Apple'ın ilk nesil iPhone modeli, LCG Müzayede sitesi üzerinden yapılan bir açık artırmada 63 bin dolara satıldı. Açık artırmaya 27 kişi katıldı ve orijinal fiyatının 100 katı üzerinde bir değere ulaştı. 2007 yılında piyasaya sürülen ve 599 dolar fiyat etiketine sahip olan bu iPhone modeli, kutusu açılmamış bir durumdaydı. Geçen yıl aynı sitede satılan başka bir ilk nesil iPhone ise 39 bin dolara alıcı bulmuştu.
21 Şubat 2023

Londra Metropolitan Polis Teşkilatı, 2019'da İsviçre'nin Cenevre kentindeki bir müzeden çalınan ve değeri 3,5 milyon sterlini bulan 3 eserden 2 milyon sterlinlik 15. yüzyıldan kalma tarihi vazonun Londra'da ele geçirildiğini açıkladı. Bu olayla ilgili olarak 3 kişi suçlu bulundu. Vazonun nerede olduğuyla ilgili çalışma, bir müzayede evine e-posta gelmesiyle başladı ve vazonun çalınan eser olduğunu anlayan müzayede evi, Londra polisiyle temasa geçti. Vazonun 2021'de İsviçre'ye teslim edildiği belirtildi.
20 Ağustos 2023

Portekizli ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo, lüks saatlerin çevrimiçi olarak alınıp satıldığı Almanya merkezli platform Chrono24'e yatırım yaptı. Şirketin değeri 2021'de 1 milyar doları aşmış ve büyümesi devam ediyor. Deloitte'un tahminlerine göre ikinci el saat pazarı 2030'a kadar %75 büyüyerek 39,6 milyar dolara ulaşacak. Ronaldo'nun şirketteki payı önemli miktarda olmasına rağmen, kesin oranı açıklanmadı.
12 Temmuz 2023

Jandarma ekipleri, İstanbul Kağıthane'deki bir imalathanede yasadışı yollarla Afrika ülkelerinden getirilmiş yabani hayvan derilerinin işlendiğini belirledi. Baskın düzenleyen ekipler, 1514 timsah derisi, 159 deve kuşu derisi, 42 yılan derisi ve bu malzemelerden imal edilmiş 245 kadın çantası ve 190 cüzdana el koydu. Gözaltına alınan şüpheli adliyeye sevk edildi.
24 Eylül 2023

Pera Film, onur ayına özel olarak 'Hiçbir şeyden korkmuyorum' adlı film programını duyurdu. Gösterimler, Pera Müzesi Oditoryumu'nda 28 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Programda, Stephan Elliott'un yönettiği ve 1994 yılında en iyi kostüm tasarımı dalında Oscar kazanan 'Priscilla Çöller Kraliçesi' ve John Cameron Mitchell'in çektiği 'Hedwig ve Kızgın Çıkıntısı' filmleri yer alacak. Film gösterimleri indirimli müze giriş biletiyle izlenebilecek.
12 Haziran 2024

Fransız sanatçı Louise Bourgeois'nın 'Örümcek' adlı heykeli, Sotheby’s New York'ta 32,8 milyon dolara satılarak bir kadın sanatçıya ait eserler arasında en yüksek müzayede satış rakamına ulaştı. Bu satış, Bourgeois'nın eserleri arasında da rekor kırmış oldu. Sanatçı, 80 yaşından sonra başladığı ve en bilinen eserleri arasında yer alan dev örümcek heykellerini, annesini ve kendisini simgeleyecek şekilde yaratmıştır. Bu heykeller dünyanın en önemli müzelerinde sergilenmiştir.
20 Mayıs 2023

Twitter, San Francisco merkez ofisindeki fazla eşyalarını açık artırma yoluyla satışa çıkardı. Açık artırmada mavi kuş heykeli, toplantı masası, kahve makinesi ve @ işareti şeklinde bir saksı gibi çeşitli eşyalar satıldı. En yüksek fiyatı 100 bin dolar ile platformun ünlü kuş logosunun heykeli aldı. Açık artırmayı Heritage Global Partners şirketi yönetti.
19 Ocak 2023

