Warner Bros. Discovery, Peter Jackson'ın yönettiği ve büyük başarı elde eden 'Yüzüklerin Efendisi' serisinin yeni filmlerini çekeceğini açıkladı. Yapım şirketi, serinin daha önce keşfedilmemiş kısımlarını ele alacak yeni projeler için New Line Cinema ile anlaşma sağladı. Ayrıca, 'Yüzüklerin Efendisi: Rohirrim Savaşı' adında, seriden 183 yıl öncesini konu alan bir animasyon filmi üzerinde çalışıldığı ve Nisan 2024'te vizyona girmesinin planlandığı belirtildi.
24 Şubat 2023

John Lennon’ın 1968’de Abbey Road Stüdyoları’nda bir ziyaretçiye hediye ettiği yuvarlak mavi gözlük, 31 Temmuz’da Surrey’deki Farleigh Golf Kulübü’nde açık artırmaya çıkacak. Gözlüğün 3 bin sterline kadar alıcı bulması bekleniyor. Ayrıca, The Beatles albüm kapağının çekimi sırasında çekilen 33 siyah beyaz fotoğraftan oluşan bir koleksiyon da satışa sunulacak. Bu koleksiyonun 200-300 sterline satılması öngörülüyor.
22 Temmuz 2024

20. yüzyılın en tanınmış şahsiyetlerinin imzalarını içeren bir koleksiyon, açık artırmada yaklaşık 78 bin sterline (3,3 milyon liraya) satıldı. En yüksek fiyat, Mao Zedong’un imzasını taşıyan banknot için verildi. The Doors grubunun solisti Jim Morrison’ın imzalı şiir kitabı ve eski Çin lideri Deng Şiaoping’in imzaladığı eser de yüksek fiyatlara alıcı buldu. Satış geliri, koleksiyoncunun memleketindeki hayır kurumlarına dağıtılacak.
25 Temmuz 2024

Fransa'nın başkenti Paris'teki Drouot Müzayede Evi, 150 milyon yıllık 'camptosaurus' cinsi dinozor iskeletini 20 Ekim'de açık artırmayla satışa sunacak. 'Barry' ismi verilen dinozorun iskeletinin fiyatının 1,2 milyon avroya kadar çıkabileceği belirtildi. ABD'nin Wyoming eyaletinde 2000'li yıllarda keşfedilen dinozor iskeletinin kafatasının yüzde 90'ı, dişleriyle birlikte bugüne kadar çok iyi muhafaza edildi.
26 Eylül 2023

New York menşeili NiK Bentel Studio, ünlü yönetmen Wes Anderson'ın filmlerinden ilham alarak 'The Bentel’s Box Bag' adında bir çanta tasarladı. 'The Grand Budapest Hotel' filminden esinlenilen pembe deri çanta, Anderson'ın ikonik estetiğini yansıtıyor ve sadece 300 adet üretilecek. Çantalar, stüdyonun web sitesinde 13 Mart'tan itibaren satışa sunulacak ve her biri özel bir metalik kimlik kartı ile gelecek.
13 Mart 2024

1926 yılına ait nadir bir İskoç viskisi olan Macallan 1926 single malt, Londra'daki Sotheby’s Müzayede Evi'nde 2,1 milyon sterline (yaklaşık 77 milyon 436 bin lira) satılarak açık artırmada satılan en pahalı içki rekorunu kırdı. Viski, tahmini fiyatının iki katından fazla bir bedelle alıcı buldu. Müzayede evinin viski sorumlusu Jonny Fowle, viskinin tadına bakma fırsatı bulduğunu ve zengin bir tat profiline sahip olduğunu belirtti. 1986 yılında şişelenen ve sadece 40 adet üretilen bu viskinin bir önceki rekoru 2019 yılında 1,5 milyon sterline satılan bir şişe kırmıştı.
19 Kasım 2023

Hollywood Ticaret Odası, Batman'i Hollywood Şöhretler Kaldırımı'nda bir yıldızla onurlandıracak. Batman'in yıldızı, yaratıcılarından Bob Kane'in yanında yer alacak ve 26 Eylül'deki törene DC'nin başkanı Jim Lee ile genel müdürü Anne DePies katılacak. Batman, Hollywood Şöhretler Kaldırımı'nda yıldız alan ilk süper kahraman olacak. Batman serisi, 1939'dan bu yana çeşitli sinema uyarlamalarıyla önemli gişe başarıları elde etti.
19 Eylül 2024

