Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Zonguldak'ta düzenlenen bir mitingde, Nisan 2023'ten bu yana uygulanan doğalgaz desteğinin Nisan 2024'e kadar devam edeceğini duyurdu. Bu destek, 25 metreküp doğalgaz tüketimine kadar olan kısmın faturalardan düşürülmesini içeriyor. Erdoğan, enerjide tam bağımsızlık hedeflerine de değinerek, Karadeniz'deki doğalgaz ve Gabar'da bulunan petrol keşiflerini örnek gösterdi ve günlük petrol üretiminin artırılması hedeflerinden bahsetti.
10 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatilinin dokuz gün olacağını duyurdu. Bayram tatili 16 Haziran'da başlayacak. Bu karar, vatandaşların tatil planlarını yapmaları açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
4 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara Gölbaşı'nda düzenlenen Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'nde polislere hukukun dışına çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Erdoğan, kamu görevlilerinin Anayasa ve yasalarla sınırlandırıldığını ve hukukun üstünlüğünün çiğnenmemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kolluk kuvvetlerinin halka yaklaşımının devletin vatandaşıyla kurduğu bağın niteliğini yansıttığını belirtti.
25 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başakşehir Futbol Akademisi ve Kupa Meydanı Açılış Programında yaptığı konuşmada, spora yapılan yatırımların meyvelerini toplamaya başladıklarını belirtti. Erdoğan, futbola husumet, holiganlık ve ideolojinin girmesinin sporun ruhuna zarar verdiğini vurguladı. Türkiye genelinde spor tesislerinin sayısının artırıldığını ve sporun birleştirici ruhuna ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Ayrıca, sporun finansal boyutuna da dikkat çekerek, Türkiye futbolunun günümüz şartlarına uyarlanması gerektiğini söyledi.
9 Ağustos 2024

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine yüzde 40 oranında zam yapıldı. Yeni tarifeye göre, otomobiller için gündüz geçiş ücreti 156 lira, minibüsler için 234 lira ve motosikletler için 60,8 lira olarak belirlendi. Bu zam, köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yapılan zamların ardından geldi. 15 Ağustos'ta köprü ve otoyollara da zam yapılmıştı.
16 Ağustos 2024

Ahmet Taşgetiren, Türkiye'de emeklilerin zor yaşam koşullarını ve iktidarın bu durumda sorumluluğunu ele alıyor. 22 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın, özellikle 2013'ten sonra ekonomideki yanlış kararlar nedeniyle bu sorunlardan sorumlu olduğunu belirtiyor. Emeklilerin zorluklar içinde yaşamak zorunda bırakıldığını, işsizlik ve asgari ücretle geçinme zorluklarının arttığını vurguluyor. Ayrıca, emeklilerin bir yürüyüş düzenlemesi durumunda bunun büyük bir etki yaratacağını ifade ediyor.
25 Şubat 2024

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine yüzde 40 oranında zam yapıldı. Yeni tarifeye göre otomobiller 112 lira, minibüsler 168 lira ve motosikletler 43,7 lira ödeyecek. Bu zam, 14 Mayıs'ta otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yapılan yüzde 60'lık zammın ardından geldi.
16 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanlığı'nda düzenlenen 2024-2025 Adli Yıl Açılış Töreni'nde yeni hukuk reformları ve anayasa tartışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, adalet sisteminin etkin, güvenilir, tarafsız ve bağımsız olmasını sağlamak için son 22 yılda yapılan reformları ve yeni adımları anlattı. Ayrıca, yeni anayasa konusunda muhalefetin ön yargılarından dolayı sağlıklı bir tartışma ortamı oluşmadığını belirtti. Erdoğan, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığının önemine vurgu yaparak, mahkeme kararlarının eleştirilebileceğini ancak adalete karşı husumetin kabul edilemez olduğunu ifade etti.
2 Eylül 2024

Engellilerin Haklarına Erişim Platformu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde, engelli aylıklarının ve bakım ücretlerinin artırılması talebiyle bir eylem gerçekleştirdi. Platformun sözcüsü Turhan İçli, engelli aylığının 4 bin 195 lira olduğunu ve bu miktarla geçinmenin mümkün olmadığını belirtti. İçli, Türkiye'de engelli nüfusun yüzde 12 olduğunu ancak 2024 bütçesinin sadece yüzde 1'inin engellilere ayrıldığını vurguladı. Ayrıca, 2013'ten itibaren özellikle Covid-19 salgınından sonra engelli haklarında duraklama yaşandığını ifade etti.
14 Mayıs 2024

Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurtdışı gezilerine katılan gazetecilerin otel ve yemek masraflarını kendilerinin ödediğini belirtti. Hakan, bu gezilerde sadece uçak seyahatinin ücretsiz olduğunu ve gazetecilere ayrılan koltukların ekonomi sınıfıyla eşdeğer olduğunu ifade etti. Ayrıca, Ekrem İmamoğlu’nun yurtdışı gezilerine katılan gazetecilerin de benzer masrafları kendilerinin ödeyip ödemediğini merak ettiğini dile getirdi.
20 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Danışma Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, bazı çıkar gruplarının fiyat manipülasyonu yaparak piyasayı bozduğunu ve bu gruplardan hesap soracaklarını belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin tarım politikalarını eleştirenlere sert yanıtlar vererek, Türkiye'nin tarımsal üretimde dünya liderleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, genç ve kadın üreticilere ek destek sağlanacağını, hayvansal üretimin planlı hale getirileceğini ve su israfının önleneceğini açıkladı.
14 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sokak köpekleri sorununu 'yakala-kısırlaştır-sal' metoduyla çözemediklerini belirterek, yeni bir düzenleme yapılacağını açıkladı. Erdoğan, sokak köpeklerinin barınaklara alınarak sahiplendirilmesini, aksi takdirde uyutulmasını öngören bir yasa tasarısının Meclis'e sunulacağını söyledi. Bu düzenleme için muhalefetin desteği talep edildi. Erdoğan, Türkiye'de tahmini 4 milyon sahipsiz köpek olduğunu ve kuduz riskinin arttığını vurguladı.
29 Mayıs 2024

Emin Çölaşan, devlet bütçesinin kötü durumda olduğunu ve emeklilere yapılan maaş artışlarının yetersiz kaldığını belirtti. Devletin bütçe açığını kapatmak için çeşitli mal ve hizmetlere zam yapacağını öne sürdü. Ayrıca, başıboş sokak köpekleri sorununun da gündemde olduğunu ve bu konuda hazırlanan yasa teklifinin Meclis'te olduğunu ifade etti. Sokak köpeklerinin sayısının bilinmediğini ve barınakların yetersiz olduğunu vurguladı.
19 Temmuz 2024

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, İstanbul'un Kartal ilçesindeki bir pazar yerinde vergi adaletsizliğine dikkat çekti. Baş, hükümetin vergi politikalarını eleştirerek, eskiden alınan vergilerin yol, su ve elektrik gibi hizmetlere dönüştüğünü, ancak şimdi bu hizmetler için ek vergiler alındığını belirtti. Ayrıca, dolaylı vergilerin halkın cebinden fark ettirmeden çalındığını ve büyük şirketlerin vergi ödemekten kaçındığını vurguladı.
28 Haziran 2024

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, İstanbul'da işçiler Saraçhane'den Taksim'e yürümek istedi. Polis, Unkapanı kemerlerinde yolu ablukaya alarak plastik mermi ve biber gazı kullanarak işçilerin ilerlemesini engelledi. Bu olaylar sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından işçilere selam ve sevgilerini ileterek bayramlarını kutladı.
1 Mayıs 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Emekliler yılı' kapsamında emeklilere yurt içi varışlı kargo gönderimlerinde yüzde 20 indirim yapılacağını açıkladı. Bu kampanya, PTT tarafından ayda en fazla beş adet kargo gönderimi için geçerli olacak. Emekliler, PTT iş yerlerine kimlik numaralarını ibraz ederek bu indirimden faydalanabilecekler. Kampanyanın detaylarına PTT’nin resmi internet sitesinden veya şubelerinden ulaşılabilir.
12 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen açılış töreniyle, Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki 8,3 kilometrelik raylı sistem hattı hizmete girdi. Bu hat, sekiz istasyondan oluşuyor ve tek yönlü sefer süresi 20 dakika olarak belirlenmiştir. Proje kapsamında, 7,3 kilometrelik yaya ve bisiklet yolu ile 6 bin metrekarelik kapalı sosyal kültürel alan yer almakta. Ayrıca, projede 122 bin 550 metrekare meydan ve rekreasyon alanı ile 74 bin metrekare yeşil alan bulunuyor.
26 Şubat 2024

Emre Kongar, ABD'nin 'Ilımlı İslam' projesi ile Erdoğan grubunun iktidara geldiğini ve Silivri Davaları ile demokratik cumhuriyetin temel kurumlarının çökertildiğini belirtti. Kongar, askeri darbe girişimi bahanesiyle ilan edilen Olağanüstü Hal ortamında anayasanın değiştirilerek otoriter bir rejim kurulduğunu ifade etti. Türkiye'nin Irak ve Suriye savaşları sırasında büyük ekonomik ve insani kayıplar yaşadığını, sınır güvenliğinin zayıfladığını ve ülkenin demografik yapısının değiştiğini vurguladı. Kongar, iktidarın seçmen desteğini kaybettiğini ve Ortadoğu'daki yanlışlardan dönme belirtileri gösterdiğini belirtti.
9 Temmuz 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk gününde yaşanan 651 trafik kazasını ve bu kazalarda dokuz kişinin ölümünü, 1047 kişinin yaralanmasını açıkladı. Yerlikaya, 411 bin 588 aracın denetlendiğini, 19 bin 654 araca hız ve radar işlemi, 37 bin 130 araca ise diğer işlemlerin yapıldığını belirtti. Emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin vatandaşların güvenliği için gerekli önlemleri aldığı ve denetimleri hassasiyetle sürdürdüğü vurgulandı.
7 Nisan 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, boğazlardan uğraksız geçiş yapan gemilerden alınan ücretin 1 Temmuz'dan itibaren 5,07 dolar olacağını duyurdu. Bu güncelleme ile ücretler 2022 öncesine göre 6,3 katına çıkmış olacak. Bakan Uraloğlu, bu artışın devlet hazinesine döviz girişini artıracağını belirtti.
13 Haziran 2024
İşaretlediklerim