Ankara Valiliği, orman yangınlarını önlemek amacıyla 30 Eylül 2024'e kadar ormanlık alanlara girişleri yasakladı. Milli parklar, mesire alanları ve tabiat parkları bu yasağın dışında tutuldu. Ormanlık alanlarda kamp yapmak ve ateş yakmak da yasaklandı. Yasağa uymayanlar hakkında idari ve adli işlem yapılacak.
12 Haziran 2024

Kastamonu'nun Araç ilçesindeki Susuz köyünde çıkan yangında 11 ev kullanılamaz hale geldi. Yangının nedeni henüz bilinmemekle birlikte, Vali Meftun Dallı aşırı sıcaklık ve düşük nem oranının yangına sebep olabileceğini belirtti. Yangına Kastamonu ve Karabük itfaiyesi ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Yangında üç hayvan telef oldu ve AFAD yangını genel hayata etkili bir yangın olarak değerlendirdi.
14 Haziran 2024

İstanbul Valiliği, 10 Haziran ile 15 Ekim tarihleri arasında orman yangınlarını önlemek amacıyla ormanlık alanlara giriş yasağı getirdi. Piknik ve mesire alanları, tabiat parkları ve eko turizm alanlarında piknik yapmak ve spor gibi faaliyetler serbest olacak. Ancak, ormanlık alanlarda mangal yapmak, tüp kullanmak ve ateş yakmak yasaklandı. Karara uymayanlar hakkında idari ve adli işlem yapılacak.
6 Haziran 2024

Endonezya'nın Kuzey Sulawesi eyaletinde bulunan Ruang Dağı, yerel saatle 19:19'da patladı ve gökyüzüne binlerce metre yüksekliğe lav ve kül püskürttü. Patlama sonucunda yakın köylerden 800'den fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı ve geçici barınaklara sığındı. Yetkililer, patlama öncesinde yanardağın çevresinde yüzlerce deprem tespit edilmiş olmasına rağmen, patlamanın nedeni hakkında net bir açıklama yapmadı. Endonezya, depremler ve yanardağ patlamaları için yüksek risk taşıyan 'Ateş Çemberi' bölgesinde yer alıyor.
18 Nisan 2024

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Behram köyünde, Assos Antik Kenti’nin yer aldığı bölgede çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangın, rüzgarın etkisiyle sahil kesimine doğru ilerledi ve yaklaşık 31 hektarlık makilik ve otluk alan zarar gördü. Yangına 10 uçak, beş helikopter ve 225 personel ile müdahale edildi. Yangın, Assos Kazı Evi’ni teğet geçerken, antik kent içindeki otlar ve çalılıklar yandı.
26 Haziran 2024

Güney Amerika ülkesi Şili'nin orta ve güney kesimlerinde devam eden orman yangınlarında ölenlerin sayısı 131'e ulaştı. Valparaiso ve Marga Marga bölgelerinde yangınların sürdüğü bildirilirken, Valparaiso'da yaklaşık 1100 evin hasar gördüğü aktarıldı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle yangınların hızla yayıldığı ve bazı kasabalarda tahliye işlemlerinin başlatıldığı belirtildi. Devlet Başkanı Boric, yangınlar nedeniyle olağanüstü hal ilan edildiğini, İçişleri Bakanı Toha ise bazı yangınların kasıtlı çıkarıldığını düşündüklerini açıkladı.
7 Şubat 2024

Şili'nin orta ve güney kesimlerinde devam eden orman yangınlarında ölenlerin sayısı 132'ye yükseldi. Valparaiso ve Vina del Mar kentlerindeki yangınlar nedeniyle 43 bin hektar alan kül oldu ve yaklaşık 15 bin ev yandı. Vali Rodrigo Mundaca yangınların kasıtlı çıkarıldığına dair güçlü inançlarını dile getirdi. Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, yangınlara müdahale etmek için olağanüstü hal ilan etti ve ekipleri bölgeye yönlendirdi.
14 Şubat 2024

Güney Amerika ülkesi Şili'nin orta ve güney kesimlerinde devam eden orman yangınlarında ölenlerin sayısı 110'a çıktı. Valparaiso ve Marga Marga bölgelerinde yangınların sürdüğü bildirilirken, Valparaiso'da yaklaşık 1100 evin hasar gördüğü aktarıldı. Devlet Başkanı Boric, yangınlar nedeniyle olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu. İçişleri Bakanı Toha, bazı yangınların kasıtlı çıkarıldığını düşündüklerini belirtti.
5 Şubat 2024

Güney Amerika ülkesi Şili'nin orta ve güney kesimlerinde devam eden orman yangınlarında ölenlerin sayısı 122'ye ulaştı. Valparaiso ve Marga Marga bölgelerinde yangınların sürdüğü bildirilirken, Valparaiso'da yaklaşık 1100 evin hasar gördüğü aktarıldı. Devlet Başkanı Boric, yangınlar nedeniyle olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu. İçişleri Bakanı Toha, bazı yangınların kasıtlı çıkarıldığını düşündüklerini belirtti.
6 Şubat 2024
İşaretlediklerim