Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki Alaşar Mahallesi Yeni Yalova Bulvarı kenarında hareketsiz yatan bir erkek cesedi bulundu. Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine geldi. Yapılan ilk incelemede, yerde yatan kişinin öldüğü anlaşıldı ve yol kenarında araç parçaları bulunması, kişinin bir araç çarpması sonucu hayatını kaybetmiş olabileceği ihtimalini güçlendirdi. Ceset, adli tıp morguna kaldırıldı ve polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
16 Haziran 2023

Kocaeli'nin Kartepe ilçesindeki Suadiye Mahallesi'nde ormanlık alanda çalışan bir çiftçi, iskelet haline gelen bir ceset buldu. İhbar üzerine bölgeye polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ceset, incelemelerin ardından Kocaeli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
25 Eylül 2023

Kahramanmaraş merkezli çifte depremlerin ardından artçı sarsıntıların devam ettiği Şanlıurfa'da, Haliliye ilçesinde altı katlı bir bina çöktü. Olay yerine AFAD, itfaiye, UMKE, sağlık ekipleri ve güvenlik güçleri sevk edildi. CHP Şanlıurfa İl Sekreteri Avukat Ronayi Paydaş, binanın daha önce boşaltıldığını ve CHP İl Örgütü üyelerinin binada olmadığını açıkladı. Enkazda yaralıların çıkarılması ve arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
5 Mart 2023

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Giza piramitlerinde, Keops Piramidi olarak da bilinen Kral Khufu Piramidi'nin içinde yeni bir gizli geçit bulundu. Mısır Turizm ve Tarihi Eserler Bakanı Ahmed İsa tarafından duyurulan bu keşif, Piramitler Keşif Projesi kapsamında gerçekleştirilen kazılar sırasında ortaya çıktı. Mısırlı arkeolog Zahi Havvas, bu keşfin önemli bir uluslararası buluş olduğunu ve Kral Khufu'nun mezar odasına götürebileceğini düşündüklerini ifade etti. Keşif, yedi yıl süren kesintisiz bir çalışmanın sonucunda yapıldı ve Ocak 2023'te Nature ve NTD&E gibi uluslararası bilimsel dergilerde yayınlandı.
3 Mart 2023

Panama'nın Cocle eyaletinde yer alan El Cano arkeolojik sahasında, 1300 yıldan daha eski olduğu tahmin edilen bir mezar bulundu. Panama Kültür Bakanlığı Kültür Mirası Ulusal Direktörü Linette Montenegro tarafından yapılan açıklamaya göre, mezar İspanyol öncesi döneme ait ve içerisinden iki ceset, çeyiz eşyaları, altın, seramik, göğüs kemeri, boncuklar, bilezikler, küpeler, altın kaplamalı çanta ve çeşitli kolyeler çıkarıldı. Mezarın dönemin hükümdarına ait olduğu öngörülüyor. Bölgede 2008 yılından bu yana arkeolojik kazılar devam ediyor.
5 Mart 2024

Van'ın Tuşba ilçesinde, izinsiz kazı sırasında tespit edilen alanda yürütülen arkeolojik kazılarda Urartular dönemine ait yeni bir anıtsal yapı grubu ortaya çıkarıldı. Kazılar, Kültür ve Turizm Bakanlığı izniyle Van Müzesi başkanlığında ve Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Işıklı'nın bilimsel danışmanlığında yürütülüyor. Işıklı, alanda sürekli yeni buluntularla karşılaştıklarını ve bu alanın çok özel bir yerleşim alanı olduğunu belirtti.
2 Eylül 2023

Fransa'nın Adge kasabasının belediye başkanı Gilles d’Ettore, ölü babasıyla konuşmak için kamu kaynaklarını kullanarak fal baktırdı. Dört yıl boyunca falcı Sophia Martinez'e lüks tatiller için ödeme yapan başkan, meleklerin ve ölülerin kendisini aradığını iddia etti. Olayların ortaya çıkmasının ardından hem belediye başkanı hem de falcı tutuklandı. Falcı, kadınların kaldığı bir koğuşta cadılıkla suçlandığı için hücreye konuldu.
27 Mayıs 2024

Beşiktaş'ta restorasyon çalışması yürütülen bir yalının bir kısmı çöktü. Göçük altında kalan iki kişiden biri olan 22 yaşındaki stajyer mimar Atilla Aydın, ağır yaralı olarak kurtarıldı ancak hastanede hayatını kaybetti. İstanbul Valiliği, olayla ilgili adli süreç başlattı.
12 Ağustos 2023

Belçika'nın Nivelles kasabasında 16 yıl önce beş çocuğunu öldüren Geneviève Lhermitte, 'dayanılmaz psikolojik acılar' nedeniyle ötanazi hakkını kullanarak 28 Şubat'ta hayatına son verdi. 2007'de çocuklarını öldürdükten sonra yapılan psikiyatrik inceleme sonucunda ciddi zihinsel bozukluk içinde olduğu belirlenen Lhermitte, ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. 2019'da kapalı bir klinikte tedavi edilmesi koşuluyla tahliye edilen Lhermitte, hastalığının ilerlemesi üzerine ötanazi talebinde bulunmuş ve bu talep kabul edilmiştir.
2 Mart 2023