New York'taki Metropolitan Müzesi'nde gerçekleşen Met Gala 2023, bu yıl geçtiğimiz yıllarda pankreas kanserinden vefat eden ünlü Alman tasarımcı Karl Lagerfeld anısına düzenlendi. Ünlüler, Lagerfeld'in siyah beyaz renklerine olan düşkünlüğünü yansıtan kostümlerle etkinliğe katıldılar. Jared Leto, Lagerfeld'in kedisi Choupette temalı bir kostümle dikkat çekti. Etkinlikte biletler 50 bin dolardan, masalar ise 300 bin dolara satıldı ve Metropolitan Museum of Art'ın Kostüm Enstitüsü için milyonlarca dolar gelir elde edildi.
2 Mayıs 2023

John Lennon’a ait ve 50 yıldır kayıp olan Hootenanny akustik gitar, Julien’s Auctions müzayede evi tarafından 2,9 milyon dolara satıldı. Gitar, Beatles’ın 1965 tarihli 'Help!' albümünün ve filminin kayıtlarında kullanılmıştı. Gitar, yıllar sonra Britanya kırsalında yeniden keşfedildi ve açık artırmaya çıkarıldı. Bu satış, Beatles’ın açık artırmayla satılan en pahalı gitarı olarak kayıtlara geçti.
30 Mayıs 2024

Kolombiyalı uyuşturucu baronu Pablo Escobar'ın 'La Manuela' adlı malikanesi, havadan çekilen fotoğraflarla gösterildi. Malikane, 1990'ların sonunda Kolombiya hükümeti tarafından ele geçirildi ve 1993 yılında Escobar'ın rakipleri tarafından yakılıp harabeye dönüştürüldü. Şu anda harabe halinde olan malikaneden eski ihtişamının sadece birkaç kalıntısı görülebiliyor.
22 Mayıs 2023

ABD'li aktör Robert De Niro'nun şirketi Canal Productions, eski çalışanı Graham Chase Robinson'a cinsiyete dayalı ayrımcılık ve misilleme yapmak suçlamalarıyla 1,2 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Robinson, 2008'de başladığı işinde De Niro tarafından istenmeyen dokunuşlar, küfürlü konuşmalar ve aşağılayıcı görevlere maruz kaldığını iddia ederek 12 milyon dolar tazminat talep etmişti. Canal Productions ise Robinson'ı şirket kaynaklarını kötüye kullanmakla suçlayarak karşı dava açmıştı. Mahkeme, De Niro'nun kişisel olarak sorumlu olmadığına, ancak şirketin tazminat ödemesi gerektiğine karar verdi.
10 Kasım 2023

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ve nişanlısı Lauren Sanchez, caz sanatçısı Kenny G'ye ait California'daki lüks malikaneyi aylık 600 bin dolara kiraladılar. Malikane, 5 bin 500 metrekarelik bir alana sahip ve büyük bir arka bahçe, havuz, gösterim odası ve kayıt stüdyosu gibi özelliklere sahip. Ayrıca, 3 bin 500 metrekarelik bir misafirhanesi de bulunuyor. Kenny G, bu mülkü 1998 yılında 12,5 milyon dolara satın almış ve yanındaki arsayı da alarak misafirhane inşa etmişti.
8 Temmuz 2023

Japon matbaacı Katsushika Hokusai tarafından 1830'larda yaratılan ve 'ukiyo-e' tekniğiyle basılan 'Kanagawa Oki Nami Ura' (Büyük Dalga) adlı eserin nadir bir baskısı, New York'taki Christie's müzayedesinde 2,76 milyon dolara satıldı. Bu satışla eser, Hokusai'nin şimdiye kadar en pahalıya satılan eseri oldu. Büyük Dalga, Chiba eyaletindeki deniz dalgalarıyla mücadele eden balıkçı teknelerini gösteriyor ve toplamda birkaç bin adet üretilmiş olmasına rağmen, kaç kopyasının hayatta kaldığı bilinmiyor.
25 Mart 2023

