Spor yorumcusu Ahmet Çakar, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından yapılan suç duyurusu sonrasında savcılıkta ifade verdi. Büyükekşi, Çakar'ın kendisi hakkında yaptığı yorumlar nedeniyle 'Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet ve 'hakaret' suçlamalarıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Çakar, İstanbul Adliyesi'nde avukatı eşliğinde ifade verdikten sonra, Türk yargısına güvendiğini belirterek durumu gazetecilere açıkladı.
4 Ocak 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, 2023-2024 sezonunun ikinci yarısından itibaren Süper Lig maçları için hakem atamalarında dijital bir sistem kullanacağını açıkladı. Bu sistem her maç için 3 hakem belirleyecek ve MHK, bu hakemler arasından maçı yönetecek olanı seçecek. Ayrıca, VAR hakemlerinin sayısı 14'ten 40'a çıkarıldı ve Süper Lig'de görev yapan 26 hakem, VAR hakemi olarak da görev yapacak.
12 Ocak 2024

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulübün yüksek divan toplantısında konuştu ve Fenerbahçe camiasına 'ayaklanma' çağrısı yaptı. Koç, hakemlikten istifa eden Kemal Yılmaz'ın durumunu örnek göstererek Türk futbolunun yozlaştığını belirtti. Ayrıca, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'a ve eski FB'li yönetici Selim Soydan'a eleştirilerde bulundu.
5 Kasım 2023

UEFA, Türk hakemler Abdulkadir Bitigen ve Halil Umut Meler'e 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçlarında görev verdi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun açıklamasına göre, Bitigen İzlanda-Lihtenştayn maçını, Meler ise Bosna Hersek-Portekiz maçını yönetecek. Bitigen'in yardımcıları Ceyhun Sesigüzel ve Mehmet Emin Tuğral olacakken, Meler'in yardımcıları ise Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy olacak.
15 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), deneyimli hakem Mete Kalkavan'ın kendi isteğiyle hakemlik kariyerini sonlandırdığını açıkladı. Aynı zamanda TFF, Kalkavan'ın Hakem Akademisi'nde Video Yardımcı Hakem (VAR) Eğitim Sorumlusu olarak göreve getirildiğini duyurdu.
3 Ocak 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in ilk haftasının ardından sekiz kulübe para cezası verdi. Galatasaray, Adana Demirspor, Çaykur Rizespor, Konyaspor, Kayserispor, Samsunspor, Kasımpaşa ve MKE Ankaragücü, çeşitli nedenlerle ceza aldı. Ayrıca Konyaspor futbolcusu Adil Demirbağ ve İstanbulspor'un oyuncusu Okan Erdoğan, rakip takım sporcularına karşı şiddetli hareketleri nedeniyle maç men ve para cezası aldı.
18 Ağustos 2023

TFF 2'nci Lig'de Bursaspor-Amedspor maçında Amedspor futbolcularına saldırı düzenlendi ve tribünde 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' posterleri açıldı. Saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında dokuz kişi gözaltına alındı ve üç güvenlik yöneticisi görevden uzaklaştırıldı. Gözaltına alınan kişilerin ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldıkları bildirildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursaspor taraftarını milli duruşlarından dolayı tebrik ederken, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise 'Amed vardır, Amedspor vardır' şeklinde bir açıklama yaptı.
7 Mart 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, son dönemdeki hakem hataları üzerine Gaziantepspor-Beşiktaş ve Sivasspor-Galatasaray maçlarının VAR kayıtlarını inceledi ve hakem hataları tespit etti. TFF, şeffaflık ilkesi gereği bu kayıtları kamuoyu ile paylaştı. Sivasspor'un Galatasaray'a karşı attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edilmiş, bu karar ve diğer tartışmalı pozisyonlar nedeniyle ilgili hakemlerin üstü çizilmişti. Sivasspor, maçın tekrarlanması için başvuruda bulunmuştu.
3 Ocak 2023

Fenerbahçe taraftarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayserispor kulübü, Fenerbahçe taraftarlarının bu hafta sonu Kayseri'de oynanacak maça alınmaması için il güvenlik kuruluna başvurdu. Kurul, başvuruyu kabul ederek Fenerbahçe taraftarının maça girişini yasakladı. Fenerbahçe kulübü, kararın adalet yoksunu olduğunu belirterek yürütmeyi durdurma başvurusunda bulunacağını duyurdu.
1 Mart 2023

Süper Lig'in 17. haftasında Trabzonspor ile oynanan maçta hakem kararlarına itiraz eden İstanbulspor Başkanı Sarıalioğlu'nun talimatıyla takım 73. dakikada sahadan çekilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), İstanbulspor'u 3-0 hükmen mağlup sayarak 3 puan silme cezası uyguladı. Ayrıca Başkan Sarıalioğlu'na sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 90 gün hak mahrumiyeti ve 780 bin lira para cezası verildi. İstanbulspor ayrıca taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahüratlar sebebiyle bir sonraki iç saha maçında cezalı olacak.
24 Aralık 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları sonrasında, Kayserispor maçına Fenerbahçe taraftarının alınmaması kararlaştırıldı. Bu karara karşı futbolseverler Twitter üzerinden '#DeplasmanımaDokunma' etiketiyle tepki gösterdi. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi hakemi avukat Emin Özkurt, maçların seyircisiz oynanmasının hukuken izah edilemez olduğunu belirtti. Fenerbahçe kulübü de karara itiraz etti.
28 Şubat 2023

