İzmir'de Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası'na üye metro ve tramvay çalışanları, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle greve başladı. Görüşmeler, İzmir Metro AŞ adına yetkilendirilen Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası ile Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası arasında gerçekleşti ancak 625 çalışanı ilgilendiren konularda sonuç alınamadı. Tarafların, refah payları ve enflasyon farklarını da içeren 11 maddede anlaşamadığı belirtildi.
31 Temmuz 2023

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Mamak metrosu ihalesinde Cengiz İnşaat, Makyol İnşaat ve Kolin İnşaat dahil beş şirketin verdiği teklifleri 'fahiş' bulduğu için reddetti. ABB'ye göre projenin maliyeti 370 milyon avro iken, en düşük teklif 575 milyon avro ile Cengiz Holding'den geldi. İhaledeki teklifler arasındaki fark yüzde 1'den azdı. ABB, rekabetçi bir ortam sağlamak ve kamu kaynaklarını korumak amacıyla ihaleyi en kısa zamanda yeniden yapacağını duyurdu.
31 Ocak 2024

İspanya'da, Renfe'nin genel müdürü Isaías Táboas ve Ulaştırma Bakanlığı Sekreteri Isabel Pardo de Vera, alınan yeni banliyö trenlerinin bazı tünellerden geçemeyecek kadar büyük olduğunun anlaşılması üzerine istifa etti. Renfe, CAF firmasından 258 milyon avro değerinde 31 banliyö treni sipariş etmiş, ancak trenlerin boyutlarının bazı tüneller için çok geniş olduğu fark edilmişti. Hükümet ve Renfe, hatanın erken fark edildiğini ve paranın boşa gitmediğini belirtti. Soruşturma başlatıldı ve trenlerin teslimatının 2024 yerine 2026'da yapılacağı duyuruldu.
21 Şubat 2023

Metro İstanbul, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte sefer saatlerinde düzenlemelere giderek, belirli hatlarda seferlerin 01:00'e kadar devam edeceğini duyurdu. Bu düzenleme M1A, M1B, M2, M3, M4, M6, M7 ve M9 metro hatları ile T1, T4, T5 tramvay ve F1, F4 füniküler hatlarını kapsıyor. Ayrıca, hafta sonları gece metrosu uygulaması ve İETT'nin 11 gece hattı Ramazan boyunca hizmet vermeye devam edecek.
10 Mart 2024

Fenerbahçe'nin Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanşında Olympiakos ile evinde oynayacağı maç nedeniyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Metro İstanbul, bazı metro hatlarının sefer saatlerini gece 01.00'e kadar uzattı. Uzatılan hatlar arasında M1A, M1B, M2, M4, M5, M6, M7 ve M8 bulunmaktadır. Bu düzenleme, maça gidecek taraftarların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla yapılmıştır.
16 Nisan 2024

Metro İstanbul, 26 Şubat 2024 tarihinde oynanacak Galatasaray-Antalyaspor maçı nedeniyle M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattında sefer düzenlemeleri yaptı. Maç öncesi 18:00-19:45 saatleri arasında Yenikapı-Seyrantepe arası 7,5 dakikada bir ek seferler konulacak. Maç sonrası ise taraftar yoğunluğuna bağlı olarak Seyrantepe-Yenikapı arası beş dakikada bir ek seferler yapılacak.
26 Şubat 2024

İstanbul Valiliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bazı önlemler alarak, M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattının Taksim ve Şişhane istasyonlarının İstiklal Caddesi girişlerini ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattını geçici olarak işletmeye kapattı. Bu karar, 8 Mart Cuma günü saat 14:00 itibarıyla yürürlüğe girdi ve ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacak. Metro İstanbul, bu durumu sosyal medya hesabından duyurdu ve araçların Taksim istasyonunda durmadan seferlerine devam edeceğini bildirdi.
8 Mart 2024

Metro İstanbul, Taksim ve Şişhane istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler hattının yarın saat 10.00’dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar kapatılacağını açıkladı. Bu kararın İstanbul Valiliği tarafından alındığı belirtildi. Kararın gerekçesi resmi olarak açıklanmasa da, yarın Taksim’de düzenlenmesi planlanan 10’uncu Trans Onur Yürüyüşü nedeniyle alındığı iddia ediliyor. Bu nedenle bölgede sıkı güvenlik önlemleri alındı.
22 Haziran 2024

İstanbul Valiliği, Gezi Direnişi'nin 11. yıldönümü nedeniyle Taksim ve Şişhane metro istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nı kapatma kararı aldı. Metro İstanbul'un duyurusuna göre, M2 Yenikapı-Hacıosman metrosu bu istasyonlarda durmayacak. Taksim Dayanışması, sosyal medya üzerinden bu akşam Taksim'de basın açıklaması yapacaklarını duyurdu. Valiliğin aldığı bu karar, güvenlik önlemleri kapsamında yapıldı.
31 Mayıs 2024

T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda, Galata Köprüsü üzerindeki katener (enerji) teline bir afiş dolanması sonucu tramvay seferleri yaklaşık 20 dakika süreyle durduruldu. Metro İstanbul'un Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, seferler Kabataş-Karaköy ve Eminönü-Bağcılar istasyonları arasında kısıtlı olarak gerçekleştirildi. Sorunun giderilmesinin ardından seferler normale döndü.
13 Mart 2024

