilerin sağlam olduğunu belirtti.
5 Şubat 2023
İşaretlediklerim