Ünlü yönetmen Martin Scorsese'nin Leonardo DiCaprio ve Robert De Niro'nun başrollerini paylaştığı 'Killers of the Flower Moon' isimli yeni filmi, 20 Mayıs'ta Cannes Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapacak. Scorsese, 1986'dan bu yana Cannes'da ilk kez bir film sunacak. Filmin kadrosunda ayrıca Lily Gladstone, Jesse Plemons ve diğer tanınmış oyuncular yer alıyor. Film, 1920'lerde Oklahoma'da Osage yerlilerinin petrol nedeniyle öldürülmesini ve FBI'ın soruşturmasını konu alıyor ve Türkiye'de 20 Ekim 2023'te vizyona girecek.
31 Mart 2023

ABD'deki Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 95'inci Oscar adaylarını açıkladı. 'Her Şey Her Yerde Aynı Anda' filmi 11 dalda aday gösterildi. Bu olay vesilesiyle, Oscar tarihinde en çok ödül kazanan filmler listesi paylaşıldı. Listede 'Titanik', 'Ben Hur' ve 'Yüzüklerin Efendisi' gibi filmler 11'er Oscar ile öne çıkarken, 'Batı Yakası Hikayesi' 10 Oscar ile ve diğer bazı filmler 9 ve 8 Oscar ile anıldı.
26 Ocak 2023

80. Altın Küre Ödülleri, Los Angeles'ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 'The Banshees of Inisherin' ve 'The Fabelmans' filmleri ile 'House of the Dragon' dizisi ödüllerde öne çıktı. Törende, geçmişteki ayrımcılık tartışmalarına atıfta bulunan sunucu Jerrod Carmichael'ın konuşması dikkat çekti. Hollywood Yabancı Basın Birliği, bu yıl ilk kez ödüller için oy kullanacak basın mensupları listesini genişletti ve Türkiye'den Selin Gürel ve Janet Barış da oy kullanan isimler arasında yer aldı. 'Avatar' ve 'Severance' gibi yapımlar ise ödül alamadı.
11 Ocak 2023

Amerikalı yönetmen Francis Ford Coppola, 'Megalopolis' adlı hayal projesinin setinde bütçe sorunları ve kreatif ekipteki ayrılıklarla karşı karşıya. Filmin sanat yönetmeni ve görsel efekt ekibi dahil olmak üzere bazı önemli isimler projeden ayrıldı. Coppola, Hollywood'un 'kendi paranı harcama' kuralını ihlal ederek filmi kendi finansmanıyla, toplamda 120 milyon dolar harcamayı planlayarak sürdürüyor. Bu kararını, kendi vizyonunu tam olarak gerçekleştirebilmek için aldığını belirtiyor.
10 Ocak 2023

Disney, 2006 yapımı 'Şeytan Marka Giyer' filminin devamını çekmeye hazırlanıyor. İlk filmde Meryl Streep, Anne Hathaway ve Emily Blunt gibi ünlü oyuncular yer almıştı. Devam filminde, geleneksel dergi yayıncılığının düşüşe geçtiği bir dönemde Miranda Priestly'nin kariyerine yeniden yön vermesi konu edilecek. Filmin senaristi Aline Brosh McKenna ile görüşmeler sürerken, oyuncu kadrosu henüz netleşmedi.
9 Temmuz 2024

İsrail'de 13 yaşındaki Yair Whiteson, babasıyla yürüyüş yaparken yaklaşık 2 bin yıllık bir Roma yüzüğü buldu. Yüzükte bilgelik ve savaş tanrıçası Minerva tasvir edilmiş. Bronzdan yapıldığı anlaşılan yüzüğün Geç Roma Dönemi'nde İsrail'e geldiği tahmin ediliyor. Yüzük, İsrail Ulusal Hazineler Dairesi'ne devredilerek Kudüs'teki Jay ve Jeanie Schottenstein İsrail Arkeolojisi Ulusal Kampüsü'nde sergilenecek.
22 Temmuz 2024

Oscar ödüllü ABD'li oyuncu Tom Hanks, izni olmadan yüzünün bir sigorta reklamında kullanıldığını belirtti. Hanks, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla takipçilerini uyardı ve reklamın sahte olduğunu, yapay zeka kullanılarak oluşturulduğunu açıkladı. Hanks daha önce dizi ve film sektöründe yapay zeka kullanımına ilişkin endişelerini dile getirmiş, ancak kendisinin dijital olarak oluşturulmuş versiyonlarının çeşitli filmlerde yer almasına izin vermişti.
2 Ekim 2023
İşaretlediklerim