Türkiye genelinde etkili olan fırtına ve yağışlar nedeniyle deniz ulaşımında aksamalar meydana geldi. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) tarafından yapılan açıklamalara göre, İstanbul, Bursa, Armutlu, Kadıköy ve Kabataş arasındaki birçok sefer iptal edildi. Ayrıca, Gestaş firması tarafından Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege'deki Gökçeada ve Bozcaada'ya yapılması planlanan bazı feribot seferleri de olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edildi.
2 Aralık 2023

Çanakkale'de Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada hatlarında yapılması planlanan bazı arabalı vapur seferleri, kötü hava koşulları sebebiyle iptal edildi. GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, Gökçeada'dan Kabatepe'ye 07:00 ve Kabatepe'den Gökçeada'ya 09:00 seferleri dışındaki tüm seferler iptal edilmiştir. Aynı şekilde, Bozcaada'dan Geyikli'ye 07:00 ve Geyikli'den Bozcaada'ya 08:00 seferleri hariç diğer tüm seferler yapılamayacak.
30 Kasım 2023

Rize'de etkili olan fırtına sebebiyle Karadeniz Sahil Yolu'nun Çayeli-Trabzon istikameti, dev dalgaların yola kaya parçaları taşıması sonucu oluşan hasarlar nedeniyle trafiğe kapatıldı. Karayolları ekipleri, yolda biriken enkazı temizlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Güvenlik güçleri, özellikle Kanlıdere mevkisi ile Büyükcaferpaşa arasındaki bölümde sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.
27 Kasım 2023

İstanbul'da haftanın ilk iş gününde sabah saatlerinde yağışın da etkisiyle trafikte ve toplu taşıma noktalarında yoğunluk yaşandı. T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda teknik bir arıza meydana geldi ve seferler geçici olarak Kabataş-Güngören istasyonları arasında sınırlı kaldı. Deniz ulaşımında da olumsuz hava koşulları nedeniyle aksamalar ve gecikmeler yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasına göre, sabah 09:11 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 81 olarak ölçüldü.
4 Aralık 2023

Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada hatlarında olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı feribot seferleri iptal edildi. GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, Bozcaada'dan Geyikli'ye ve Gökçeada'dan Kabatepe'ye yapılması planlanan sabah ve öğleden sonraki seferler fırtına nedeniyle gerçekleştirilemeyecek. Diğer hatlardaki seferlerde ise herhangi bir aksama bulunmamaktadır.
25 Kasım 2023

Kocaeli Topçular limanından Fransa'nın Sete kentine giden Galata Seaways isimli kargo gemisinde yaklaşık 15 kaçak sığınmacı tespit edildi. Gemi personeli kendilerini güvene alarak alarm verdi ve durum Fransa Sahil Güvenliği'ne iletildi. Fransa, durumu İtalya'ya bildirdi ve İtalya donanması Napoli açıklarında kurtarma operasyonu düzenledi. İki helikopterle gerçekleştirilen operasyon sonucunda 15 kişilik grup yakalandı ve İtalya Savunma Bakanı operasyonun başarıyla sonuçlandığını duyurdu.
11 Haziran 2023
İşaretlediklerim