HEDEP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, eski Diyarbakır belediye başkanı Gültan Kışanak'ın azami tutukluluk süresinin dolduğunu ve tahliye edilmesi gerektiğini belirtti. Kışanak, 'örgüt propagandası' suçlamasıyla yargılandığı dosyanın Malatya Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ettiği, diğer suçlardan dosyalarının da Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde olduğu belirtildi. Kışanak'ın toplam tutukluluk süresinin 25 Ekim 2023'te yedi yılını doldurduğuna dikkat çekildi. Beştaş, uzun tutukluluk hallerinin insan hak ve hürriyetleri önündeki engellerden birisi olduğunu vurguladı.
26 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta yapılacak seçim için 'güncelleme' olarak adlandırdığı ve üçüncü dönem adaylığını 'yeni sistemle kronometreyi sıfırladık' diyerek meşru gösterdiği süreçte, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin cumhurbaşkanı adayını 13 Şubat'ta açıklayacaklarını bildirdi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın üçüncü dönem adaylığının anayasal olmadığını savundu ve İYİ Parti'deki istifa, HDP'ye yönelik kapatma davası, eski Ülkü Ocakları başkanının cinayeti gibi konularda da görüşlerini paylaştı.
29 Ocak 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, partinin mevcut lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda yeniden aday gösterileceğini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in genel başkanlık için daha dikkatli olmaları gerektiğini ve aday olacaklarsa bunu resmen açıklamaları gerektiğini söyledi. Kuşoğlu ayrıca, İmamoğlu'nun hukuki sorunları nedeniyle genel başkanlık için uygun olmadığını ve bu durumun hem partiyi hem de İstanbul'u kaybetme riski taşıdığını ifade etti.
16 Haziran 2023

CHP, TRT'nin Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Sana Söz Yine Baharlar Gelecek' isimli reklam filmini yayınlamaması ve muhalefetin sesini kısmaya çalıştığı gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. CHP Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, TRT'nin iktidarın açıklamalarına geniş yer verirken muhalefeti görmezden geldiğini ve bu durumun hukuksuz olduğunu belirtti. Özkan, TRT'nin milletin televizyonu olma özelliğini yitirdiğini ve bunun değiştirilmesi gerektiğini ifade etti.
17 Nisan 2023

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve diğer 17 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması hakkında hazırlanan fezlekeler, TBMM Başkanlığı'na iletildi. Bu fezlekeler, Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan karma komisyona havale edildi. Fezlekeler arasında Pervin Buldan'ın iki, diğer bazı HDP milletvekillerinin birden fazla dosyası yer alıyor. İYİ Parti ve CHP'den de iki milletvekilinin fezlekeleri bulunmaktadır.
27 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da bir açılış töreninde yaptığı konuşmada, devlet hazinesinden haksız yere alındığını iddia ettiği 418 milyar doları Türk halkının cebine koyacağını belirtti. Kendisine karşı engellemeler olduğunu ve bunlara rağmen mücadele etmeye devam edeceğini ifade etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na teşekkürlerini ileterek, onun İstanbul için yaptığı hizmetleri övdü.
26 Mart 2023

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, programındaki açıklamaları nedeniyle tutuklandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yanardağ için bir heyet oluşturdu. CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, bu heyetin bir üyesi olarak Yanardağ'ı ziyaret edeceklerini belirtti.
28 Haziran 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in önerisi ve yaşanan kriz sonrasında, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş cumhurbaşkanı yardımcılığına aday gösterilecek. Altlı masa toplantısında bu karar beş saat süren bir toplantının ardından Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu tarafından duyuruldu. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bütün renklerini bir araya getirme ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş konusunda ittifak partileriyle mutabık kaldıklarını belirtti.
6 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde yükselen değişim talepleri ve istifa çağrıları üzerine bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, partinin yetkili kurullarının bu konuda karar vereceğini ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkan adayları arasında olduğu ve 'değişim' mesajı verdiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu, parti içi sürecin devam ettiğini ve kararın parti meclisi ve MYK'da yapılacak incelemeler ve tartışmalar sonucunda verileceğini söyledi.
1 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gençlere yönelik 'Alevi' başlıklı videosunu eleştirerek, seçim öncesi başlatılan istismar siyasetinin Türkiye'de zemin tutmayacağını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun videosu, Alevi kimliğini ve inancını dile getirmesiyle dikkat çekmiş ve çeşitli kesimlerden destek almıştı. Erdoğan, mezhep ve etnik köken tartışmalarını karanlık pazarlıkları gizlemek için açıldığını ve eski Türkiye'nin hastalıklarını kaşıyanların başarılı olamayacağını ifade etti.
22 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını 'dayatma' olarak nitelendirmesi ve altılı masadan ayrılmasının ardından, CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı, aralarında Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu bir toplantıda Kılıçdaroğlu'na desteklerini ifade etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, belediye başkanlarının Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini duyurdu.
4 Mart 2023