Titian’ın 1995 yılında çalınan ve Londra’da bir otobüs durağında plastik torba içinde bulunan rönesans dönemi tablosu, 15 milyon ila 25 milyon sterlin arasında bir fiyata alıcısını bekliyor. Venedikli ressamın 'Rest on the Flight into Egypt' adlı tabloyu 1508’de yaptığı düşünülüyor. Eser, tarih boyunca iki kez çalınmış ve son olarak 1995’teki hırsızlıktan sonra yedi yıl arayışın ardından bulunmuştu. Tablo, Christie’s tarafından 29 Haziran’da satışa çıkarılacak.
13 Haziran 2024

ABD'li ünlü basketbolcu Michael Jordan'ın 1998 NBA Finalleri ikinci maçında giydiği ve 'Son Dans' olarak adlandırılan ayakkabılar, açık artırma yoluyla 2,2 milyon dolara satıldı. Bu satışla birlikte, Jordan'ın ayakkabıları şimdiye kadar satılan en pahalı spor ayakkabıları oldu. Ayakkabıların 2 ile 4 milyon dolar arasında satılması bekleniyordu. Jordan'ın aynı finallerde giydiği forma da önceki yıl 10 milyon 100 bin dolara satılmıştı.
12 Nisan 2023

Ünlü basketbol yıldızı Kobe Bryant'ın 2000 NBA şampiyonluğuna ait yüzüğü, 927 bin 200 dolara satılarak Bill Russell'ın 1957 şampiyonluk yüzüğünün rekorunu kırdı. Yüzük, Kobe tarafından babası Joe'ya hediye edilmişti ve satışı Goldin tarafından gerçekleştirildi. Kobe'nin ailesiyle ilişkileri zaman zaman gergin olmuş, 2013'te ailesiyle hatıraların satışı konusunda yaşadığı anlaşmazlık sonrası ailesi özür dilemişti.
2 Nisan 2024

Impossible Kicks, 24,4 milyon lira değerindeki 122 çift nadir bulunan ikinci el spor ayakkabısını 11 Ocak'ta ABD'nin Orlando şehrinde sergileyecek ve aynı gün online satışa sunacak. Koleksiyonun üçte biri 500 ile 3 bin dolar arasında fiyatlandırılırken, bazı özel ayakkabılar 140 bin dolara kadar çıkabiliyor. Nike, Doernbecher Çocuk Hastanesi'ndeki hastalarla iş birliği yaparak sınırlı sayıda ayakkabı ve giysi koleksiyonları üretiyor ve bu koleksiyondan bir çift Jordan 1, 140 bin dolar fiyat etiketiyle satışa çıkacak.
5 Ocak 2023

Fransız İmparatoru Napolyon Bonapart’ın intihar etmeyi planladığı iki tabanca, Paris’teki Osenat müzayede evinde 1,69 milyon avroya satıldı. Tabancalar, Fransa Kültür Bakanlığı tarafından ulusal hazine olarak sınıflandırıldı ve ihracatı yasaklandı. Satışa tabancaların orijinal kutusu ve çeşitli aksesuarlar da dahil edildi. Fransız hükümeti, yeni sahibine satın alma teklifi yapmak için 30 ay süre tanıdı.
8 Temmuz 2024

Müzik dünyasının ünlü çifti Beyoncé ve Jay-Z, Malibu'da 200 milyon dolarlık bir malikane satın alarak Kaliforniya'da emlak rekorunu kırdı. 40 bin metrekarelik alana yayılan ve okyanus manzaralı bu ev, minimalist tarzda Japon mimar Tadao Ando tarafından yenilenmiş. Evin daha önce çok az görüntülenmiş olması ve cam ile taş malzemelerin öne çıktığı belirtiliyor.
20 Mayıs 2023

Titian’ın 1995’te çalınan ve Londra’da bir otobüs durağında plastik torba içinde bulunan rönesans döneminden tablo, 17 milyon 560 bin sterline satıldı. Bu satış, sanatçı için müzayede rekoru kırdı. Tablo, Meryem Ana’yı İsa’yı bebekken kucağına almış ve Yusuf’u da ona bakarken tasvir ediyor. Eser, tarih boyunca iki kez çalınmış ve son olarak 1995’teki hırsızlıktan sonra yedi yıl arayışın ardından bulunmuştu.
3 Temmuz 2024