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'teki depremlerde 109 kişinin ölümüne neden olan Ebrar Sitesi B Blok'un çökmesine dair yeni bir bilirkişi raporu hazırlandı. Raporda, binanın yeterli mühendislik ve denetim hizmeti almadığı, zemin etüt raporunun eksik olduğu ve yapılan ilave katlar için gerekli betonarme hesaplarının yapılmadığı belirtildi. Ayrıca, müteahhit, statik proje müellifi, fenni mesul, belediye yapı kontrol ve proje kontrol birimlerinin asli kusurlu olduğu ifade edildi.
10 Mayıs 2024

İstanbul'un Fatih ilçesinde Zeyrek Mahallesi'nde üç katlı metruk bir bina çöktü ve yoldan geçen bir kişi hafif yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Çöken binanın yanında bulunan dört katlı apartman tedbir amaçlı tahliye edildi. Mahalle sakinlerinden Adnan Işık, binadan daha önce sesler geldiğini ve binanın çok eski olduğunu belirtti.
13 Eylül 2024

Yüksek binalara tırmanmasıyla tanınan 30 yaşındaki Fransız fenomen Remi Lucidi, Hong Kong'daki Tregunter Tower kompleksinin 68. katından düşerek öldü. Lucidi, binaya yerel saatle 18:00 sularında geldi ve güvenlik görevlisine 40. kattaki bir arkadaşını ziyaret edeceğini söyledi. Ancak, güvenlik görevlisi Lucidi'nin söz konusu kişiyle tanışmadığını öğrendi ve onu tutuklamaya çalıştı. Lucidi, güvenlik görevlisinden kaçarak binanın tepesine çıktı ve daha sonra düştü.
31 Temmuz 2023

İstanbul Küçükçekmece’de sabah saatlerinde üç katlı bir bina çöktü ve bir kişi hayatını kaybetti. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, çöken binanın yanında bulunan dört katlı apartmanın da yüksek risk taşıdığı tespit edildi ve yıkım kararı alındı. Bina sakinlerine eşyalarını alma izni verildi ve bazıları akrabalarının yanına, bazıları ise otellere yerleştirildi.
3 Haziran 2024

Fransa'nın başkenti Paris'teki Drouot Müzayede Evi, 150 milyon yıllık 'camptosaurus' cinsi dinozor iskeletini 20 Ekim'de açık artırmayla satışa sunacak. 'Barry' ismi verilen dinozorun iskeletinin fiyatının 1,2 milyon avroya kadar çıkabileceği belirtildi. ABD'nin Wyoming eyaletinde 2000'li yıllarda keşfedilen dinozor iskeletinin kafatasının yüzde 90'ı, dişleriyle birlikte bugüne kadar çok iyi muhafaza edildi.
26 Eylül 2023

İstanbul'un Esenler ilçesinde bir dairede çıkan yangın sonrası itfaiye ekipleri, Pakistan uyruklu Muhammad Tahir Khan'ın cansız bedenine ulaştı. Khan'ın domuz bağı yöntemiyle bağlandığı ve öldürüldüğü belirtildi. Yangının, Khan'a ait evrakların elektrikli ısıtıcı üzerine atılması sonucu çıktığı iddia ediliyor. Olayla ilgili detaylı incelemeler devam ederken, Khan'ın bedeni Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
25 Mayıs 2023

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan bir altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kayması sonucu dokuz işçi toprak altında kalmıştı. Daha önce yapılan aramalarda iki işçinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, arama kurtarma çalışmaları sonucunda iki işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı.
4 Mayıs 2024

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde denizde bir kadın cesedi bulundu. Sakarya'nın Serdivan ilçesinde 25 Eylül'de evinden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan 17 yaşındaki A.Y.'nin çantasının bulunmasının ardından başlatılan arama çalışması sonucunda ceset bulundu. Cesedin kimliği henüz belirlenemedi ancak A.Y'ye ait olabileceği değerlendiriliyor.
28 Eylül 2023

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Florida eyaletinde bir evin çatısına düşen ve büyük merak uyandıran 700 gram ağırlığındaki gizemli nesnenin, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ait bir uzay çöpü parçası olduğunu açıkladı. Nesne, 8 Mart'ta Alejandro Otero'nun evine düşmüş ve NASA tarafından yapılan incelemeler sonucu, 2021'den bu yana Dünya'nın yörüngesinde bulunan bir kargo paletine ait olduğu belirlenmiştir. Ev sahibi Otero, olayda kimsenin yaralanmamış olmasından dolayı memnuniyetini ifade etti.
16 Nisan 2024

Marmara Denizi, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 'Batuhan A' adlı kargo gemisinin enkazında yapılan dalışta, kayıp altı kişiden birinin cesedi bulundu. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, 700'den fazla kişinin katılımıyla bölgede devam eden çalışmalarda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçların 51 metre derinlikteki geminin enkazında bir personelin cesedine ulaştığını açıkladı. Cesedin, gemide aşçılık yapan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç’a ait olduğu belirlendi. Gemi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat'ta batmıştı.
17 Şubat 2024

İstanbul Şişli'deki Aya Lefter Kurtuluş Rum Ortodoks Mezarlığı'nda kaçak kazı yapan dört kişi gözaltına alındı. Polis ekipleri, ihbar üzerine başlattıkları çalışmada mezarlıkta yaklaşık 6 metre derinliğinde bir kazı tespit etti. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda definecilikle ilgili dokümanlar ve ekipmanlar bulundu. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
26 Ağustos 2024
İşaretlediklerim