Taksim ve Şişhane metro istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler hattında seferler normale döndü. Metro İstanbul, İstanbul Valiliği'nin kararı doğrultusunda bu istasyonların 23 Haziran'da kapatılacağını duyurmuştu. Kapatma kararının, Taksim'de düzenlenmesi planlanan 10'uncu Trans Onur Yürüyüşü nedeniyle alındığı düşünülüyordu. Seferler, bir günlük aranın ardından yeniden başladı.
23 Haziran 2024

Bu akşam oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı-Hacıosman metro hattında düzenlemeye gitti. 17:00 ile 18:45 arasında olağan seferlere ek olarak yedi buçuk dakika arayla Yenikapı-Seyrantepe seferleri yapılacak. Maç sonrası da taraftar yoğunluğu bitene kadar beş dakika aralıklarla Seyrantepe-Yenikapı seferleri gerçekleştirilecek. Futbolseverlerin İSPARK otoparklarına araçlarını park ederek stadyuma daha kolay ulaşabileceği belirtildi.
19 Mayıs 2024

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla İstanbul'da uygulanacak ulaşım kısıtlamalarını duyurdu. Taksim Meydanı ve çevresine ulaşım sağlayan birçok metro, tramvay ve otobüs hattı geçici olarak hizmet dışı bırakılacak. Ayrıca, Avrupa yakasından Anadolu yakasına yolcu ve araç taşınacak, ancak Anadolu yakasından Avrupa yakasına bazı iskelelerden yolcu ve araç taşınmayacak. Güvenlik önlemleri kapsamında, çöp konteynırları kaldırılacak ve muhtemel yürüyüş güzergahları temizlenecek.
30 Nisan 2024

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle, Şehir Hatları AŞ tarafından yapılan açıklamada bazı vapur seferlerinin ikinci bir duyuruya kadar iptal edildiği bildirildi. İptal edilen seferler arasında Bostancı-Moda-Kabataş, Büyükada-Sedef Adası ve Maltepe-Adalar hattı bulunmaktadır. Vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için bu durumu dikkate almaları gerekmektedir.
11 Şubat 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, 31 Mart'ta Türkiye'de yapılacak yerel seçimler sırasında hava durumunun parçalı ve az bulutlu olacağı öngörülüyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenirken, Marmara bölgesi ile ülkenin iç ve doğu kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis oluşabileceği belirtiliyor. Seçim günü için belirli illerin hava durumu tahminleri de paylaşılmıştır.
30 Mart 2024

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle İstanbul, Ankara ve İzmir'de raylı sistemlerde ulaşım ücretsiz sağlanacak. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, bu şehirlerde Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hatlarındaki seferler bu özel günlerde ücretsiz olacak. Ayrıca, 1 Mayıs'ta İstanbul'da toplu ulaşıma kısıtlamalar uygulanacak.
30 Nisan 2024

Metro İstanbul, 15 Şubat 2024 tarihinde oynanacak Galatasaray-Sparta Prag maçına özel olarak M2 hattında sefer düzenlemeleri gerçekleştirdi. Açıklamaya göre, maç günü 18:45-20:30 saatleri arasında Yenikapı-Hacıosman seferlerine ek olarak, 7,5 dakika aralıklarla Yenikapı-Seyrantepe arası aktarmasız seferler yapılacak. Maçın bitiminden sonra ise taraftar yoğunluğuna bağlı olarak 5 dakikada bir Seyrantepe-Yenikapı arası aktarmasız seferler düzenlenecek.
15 Şubat 2024

İstanbul'da 'M' harfi ile işaretlenen metrolar İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, 'U' harfi ile işaretlenen metrolar ise Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Bu ayrım, AKP iktidarının 'Her şeyi sadece biz yaparız' mantığından kaynaklanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin borçlanma haddi aşıldığında Ulaştırma Bakanlığı metro yapımı için görevlendirilmiş, ancak İstanbul'un CHP'ye geçmesiyle bu destek kesilmiş. CHP'li belediye kendi olanaklarıyla metro hattını genişletme yatırımları yapmıştır.
13 Şubat 2024

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda yapılacak bakım çalışması nedeniyle 23 Haziran Pazar günü saat 23.00'ten itibaren seferler sadece Eminönü-Üniversite durakları arasında gerçekleştirilecek. Üniversite-Alibeyköy Cep Otogarı istasyonları arasında ise saat 23.00'ten 00.00'a kadar ücretsiz İETT otobüsleri hizmet verecek. Metro İstanbul, bu düzenlemenin bakım çalışmaları nedeniyle yapıldığını açıkladı.
23 Haziran 2024

Üsküdar-Çekmeköy Metro Hattı'nda meydana gelen teknik bir arıza sebebiyle metro seferleri geçici olarak durduruldu. Metro İstanbul'un sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruda, arızanın giderilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Seferlerin durdurulması sonucu, özellikle Üsküdar ve Altunizade istasyonlarında yoğunluk yaşandı ve yolcular alternatif ulaşım yöntemleri olan otobüslere yönlendirildi. Bu durum, otobüs duraklarında da kalabalıklara neden oldu.
7 Mart 2024
İşaretlediklerim