Warner Bros, ‘Yüzüklerin Efendisi’ serisinin yeni devam filmi ‘The Hunt for Gollum’un 2026 yılında gösterime gireceğini duyurdu. Film, Peter Jackson'ın yapımcılığında ve Andy Serkis'in yönetmenliğinde gerçekleştirilecek. Şu anda senaryo geliştirme aşamasında olan film, Jackson, Fran Walsh ve Philippa Boyens gibi serinin önceki üyeleri tarafından desteklenecek. Warner Bros, Tolkien’in telif haklarını elinde bulunduran İsveçli şirket Embracer Group ile anlaşarak birden fazla film için hakları güvence altına almış.
10 Mayıs 2024

Dune 2 filmi, Timothee Chalamet ve Zendaya'nın başrollerini paylaştığı, Denis Villeneuve tarafından yönetilen bir yapım olarak vizyona girdi ve Kuzey Amerika'da 81,5 milyon dolarlık açılış hasılatıyla 2024'ün en yüksek açılışını gerçekleştirdi. Warner Bros'un 72 ile 75 milyon dolar arasında bir açılış hasılatı beklediği film, beklentileri aşarak büyük bir başarıya imza attı. Ayrıca, film A CinemaScore ve Rotten Tomatoes'ta yüksek değerlendirmeler alarak eleştirmenlerden ve izleyicilerden tam not aldı. Bu başarı, serinin devam filmlerinin geleceğine dair beklentileri artırıyor.
4 Mart 2024

Romanya'nın Colti köyünde bir kadın tarafından bulunan ve yıllarca kapı stoperi olarak kullanılan taşın, milyonlarca yıllık amber olduğu ortaya çıktı. Taşın değeri yaklaşık 1,1 milyon dolar olarak belirlendi. Mirasçısı tarafından Krakow'daki Tarih Müzesi'nde incelenen taş, Romanya devletine satıldı ve Buzau İl Müzesi'nde sergilenmeye başlandı. Bu keşif, hem bilimsel hem de müze açısından büyük bir öneme sahip.
11 Eylül 2024

Ünlü moda tasarımcısı Karl Lagerfeld'in Paris, Saint-Thomas s'Aquin bölgesinde Seine nehrine bakan ve 17'nci yüzyıldan kalma bir binada yer alan dairesi, liste fiyatının iki katından biraz fazla, 10,8 milyon dolara satıldı. Lagerfeld, ölümünden önce on yıl boyunca bu dairede yaşamış ve mekanı fütüristik bir tarzda yeniden tasarlamıştır. Dairenin dekorasyonunda kullanılan sanat eserleri ve mobilyalar Sotheby's tarafından açık artırmada satıldı. Satışla ilgili detaylar noter tarafından duyuruldu ancak alıcının kimliği açıklanmadı.
30 Mart 2024

ABD'nin California eyaletindeki tarihi çıplaklar kampı Lupin Lodge, satışa çıktı. İşletmeci Lori Kay Stout, kampın 1935 yılında natüristler tarafından kurulduğunu ve birçok ulusal çıplaklar buluşmasına ev sahipliği yaptığını belirtti. Stout, sağlık sorunları nedeniyle kampı satışa çıkardığını ifade etti. Mülk, 112 dönümlük bir arazi üzerinde yer alıyor ve bir aracı kurum tarafından 32 milyon 800 bin dolar olarak fiyatlandırıldı.
1 Kasım 2023

ABD'deki bir temyiz mahkemesi, Türkiye'nin 6 bin yıllık 'Yıldız Avcısı' adlı Kilia idolünün çalındığını beyan etmekte geç kaldığı gerekçesiyle eserin Türkiye'ye iadesi talebini reddetti. Mahkeme, Türkiye'nin 1990'lı yıllardan itibaren eserin durumundan haberdar olabileceğini ve Nisan 2017'ye kadar müzayede evi Christie’s ve eserin sahibi Michael Steinhardt'a dava açma hakkını değerlendirmediğini belirtti. Türkiye'nin eserin New York'ta olduğunu bildiği halde harekete geçmemesi eleştirildi.
9 Mart 2023
İşaretlediklerim