Karabağ'da, Hankendi-Askeran yolu yakınlarında bir benzin depolama alanında patlama oldu. Çıkan yangında çok sayıda kişi öldü, 200'den fazla kişi yaralandı. Ermenistan'ın resmi haber ajansı Armenpress, patlamanın akşam saatlerinde meydana geldiğini duyurdu. Patlamanın nedeni henüz belirlenemedi ve yaralıların durumunun ağır olduğu bildirildi.
26 Eylül 2023

Konya'nın Karapınar ilçesinde, Mehmet Harmancı isimli çiftçi, Karapınar Atış Test Değerlendirme Grup Komutanlığı sınırları içinde bulduğu mühimmatı yaylaya götürdü. Mühimmat, evden alınıp kamyonete yüklenirken patladı ve Mehmet Harmancı olay yerinde hayatını kaybetti. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve çevrede güvenlik önlemleri alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
1 Temmuz 2023

ABD'nin Las Vegas şehrinde bulunan Nevada Üniversitesi kampüsünde silahlı bir saldırı meydana geldi. Las Vegas Polisi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada çok sayıda kurbanın olduğunu ve halka bölgeden uzak durmaları çağrısında bulundu. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi ve saldırganın polis tarafından vurulduğu bildirildi. Üniversite öğrencileri ve okulun resmi hesabı, öğrencilere saklanmaları yönünde uyarılarda bulundu.
6 Aralık 2023

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde İstanbul'dan Malatya'ya giden Medine Turizm'e ait bir yolcu otobüsü devrildi. Kazaya aynı istikamette seyreden bir kamyonun da karışması sonucu dört kişi yaşamını yitirdi, 36 kişi yaralandı. Olay yerine ambulans, polis, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
2 Ocak 2024

Irak'ın Musul kentinde bir düğün salonunda çıkan yangında 100 kişi hayatını kaybetti, 500 kişi yaralandı. Yangının havai fişekler nedeniyle çıktığı belirtildi. Yangın esnasında düğün salonunda 800 kişi bulunduğu öğrenildi. Yangın bölgesine çevre illerden çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans sevk edildi.
27 Eylül 2023

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda 7 Ağustos'ta meydana gelen patlamada yaralananlardan biri daha hayatını kaybetti. Patlamada yaralanan memur Elif Dayıoğlu, Kocaeli Şehir Hastanesi'nde yaşam mücadelesini kaybetti. Daha önce de yoğun bakımdaki yaralılardan Ekrem Kalkan hayatını kaybetmişti. Patlamada yaralanan dört kişinin tedavisi ise devam ediyor.
14 Ağustos 2023

Mardin Midyat-Ömerli kara yolunda bir servis minibüsü şarampole devrildi. Kazada, minibüste bulunan altı kişi yaşamını yitirdi, beş kişi yaralandı. Olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar Midyat ve Mardin'deki hastanelere kaldırıldı.
2 Ocak 2023

Fas İçişleri Bakanlığı, Marakeş’in El-Huz bölgesinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 2 bin 12'ye, yaralı sayısının ise 2 bin 59'a çıktığını açıkladı. Ölümler, El-Huz bölgesi, Tarudant, Şişava, Verzazat, Marakeş, Azila, Agadir, Kazablanka ve Yusifiyye bölgesinde kaydedildi. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, insani yardımların deprem bölgelerine ulaştırılması için tüm imkanlar seferber edildi.
10 Eylül 2023

İran'da çoğunlukla kız öğrencilerin eğitim gördüğü okullarda meydana gelen toplu zehirlenme vakaları sonucunda 100'den fazla kişi gözaltına alındı. İran İçişleri Bakanlığı, bu kişilerin vakaların failleri olabileceği şüphesiyle gözaltına alındığını ve aralarında terör örgütleriyle bağlantılı olabilecek kişilerin de bulunduğunu açıkladı. Bazı gözaltına alınanların ise macera arayışı veya okulları tatil ettirme niyetiyle zararsız maddeler kullanarak zehirlenmelere yol açtıkları belirtildi. 30 Kasım 2022'den bu yana 238 okulda 5 binden fazla öğrenci zehirlendi.
12 Mart 2023

Hatay Defne ilçesinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem sonucu Antakya ilçesinde bir bina yıkıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden hasar gören ve eşya çıkarmaya çalışan dört kişi enkaz altında kaldı. AFAD, PAK ve UMKE ekiplerinin yürüttüğü arama kurtarma çalışmaları sonucunda üç kişinin cansız bedenine ulaşıldı ve bir kişi yaralı olarak kurtarıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasına göre, bu olayla birlikte can kaybı altıya yükseldi.
21 Şubat 2023