Fenerbahçe Kulübü, 16 Mart 2023 tarihinde UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında sahaya yabancı madde atan yedi taraftarın stada girişini süresiz olarak yasakladığını açıkladı. Kulüp, bu kişilerin kulübe zarar verdiğini belirterek, yasal yollardan ceza almaları için gerekli takibi yapacaklarını duyurdu. Yönetim Kurulu üyesi Fethi Pekin, yasaklamanın ömür boyu süreceğini ifade etti ve UEFA'nın kulübe 40 bin avro ceza kestiğini belirtti.
30 Mart 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, deprem felaketinden zarar gören ve çeşitli illerde merkezleri bulunan futbol kulüplerinin 2022-2023 sezonu için profesyonel liglerden çekilme taleplerini onayladı. Yönetim kurulu, ligden çekilen takımların kalan maçlarda hükmen mağlup sayılmasına ve rakip takımların 3-0 galip ilan edilmesine karar verdi. Çekilen takımlar, bir sonraki sezon aynı liglerde mücadeleye devam edecekler ve TFF tarafından garanti edilen alacaklar ödenecek.
12 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca dahil 13 kulüp görevlisinin PFDK'ya sevk edildiğini duyurdu. Ankaragücü, sevk edilenler arasında adı geçen Şahin Yunus Şahin ve Kenan Çelikkaya'nın kulüp personeli olmadığını belirtti. Faruk Koca, bir maç sonrası hakem Halil Umut Meler'e saldırmış ve tutuklanmıştı. Olayın ardından ligler süresiz ertelenmiş ve Koca başkanlık görevinden istifa etmişti.
13 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur'a 30 gün hak mahrumiyeti ve 143 bin lira para cezası verdi. Cezanın sebebi, Timur'un bir programda yaptığı, 'sportmenliğe aykırı hareket' ve 'hakem ile diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamalar' olarak belirtildi. Timur, daha önce bir spor programında, dönemin Merkez Hakem Kurulu başkanı Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a gönderdiğini iddia etmişti.
26 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ve 10 futbol kulübünü çeşitli gerekçelerle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. Çebi ve Beşiktaş Kulübü, hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları ve sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle PFDK'ye gönderildi. Fenerbahçe, Trabzonspor, Adana Demirspor, Galatasaray, MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Başakşehir, Gaziantep Futbol Kulübü ve Hatayspor da çeşitli disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK'ye sevk edildi.
6 Eylül 2023

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Hatayspor'un bu sezon maç oynayamayacağını ve Gaziantep FK'nın da ligden çekilmek istemesi durumunda, bu iki kulübün mali yükünü Fenerbahçe'nin sırtlayacağını belirtti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, iki kulübün haklarının korunarak 17 takımla lige devam edilebileceğini ifade etmişti. Ali Koç, önümüzdeki sezonun 20 takımla oynanmasının söz konusu olduğunu da ekledi.
9 Şubat 2023

Fenerbahçe taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayseri İl Güvenlik Kurulu'nun aldığı karar gereği Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarlarının alınmayacağı açıklandı. Fenerbahçe Kulübü, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada bu kararı 'kabul edilemez' olarak değerlendirdi. Daha önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmiş ve 'Hükümet istifa' sloganları nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti.
28 Şubat 2023

Fenerbahçe Spor Kulübü, TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu'nun istifa etmesi gerektiğini açıkladı. Kulüp, İbanoğlu'nun avukatı Yusuf Garip'in Fenerbahçe Başkanı Ali Y. Koç hakkında suç duyurusunda bulunduğunu öğrendiğini ve bu durumun MHK'nın adil, şeffaf ve tarafsız olması gereken yapısına gölge düşürdüğünü belirtti. Fenerbahçe, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin bu suç duyurusu hakkında bilgisi olup olmadığını ve MHK Başkanının bu hareketinin hakemlere ne mesaj verdiğini sorguladı.
17 Kasım 2023

Fenerbahçe taraftarlarının son maçlarda 'Hükümet istifa' sloganları atması üzerine, Kayseri İl Güvenlik Kurulu kararıyla Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçeli taraftarların alınmayacağı açıklandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması ya da tedbir alınarak oynanması gerektiğini belirtmiş ve bu sloganlar nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti. Kayserispor ve Konyaspor gibi kulüpler, stadyumda siyaset yapılmaması gerektiğini savunarak sloganları kınamıştı.
28 Şubat 2023
İşaretlediklerim