Türkiye'de gayrimenkul sahiplerinin emlak vergisinin birinci taksit ödemeleri için son gün yarın. Ödemeler yüz yüze veya e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Geçen yıl gayrimenkul alanların bu yıl vergisini ödemesi gerekiyor, bu yıl satın alınan mülklerin ilk emlak vergisi ödemesi ise 2025'te yapılacak. Vergiyi zamanında ödemeyenler aylık yüzde 4,5 gecikme zammı ile karşılaşacak.
30 Mayıs 2024

1 Mart-1 Nisan tarihleri arasında, kira geliri elde eden mülk sahipleri kira beyannamelerini vermek zorunda. Bu yıl Gelir İdaresi Başkanlığı, kiracıları da sürece dahil ederek, mülk sahipleri ile kiracıların beyanlarını karşılaştırmayı amaçlıyor. Kira gelirlerinde belirli bir tutarın altında olanlar gelir vergisi ödemeyecekken, belirli şartları taşıyanlar istisnadan yararlanamayacak. Beyanname verilmezse veya eksik beyan edilirse cezai işlem uygulanacak. Kira beyanıyla tahakkuk eden gelir vergisi, çeşitli yöntemlerle ve taksitlendirilerek ödenebilecek.
2 Mart 2024

Aralarında Marmara Forum ve Forum İstanbul’un da bulunduğu dokuz AVM için 28 milyar lira borç nedeniyle konkordato süreci başlatıldı. İstanbul 3’üncü Asliye Ticaret Mahkemesi, bu AVM'lerin sahibi olan şirketlere bir yıl kesin süre verdi ve bu süre içinde alacaklıların icra takibi yapamayacağını belirtti. AVM'leri satın almak isteyen üç grup arasında Yeni Gimat GYO, Nata Holding ve Rönesans GYO'nun isimleri öne çıkıyor.
31 Mayıs 2024

1999 yılında işsizlere gelir desteği sağlamak amacıyla kurulan İşsizlik Sigortası Fonu'nun, son yıllarda giderek daha fazla işverenlere destek olarak kullanıldığı belirlendi. Euronews'in İŞKUR verilerine dayandırdığı habere göre, 2023'te fon giderlerinin yüzde 67'si işverenlere, yüzde 18,5'i ise işsizlik ödeneği olarak işçilere aktarıldı. 2017'den itibaren işverenlere verilen teşviklerin miktarı işsizlik ödeneklerini geçmeye başladı ve 2022'de işverenlere aktarılan pay yüzde 69,7'ye ulaşarak rekor kırdı.
6 Mart 2024

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), 73 safkan Arap koşu tayını açık artırma usulüyle satacak. Karacabey, Anadolu ve Sultansuyu Tarım İşletmeleri'nden toplam 73 baş tay, 13 Ağustos'ta Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nde yapılacak ihale ile satışa sunulacak. Geçici teminat tutarı tay başına 50 bin lira olarak belirlendi ve ihale şartnamesi TİGEM ve Karacabey Tarım İşletmesinden temin edilebilecek.
26 Temmuz 2024

Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in 'Bill ve Melinda Gates Vakfı' bünyesinde 42 milyar dolarlık bir hisse senedi portföyü bulunmaktadır. Bloomberg HT'nin aktardığı bilgilere göre, vakfın portföyünde FedEx, Walmart, Coca-Cola FEMSA, EcoLab, Deere, Caterpillar, Waste Management, Canadian National Railway, Berkshire Hathaway ve Microsoft gibi büyük şirketlerin hisseleri yer almaktadır. Bu portföy, Bill Gates'in yatırım stratejileri ve tercihleri hakkında önemli ipuçları vermektedir.
25 Şubat 2024
İşaretlediklerim