Gezi Parkı davasından tutuklu olan avukat Can Atalay, Hatay'dan TİP milletvekili olarak seçildi. Avukatları, Atalay'ın mazbatasını alarak tutukluluğun sona ermesi için başvuruda bulundu, ancak Atalay hala serbest bırakılmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Atalay'ın hukuksuz bir şekilde tutuklu tutulduğunu ve bunun hesabını soracağını belirtti. Kılıçdaroğlu, adalet sistemindeki erozyonun durdurulması ve Atalay'ın derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.
5 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale'deki bir etkinlikte konuştu. Kılıçdaroğlu, iktidarın yandaşlarına aktardığı iddia edilen paraları geri alacağını ve 'beşli çeteler' olarak adlandırdığı bazı sermaye gruplarına hesap soracağını belirtti. Ayrıca, devlette liyakat sistemini sağlayacağını, KPSS'de alınan puanlara göre atama yapılacağını ve cumhurbaşkanlığına ait 16 uçağı satarak yangın söndürme uçakları alacağını vaat etti.
11 Nisan 2023

6 Şubat'ta Türkiye'de meydana gelen büyük depremler sonrası, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarının yardım ve onarım çalışmalarını sosyal medyada paylaştı. OHAL ilan edilmesinin ardından, bu çalışmaların engellenmesi iddialarına karşı Kılıçdaroğlu, 'Gelsinler tutuklasınlar' ifadesiyle meydan okudu. Ayrıca, deprem hakkında paylaşım yaparak tutuklanan gençler ve gazetecilerin serbest bırakılmasını talep etti.
8 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim kampanyası sırasında muhalefeti 'terörle ilişkili' olarak gösteren montajlanmış görüntüler kullanmıştı. Muhalefet, ikinci tur seçim kampanyasında bu iddiaları gerçek görüntüler ve belgelerle çürütmüştü. CHP, Erdoğan'ın montaj ve hakaret içeren suçlamalarına karşı bir video yayınladı. Videoda, Erdoğan'ın iddialarına inanan bir AKP'li ile gazi bir CHP'li arasındaki diyalog gösteriliyor.
26 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya Ereğli'de düzenlenen 'millet buluşmaları' kapsamında yaptığı konuşmada, AKP döneminde sermayeye 418 milyar dolar aktarıldığını iddia etti. İktidara gelmeleri durumunda 100 bin öğretmen atayacaklarını, esnaf bakanlığı kuracaklarını ve çiftçilere yönelik desteklerde bulunacaklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, gençlere özgürlük vurgusu yaparak, demokrasinin güçleneceğini ve özgürlük alanlarının genişleyeceğini ifade etti.
28 Mart 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter profilinde bir güncelleme yaparak '13. Cumhurbaşkanı Adayı' ifadesini ekledi. Bu değişiklik, Kılıçdaroğlu'nun 'millet ittifakı' tarafından cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesinin ardından gerçekleşti. Kılıçdaroğlu, aynı gün parti grubuna son kez hitap etti.
7 Mart 2023

28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP'de bazı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri istifa etti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, istifaları kabul edecek ve yeni görevlendirmeler yapacak. Parti kaynaklarına göre istifalar Kılıçdaroğlu tarafından istendi. Ayrıca Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcılarının grup başkan vekilliğine aday olmalarını eleştirdi ve bu durumun parti meclisi üyeliklerini etkileyebileceği belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimleri MYK'ya alabileceği ifade ediliyor.
31 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanları ile yaptığı toplantıda, kendisinden aday olmasını beklediklerini ifade eden belediye başkanlarına 'O konuda bir sıkıntı olmayacak' yanıtını verdi. Bu gelişme, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılabilmesi için 10 Mart'ta yetkisini kullanacağını açıklamasının ardından geldi. Muhalefetin adayı henüz belli olmazken, altılı masa toplantısında Kılıçdaroğlu'nun adaylığını liderlere bildireceği öngörülüyordu. Ancak Kılıçdaroğlu, altılı masa toplantısı öncesinde böyle bir açıklama yapılmasını doğru bulmadı.
27 Ocak 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Anayasa Mahkemesi'nin HDP'ye yapılan Hazine yardımını kesme kararını ve CHP ile İYİ Parti milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması taleplerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmamasını 'namertsiniz' diyerek meydan okudu ve siyasi partilerin kapatılmasının demokrasi dışı olduğunu belirtti. Ayrıca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili olarak azmettiricileri teslim etmesi gerektiğini söyleyerek yüklendi.
10 Ocak 2023
İşaretlediklerim