Fransa'nın başkenti Paris'te, Val de Grace Mahallesi'nde gaz kaçağı nedeniyle bir patlama meydana geldi. Patlama sonucunda en az 24 kişi yaralandı ve bir bina yıkıldı. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo olay yerine gitti ve patlamanın nedeni henüz net olarak bilinmiyor. Paris Savcılığı 'kasıtsız yaralama' gerekçesiyle soruşturma başlattı.
21 Haziran 2023

6 Şubat'ta Türkiye'nin güneydoğusunda meydana gelen ve 11 şehri etkileyen depremler sonucunda ölenlerin sayısı 47 bin 975'e ulaştı. AFAD Başkanı Yunus Sezer'in verdiği bilgiye göre, ölenler arasında 6 bin 278 yabancı uyruklu kişi bulunuyor. Ayrıca, 232 bin 632 binada toplam 651 bin 416 bağımsız birim yıkık durumda veya acil yıkılacak olarak belirlendi.
11 Mart 2023

Malatya'da, 6 Şubat'taki depremler sonucu ağır hasar gören Özbay Apartmanı çöktü. Olay yerine AFAD, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi ve yapılan incelemelerde enkaz altında kimsenin olmadığı tespit edildi. Çöken binanın yanındaki binada mahsur kalan 4 kişi, ekipler tarafından kurtarılarak tedbir amaçlı hastaneye götürüldü. Vali Hulusi Şahin olay yerinde incelemelerde bulundu ve çökmenin MASKİ ekiplerinin çalışması sırasında meydana geldiğini açıkladı.
25 Nisan 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası Türkiye genelinde üniversitelerde uzaktan eğitim modeline geçilmesine öğrenciler tepki gösteriyor. Kadıköy Süreyya Operası önünde toplanan öğrenciler, kaymakamlık tarafından yasaklanan protesto gösterisi düzenlemek istedi. 'Öldüren deprem değil devlet' sloganları atan öğrencilere polis müdahale etti ve 23 öğrenci gözaltına alındı.
20 Şubat 2023

6 Şubat depremlerinden etkilenen Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya'daki yaklaşık bin asistan hekim ve yan dal uzmanlık öğrencisi, yıkılan veya hasar gören üniversitelerde eğitimlerine devam edemiyor. Barınma sorunu ve eğitim için gerekli olanakların yetersizliği nedeniyle eğitimleri aksayan öğrenciler, Sağlık Bakanlığı önünde seslerini duyurmaya çalışıyor. Tıpta Uzmanlık Kurulu'nun (TUK) başka şehirlerde eğitimlerine devam etme kararı, sürenin kısalığı ve üniversite yönetimlerinin inisiyatifine bırakılması nedeniyle yeterli çözüm olmuyor. Öğrenciler, kalıcı çözümler ve eğitim eşitliği talep ediyor.
14 Nisan 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Marmara Denizi Gemlik Körfezi-Bursa Mudanya bölgesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem ve ardından gelen 4,5 büyüklüğündeki depremin bilançosunu açıkladı. İstanbul'un Esenler ve Küçükçekmece ilçelerinde birer bina ve Bursa'nın Mudanya ilçesinde bir evde çatlaklar oluştuğunu belirtti. Ayrıca Mudanya'da iki kişinin merdivenden düşerek yaralandığı bilgisini paylaştı. Depremin ardından 13 artçı sarsıntı daha kaydedildi.
4 Aralık 2023

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, 6 Şubat'ta Türkiye'nin güneydoğusunda meydana gelen depremler sonucunda ölenlerin sayısı 45 bin 89'a çıktı. Yaralı sayısı hakkında yeni bir bilgi verilmezken, son bilgilerde 108 bin 68 yaralı olduğu belirtilmişti. Depremlerden bu yana 11 bin 20 artçı sarsıntı kaydedildi ve bölgeden 1 milyon 971 bin 589 kişi tahliye edildi.
1 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7,4 büyüklüğündeki depremde 70 kişinin öldüğünü ve 200 kişinin yaralandığını açıkladı. Ayrıca, 200 bina yıkıldı. AFAD, depremin büyüklüğünü ve merkez üssünü doğruladı.
6 Şubat 2023

Gaziantep'te sabah saat 4:17'de 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gaziantep'te 47 kişinin öldüğünü, 550 kişinin yaralandığını ve 300 binanın yıkıldığını açıkladı. AFAD ise depremin Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde olduğunu ve can kaybının 76'ya ulaştığını duyurdu. Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya'da 23 kişinin öldüğünü, 420 kişinin yaralandığını ve 140 binanın yıkıldığını bildirdi.
6 Şubat 2023

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda 7 Ağustos'ta meydana gelen patlamada yaralanan 20 yaşındaki Ekrem Kalkan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Patlamada yaralanan beş kişinin tedavisi devam ederken, üçü ağır 12 kişi yaralanmıştı. Yaralılardan altısı ise taburcu edildi.
9 Ağustos 2023
İşaretlediklerim